• 9.377.126 stemmen

Met onder meer: Matilda Lutz, Alex Roe en Johnny Galecki

Releasedatum: 9 februari 2017

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Rings

"First you watch it. Then you die."

Julia begint zich zorgen te maken over Holt, haar vriend, wanneer hij een mysterieuze videoband bekijkt. De legende zegt namelijk dat de kijker van de videoband zeven dagen later zal sterven. Julia offert zichzelf op voor haar vriend en komt tot de afschuwelijke ontdekking dat er zich een film in de film afspeelt, die nog nooit eerder door iemand gezien is.

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Snap ook niet waarom deze film in een bioscoop gedraaid moet worden , de film is helemaal niet groots , spectaculair of wat dan ook , gewoon een eenvoudige lowbudgetfilm , wat het echt niet minder spannend maakt of minder leuk zou zijn als je die gewoon in je woonkamer zou kijken.

Daan258

Helaas vandaag niet naar de bios wat ik wel van plan was bleek dat de film nergens in 3D gedraaid werd wat wel stond aangegeven op de site. Had er net zo'n zin in.

Nu maar wachten tot ie uit is op bluray en dan maar in de winkel halen, helaas zal dit dan nog wel een behoorlijk tijdje duren. BAAAAAALEN.

avatar van tbouwh

tbouwh

Is dit serieus? A)wees blij dat je 'm niet hebt gezien en B) 3d doet vaak meer kwaad dan goed, en bij Rings moet ik er al helemaal niet aan denken.

avatar van n00r

n00r

Ik had zo een mega lage verwachtingen bij deze film. Het mooie was dus wel dat het alleen maar mee kon vallen. Om wel eerlijk te zeggen was ik hier nooit naartoe geweest als ik geen gratis kaartje gekregen had. Ook moet ik er even bij zeggen dat ik deel 1 & 2 nooit gezien heb (ik denk dat dat wel fijn is omdat iedereen deel 1 & 2 beter vond). Even over de film dan het begin vond ik echt goed en ik was meteen enthousiast. Het verhaal was niet heel slecht en de personages waren ook niet irritant. In het midden vond ik het een beetje saai worden maar dat werd snel weer opgelost door een klein schrik momentje of iets anders. Eenmaal bij het einde vond ik hem weer goed. Het werd nergens echt eng maar alle slechte recensies hierboven gelden dus absoluut niet voor mij. Trouwens komt er nog een 4e deel? Dat leek namelijk wel zo in de laatste minuut.

tbouwh schreef:

Tja, maar af en toe trek ik me niet zo heel veel meer aan van de reactie's. Heb ondertussen al best wat keren gehad dat film met behoorlijk lage ratingen mij uiteindelijk prima wist te vermaken.

En nu zie ik bijvoorbeeld het bericht van n00r weer die dit dus nog wel vermakelijk vond.

Zo zie ja maar iedereen heeft zo z'n eigen mening.

Dus...... ik zal hem nog steeds gaan bekijken. haha.

Njah.

Je zal maar liefhebber zijn van deze reeks. Tussen de Japanse, de Amerikaanse en nog een hoop Japanse spin-offs door is het zowat onmogelijk geworden om nog bij te houden wat de Ringu legende juist inhoudt. Elke film neemt een ander loopje met het originele gegeven, waardoor de reeks alleen maar meer verwatert.

In Rings nemen een beetje afstand van het klassieke gevecht tegen de klok concept, alleen zijn ze zo stom geweest om dat te vervangen met een dramatische origin story. Twee doodgeslagen clichés bij elkaar vormen duidelijk geen originele film. De liefhebber weet waar hij zich aan mag verwachten.

Probleem is dat het eerste deel van de film absoluut niet spannend is, vervelend want zoals bij de meeste andere aandachttrekkende geesten is het dramatische vervolg van het verhaal dat nog minder. Waar geslaagde voorbeelden dat compenseren met een extra inzet op sfeer, probeert deze Rings halsstarrig spanning op te wekken, op het belachelijke af. Wie bang is van een vogeltje, een hond of een paling zit bij deze film aan het juiste adres, de rest kan deze gewoon skippen.

