Rings (2017)
Met onder meer: Matilda Lutz, Alex Roe en Johnny Galecki
Releasedatum: 9 februari 2017
Bekijk via SkyShowtime
Plot Rings
"First you watch it. Then you die."
Julia begint zich zorgen te maken over Holt, haar vriend, wanneer hij een mysterieuze videoband bekijkt. De legende zegt namelijk dat de kijker van de videoband zeven dagen later zal sterven. Julia offert zichzelf op voor haar vriend en komt tot de afschuwelijke ontdekking dat er zich een film in de film afspeelt, die nog nooit eerder door iemand gezien is.
Julia
Jamal
Carter
Faith
Gallu
RINGS, NIET MEER OVER PRATEN EN VOORAL NIET DOORVERTELLEN. WE DOEN NET OF HET NIET ZO IS...
De trailer riep bij mij al een voorgevoeletje op van: dit gaat denk ik niet wat worden. Dus ging al met weinig tot geen verwachtingen de bios in. Dan kan het altijd nog meevallen....zou je denken...
Maar sjongejonge ik ben niet vaak heel negatief of tot aan de grond toe afzeiken van films, maar dit kan ik niet anders dan ontmoedigen. Pak een glas water met daarin een doorzichtig rietje en ga daar in godsnaam twee uur naar kijken, want ik verzeker je zelfs DAT is nog vele male spannender dan dit ongeïnspireerde, langdradige saaie maar vooral saaie vervolg/remake van The ring ( ja wat is Het nou eigenlijk), met een tenenkrommend slecht script, dialogen die je doen schamen, acteerniveau ondermaats , totaal maar dan ook totaal geen sympathie voor de hoofdpersonen, ze vinden zichzelf heel belangrijk maar de mensen in de bios zaal hoor je alleen maar denken, nobody cares! De film neemt zichzelf nogal behoorlijk serieus TE serieus. Goedkope slecht getimde jumpscares die je niet eens cliché mag noemen, zo makkelijk niet schrikkend hersenloos waren ze. Continu ontzettende irritante dreigmuziek, alleen uhmm nu daadwerkelijk nog iets dreigends en/of angstaanjagends??
Ik heb de laatste drie kwartier dan ook zitten piekeren en twijfelen over mezelf of ik niet plotselinge acute syndroom van asperger had ineens. Namelijk 0,0 EMOTIE bij het zien van de hele film.
Me gedachtes dwaalde af naar: zou Samara als ze het aangeboden krijgt ook haar tanden Willen laten bleken? En mischien zou een kort pittig kapsel met opgeschoren blond haar en blauwe plukjes haar ook wel goed staan...need is say more?
Precies..ik hou er over op.
RINGS mag van mij samen met Samara heel rap terug haar put weer in. Graag Hermetisch afgesloten. Maar tjah...nobody cares;)
El ralpho
The Do-Over
De originele Ringu was een kneiter van een hit. De Amerikaanse remake deed dit succes in 2002 nog eens dunnetjes over. Vervolgens bloeide de reeks in 2005 dood met het saaie vervolg. Nu, een kleine 12 jaar later komt er alsnog een vervolg/reboot(?) uit. Voldoende tijd om eens goed te broeden op een waardig vervolg zou je denken. Het resultaat is echter dramatisch en is nog slechter dan de trailer al doet vermoeden.
Tijdens mijn bioscoopbezoek ben ik precies 2 keer behoorlijk geschrokken en wel bij de trailer van The Crucifixion wel te verstaan..Op de momenten dat Rings ook maar een klein beetje spanning wist te genereren eindigde de scene in een sof, werd je uit het verhaal gehaald door slechte effecten of volgde er weer eens een van de vele ''schrikmomenten'' die wel zo waardeloos getimed en slecht waren dat je je afvraagt hoe deze ooit de regiekamer zijn doorgekomen. Een van de dieptepunten is daarbij wel de beginscène in het vliegtuig (ook al te zien in de trailer). Deze is wel zo ongeloofwaardig, belachelijk en zonder enige sfeer of spanning uitgevoerd dat dit niet veel goeds beloofd voor de rest van de film. Deze kritiek is helaas nog maar het topje van de ijsberg. Naast totaal niet eng is Rings ook nog eens dodelijk saai en slaapverwekkend.
Als je denkt dat ik nu aan het einde van mijn kritiek gekomen ben moet ik je teleurstellen want ik kan nog wel even doorgaan. Het vergezochte verhaal en de opzet waarbij er op een universiteit een speciale afdeling is opgericht om de oorspronkelijke videoband te analyseren nemen ook nog eens de dreiging van het originele verhaal weg. Ook omdat blijkt dat op een strak georganiseerde manier het doodsvonnis gewoon aan anderen kan worden doorgegeven. Dit totdat Samara opeens een Wizzkid geworden is en in staat is om een video in een video te produceren en schijnbaar ook maar wat aankloot zonder een duidelijke achterliggende gedachte. Want waarom wordt juist Julia gekozen voor haar wedergeboorte waarbij ze haar lot opeens niet meer door zou kunnen geven? en waarom houdt ze bijvoorbeeld haar biologisch vader al die tijd blind om hem uiteindelijk alsnog te vermoorden als ze dit al die tijd al had kunnen doen?
