• 8.901.825 stemmen

Met onder meer: Peter O'Toole, Philippe Noiret en Siân Phillips

Gesproken taal: Mandarijn, Engels en Duits

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Murphy's War

"World War Two was just ending. World War Murphy is about to begin."

Murphy is de enige overlevende van zijn bemanning, die om het leven is gebracht door een Duitse onderzeeër in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Hij spoelt aan op een vergeten eiland en begint wraakacties te plannen. Hij wil de onderzeeer die aan de oppervlakte is gekomen op welke manier dan ook tot zinken brengen. Hij begint met een moedige poging, geholpen door Louie, de administrateur van de regering van het eiland.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Lang geleden dat deze nog eens op TV was.

Een alles behalve typische oorlogsfilm die gedragen wordt door de uitmuntende prestatie van O'Toole.

Het wordt tijd dat deze nog eens vertoond word op de buis!

avatar van ags50

ags50

Spanning vermengd met droge humor. Dan ook de nog jonge Peter O'Toole in de hoofdrol. Philippe Noiret als de Franse bestuurder die liever lui dan moe is doet het goed. De afloop is geheel buiten verwachting maar wel "eerlijk" te noemen. 3,5*

avatar van 606

Wat een wraak film erg mooi gedaan zeg, en Toole is briljant gewoon.

Bittere wraak tot het einde toe.

Mooie beelden en mooi gefilmd ook.

avatar van Humphrey

Humphrey

Wat een heerlijke actiefilm met een schitterende Peter O'Toole en een koele Philippe Noiret ! Helaas is deze prachtfilm nog steeds niet uit op dvd. Ik twijfel er zelfs aan of de film ooit verscheen op video. Verdient zeker 4,5*.

avatar van kathmandu

kathmandu

Een van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt.

Peter O'Toole in topvorm.

Absolute aanrader!

avatar van badfans69

badfans69

Humphrey schreef:

DVD link DVD at Play

avatar van Humphrey

Humphrey

(Heel) late reactie. Leuk van je link, minder leuk is de (super) woeker prijs. Monsterachtig.

Toch bedankt.

avatar van Insignificance

Insignificance

Murphy's Private War dus. Met een brute, rauwe opening. Het is niet de enige keer dat dat soort termen te binnen schieten. Tussen die momenten zit er ook altijd wel wat energie in de film. O'Toole en Noiret vormen een vlot duo, het stijve zustertje overdrijft het niet en Yates zal ongetwijfeld in zijn nopjes zijn geweest met het watervliegtuigje, want dat ronkende stuntvliegen houdt maar niet op. Mooi geluid. En geen zjermen, maar gewoon Duits, voor wie dat belangrijk vindt. Geen heldenverhaaltje, meer iets over wraak, obsessie en waanzin. Beetje een wilde film, maar zeker niet verkeerd.

avatar van swiper

swiper

DVD op de kop getikt in een kringloopwinkel voor 50 €urocent.

Deze film ooit in mijn bezit op VHS, band gebroken en nooit af kunnen kijken,

tot voor kort.

Film behoort volgens mij tot een van de beste revenge films ooit gemaakt

avatar van dionj

dionj

Erg sterke film. O'Toole is briljant, evenals het camerawerk en de regie.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Na een sterk begin weet de film moeilijk te balanceren tussen komedie, oorlog en drama, maar naar het einde toe wordt het best wel spannend.

Uitstekende rol van O'Toole.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een man als enige een aanval van een Duitse onderzeeboot overleefd tegen het einde van de oorlog. Een mooie locatie en de scenes met het vliegtuigje leveren dan ook prachtige plaatjes op. Ondanks dat de film aardig wat actie en spektakel heeft, had het tempo best wat hoger mogen zijn. Peter O'Toole is goed gecast als de ietwat krankzinnige overlever die uit is op wraak.

avatar van kinkymen

kinkymen

Prima oorlogsfilm met Peter O'Toole.

Zelfs anno 2023 doet deze film uit 1971 nog niet gedateerd aan en op Netflix staat de gedigitaliseerde versie.