Dat het einde nog een twist toevoegt waarbij het "goedaardige" van Samara komt te vervallen doet niks af aan het type film waar je jezelf doorheen moet worstelen. Voor een horror film is het gewoon sfeerloos, saai en uitgemolken. Honderd betere voor deze, maar die kunnen niet meeliften op een bekende franchise, dus die halen de bioscoop gewoon niet.

Het deksel mag weer voor even op de put.

avatar van tbouwh

tbouwh

Daan258 schreef:

Zo zie ja maar iedereen heeft zo z'n eigen mening.

Dus...... ik zal hem nog steeds gaan bekijken. haha.

Heel goed, altijd je eigen oordeel vormen maar je kunt je afvragen wat het waard is om overal te lezen en te horen dat een film bar slecht is, om er vervolgens achter te komen dat dat nog klopt ook. Ik hoop voor je dat het meevalt

Daan258

We zullen het zien man;)

Maar het zal nog wel even duren aangezien ik de film pas ga halen zodra hij uit is op bluray.

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Daan258 schreef:

Je gaat een film die unaniem wordt uitgekotst op blu-ray halen?

avatar van Walter S.

Walter S.

realiteitspaard schreef:

Je gaat een film die unaniem wordt uitgekotst op blu-ray halen?

Ik zie toch een hele rij 3,5 stemmen. Misschien even in het woordenboek kijken bij unaniem?

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Walter S. schreef:

je hebt gelijk als je het letterlijk over het woord 'unaniem' hebt. Het is uiteraard je goed recht om de film op blu-ray te halen, maar ik waarschuw je alvast: een film die 2.21 scoort kun je maar beter links laten liggen. Er komen binnenkort betere (doch waarschijnlijk matige) horrorfilms uit.

Daan258

Achh joh, Walter S. en realiteitspaard.

Ik ga hem gewoon halen. Kijk er al een tijdje naar uit en nogmaals iedereen zo zijn eigen smaak en tja, ookal zou hij me niet bevallen verkoop ik hem gewoon door. zo simpel is dat.

avatar van Theunissen

Ik vind het knap dat er nog jongeren zijn die films kopen op DVD of Blu-ray. Tegenwoordig maken jongeren (en ook ouderen zoals ik ) toch vooral gebruik van online diensten zoals Spotify (weliswaar voor muziek en niet voor films) en Netflix of men pindakaasd gewoon even de film. Daarom denk ik dat het doorverkopen van een film tegenwoordig niet meer zo makkelijk is (dat was 10 jaar geleden wel nog het geval en toen heb ik ook grotendeels mijn DVD collectie verkocht. Ik kon er nog net niet van met pensioen gaan, zo'n vetpot was het ).

P.S. draait het in deze film nog om een videoband, of is men toch met de tijd meegegaan en draait het nu om een DVD (is eigenlijk ook al achterhaald), Blu-ray of een MKV bestand.

avatar van Walter S.

Walter S.

realiteitspaard schreef:

Ik ga hem ook niet kopen, dat is Daan258. Ik heb hem in de bios gezien, aardig, helemaal niet slecht, 3,5 ster. Maakt mij verder geen reet uit wat de meerderheid er van vindt, voor mij telt alleen mijn mening.

