• 9.384.462 stemmen

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Sharon Stone en Joe Pesci

Releasedatum: 7 maart 1996

Plot Casino

"No one stays at the top forever."

Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.

Sam 'Ace' Rothstein

Phillip Green

Frank Marino

avatar van Berty

Berty

neej idd dat was ook het eerste wat mij op viel ... maar op schaal van de film kan dat inderdaad niet per ongelijk zijn geweest... hele goeie film... en muziek door de hele film :S is mij niet eens opgevallen... ik druk hem er dus maar even in

5 puntjes van berty

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

feanaro surion schreef:

Was ook niet serieus bedoeld weet ik bijna zeker

Ben bang van wel..... weet ik bijna zeker.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Goede film, alle acteurs spelen enorm goed zelfs Sharon Stone!) Een geweldig driftige Joe Pesci speelt de sterren van de hemel. Top. Ik zou deze nog wel een keer in de bios willen zien. Super op zo'n groot scherm. De film duurt ook lekker lang zodat je als kijker echt even wordt meegenomen in hun wereld van hebzucht en misdaad en nog veel meer....

*****-sterren

avatar van bvdz

bvdz

wanneer je robert de niro en joe pesci in een film hebt, weet je dat het spettert. Joe pesci is uitermate geschikt voor maffia films. heerlijk. Dit zijn altijd films die lekker weg kijken.

avatar van Guyke

Guyke

Toen ik de film oorspronkelijk zag in de bioscoop was ik helemaal niet weg van deze prent. Ondanks de erg lovende kritieken die destijds waren verschenen (Patrick Duynslager van Knack kwam er bijna bij klaar). Mijn smaak moet ondertussen echter behoorlijk geëvolueerd zijn want bij het herbekijken op DVD is Casino mij, tot mijn eigen grote verrassing, erg goed meegevallen. Het vele gefuck van Pesci blijft mij nog steeds storen evenals het geluid van zijn stem (Kan je je voorstellen hoeveel beter Pacino de rol van Nicky Santoro zou spelen?) Ik vind de film ook nog steeds veel te lang. De oude Italiaanse maffiabonzen (in slobberige outfit, hees pratend, espresso slurpend en constant in een donker achterkamertje met mekaar overleggend) konden bovendien niet stereotyper worden voorgesteld. Maar daar tegenover staat een geweldig scenario vol boeiende karakters en lekker veel “functioneel” geweld. Prachtig acteerwerk van de ganse cast. Bovendien is het Las Vegas van de zeventiger jaren nooit beter en kleurrijker in beeld gebracht.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Guyke schreef:

...Patrick Duynslager van Knack kwam er bijna bij klaar

...Who the fuck is he???....want dat klinkt behoorlijk ziek inderdaad!....

avatar van Guyke

Guyke

Duynslager is de filmrecensent van het weekblad Knack, te vergelijken met Elsevier in Nederland.

avatar van shaquille

shaquille

heel goed geacteerde film. Joe Pesci speelt bangelijk zijn rol van genadeloze maffiosi. 4*

avatar van youri_bonito

youri_bonito

ginger: lekkere dame!

3* voor een langdradige film

avatar van Tyler*Durden

Tyler*Durden

vond dit echt een gave film... goed verhaal en goed opgebouwd en natuurlijk briljant spel van de niro & pesci... heb me wel doodgeergerd aan sharon stone damn wat speelde zij een bitch zeg maar toch vette film

avatar van 606

Mooi en zeker perfect geacteerd door sharon stone, en ook de Niro maar pesci is ook geweldig.

de film heeft ook wel grove momenten.

maar zeker 5 sterren.

Vooraf verdiep ik me nooit echt in films als deze. Ken ze enkel van naam, Top 250 posities en hypes. Bij de openingscredits had ik dan ook iets van oh leuk, weer zo'n Scorsese.

En dat was het dan ook. Rise 'n fall verhaaltje, 3 uur lang, De Niro, Pesci, veel zogenaamde cool en veel fuck. Visueel vind ik het nog steeds 10 keer niks, maar net als Goodfellas is het redelijk onderhoudend, in de zin dat ik de 3 uur kon uitzitten zonder een grondige check van het plafond te plegen.

Doorgaans goed voor 1.5*, ware het niet dat de soundtrack weer oorverdovend slecht was, en Stone staat te zwalpen dat het vervelend wordt. Slecht acteerwerk is irritant, maar draagt niet bij tot een irritant personage wat mij betreft.

