Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Ray Stevenson, Dominic West en Julie Benz
Gesproken taal: Russisch en Engels
Plot Punisher: War Zone
"Vengeance has a name"
De compromisloze wreker Frank Castle gaat door met zijn éénmansoorlog tegen de georganiseerde misdaad. Ditmaal neemt hij het op tegen de ambitieuze maffiabaas Billy Russoti. Nadat Russoti echter door Castle keihard aangepakt wordt en hierdoor zwaar verminkt, zweert hij wraak en neemt een nieuwe identiteit aan, die van Jigsaw. De FBI kan Jigsaw niet aan en Castle zal het op moeten nemen tegen Jigsaws snel gerekruteerde privé-leger.
Frank Castle / The Punisher
Grace Donatelli
Pittsy
Nicky
antilasergun
Dit zijn de films waar ik van houd.Steaven seagal achtig.
Lekker veel actie .The punisher is natuurlijk bijna onkwetsbaar.
Je moet niet met een realistische bril naar deze film kijken.
Ik zit al te wachten op het vervolg
joel2305
het verhaal stamt af van de strips dus daar richt ik me niet op
het acteerwerk daarentegen vond ik zeer matig
actiescenes waren goed te doen
weet alleen niet hoe het is afgelopen met die gangs en die Rus?
en waarom jigsaw alleen aan z'n gezicht is geholpen terwijl hij helemaal in de glasbak lag?
het was voor mij een 'eenmalige' actiefilm
erik1677
de strips vroeger echt verslonden, en er toen die tijd er dus een film over gemaaakt werd was ik er dus als de kippen bij.
Helaas was het toen de tijd een beetje een teleurstelling, nu later weer gezien valt het eerste deel wel mee.
Maar de enige echte punisher is dit deel.
Hard, grof en grimmig.
Zo behoort ie te zijn.
beter dan het laffe vorige deel.
Nancy1980
Stoere film,
goeie sfeer,
beter dan het vorige deel.
De Punisher serie is met afstand mijn favoriete Marvel Strip verfilming. Heerlijk 80's over the top geweld, met niet te veel verhaal (en dan bedoel ik geen 5 subplotjes en love interest gedoe) en een vette soundtrack. Erg fijn hoeveel rotzooi de kogelinslagen hier veroorzaken. Jigsaw en zijn maatje waren erg geestig. Film houd t het midden tussen een god old jaren 80's geweldsfilmpje, een big budget Troma film.
4* Kan niet wahten op deel 3!
Binnenkort maar eens de versie met Dolph Lundgren kijken.
stefan88
hoge verwachtingen van deze film, jammer...
hellboy.ray
- 2056 berichten
Total Crapfest!
Nou moet ik zeggen dat zowel Jane's als Lundgren's versies ook niet al te best zijn, maar die hadden nog een bepaalde sfeer die goed voelde.
Ik ben wel gecharmeerd van bullshit actie films, maar deze was echt bagger.
Frank Castle was niet echt interessant, de badguys waren vervelend en het verhaaltje sloeg al helemaal nergens op.
Er zou wel een markt zijn voor deze film, maar denk dat het aan mij niet besteed is en dat terwijl ik normaal gesproken toch echt graag naar films van Dolph Lundgren kijkt (en die zijn eigenlijk ook niet al te best, maar die hebben een hogere entertainment gehalte dan deze film).
N_SANE
Wat een teleurstelling. Na deel 1 (en het goede verhaal en acteren daarvan) had ik ook redelijk hoge verwachtingen van deel 2. Dit viel echter zeer tegen. Het acteerniveau is bedroevend, het nieuwe 'gezicht' van 'Jigsaw' kwam zo uit een feestwinkel vandaan, er was totaal geen verhaal of lijn in de film te bekennen en het was gewoon een hersenloze film die naar het einde toe werkte. Voor mensen die van continue actie en geen verhaal houden is dit vast prima te pruimen.
Desalniettemin,
charmed one
echt een bagger film. ik geef een 1.5 omdat de vecht scenes wel heel gaaf waren. maar wat een slecht verhaal lijn. als die er niet in waren dan had ik de film echt uitgedrukt. want voor de rest was ie echt heel slecht. ik vond vooral die boefen echt iritant. die ray stevenson die speelde dan nog wel redelijk.maar tom jane die speelde het wel een stuk beter.er zat ook geen goeie spannende sfeer in de film. een hele vervelende sfeer zat er juist in de film.
Creasy_Bear
Na het redelijk onderhoudende eerste deel, viel deze mij vies tegen. De actie was bruut zoals hoort, in de Punisher/franchise, maar voor de rest ontbrak ´t aan acteerwerk, dialogen en sfeer. Helaas!
Tarkus
Ik had hoge verwachtingen van deze film, maar helaas viel hij me nogal tegen.
Hij is maar half zo goed dan de eerste film, en vooral Ray Stevenson (bekend uit de serie 'Rome', waar hij het voortreffelijk doet), viel me tegen, was in de eerste film Thomas Jane nog een indrukwekkend en boeiend personage, dan is 'The Punisher' in deze prent slechts een karikatuur daarvan.