avatar van joolstein

joolstein

Vrij onzinnig vervolgfilm op The Ring (2002) en The Ring Two (2005), films die op hun beurt weer waren geïnspireerd door de Japanse Ringu-reeks. Oké de tamelijk onbekende filmmaker F. Javier Gutiérrez hoopt hiermee een nieuw en jonger publiek aan te boren. Maar door het ontbreken van originele invalshoeken en de vele afwijkingen van voorgaande delen is het een afgezaagd script geworden vol tegenstrijdigheden en oninteressante personages die zich als een kip zonder kop op hun opdracht storten. In The Ring Two zagen we niemand minder dan Sissy Spacek de moeder van Samara spelen. En ook al wordt nu weer flink wat gerefereerd aan Samara's achtergrond, we zien helaas geen Sissy Spacek. Rings voegt dus maar bitter weinig toe aan de reeks en uitgezonderd van enkele enge taferelen zoals een uit een sigaret kruipende vlieg, leunt de film volledig op lompe schrikeffecten. Het is een typisch horrorproject van een filmmaker die naam en faam hoopt te maken, helaas zal dat met een uitgebluste franchise niet lukken. Nergens weet hij te overtuigen en kan je maar beter nog een keer Verbinski's remake of de originele van Nakata opzetten. Voor wie er toch geen genoeg van kan krijgen: er wordt aan het eind gehint op een deeltje vier. Er komen er dus nog meer...

avatar van Left4Dead

Left4Dead

De melkqoutum wat dit verhaal betreft wordt flink overlopen, iets waar ze in Amerika wel raad mee weten. Na een daverend slecht begin in acteer- en regiewerk, met dramatische CGI op het beeld gepleurd, zijn we weer helemaal bij de les. De videotape die maar niet op bluray beschikbaar komt, zelfs Amazon heeft de beelddrager niet in de schappen liggen.

Het eerste wat je meteen opvalt is het gemis van de mooie Naomi Watts in dit deel (al is Lutz ook wel om aan te kijken), we moeten het doen met een cast van licht allooi en dat is duidelijk merkbaar. Vooral in overtuiging weet men geen Oscarnominaties binnen te slepen. Na een 15 tellende pruttelende liefdesminuutjes lijkt de horror zijn intrede te doen en komt Julia erachter dat haar vriend Holt van de aardbodem is verdwenen. Al snel doet zij de ontdekking dat een videoband de oorzaak van de verdwijning lijkt te zijn. Déjà vu in het kwadraat.

Drama/horror, een drama is het zeker in de vorm van uitvoering terwijl ikzelf totaal geen horror heb kunnen ontdekken in deze totaal overbodige vervolgfilm. Disney heeft engere prenten gebracht zeg ik je. En dat ligt aan het feit dat het script niks toevoegt aan de vorige delen, niet nieuws en daarmee als saai aan te duiden. Daarnaast doet het allemaal erg stuntelig aan en dat neem ik de regisseur en de cast kwalijk, zij schijnen maar geen suspense te kunnen creëren. De regisseur heeft een veilige weg willen bewandelen maar heeft helaas wel voor de verkeerde gekozen.

Niets is origineel, graantje pik wil ik dit noemen op ouderwetse goedkope manier dat je wenkbrauwen er spontaan van gaan fronzen. Zielloos prentje, een verkwisting van energie voor de makers en de kijkers. 2**

avatar van mixmaster

mixmaster

Zware tegenvaller, had er hoge verwachtingen van maar helaas viel dat zeer zwaar tegen.

Del 1 en 2 waren veel spannender en enger.

avatar van airbrusher

airbrusher

Prima film. Niks mis mee

avatar van rondh

rondh

Niet de beste uit de serie. Maar slecht ook zeker niet. Ik snap de lage cijfers niet zo. Maar ja, smaken verschillen zeg maar. In vergelijking met het eerste deel is dit een simpel verhaal. Het eerste deel waarbij lastig, maar wel erg goed. Ik heb hem wel een paar keer gezien en zag steeds meer en begreep hem ook steeds meer. Dit deel is makkelijk te begrijpen en is verre van origineel. Toch boeide de film"ghi" me genoeg om er een voldoende voor te geven. Toch welleuk voor de liefhebber

avatar van schumacher

schumacher

Slappe film.