Hoe langer ik na blijf denken, hoe meer dit soort vraagstukken bij mij op blijven komen. Zelfs met de allerlaagste verwachtingen stelt dit nieuwe Ring project je waarschijnlijk nog teleur en ik denk dat de reeks met deze nieuwste telg nu echt definitief zijn eigen doodsvonnis getekend heeft. 7 days? Ik denk dat deze film het niet eens 7 dagen in de bioscoop uithoudt.
Chainsaw
Omdat enkel een handjevol hipsters nog videobanden kijkt, moet het langharige geestmeisje Samara nieuwe manieren vinden om met haar vloek te strooien. In Sadako vs. Kayako van vorig jaar kwam men al met een alternatief op de videorecorder, want tja; computer en internet maken het kopiëren en verspreiden ook zoveel makkelijker. In deze Rings probeert men ook allerlei nieuwe elementen toe te voegen, maar dat levert echt alles behalve een vernieuwende film op. Rings is uiteindelijk qua script een exacte kopie van de vorige twee films. Alleen dan een héél stuk minder goed.
Naomi Watts is vervangen door Matilda Lutz, die de video bekijkt en met haar vriend op onderzoek gaat. Wat volgt is een oninteressante speurtocht, met name omdat de hoofdpersonages overal toevallig de informatie vinden waar ze op dat moment zoeken. Zijn ze op zoek naar een man, dan lopen ze hem een scène later tegen het lijf. Ziet Julia ergens een geestmeisje, dan hangt er gegarandeerd op de volgende locatie waar ze binnenwandelen een foto met dit meisje, zodat ze kan achterhalen wie dit is. En zag ze in de video een groep vogels, dan ziet ze even later diezelfde kluit lelijke CGI vogels fladderen, zodat ze naar een belangrijke plek wordt gebracht. Sowieso zijn de makers van Rings niet geïnteresseerd in opbouw. Zo raken in de openingsscène twee vreemden aan de praat en zonder enige aanleiding is de tweede zin die wordt uitgesproken: “Have you heard the story about this videotape…?” Deze opening in een vliegtuig, die ter promotie op internet is gegooid, heeft overigens níets met de rest van de film te maken.
Het ontdekkingsreisje van hoofdpersonages Julia en haar vriend Holt is daarnaast compleet oninteressant omdat Julia en Holt zo boeiend zijn als twee opgedroogde theedoeken. Matilda Lutz moet als vervanger van Naomi Watts de film dragen, maar haar acteerkwaliteiten zijn echt zwaar ondermaats. Johnny Galecki en Vincent D’Onofrio zijn weliswaar iets betere acteurs, maar krijgen ook zoutloze personages toebedeeld. En zelfs onze griezelige bleekscheet Samara werkt hier niet. De momenten dat de tv-geest opduikt zijn niet eng of mysterieus, maar bombastisch en lachwekkend. In mijn ogen is Samara eng omdat ze altijd in een hoekje staat en langzaam naar haar slachtoffers schuifelt. Hier beweegt ze als Kayako uit The Grudge, met haar benen over haar armen. Regisseur Gutiérrez weet duidelijk niet wat eng is, maar hij weet wel hoe hij andere films moet kopiëren, aangezien Rings soms ineens verdacht veel lijkt op Final Destination en Don’t Breathe. Het moge duidelijk zijn, Rings komt echt nergens ook maar in de buurt van de kwaliteit van zijn voorganger The Ring. Maar zelfs het niveau van het magere The Ring Two wordt niet gehaald.
1,5 sterren.
tbouwh
En tot zover de logica waar het mijn beoordeling van het narratief van Rings betreft
Ik heb even getwijfeld of ik hier de minimale score aan kwijt wilde, maar ik haal hier echt niets positiefs uit. Eigenlijk al vanaf scène een (Samara entert vliegtuigschermpjes, wat gezien de trailer geen verrassing mag heten) rijgt Gutiérrez de clichés aaneen. Het verhaal hangt van voorspelbare clichés en vermoeiende clues aan elkaar, daarbij even niet ingaand op het gegeven dat Rings ten opzichte van de eerdere twee films volgens mij niet overal even consistent was (ik heb het plot van de prequels even niet scherp genoeg voor de geest). De twee hoofdrolspelers zijn kleurloos, terwijl D'Onofrio een haast frustrerende entree maakt als de grote boze broer van de Don't Breathe- antagonist.
Eng wordt Rings nooit. Waar deel één nog een slowburner was, is hier sprake van een bombastische, weinig subtiele soundtrack die de term jumpscare-vehikel nog wel wat toepasselijker maakt. Het script is niet alleen een kopie van wat we reeds zagen, maar mist ook iedere vorm van narratieve logica. De ene ontwikkeling is nog stompzinniger dan de andere, en van iets als opbouw lijken de makers ook niet gehoord hebben.
Zo'n sequel waarvan je baalt dat 'ie gemaakt is.
N. S.
Wat een lage score hier.. ja het is zeker niet perfect, maar ook niet wat het gemiddelde hier is. Maar dat verandert toch wel aangezien er nog niet zoveel stemmers zijn.
Ik heb me prima vermaakt met deze film. Maar het begin beloofde weinig goeds, het is nu 2017, ik weet het. Maar die video'tape' via de laptop of zelfs mobiel kijken vind ik toch weer jammer, dat haalt de hele sfeer weg. Toen dacht ik ook even 'hmm 0,5?' Echt waar wat een dramatisch begin.