Ook het booswicht in deze film (een fantastische Travolta in de eerste film) is hier bijzonder mager en lijkt wel een 'Joker'-kloon, maar dan wel eentje die belachelijk overkomt.
De eerste film kreeg van me 5 sterren, deze de helf dus, en dat is dan vooral te danken aan enkele goede actiescènes en de soundtrack.
Maar naar mijn mening had er toch meer ingezeten... een derde deel met Thomas Jane terug aub ???
yeyo
Deze nieuwe Punisher is een prachtige actiefilm en zeldzaam in z'n soort dezer dagen. De meeste moderne actiefilms zijn overdreven gestileerde prulfilms waar de "heldenrollen" zijn weggelegd door afgeborstelde koorknaapjes als Will Smith of Matt Damon. Ook Nicolas Cage wordt verdacht veel als actieheld gecast, hem vind ik even intimiderend als een dood konijn. Qua geweld blijven zo een films braaf binnen de lijntjes en een beetje humor is al helemaal teveel gevraagd.
The Punisher Warzone daarentegen gaat terug naar de roots van het genre en biedt de kijker een eindeloze vloedgolf van de meest genadeloze moorden en heerlijke over the top actie. Het personage The Punisher is een soort gewetenloze wreker die er echt niet wakker van zal liggen als hij eens een onnodige moord zou plegen. De bad guys zijn te hilarisch voor woorden, wat het eens zo leuk maakt om ze aan stukken zien geblazen te worden. Zo is er een Ierse rastafari die aan free running doet en een soort Jokerachtige maffiabaas met het meest overdreven New Yorks accent dat ik ooit gehoord heb.
De film heeft een enorme vaart, want er wordt nauwelijks een poging gedaan om veel ruimte te laten voor drama, karakterontwikkeling of laat staan realisme: een vrouw, wiens echtgenoot door de Punisher vermoord werd, is na een paar uur al overtuigd dat hij helemaal niet zo een slechte gast is. Maar dit is zeker geen kritiek, het laatste wat een toffe actiefilm nodig heeft is diepgang.
Noodless
Niet slecht, maar zijn voorganger vind ik beter.
Het eerste half uur is ondanks de vele en harde scènes niet boeiend.
Daarna wordt het wel beter op gebied van de uitwerking van het verhaal. De 2 misdadigers ( broers ) en de agent dragen daar een steentje bij. Het hoofdpersonage kon me niet boeien.
Wel een paar leuke scènes bij, o.a. het glasmachine 6/10
Minority_Check
moest dit een vervolg zijn of wat ?
het was totaal anders dan de andere deel
zelfs de punisher was anders
in die andere deel had hij wat flauwe grappen hier kijkt die de hele tijd droevig
de actie was wel leuk om te zien maar dat was het wel zo'n beetje
You_bastard
Ik stoorde me echt aan het slechte acteerwerk en dialogen.
Sfeer was inderdaad net als de comics maar er ontbrak aan een goed verhaal.
Ik had eerder het gevoel dat voornamelijk de actie een hoofdrol speelde. Jammer dat ze niet verder zijn gegaan met de punisher van 2004 dat is in mijn boekje de beste Punisher film tot nu toe.
Maar als je jouw vesrtand op 0 kan zetten en van actie houdt is dit een aanrader. Voor echte Punisher Fan's (zoals ik) houdt het bij de comics.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Totaal anders dan ik verwachtte. Ik dacht dat de film nog op een beetje dezelfde manier vormgegeven zou zijn als het eerste deel. Maar nee: andere cast, andere manier van filmen, onrealistisch, en gewoon meer richting fantasie, wat in de eerste film totaal niet het geval was.
Frank Castle (The Punisher) vond ik niet goed uitgekozen, met z'n gevoelloze gezichtsuitdrukkingen die gewoon niet overtuigend overkwamen. Het liefst had ik nog degene uit deel 1 willen zien.
Wat me ook opviel was het karakter met de 'afgezaagde' naam Jigsaw, die duidelijk te veel zagen (oke oke glas, ook goed) op z'n gezicht had gekregen. Een echte Scarface dus! Hij kwam over als een mix tussen Frankenstein en Freddy Krueger, en zou zo een prijs kunnen winnen voor de nieuwe Joker. De naam zal ik mijn mond over houden, want dat is gewoon puur toeval. Maar dat karakter, aan de ene kant neem je hem serieus door z'n daden, maar het kan ook lachwekkend overkomen soms. Ook z'n maffe broer was niet het alledaagse karakter..
De film is goed, en tegelijk slecht. Het is maar net hoe je het bekijkt. Ga je voor een goede actiefilm met realiteitsgevoel, emoties en een degelijk plot dan kan je deze beter niet kijken. Ga je voor het type game-verfilming dan slaagt deze film volledig met z'n onmogelijke over-the-top (gruwelijke) acties, het slechte gevoelloze acteerwerk, de onrealistische karakters, en de manier van filmen, en raad ik je deze film zeker aan!