avatar van Theunissen

"The Ring (2002)" heb ik destijds in de bioscoop gezien en vond ik toen een ijzersterke en spannende originele Horror / Mystery film en het vervolg erop, te weten "The Ring Two (2005)", heb ik destijds ook in de bioscoop gezien, maar vond ik maar een flauwe bedoeling. Op dit vervolg zat ik dan eigenlijk ook niet te wachten (zeker ook omdat Naomi Watts er niet meer in meespeelt) en ik had er ook geen hoge verwachtingen van. Daarom heb ik dit vervolg ook niet in de bioscoop gezien, maar gewoon gisternacht lekker thuis op de bank met een weizenbier erbij. Ik was eigenlijk wel benieuwd of men verder ging op de videoband tour (die hedendaags ook antiek is), maar deze wordt in dit verhaal gedigitaliseerd tot een *.mov bestand (oftewel reclame voor Apple) en zodoende verspreidt.

Het verhaal is weinig vernieuwend (draait wederom om Samara, oftewel het kind wat na het zien van het filmpje na zeven dagen uit de put klimt en daarna uit de televisie komt en je daarna dodelijk aankijkt, en dit keer m.b.t. haar ouders) en is ook best flauw en weet daarbij nauwelijks te boeien of te vermaken, laat staan dat het ergens spannend werd. Ik ben in ieder geval nergens voor geschrokken en als je net zoals ik de vorige twee delen (of in ieder geval het eerste deel) al hebt gezien, dan is dat ook best logisch, omdat dit vervolg nauwelijks vernieuwend is, buiten dat de videoband vervangen is door een digitaal bestand en dat men nu erachter is gekomen dat als je de film hebt gezien en er daarna een kopie van maakt en je deze aan iemand anders laat zien, je er dan vanaf bent. Dus dan komt Samara niet meer achter je aan, maar heeft ze het voorzien op de persoon die de kopie heeft bekeken.

Ook qua horror stelt het weinig voor, want Samara (gespeeld door Bonnie Morgan) klimt maar twee keren (dan tel ik de opening in het vliegtuig, welke verongelukt doordat een passagier zeven dagen geleden de mysterieuze video heeft bekeken, niet mee) uit de put en televisie (beter gezegd televisie en mobiele telefoon), waarbij het één keer wel nog fraai in beeld werd gebracht. Het einde is best flauw en zeker omdat het weer een mogelijkheid biedt voor een vervolg, die hopelijk niet zal komen.

De cast kon me ook nergens overtuigen en bestaat buiten Vincent D'Onofrio (in de rol van de blinde Burke, die naderhand een priester blijkt te zijn geweest, die vroeger de moeder van Samara, te weten Evelyn, ontvoerde en deze dan ondergronds in de kerk opsloot en vastbond, waarna hij haar misbruikte en waardoor ze zwanger raakte. Dus zodoende werd Samara geboren en is Burke de vader) en Johnny Galecki (in de rol van leraar/professor Gabriel, die de videorecorder koopt van een gezin wiens zoon stierf bij een vliegtuigongeluk en waarin nog de mysterieuze videoband zit, die hij bekijkt) vooral uit dertien in een dozijn acteurs en actrices en zeker de twee hoofdrolspelers in het verhaal, te weten Matilda Anna Ingrid Lutz (in de rol van Julia die de vriendin is van haar vriend Holt en waar ze zich zorgen overmaakt, als deze gaat studeren en daarbij opeens vermist raakt, waarna ze op zoek naar hem gaat) en Alex Roe (in de rol van Holt, die gaat studeren en daarbij in contact komt met leraar/professor Gabriel, die hem de film laat zien en waardoor hij dus zijn "volger" is geworden).