Maar toen kwam er een verandering, een goede verandering. Ondanks dat de acteerprestaties niet goed waren, was de 'tweede helft' van de film zeer prettig. Eng wordt het nergens, een paar schrikmomentjes en dat was het. Jammer, maar er zitten ook te veel clichés in de film waardoor je alles ziet aankomen.
Het goede van de film is ook dat je steeds meer te weten komt over Samara, net als de vorige 2 delen maarja, een rijke fantasie en je hebt alweer een idee voor deze film. De soundtrack is helaas iets veranderd, maar niet onaardig. Er is ook een andere videotape te zien, hoe dat plaatsvindt is allemaal wel grappig gedaan, maar ik mis toch die Anna Morgan, door haar was de 'originele tape' toch beter.
En het einde.. tja cliché of niet, ik hou van dit soort eindes en zat er ook op te wachten.
mrklm
Ik was binnen 5 minuten al de draad kwijt, maar dat kwam wellicht ook omdat ik toen al door had dat deze film werkelijk niets nieuws te bieden had. Een warrig plot en de enige poging tot horror bestaat uit een variant op het 'langharig-meisje-kruipt-uit-de-tv'-shot en een constante herhaling van dat irritante filmpje waaraan je dood gaat. Het excuus is dat er op aanvankelijk onverklaarbare wijze steeds nieuwe beelden aan het filmpje worden toegevoegd. Op het einde wordt het allemaal min of meer verklaart, maar toen had ik allang besloten dat ik me niet intellectueel uit zou putten om hier nog een touw aan vast te knopen. Enige lichtpunt in de duisternis is de sleutelrol van Vincent D'Onofrio, één van die acteurs waarvan je je afvraagt waarom zijn talent niet wordt gebruikt voor films die veel beter zijn. Maar hij verschijnt veel te laat om je nog bij de les te krijgen, vrees ik.
RodrigoCosta
Had heel lage verwachtingen, maar viel eigenlijk niet tegen. Film hield spanning prima vast. Acteerwerk van de hoofdrolspeelster was helaas niet best, maar best leuke beelden en een aardig verhaal. Vrij origineel. Geen topper, maar prima horrorfilmpje om weg te kijken.
Njah.
Je zal maar liefhebber zijn van deze reeks. Tussen de Japanse, de Amerikaanse en nog een hoop Japanse spin-offs door is het zowat onmogelijk geworden om nog bij te houden wat de Ringu legende juist inhoudt. Elke film neemt een ander loopje met het originele gegeven, waardoor de reeks alleen maar meer verwatert.
In Rings nemen een beetje afstand van het klassieke gevecht tegen de klok concept, alleen zijn ze zo stom geweest om dat te vervangen met een dramatische origin story. Twee doodgeslagen clichés bij elkaar vormen duidelijk geen originele film. De liefhebber weet waar hij zich aan mag verwachten.
Probleem is dat het eerste deel van de film absoluut niet spannend is, vervelend want zoals bij de meeste andere aandachttrekkende geesten is het dramatische vervolg van het verhaal dat nog minder. Waar geslaagde voorbeelden dat compenseren met een extra inzet op sfeer, probeert deze Rings halsstarrig spanning op te wekken, op het belachelijke af. Wie bang is van een vogeltje, een hond of een paling zit bij deze film aan het juiste adres, de rest kan deze gewoon skippen.
Dat het einde nog een twist toevoegt waarbij het "goedaardige" van Samara komt te vervallen doet niks af aan het type film waar je jezelf doorheen moet worstelen. Voor een horror film is het gewoon sfeerloos, saai en uitgemolken. Honderd betere voor deze, maar die kunnen niet meeliften op een bekende franchise, dus die halen de bioscoop gewoon niet.
Het deksel mag weer voor even op de put.
joolstein
Vrij onzinnig vervolgfilm op The Ring (2002) en The Ring Two (2005), films die op hun beurt weer waren geïnspireerd door de Japanse Ringu-reeks. Oké de tamelijk onbekende filmmaker F. Javier Gutiérrez hoopt hiermee een nieuw en jonger publiek aan te boren. Maar door het ontbreken van originele invalshoeken en de vele afwijkingen van voorgaande delen is het een afgezaagd script geworden vol tegenstrijdigheden en oninteressante personages die zich als een kip zonder kop op hun opdracht storten. In The Ring Two zagen we niemand minder dan Sissy Spacek de moeder van Samara spelen. En ook al wordt nu weer flink wat gerefereerd aan Samara's achtergrond, we zien helaas geen Sissy Spacek. Rings voegt dus maar bitter weinig toe aan de reeks en uitgezonderd van enkele enge taferelen zoals een uit een sigaret kruipende vlieg, leunt de film volledig op lompe schrikeffecten. Het is een typisch horrorproject van een filmmaker die naam en faam hoopt te maken, helaas zal dat met een uitgebluste franchise niet lukken. Nergens weet hij te overtuigen en kan je maar beter nog een keer Verbinski's remake of de originele van Nakata opzetten. Voor wie er toch geen genoeg van kan krijgen: er wordt aan het eind gehint op een deeltje vier. Er komen er dus nog meer...