Rebel80
Wat een hoop gezeik weer dat ie niet realistisch is, heb een aantal top 10 van die zeikerds zitten bekijken, boordevol films die niet realistisch zijn haha.
Over de film, lekker grauw sfeertje en leuke special effects, lekker grof om niks.
Prima als je ff nergens bij na wilt denken.
yeyo
Prima als je ff nergens bij na wilt denken.
Ik snap best wat je bedoelt. Op boards van stompzinnige films als Transformers is het enige argument van de fanboys: "een actiefilm moet toch geen goed verhaal hebben". Maar bij Punisher: War Zone is de voornaamste kritiek dat de plot te mager is. Beetje tegenstrijdig.
Flex-74
Best goede comicverfilming van de Garth Ennis series. Veel personages komen eruit in voor en is als herkenning wel geinig maar ze worden er wel met de haren bijgesleept. Dat is voor de fans wel jammer. Verder heeft deze film niets met de eerste (eigenlijk 2e) Punisher met Thomas Jane te maken. De makers hebben goed gekeken naar de ambiance en stijl van de comic, wat dat betreft is Stevenson wel goed gecast, hij komt alleen charisma te kort wat Thomas Jane juist wel weer had. Maar die vond ik juist weer te soft voor een Punisher. Het ontstaan van Jigsaw klopt ook niet en de uitwerking van dit personage vond ik eerder lachwekkend en kon niet serieus genomen worden. Verder prima keiharde actie en onderhoudende film!
Rebel80
eigenlijk hadden ze deze brute actie en Ray Stevenson in de voorlaatste punisher moeten stoppen
namingway24
Deze Punisher is op zijn best als hij als een onkwetsbare moordmachine zonder een greintje medelijden is. Helaas wordt daar een emotioneel subplot doorheen gegooid, waar ik eerlijk gezegd niet op zat te wachten. Maar dat leidde niet af van de prachtige actieballetten die er op het scherm werden getoverd.
Hoewel ik Dolph Lundgren erg geslaagd vond, is Stevenson de beste Punisher tot nu toe. Hij heeft er de bouw voor, de kop en de fysieke capaciteiten. De hele cast doet erg zijn best, en de film voelt vaak echt aan als een comic door de over-the-top acteerprestaties. Vooral Dominic West is hier schuldig aan, en hij is een memorabele schurk.
Als ze in de volgende film het emotionele aspect er uit laten en zich puur richten op de actie kan de score nog omhoog gaan. Maar nu is het nog steeds een erg goede Punisher-film.
Jazzthieve
Grappig dat voor de meesten dit de tweede punisher film is terwijl het eigenlijk de derde film is.
bennyboy
de trailer ziet er niet zo indrukwekkend uit.
Punisher 2 lijkt me beter.
toch na het lezen va de reactie probeer ik ze beiden
Justinw
Redelijke film, actie was in orde. verhaal stelt niet zoveel voor. Maar het acteerwerk was matig. Het overtollige bloed was wel oke.
2.5 niet veel bijzonders
kennethv
kan ik niet anders zeggen justin
2.5 niet veel bijzonders
Hemelbewoner
zelfs toen ik niet nadacht protesteerde mijn brein.
slecht geacteerd, standaard verhaal.
AchmedATM
Slecht Acteerwerk, maar zeer vermakelijk om naar te kijken. Het stapte weg van de eerste "Kiddie" Punisher over naar de echte Punisher. En dat zie ik graag
mnrk
Dit is dus inderdaad een andere Punisher dan de versie met Thomas Jane...maar daarom niet slechter.
Dominic West en Ray Stevenson spelen hun rol gewoon naar behoren.
Het verhaal was niet zo heel sterk, maar gelukkig maakte de actie en het sfeertje dit allemaal wat beter.
Leuke film om gezien te hebben.
aburex
Vond deze film beter dan het eerste film. Deze film weerspiegelt beter de Marvel-comics dan het eerste deel: lekker veel geweld en bloed en de twee broers zijn bijwijlen erg grappig.
Voor liefhebbers van pretentieloze actie zeker een aanrader.
eltorro
Vermakelijke actie film.
Volgens mij de eerste film met een marvel superheld voor 16 jaar en ouder, in ieder geval de eerste goeie. Het verhaaltje in deze film is natuurlijk zo simpel en dom als het maar kan, maar de harde vermakelijke actie compenseert dat ruim.
Ray Stevenson is natuurlijk niet de beste acteur ooit, maar met zijn ijs koele blik is hij perfect voor de rol van de Punisher. Voor de rest waren de andere ''goeierikken'' niet zo heel boeiend. Alleen detective Martin Soap die de hoofd speelde van de "Punisher Task Force" was wel leuk en hij was meestal niet zo irritant aanwezig. De bad guys in de film zijn ook lekker door het dwazen heen en moorden de onschuldigen met bosjes neer.
Dus gewoon een doldwaze actie film, die naar mijn idee wel 3,5* waard is.

The Punisher

War Dogs
Komedie / Drama, 2016

War Horse
Oorlog / Drama, 2011
fbibroken neckwall safetrashed houseaerial shotmilitary dress uniform vanityflare vrouwelijke regisseur