Vergelijking met Goodfellas vind ik logisch, al zal er voor de echte fans wel genoeg verschil inzitten. Casino of niet, ik vind het één pot nat. 1*

dutchtuga

En toch moet je After Hours eens een keer checken. Ik snap dat Scorsese niet je ding is, maar toch eens proberen.

En over Casino; heb je niets te melden over het acteerwerk bv van DeNiro of Pesci? Stone was idd niet al te best maar de film heeft nog veel ander geweldig acteerwerk te bieden. Is al reden genoeg voor meer dan 1*.

De Niro vind ik "gewoon" een goeie acteur. Vind het niet slecht, maar heb ik eerder een "tja, daar wordt hij ook voor betaald" idee bij. Heb ik eigenlijk nog nooit een meerwaarde weten zijn.

Wat Pesci betreft (en dan ben ik in m'n eerste bericht nog vergeten zeggen), die vind ik doorgaans redelijk irritant. Flauw typetje, maar helemaal maf om hem de helft van de voice overs te laten doen. Nu begrijp ik het artistieke daar wel van, maar die vent klinkt als een gecastreerde aap, zo iemand laat je geen voice overs doen in een film die meer dan drie uur duurt.

Zeker niks aparts gezien qua acteerwerk in deze film, en zoals ondertussen wel algemeen geweten hecht ik er ook weinig belang aan.

Onderhond schreef:

Inderdaad, helemaal mee eens.

Ja jammer, er zitten geen beteuterd kijkende Aziaten in de film.

Houden mods zich nu ook al bezig met zulke nietzeggende berichtjes ?

avatar van J.S.

J.S.

kappeuter schreef:

Ja jammer, er zitten geen beteuterd kijkende Aziaten in de film.

Toch wel

Onderhond schreef:

Houden mods zich nu ook al bezig met zulke nietzeggende berichtjes ?

Ach ja, beetje sarcasme op z'n tijd moet kunnen toch. Doe jij ook zo nu en dan.

Dat dit geen modbericht was moge duidelijk zijn. Moet niet zo moeilijk zijn om die dingen te scheiden.

Onderhond schreef:

die vent klinkt als een gecastreerde aap

Toch zegt hij als geen ander ' You motherfucker you!' .

Hij zegt ook als geen ander "chicken sandwich", "bathtub" of "I'm gonna pick up the kids from school honey". Maakt hem verder geen goed acteur of zo

dutchtuga

SandWICH (als we toch flauw gaan doen)

Ik vreesde al zoiets. Anyway, zoals sommigen duidelijk doorhebben zit ik met een stevig filmtekort. Mensen die denken mij nog leuke dingen te kunnen aanraden, bel mij!

avatar van cornelis

cornelis

Wat is je nummer?

djelle

Nee, maar het is wel waar wat OH zei, Joe Pesci is hier wel erg miscast. Hij past prima in een Lethal Weapon, maar een film als Casino? Pesci is een komisch talent (o.a. dankzij zijn grappig stemmetje) maar niet zo geschikt voor serieuzere rollen.

dutchtuga

Ben ik het dus 200% mee oneens. Dit werk als misdaadtypetje heeft hij nooit geevenaard met zijn komisch werk. Bij lange na zelfs niet. Hij is klein, maar zet erg geloofwaardig een zeer dreigend mannetje neer. Die "clown" scene in Goodfellas is toch onvergetelijk? Vergelijk dat eens met zijn rollen in Home Alone of Lethal Weapon.

Kan ook niet wachten op zijn nieuwe rol in een misdaadfilm geregisseerd door DeNiro: The Good Shepherd.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

djelle schreef:

Nee, maar het is wel waar wat OH zei, Joe Pesci is hier wel erg miscast.

Je zou eens de docu's moeten zien over Tony Spillotro, de personage waarop Nicky Santoro gebaseerd is. Je zal zien dat Pesci hem zeer goed vertolkt.

Ik zou me inderdaad geen betere acteur in die rol kunnen voorstellen. Dat van die voice-overs kan ik wel begrijpen dat mensen daar problemen mee hebben.

djelle

Het is waar, in Goodfellas viel het nog aardig mee, maar toch komt ie voor mij nog altijd veel beter over in films als Home Alone e.d. En het is me uiteraard vooral te doen over die voice overs, die in Casino nu eenmaal continu zijn (en daar is Goodfellas in het voordeel). Misschien dat mijn mening inderdaad veranderd na een infosessie over de figuur Tony Spillotro (hoewel ik betwijfel dat ie ook zo'n stemmetje had).

avatar van kooppie

kooppie

Langdradige film, niet boeiend! JAMMER, want je verwacht meer van de spelers!