rondh
Niet de beste uit de serie. Maar slecht ook zeker niet. Ik snap de lage cijfers niet zo. Maar ja, smaken verschillen zeg maar. In vergelijking met het eerste deel is dit een simpel verhaal. Het eerste deel waarbij lastig, maar wel erg goed. Ik heb hem wel een paar keer gezien en zag steeds meer en begreep hem ook steeds meer. Dit deel is makkelijk te begrijpen en is verre van origineel. Toch boeide de film"ghi" me genoeg om er een voldoende voor te geven. Toch welleuk voor de liefhebber
"The Ring (2002)" heb ik destijds in de bioscoop gezien en vond ik toen een ijzersterke en spannende originele Horror / Mystery film en het vervolg erop, te weten "The Ring Two (2005)", heb ik destijds ook in de bioscoop gezien, maar vond ik maar een flauwe bedoeling. Op dit vervolg zat ik dan eigenlijk ook niet te wachten (zeker ook omdat Naomi Watts er niet meer in meespeelt) en ik had er ook geen hoge verwachtingen van. Daarom heb ik dit vervolg ook niet in de bioscoop gezien, maar gewoon gisternacht lekker thuis op de bank met een weizenbier erbij. Ik was eigenlijk wel benieuwd of men verder ging op de videoband tour (die hedendaags ook antiek is), maar deze wordt in dit verhaal gedigitaliseerd tot een *.mov bestand (oftewel reclame voor Apple) en zodoende verspreidt.
Het verhaal is weinig vernieuwend (draait wederom om Samara, oftewel het kind wat na het zien van het filmpje na zeven dagen uit de put klimt en daarna uit de televisie komt en je daarna dodelijk aankijkt, en dit keer m.b.t. haar ouders) en is ook best flauw en weet daarbij nauwelijks te boeien of te vermaken, laat staan dat het ergens spannend werd. Ik ben in ieder geval nergens voor geschrokken en als je net zoals ik de vorige twee delen (of in ieder geval het eerste deel) al hebt gezien, dan is dat ook best logisch, omdat dit vervolg nauwelijks vernieuwend is, buiten dat de videoband vervangen is door een digitaal bestand en dat men nu erachter is gekomen dat als je de film hebt gezien en er daarna een kopie van maakt en je deze aan iemand anders laat zien, je er dan vanaf bent. Dus dan komt Samara niet meer achter je aan, maar heeft ze het voorzien op de persoon die de kopie heeft bekeken.
Ook qua horror stelt het weinig voor, want Samara (gespeeld door Bonnie Morgan) klimt maar twee keren (dan tel ik de opening in het vliegtuig, welke verongelukt doordat een passagier zeven dagen geleden de mysterieuze video heeft bekeken, niet mee) uit de put en televisie (beter gezegd televisie en mobiele telefoon), waarbij het één keer wel nog fraai in beeld werd gebracht. Het einde is best flauw en zeker omdat het weer een mogelijkheid biedt voor een vervolg, die hopelijk niet zal komen.
De cast kon me ook nergens overtuigen en bestaat buiten Vincent D'Onofrio (in de rol van de blinde Burke, die naderhand een priester blijkt te zijn geweest, die vroeger de moeder van Samara, te weten Evelyn, ontvoerde en deze dan ondergronds in de kerk opsloot en vastbond, waarna hij haar misbruikte en waardoor ze zwanger raakte. Dus zodoende werd Samara geboren en is Burke de vader) en Johnny Galecki (in de rol van leraar/professor Gabriel, die de videorecorder koopt van een gezin wiens zoon stierf bij een vliegtuigongeluk en waarin nog de mysterieuze videoband zit, die hij bekijkt) vooral uit dertien in een dozijn acteurs en actrices en zeker de twee hoofdrolspelers in het verhaal, te weten Matilda Anna Ingrid Lutz (in de rol van Julia die de vriendin is van haar vriend Holt en waar ze zich zorgen overmaakt, als deze gaat studeren en daarbij opeens vermist raakt, waarna ze op zoek naar hem gaat) en Alex Roe (in de rol van Holt, die gaat studeren en daarbij in contact komt met leraar/professor Gabriel, die hem de film laat zien en waardoor hij dus zijn "volger" is geworden).
De film duurt met circa 90 minuten gelukkig wel niet lang, waardoor hij wel nog enigszins lekker wegkijkt. Maar al met al is dit niet meer dan een overbodig vervolg, die men eigenlijk niet had hoeven te maken en die ook niet veel toevoegt. Ik ben in ieder geval blij dat ik hem niet in de bioscoop heb gezien.
Spanky47
Onbegrijpelijke lage cijfers, was een zeer leuke vervolg op The Ring 1 en 2, ik geef deze film een 4,5 op 5. Deze films blijven geweldig! Gelukkig dat de smaken van iedereen verschillen
vessel
Dat viel even tegen , wat denk je van de volgende scene:
Als zelfs de politie een wagen niet onderzoekt die een ongeluk heeft gehad of er nog iemand in zit en de zogenaamde visioen volgende hoofdrolspeler vind opeens een man in nood die blijkbaar over het hoofd is gezien dan heb ik het wel gehad .
Mijn schattige hoofdrolspeler blijkt een superhero te zijn.
Sorry hoor maar dit is wel heel slecht.