De film duurt met circa 90 minuten gelukkig wel niet lang, waardoor hij wel nog enigszins lekker wegkijkt. Maar al met al is dit niet meer dan een overbodig vervolg, die men eigenlijk niet had hoeven te maken en die ook niet veel toevoegt. Ik ben in ieder geval blij dat ik hem niet in de bioscoop heb gezien.

avatar van Spanky47

Spanky47

Onbegrijpelijke lage cijfers, was een zeer leuke vervolg op The Ring 1 en 2, ik geef deze film een 4,5 op 5. Deze films blijven geweldig! Gelukkig dat de smaken van iedereen verschillen .

avatar van vessel

vessel

Dat viel even tegen , wat denk je van de volgende scene:

Als zelfs de politie een wagen niet onderzoekt die een ongeluk heeft gehad of er nog iemand in zit en de zogenaamde visioen volgende hoofdrolspeler vind opeens een man in nood die blijkbaar over het hoofd is gezien dan heb ik het wel gehad .

Mijn schattige hoofdrolspeler blijkt een superhero te zijn.

Sorry hoor maar dit is wel heel slecht.

Spanky47 schreef:

Ik wilde eigenlijk gaan zeggen dat je een onbegrijpelijk hoog punt geeft aan deze film, maar gezien de punten (maar liefst 75% van van je bijna 900 stemmen, krijgt minimaal een 4,0 als punt bij jou) die je normaal gesproken geeft, is dit niet onbegrijpelijk maar juist begrijpelijk

avatar van Kondoro

Kondoro

Rings

Ik heb nog nooit in mijn leven een ‘The Ring’ film gezien en de originele lijkt mij tientallen keer leuker dan deze maar, als ik zo deze film moet geloven na wat ik gezien heb is voor mij de spanning snel te zoeken. Ik weet nog wel dat ik altijd een computerspelletje speelde genaamd: “TrackMania Forever”, een gratis race game op de PC. Hier was ik redelijk goed in en ik had altijd een foto van Samara als mijn avatar, zo kwam ik dus eigenlijk voor het eerst in aanraking met haar, tot op de dag van vandaag geen enkele film gezien. Het gaat erom dat de film lekker begint, je zit heerlijk in de film en de lage cijfers blijven uit, verhaal begint leuk en je komt al snel in aanraking met ‘Samara’ en de gevaren van de band (zo vond ik de scene in het vliegtuig wel leuk om te zien) maar, de film draait daarna heel traag door.

Ik ben totaal niet in het ‘Rings’ concept, daardoor ben ik een beetje ingepraat hoe mijn kameraad het zich herinnerde en dan vooral met de VHS band die doorgegeven moet worden om de band tussen jou en Samara te kunnen verbreken, mocht dit niet lukken binnen zeven dagen dan komt Samara uit de TV gezet en gaat jou dan met een oerlelijke en vooral dodelijke blik aankijken wat dan voor een grote sensatie moet zorgen. Toch deed het mij leuker vooraf dan tijdens het film kijken want, eigenlijk is dit weer 1 van de zoveelste trage horror films (wat je tegenwoordig al horror noemt) die in nieuw productie uit komt, en het blijft steeds saaier worden.

Het verhaal was mij soms te slap en vooral niet aantrekkelijk, ik kon vaak mijn aandacht er maar slecht bijhouden en daarbij werd het er ook niet leuker om te bekijken. Het verhaal luidt vaak en vooral duidelijk naar een bepaalde video, dit is dan zoals ik al eerder las hier boven een mooi *.mov bestand want we zitten in 2017 dus de VHS banden zijn out-to-date en we moeten het wel digitaal laten rond sturen.

We volgen hierbij Julia en Holt, Holt moet weg want hij gaat onder andere studeren in een andere stad (ik weet niet zeker of zijn hele familie verhuisd was) en zo moet hij Julia achterlaten. Ze hadden daar in tegen wel beloofd samen op Skype te komen om dan met elkaar te bellen, wanneer dit een keer goed gaat, gaat dit de tweede keer totaal mis en word Julia gebeld door een vaag meisje (vooral na een nachtmerrie). Holt blijkt weg te zijn uit zijn kamer en na wat onderzoek komt ze weer bij dat meisje terecht, dat meisje neemt haar mee en beveelt haar (op een bepaalde toon) om een filmpje te kijken. Julia heeft onder tussen Holt aan de chat en merkt dat ze het filmpje niet moet kijken, ze weigert en sluit zichzelf op in de badkamer tot dat het meisje vermoord is door Samara en ze er weer uit kan. Een eerste ontmoeting voor mij met Samara maar, het was niet bepaald bijzonder. Samara kwam leuk de tv uit maar daar bleef het bij.

