• 9.198.473 stemmen

The Pure Hell of St. Trinian's (1960)

Komedie | 94 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Frank Launder

Met onder meer: George Cole, Cecil Parker en Joyce Grenfell

Plot The Pure Hell of St. Trinian's

Wanneer de St. Trinian's school tot de grond toe afbrandt, worden de schoolmeisjes schuldig bevonden. Zij worden veroordeeld en komen terecht in de handen van een dubieuze kinderpsychiater, waarna spoedig zes van hen door een rijke sjeik worden ontvoerd naar het Midden-Oosten om in zijn harem te worden opgenomen. De arme man heeft echter al snel in de gaten dat hij een grote fout heeft gemaakt door deze meisjes uit te kiezen.

logo tmdbimage

Rosalie Dawn

Superintendent Samuel Kemp-Bird

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

"Now, Ruby, answer me: have I ever looked at another woman since the night we first met at the car park attendants' ball?" Derde deel in de reeks films over de vrijgevochten meisjes van de kostschool uit de titel, maar inmiddels is de koek kennelijk wel op, want gedurende 90% van de tijd zijn noch de jongere meisjes met paardenstaarten noch de oudere meisjes met korte rokjes en kousenbandjes in beeld. De plot draait ditmaal vooral om de ambtenaren, legerofficieren en begeleiders die moeten voorkomen dat de huwbare meisjes terechtkomen in de armen van een sjeik met tientallen vrijgezelle zoons, hetgeen diverse slapstick-achtige taferelen met Oosterse vermommingen, Westerse drankzucht en universele vechtpartijen met vazen en kussens oplevert, en natuurlijk is er ook een buikdans-cum-striptease – alleen de kamelen ontbreken nog. Dieptepunt is het onbewoonde eiland waarop drie van de personages terechtkomen, maar aangezien het gaat om Cecil Parker, Joyce Grenfell en George Cole zijn juist díé scènes nog wel het aanzien waard. Desalniettemin had de serie hier wel mogen ophouden. (O ja, er is ook nog een personage genaamd Lolita Chatterley – die had zó in een Carry on gepast.)