Kondoro
Rings
Ik heb nog nooit in mijn leven een ‘The Ring’ film gezien en de originele lijkt mij tientallen keer leuker dan deze maar, als ik zo deze film moet geloven na wat ik gezien heb is voor mij de spanning snel te zoeken. Ik weet nog wel dat ik altijd een computerspelletje speelde genaamd: “TrackMania Forever”, een gratis race game op de PC. Hier was ik redelijk goed in en ik had altijd een foto van Samara als mijn avatar, zo kwam ik dus eigenlijk voor het eerst in aanraking met haar, tot op de dag van vandaag geen enkele film gezien. Het gaat erom dat de film lekker begint, je zit heerlijk in de film en de lage cijfers blijven uit, verhaal begint leuk en je komt al snel in aanraking met ‘Samara’ en de gevaren van de band (zo vond ik de scene in het vliegtuig wel leuk om te zien) maar, de film draait daarna heel traag door.
Ik ben totaal niet in het ‘Rings’ concept, daardoor ben ik een beetje ingepraat hoe mijn kameraad het zich herinnerde en dan vooral met de VHS band die doorgegeven moet worden om de band tussen jou en Samara te kunnen verbreken, mocht dit niet lukken binnen zeven dagen dan komt Samara uit de TV gezet en gaat jou dan met een oerlelijke en vooral dodelijke blik aankijken wat dan voor een grote sensatie moet zorgen. Toch deed het mij leuker vooraf dan tijdens het film kijken want, eigenlijk is dit weer 1 van de zoveelste trage horror films (wat je tegenwoordig al horror noemt) die in nieuw productie uit komt, en het blijft steeds saaier worden.
Het verhaal was mij soms te slap en vooral niet aantrekkelijk, ik kon vaak mijn aandacht er maar slecht bijhouden en daarbij werd het er ook niet leuker om te bekijken. Het verhaal luidt vaak en vooral duidelijk naar een bepaalde video, dit is dan zoals ik al eerder las hier boven een mooi *.mov bestand want we zitten in 2017 dus de VHS banden zijn out-to-date en we moeten het wel digitaal laten rond sturen.
We volgen hierbij Julia en Holt, Holt moet weg want hij gaat onder andere studeren in een andere stad (ik weet niet zeker of zijn hele familie verhuisd was) en zo moet hij Julia achterlaten. Ze hadden daar in tegen wel beloofd samen op Skype te komen om dan met elkaar te bellen, wanneer dit een keer goed gaat, gaat dit de tweede keer totaal mis en word Julia gebeld door een vaag meisje (vooral na een nachtmerrie). Holt blijkt weg te zijn uit zijn kamer en na wat onderzoek komt ze weer bij dat meisje terecht, dat meisje neemt haar mee en beveelt haar (op een bepaalde toon) om een filmpje te kijken. Julia heeft onder tussen Holt aan de chat en merkt dat ze het filmpje niet moet kijken, ze weigert en sluit zichzelf op in de badkamer tot dat het meisje vermoord is door Samara en ze er weer uit kan. Een eerste ontmoeting voor mij met Samara maar, het was niet bepaald bijzonder. Samara kwam leuk de tv uit maar daar bleef het bij.
De film loopt nog verder uit dat Julia met Holt een speurtocht gaan houden om te zoeken wat er nou daadwerkelijk gebeurt is met Samara. Ze blijkt door de priester gegijzeld te worden. Goed, het verhaal loopt zo wel uit een met een bepaalde aparte visioenen die ook nog eens de kop weten te slaan. Zo als ik al eerder las: hoe kan de politie de desbetreffende man nou over het hoofd kunnen zien, terwijl ze duidelijk bij een zwaar ongeval staan. Ook (en dan geen visioen) de scene waar Samara voor het eerst in mijn leven uit een televisie kruipt, is zeker leuk in beeld gebracht. Toch snap ik dan het ‘verstand’ niet van de personages om de TV niet gewoon kapot te trappen? Nu stond ze er maar een beetje om te huilen, schiet je veel mee op.
Nee, Rings is zeker weer geen geslaagde film voor mij. Hier moet ik dan wel terug denken aan het geouwehoer met de kameraden, we zitten elkaar nu telkens op te bellen met de zin: “Seven Days”, zoals dat ook in de film vertoond word. Dan maken we onze eigen film er wel van, simpel toch?
coumi
Erg middelmatig. De subtiliteit uit de originelen Ringu en The Ring heeft plaatsgemaakt voor, met name in het begin en aan het einde, veel te grof effectbejag. Van de mooie suggestieve en onderhuidse spanning is niet veel over gebleven. Samara kon me bij deze rit geen angst meer inboezemen terwijl ik me van de eerste films herinner dat ik af en toe toch heus kippenvel kreeg van dat meisje met het lange haar. Ook onverstandig trouwens om een bekend acteur als D'Onofrio in te huren, want als hij in beeld verschijnt weet je meteen wie de slechterik van dienst is.Moet wel gezegd worden dat de makers van dit in zijn totaliteit overbodig vervolg in ieder geval wel geprobeerd hebben om verhaaltechnisch enkele nieuwe invalshoeken toe te voegen wat incidenteel een leuke vondst oplevert. Puur slecht is het daardoor dus niet, maar beter dan een obligate, goedkopere horrorfilm die we een keer of tien per jaar krijgen voorgeschoteld wil het ook nergens worden. En dat is teleurstellend omdat de versies uit respectievelijk 1998 en 2002 toch een welverdiende cultstatus genieten bij de genreliefhebbers, die door dit dertien in een dozijn vervolg bijna te grabbel wordt gegooid.
filmkul
Magere horrorfilm. Het verhaal is vrij cliché en wordt ook clichématig uitgewerkt door Gutierrez. De opbouw begint aardig, maar richting het einde springt de film van de hak op de tak en wordt er in een sneltreinvaart een einde aan gebreid. Enkele momenten zijn spannend en echt horror wordt het vrijwel niet en dat zijn juist de ingrediënten die dit type film moet hebben. Het acteerwerk is verder vrij doorsnee. 2.5
Jeilloc
Redelijke film.