De film loopt nog verder uit dat Julia met Holt een speurtocht gaan houden om te zoeken wat er nou daadwerkelijk gebeurt is met Samara. Ze blijkt door de priester gegijzeld te worden. Goed, het verhaal loopt zo wel uit een met een bepaalde aparte visioenen die ook nog eens de kop weten te slaan. Zo als ik al eerder las: hoe kan de politie de desbetreffende man nou over het hoofd kunnen zien, terwijl ze duidelijk bij een zwaar ongeval staan. Ook (en dan geen visioen) de scene waar Samara voor het eerst in mijn leven uit een televisie kruipt, is zeker leuk in beeld gebracht. Toch snap ik dan het ‘verstand’ niet van de personages om de TV niet gewoon kapot te trappen? Nu stond ze er maar een beetje om te huilen, schiet je veel mee op.

Nee, Rings is zeker weer geen geslaagde film voor mij. Hier moet ik dan wel terug denken aan het geouwehoer met de kameraden, we zitten elkaar nu telkens op te bellen met de zin: “Seven Days”, zoals dat ook in de film vertoond word. Dan maken we onze eigen film er wel van, simpel toch?

avatar van coumi

coumi

Erg middelmatig. De subtiliteit uit de originelen Ringu en The Ring heeft plaatsgemaakt voor, met name in het begin en aan het einde, veel te grof effectbejag. Van de mooie suggestieve en onderhuidse spanning is niet veel over gebleven. Samara kon me bij deze rit geen angst meer inboezemen terwijl ik me van de eerste films herinner dat ik af en toe toch heus kippenvel kreeg van dat meisje met het lange haar. Ook onverstandig trouwens om een bekend acteur als D'Onofrio in te huren, want als hij in beeld verschijnt weet je meteen wie de slechterik van dienst is.Moet wel gezegd worden dat de makers van dit in zijn totaliteit overbodig vervolg in ieder geval wel geprobeerd hebben om verhaaltechnisch enkele nieuwe invalshoeken toe te voegen wat incidenteel een leuke vondst oplevert. Puur slecht is het daardoor dus niet, maar beter dan een obligate, goedkopere horrorfilm die we een keer of tien per jaar krijgen voorgeschoteld wil het ook nergens worden. En dat is teleurstellend omdat de versies uit respectievelijk 1998 en 2002 toch een welverdiende cultstatus genieten bij de genreliefhebbers, die door dit dertien in een dozijn vervolg bijna te grabbel wordt gegooid.

avatar van Waku

Waku

En daar komt het meisje met het donkere zwarte haar weer uit de put gekropen.

Er gaat hier en daar wederom een videobandje in een retro video recorder en we hebben opnieuw een horror filmpje uit de grond gestampt. Beetje dat idee.

Op een paar schrik momentjes daar verder weinig nieuws onder de zon.

En gezien het slot lijkt het erop dat men nog wel even verder gaat met uitmelken van de "Ring" reeks.

avatar van Noodless

Noodless

Ik vond de originele The Grudge en de Amerikaanse versie van The Ring zeer goed, maar hier vrees ik voor. Misschien beter niet kijken.

avatar van Alathir

Alathir

Precies niet de moeite inderdaad.

avatar van Solidjeuh

Solidjeuh

De nieuwe "Rings" film trekt op niks!

Slecht geacteerd, slecht verhaal en bijna NIETS van horror te zien.. krijgt van mij amper 1 op 5!