• 9.218.297 stemmen

Geregisseerd door: Oliver Parker en Barnaby Thompson

Met onder meer: Talulah Riley, Gemma Arterton en Rupert Everett

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot St. Trinian's

"Taking higher education to a new low."

De jongedames van St. Trinian staan bekend als onhandelbaar en de docenten hebben het er moeilijk mee. Maar als de school moet sluiten, besluiten ze zich eens in te zetten. Er komt een ingewikkeld plan op tafel, waarin diefstal niet ontbreekt.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Chelsea Parker

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Redelijk leuke film, maar eigenlijk wat erg flauw voorspelbaar en saai..

Erg geinig.

Had er nog nooit van gehoord. Blijkbaar maakt het ook deel uit van een langlopende franchise, maar de oudere films zijn ook niet al te populair hier. Deze film heeft in ieder geval het voordeel dat er extreem veel bekende koppen in zitten, dus op de één of andere manier kom je er toch ooit wel bij uit.

Aan de ene kant is het een wat maffe kinderfilm (deed me wat aan Matilda denken), qua regie refereerde het eerder aan jonge Jan Kounen. Nogal wild en gek dus. Da's eigenlijk best een toffe combinatie die ook gewoon goed bij de setting past.

Serieus moet je het absoluut niet nemen, dat maakt de film voldoende duidelijk. Verder vooral positief dat het tempo er goed in blijft zitten en dat de film niet te lang duurt. Na 90 minuten is het ook wel goed geweest en wordt er passend afgesloten. Binnenkort deel 2 van deze reboot maar eens meepikken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vervelend.

St. Trinian's was een film die ik vooral door de highschoolsetting eens wilde opzetten. Soms charmeren die films me volledig. Ik wist echter niet veel meer van de film buiten dat. Toen de film vervolgens kwam aankakken met een zeer energieke, maar vooral doodse manier van komedie wist ik meteen dat ik de verkeerde film had uitgekozen.

Uit koppigheid kijk ik ze dan wel uit, want ik wil er niettemin graag een stem aan verlenen, maar buiten een aantal geslaagde en droogkomische grapjes bleek dat nogal een opgave. Het wordt allemaal erg in je gezicht gedrukt. Veel droogheid, veel luchtigheid, maar zelden een moment dat in de chaos echt leuk weet aan te slaan. Daartussen wordt ook nog een soort van stuiterverhaal in uitgewerkt, maar dat kwam niet echt bij me binnen.

De punten gaan vooral naar het acteerwerk, want iedereen weet wel heel goed wie ze willen zijn en wat ze moeten zijn. Dat zorgt er in ieder geval voor dat de film nooit ongemakkelijk wordt, want daar hebben andere soortgelijke films nog weleens last van. Ik miste vooral wat structuur en wat bijdrage vanuit de regie om het allemaal ook de juiste toon te geven. De editing en montage zijn bijvoorbeeld erg ondermaats om een film als deze bij te houden.

Veel meer hoef ik er niet over te zeggen. Dit zijn niet de films die me doorgaans liggen. In het begin kon ik soms nog eventjes grinniken, daarna werd het toch vooral uitzitten en volhouden. Leuk geacteerd, behoorlijk luid, maar verder een nogal vermoeiende zit die alles en nog wat doet, maar niet op een manier om mij echt goed te charmeren.

avatar van selene1974

selene1974

Ondanks alle en wel heel uiteenlopende reacties behoort deze film tot mijn favorieten,niet op vlak van kwaliteit maar omdat deze film heerlijk hilarisch is vooral na ongeveer 40 minuten.

avatar van blurp194

blurp194

Best leuk.

Tenminste, dat denk ik, want door het hoge tempo van de waanzin krijg je weinig tijd om er bij na te denken. Dat is ook wel zo'n beetje de kracht van de film - de onophoudelijke stroom maf gedoe waarmee je van het een in het ander lacht. En er loopt een leuke cast rond, al wordt er niet beslist een aanspraak gemaakt op bijzonder acteertalent, als er al iets uitspringt is het wel dat het niet zo'n film is.

En er is ook nog een tweede deel van, en beide delen zijn op zich weer een remake van films van vijftig of meer jaar geleden. Wellicht is ook dat wel de moeite om eens op te zoeken, al zullen de oude films wel een tikje braver zijn.