Als grote fan van de originele Japanse film en als liefhebber van de Amerikaanse versie moest ik deze zien. De film is niet eng, maar het moet meer hebben van het verhaal en de spanning. Het echte horror gehalte is er wel, maar hij is niet zo aanwezig als de 2 eerdere versies.
Verder vond ik het verhaal goed uitgewerkt met goed einde.
Kansloze reboot. Reeds vanaf de stompzinnige openingsscene in een vliegtuig wordt duidelijk dat dit hem niet gaat worden. Er wordt een nieuw mysterie gepresenteerd met nieuwe personages, maar de makers vergeten voor het gemak dat een horrorfilm eng dient te zijn. Rings is allesbehalve. Het script is vooral vergezocht en flauw, bevolkt door oppervlakkige personages die domme dingen doen.
john mcclane 2
De kritiek op dit vervolg is absoluut begrijpelijk .
Maar aangezien de vorige tweedelen in mijn ogen ook niet bepaald heel beangstigend zijn ,maar wel duister en met een beklemmend idee ( zeven dagen) is dit niet helemaal mis geschoten .
Het is meer dan logisch om de video wat meer digitaalte maken ,daar kon je niet om heen.
Verder heeft het verhaal een draai gekregen waardoor het wel een vervolg is en geen reboot( in mijn ogen ) .
De rol van Johnny Galeck als professor is best goed ,,jammer dat we hem niet vaker zien,maar zijn agenda zit wellicht vol als nerd bij The Big Bang.
Vincent D'Onofrio mag ook nog even opdraven als blinde ,en die man is altijd wel in vorm als voelt het hier wat misplaatst . doch cruciaal .
Niet heel bijzonder,maar als je de vorige delen kon waarderen ,,,het heeft allemaal zeker wel iets .
Het slot is zoals het hoort bij horror.
Al kun je je vraagtekens stellen bij of dat nu echt nodig was.
Maar typerend ! Als een genre niet van ophouden weet is het horror wel.
Ook hier vond ik het wel wat hebben.
Kleine voldoende.
Alathir
Ik ga het hier kort houden want meer tijd is de film eigenlijk niet waard. Het is al een spijtige zaak dat ik hem heb 'moeten' uitkijken tijdens een filmavond met vrienden. Horror? Nee dit is geen horrorfilm want met een stuk of 3 van de meest voorspelbare jumpscares uit de geschiedenis van de horrorfilm ga ik niet bepaald op het puntje van mijn stoel zitten. Acteerwerk matig , zelfs Vincent D'Onofrio weet er niet veel mee te doen. Dit is gewoon een prima voorbeeld van een domme film met domme personages die domme dingen doen. De soundtrack is nog wel een pluspunt al wordt het vaak op verkeerde momenten gebruikt. Kortom gewoon een saaie film die totaal sfeerloos is en als horror wat mij betreft compleet faalt.
Geen spanning, geen memorabele momenten, geen intense sfeer, een veel te lange speelduur, flauwe jumpscares die je van mijlenver aan ziet komen; waarom is Rings in godsnaam gemaakt? Nou vind ik de Ringu serie al niet zo heel boeiend, maar dit was wel droevig. Neem de openingsscène in het vliegtuig. Beschamend slecht gemaakt. Voor mijn gevoel was de film al bijna klaar en toen ik het checkte waren we pas een uur ver. Zoveel plezier heb ik er dus mee beleefd.
Macmanus
Viel me ook mee.
Toegegeven ik ben the Ring helemaal vergeten. Heb er nog wel een paar gezien maar buiten een meisje in een put en een vhs band kom ik niet echt meer. Deze film doet wat horror al decennia lang doet en dat is het laatste beetje franchise geld uit een product persen. Dat zijn niet de films die je zintuigen het meest prikkelen.
Dat gezegd, vermaakte ik mij stiekem hier prima mee. De regisseur deed nog wel eens wat geinigs met achtergronden, snelle beelden. Ook had de film best een goed tempo. Vind ik bij dit soort zondagavond films altijd wel een plus. Het is fast food.
Als ze er er nooit meer 1 maken zal het mij net zo een worst zijn als ze er nog 10 bij maken. Ik pik het wel eens mee. Geen bioscoop bezoek waardig, maar voor even een horrortje voor het slapen goed te doen.
2.5 sterren.
Metalfist
And this voice says... Seven days
Ergens ben ik The Ring altijd wel dankbaar gebleven. Het was dankzij de Hollywoodremake (en ook die van The Grudge) dat ik me lange tijd geleden waagde aan Japanse cinema en hoewel die monsterfilms me niet echt konden bekoren, leidde het me uiteindelijk wel tot regisseurs zoals Akira Kurosawa of de Godzilla franchise. Ik dacht eerlijk gezegd wel dat het concept van The Ring ondertussen dood en begraven was, maar zowaar: in 2017 kwam er een nieuw deel in de reeks uit. Geen reboot deze keer, maar nog eens een ouderwetse sequel.
