• 8.901.418 stemmen

St Trinian's 2: The Legend of Fritton's Gold (2009)

Komedie / Avontuur | 106 minuten

Genre: Komedie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Oliver Parker en Barnaby Thompson

Met onder meer: Rupert Everett, Colin Firth en David Tennant

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot St Trinian's 2: The Legend of Fritton's Gold

St. Trinian, de beruchte meisjesschool, is weer eens vol van chaos en spanning. De school raakt verwikkeld in een strijd met een groep mannen om een waardevolle schat en de leider wil de meiden gedomineerd zien worden. De meiden van St Trinians zijn echter vastbesloten hen te slim af te zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Annabelle Fritton

Camilla Fritton / Captain Archibald Fritton / Fortnam Fritton

Captain Lord Pomfrey / Sir Piers Pomfrey

Geoffrey Thwaites

Chelsea Parker

avatar van titia

titia

sorry, ik kan 't niet laten...

David Tennant...mmjammmm...

avatar van GGG

GGG

Deze hadden ze niet meer hoeven te maken. Zinloze domme film...

avatar van skipy05

skipy05

Ik vond hem wel iets beter dan de 1ste. alleen was hij iets te braaf. Ook van deze film hadden ze toch iets beter van kunnen maken en grappiger.

avatar van stinissen

• 22054 berichten

Voor jonge meisjes misschien nog wel te doen...

avatar van RickZ

RickZ

Kinderachtige avonturenfilm met schoolmeiden (sommige zijn wel leuk). Veel slechter dan het eerste deel dat wel leuk was.

avatar van appelsapgodin

appelsapgodin

Net zo goed/ of slecht als de 1e St. Trinian's remake. Rupert Everett was misschien iets beter in deze, hij lijkt iniedergeval een stuk vrouwlijker nadat er zoveel aan z'n gezicht verbouwd is. (Why? God, why?)

David Tennant is inderdaad ook altijd fijn om naar te kijken.

Het is inderdaad een film voor jonge tienermeisjes, toch heb ik me er grieperig en half slaperig wel mee vermaakt. Als je een film als dit gaat kijken moet je ook niet verwachten dat er een oscar-waardig meesterwerk is afgeleverd. En als ik het moet vergelijken met de origine strip die in mn boekenkast staat dan is het helemaal om te huilen.. niet doen dus. (Of gewoon de cartoons lezen, hilarische tekeningen met evil school girls die demonen oproepen, docenten martelen of een pact met de duivel sluiten over hun huiswerk. Dat is nou een meesterwerkje.)

Vond het best te doen.

Niet zo'n heel groot verschil met de eerste film, behalve dan dat er een kleine pivot in de cast zat. De bekendere acteurs hebben kleinere rolletjes of zijn verdwenen, de bijrolletjes van de eerste film mogen nu wat meer voor de camera verschijnen.

De fun en frisheid is in het algemeen ook wel net iets minder dan in deel 1, al zou dat ook wel kunnen zijn omdat ik de films nu eenmaal nogal snel na elkaar gekeken heb. Iets meer tijd ertussen was allicht beter geweest, aangezien het allemaal sterk op elkaar lijkt.

Verhaaltje is compleet onzinnig natuurlijk, maar het oogt allemaal best fris, het wordt met voldoende energie gebracht en ook de styling heeft iets wilds. Als het dan al voor kinderen of jonge meisjes is, vind ik het toch stukken minder truttig dan Amerikaanse varianten die ik voor zulke doelgroepen voor ogen zie.

Best vermakelijke onzin. Geen grootse cinema uiteraard, maar gewoon vlot vermaak.