Al zit de oorspronkelijke verhaallijn alweer zo ver weg in mijn geheugen (ik geraak niet veel verder dan een spikkelige VHS band en een meisje in een put), dat ik hoogstwaarschijnlijk wat verwijzingen heb gemist. Is het dan ook nodig om de voorgaande films te hebben gezien? Neen, want Rings lijkt me vrij stevig op zichzelf te staan. Het verhaal heeft ietwat een update gekregen (het start natuurlijk nog met zo'n good old fashioned VHS, maar er wordt er al snel een digitale kopie gemaakt aangezien weinig mensen nog zo'n VCR hebben staan) en Julia mag zich gelukkig prijzen dat ze in een tijd leeft waar een zaklamp slechts een app is die je op je GSM kan installeren. Verder volgt dit het gebruikelijke pad dat je van dit soort films kunt verwachten (zo is er een mysterieuze, en uiteraard zwangere, vrouw die voorbijrijdende auto's ligt aan te staren en met uitzondering van het hoofdpersonage kan niemand anders haar zien) en is het wachten op een aantal voorspelbare schrikmomenten. Ondertussen wordt er in de 100 minuten die de film duurt nog een plotje op poten gezet dat een soort diepgang in de geschiedenis van Samara moet brengen, maar ook hier is het voorspelbaarheid troef.
De eerste twee Ring films konden nog rekenen op de aanwezigheid van Naomi Watts. Een degelijke actrice die de reeks naar een hoger niveau wist te tillen. Zij heeft echter besloten om met dit nieuwe deel niets te maken te hebben, dus komt er een geheel nieuwe cast op de proppen. Big Bang Theory acteur Johnny Galecki probeert krampachtig om van zijn nerd-imago af te geraken door een 'coole' biologieprofessor te spelen en halverwege blijkt dat Vincent D'Onofrio dacht dat het altijd een goed idee is om in een derde deel van een horrorreeks mee te gaan spelen, je zou toch net iets meer verwachten van iemand met zijn palmares. De hoofdrollen zijn echter weggelegd voor Matilda Lutz en Alex Roe die het verliefde koppeltje Julia en Holt spelen. Qua effecten ook redelijk ondermaats, veel lelijke CGI die niet al te sfeervol aanvoelt.
Tijdens het kijken overviel me eigenlijk vooral één vraag: wat is het nut om hier opnieuw geld in te pompen? Gingen er rechten vervallen die enkel behouden konden worden door een nieuwe film over ieders favoriete zwartharige dame die uit een televisie kan kruipen te maken? Rings kijkt nog redelijk vlotjes weg, maar een goede film is het niet.
Noodless
Pffff...toch maar gekeken....beter niet gedaan.
Zoals ik hier al had gezegd, had ik al weinig vertrouwen in dit concept en zou ik de film vermijden. De eerste film was geweldig qua sfeer, spanning, cast, beelden. De tweede was duidelijk minder, maar zeker nog te doen. Maar dit is gewoon slecht. Alle pluspunten uit de vorige delen zijn volledig verdwenen.
Over en out ! 3/10
aspers
ai, ai ai.... wat is dit een gevalletje jammer zeg. Doodzonde hoe dit deel de status die de twee eerdere Ring films hebben opgebouwd, compleet om zeep helpt. Dit had nooit gemaakt mogen worden... in elk geval niet onder de naam ring/rings of wat dan ook.
We krijgen een soort Ring/Final Destination/weet-ik-veel-wat-allemaal kruising. Het is echt een brei aan allerlei films. En de makers lijken zelf ook niet helemaal te weten welke kant dat ze nu eigenlijk op willen hiermee. Extra noemenswaardig tenenkrommend moment is nog wel de eind scene als dr.Snuggels aan het uitzoeken wat de tekens op haar hand betekenen. Het halve woord staat op het scherm en iedere malloot kan het afmaken en weet dus de betekenis. Maar nee, we proberen het nog spannend te maken door een-voor-een... letter-voor-letter... het woord helemaal tot het eind af te maken. Hallooooooo.... 'hét' moment dat jullie hadden moeten pakken is al 5 minuten geleden voorbij gekomen. Hoe dom denk je dat de kijker is!?
Ach... toen ik na 50 minuten dacht dat het nu wel bijna zou zijn afgelopen, maar bleek dat ik nog 50 minuten te gaan had... had ik eigenlijk al beter moeten weten. Eng is het ook al nergens, dus eigenlijk is er totaal geen reden om dit misbaksel te kijken. Nee, dit deel moet je snel ergens in een diepe put dumpen om er nooit meer uit te laten komen.
Treurig... 1*
KayleighVV
De film is niet perse eng maar het verhaal erachter vind ik wel verrassend. Iets meer diepgang en mysterie dan de vorige delen. Alleen jammer van het einde.. is dan weer zo cliché. Als je écht een horror wil kijken zou ik even verder zoeken. Maar zeker geen slechte film!
LOTR-lover
Ik ben een groot van van Ringu & Ringu 2 (de originele versies dus). Maar ook de Hollywood remake The Ring vond ik goed en eng. Die films hebben me wel wat slapeloze nachten opgeleverd durf ik wel te bekennen. Dat is met Rings absoluut niet het geval. Ondanks het sowieso hoge creepy gehalte van de video zelf (en Samara) word Rings nergens echt eng. Ik kan me eigenlijk niet eens herinneren dat ik ook maar 1x echt ben geschrokken. Jammer, want het verhaal vind ik erg tof op zich.
4/10 (IMDB)
Filmkriebel
Derde film en hopelijk de laatste. Er valt eigenlijk ook helemaal niks meer te vertellen. Rings is op zich al een redelijk overbodige sequel en hergebruikt bijna alle elementen uit de vorige films. Recycling dus. Ik wil de film nog een nipte voldoende geven; niet omdat het spannend is want alle mysteries uit de Ring reeks zijn reeds weggegeven; de eerste Ring film blijft een absolute topper en deze gaat deels ten onder door de slechte acteurs. Toch vond ik het nog enigszins wegkijken en wordt er op het publiek handig ingespeeld met de voorgeschiedenis rond Samara. Ze lokt namelijk medelijden uit bij Julia over haar lot maar blijkt op het einde dat ze doorslecht is en Julia alleen maar gebruikt heeft om haar wraak nog harder verder te zetten .
Decec
Een goede drama/horror film...
Goed verhaal...
Goed acteerwerk...
Prima vervolg...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)..
1e en 2e deel vond ik spannender dan deze 3e...
K. V.
Na zoveel jaren nog eens een nieuw deel, maar het viel beter mee dan verwacht. Ze hebben er toch een nieuwe draai kunnen aan geven en het was weer meer een zoektocht vergelijkbaar met het eerste deel. De film is wel niet zo griezelig, maar had toch wel een goed verhaal.
De cast deed het zeker niet slecht en visueel was hij ook wel goed.
Niet slecht.
Boneka
Veel lage punten hier maar zo slecht is deze Rings niet uit 2017. De film zet zich voort in het digitale tijdperk. Het concept is natuurlijk in grote lijnen hetzelfde alleen het sausje is wat anders. De cast is grotendeels verdwenen op Samara na. Dat wil zeggen. De Samara uit de put. The Ring Two - Well Scene - YouTube Het slangenmens dat ook speelde in 2005. Bonnie Morgan! ZIj kan zich dubbelvouwen kronkelen zoals bijna niemand dat kan. Dus niks cgi werk. We zien haar uit de put kronkelen in 2005 en in deze film speelt ze geheel Samara! Word vervolgd!
Okay echte horror kunnen we deze niet meer noemen vond m zeker nog te pruimen met enkele toch wel griezelmomenten. In het graf opgesloten worden.
Rings ziet er op beeld fantastisch uit met weer een groene invloed zoals bedoeld. Geluid is ook dik in orde.
Rings 2017 is geen pure horror maar heeft wel zijn momenten. Het is meer een zoektocht naar het verleden. Het kwaad proberen uit te roeien. Geen cliffhanger wel een kijkbeurt waard.
Film 3,5
Beeld 5,0
Geluid 5,0
Extra's 3,5
TragieStar.*
Eigenlijk is het verhaal al helemaal rond na 2 delen dus ik was benieuwd wat ze er nog meer mee konden doen. Nou niets dus. Het gaat nu over het feit dat Samara het lichaam wil overnemen van Julia? Het slaat nergens meer op, want dat is niet waar het oorspronkelijke verhaal over gaat. Ze verzinnen gewoon maar iets erbij om er een verhaal van te maken, want voor de rest is er niks meer te vertellen of te tonen wat we nog niet eerder hebben gezien.
Voor de rest is het heel saaaai. Ben meerdere keren in slaap gevallen. En het is niet alleen saai, maar ook slecht geacteerd en slecht gemaakt. Er is 0,0% spanning of nieuwsgierigheid naar hoe het verder verloopt. Het maakte me echt niet uit. Ik hou van Ring 1 en in zekere zin ook van deel 2, maar dit is gewoon pure stront. De beginscene is al om te huilen. Komt totaal niet goed over en ook de rest is één grote teleurstelling. Ik weet nog steeds niet waarom de kopie die Julia keek een andere versie was? Alleen omdat Samara het gemunt had op Julia en haar lichaam wilde overnemen? Waarom niet die van iemand anders? Wat maakte haar zo speciaal dan? Haar acteerwerk in ieder geval niet.
Geen aanrader. Toch maar deel 1 en 2 weer eens bekijken.
Shadowed
Toch maar herzien, zeker omdat ik bezig ben met de reeks in zijn volledigheid uit te zitten. Helaas kan het matige cijfer niet op een verhoging rekenen, want Rings blijft een ietwat afstandelijk en weinig sfeervol gebeuren. Het acteerwerk is desondanks niet onaardig en de cinematografie ziet er beter uit in vergelijking met de Japanse tegenhangers, maar dat maakt de kijkervaring niet veel boeiender. De scenaristen van dit soort films vinden elke keer een nieuw zijspoor binnen het bestaande gegeven, maar werken dit geen moment spannend of onderscheidend uit. Je zit als kijker dus wederom met een oninteressante inhoud opgescheept, evenals een weinig indrukwekkende finale. Niettemin is het leuk om te zien dat Matilda Lutz de hoofdrol vertolkt, die vond ik onvergetelijk in Revenge.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Lords of Chaos
Thriller / Drama, 2018

Don't Breathe
Horror / Thriller, 2016
hallucinatieonderzoekbovennatuurlijkvervolgvloekvhsdoodmaggotseven days video tapesuspensefulbaffled