• 9.176.627 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Jessica Bendinger

Met onder meer: Jeff Bridges, Missy Peregrym en Vanessa Lengies

Plot Stick It

"The world of competitive gymnastics is about to be turned on its head."

Haley Graham is tegenwoordig skater, en daar is ze goed in. Maar wanneer ze per ongeluk tijdens een stunt door een raam crasht, moet ze opdraaien voor de consequenties. De rechter geeft haar de keuze, of ze gaat naar een tiener-gevangenis of ze gaat terug naar de wereld die ze jaren geleden achter zich heeft gelaten. De turnwereld. Hier wordt ze gedwongen om mee te doen aan een elite-gymnastiek wedstrijd. Ze ontmoet een oude vriendin uit haar oude team, die niet zo blij met haar is, aangezien Haley haar vorige keer in de kou liet staan tijdens de finale.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van AJK

AJK

Kijk,Ik snap best dat je deze film leuk gaat vinden

als je van turnen houd,maar om deze film een 5.0

te geven slaat nergens op.Maar goed wie ben ik.

Kijk toen ik 13 jaar was toen The karate kid

uitkwam,sprong ik ook boksend de bioscoop uit

en hij zit in mijn top 5.Maar die geef ik ook geen 5.0 omdat ik vind dat er qua regie en acteer prestaties en etc betere films zijn gemaakt.

Ik heb ook wel eens een film gezien die mij niet ligt of mij niet raakt maar dan kan ik wel zien

of het een juweel van een film is of niet.

Ik hoop dat ik overkom.Leuke film hoor stick it

Voor mij 2.5. 5.0 slaat nergens op

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

AJK schreef:

Kijk,Ik snap best dat je deze film leuk gaat vinden

als je van turnen houd,maar om deze film een 5.0

te geven slaat nergens op.Maar goed wie ben ik.

Kijk toen ik 13 jaar was toen The karate kid

uitkwam,sprong ik ook boksend de bioscoop uit

of het een juweel van een film is of niet.

Ik hoop dat ik overkom.Leuke film hoor stick it

Voor mij 2.5. 5.0 slaat nergens op

Tja, het is maar net hoe je stemmen wilt benaderen. Het is een persoonlijke stem en ik ben geen filmcriticus dus ik benader het vooral als gevoelskwestie. Als een film me ten volle vermaakt en ik me niet stoor aan eventuele minpunten (die ik dan dus eigenlijk ook niet als minpunt ervaar) kan die van mij gewoon de volle mep krijgen - los van wat critici te zeggen hebben over foutjes, plotholes, matige regie of ongeïnspireerde cameravoering. Aan de andere kant vind ik het belachelijk om een hoge stem uit te delen aan een film die me persoonlijk niks doet of zelfs irriteert, puur en alleen omdat het vakkundig in elkaar is gezet (al zal ik dat wel enigszins meewegen in mijn oordeel).

Daarbij komt nog dat ik persoonlijk films beoordeel binnen hun soort, zo'n feelgood-sportfilmpje ga ik niet vergelijken met een zwaarmoedig drama of een spannende horrorfilm maar alleen met soortgelijke films, en van wat me bijstaat was het een van de betere in zijn soort. Maar goed, ieder zijn manier..

avatar van AJK

AJK

DonOswaldo schreef:

Mooi gezegd hoor.

avatar van mariamadeliya

mariamadeliya

Verschrikkelijke inhoudsloze Amerikaanse troep. De hoofdpersoon is zo irritant de je hoopt dat ze ongelooflijk op haar bek gaat. Als de binnenkant zo verschilt van de buitenkant doet deze mij niets meer. En waar is deze film grappig? Bridges had beter met pensioen kunnen gaan.

avatar van Shadowed

Shadowed

Gemiddeld.

Stick It is op geen enkel moment maar een beetje een vernieuwende film, bij dit soort films telt de uitwerking dan ook meer. Het visuele flairtje heeft de film dan ook zeker, maar het redt het als geheel niet compleet. Wel was het leuk en fris genoeg om nog een voldoende vanuit mijn kant te trekken.

Het acteerwerk wordt verzorgd door een redelijk ervaren cast die het ook best aardig doet. Bridges speelt een beetje op de automatische piloot, maar voor hem is dit ook meer een rol voor de centjes. Makkelijke rol. Peregrym doet het ook duidelijk beter, al lijkt niemand echt gemotiveerd te zijn om een serieus goede prestatie neer te zetten.

Visueel best kleurrijk, de sequenties waarin wordt getraind maken de film compleet. Er wordt leuk gebruik gemaakt van de editing software, waarmee je als kijker wel kan aanvoelen dat er ervaren mensen achter het roer staan die weten wat ze moeten doen. Het houdt de film verder ook wel kijkbaar, en dan duren de 103 minuten niet al te lang.

De finale is voorspelbaar en het schrijfwerk is ook wat makkelijk. Toch is de intentie best goed en worden er wel pogingen gedaan om de personages een beetje uit te diepen. Het camerawerk is aardig, de editing bovengemiddeld, het had alleen wel net wat frisser mogen zijn. Ik vond het echter nog wel redelijk innovatief, en dat levert punten op.

Stick It is een erg brave sportfilm die weinig doet om boven andere, soortgelijke films uit te steken. Dit zijn niet bepaald de films waar ik hogere cijfers aan uit ga delen, maar het vermaakt aardig en is alles behalve een slechte film. Daarvoor is het ook allemaal gewoon te professioneel geregisseerd. Van mij krijgt het een kleine voldoende.

avatar van blurp194

blurp194

Missy Peregrym steelt de show als de hardcore skater en rebelse turnster, die een revolutie ontketent - de revolutie die de turnwereld zo hard nodig heeft, als je de berichten in de pers van de afgelopen paar jaar leest. Misschien niet allemaal heel geloofwaardig, maar wel een leuk meeslepend verhaal, vlot gebracht en invoelbaar. Misschien wel een kans op verdieping gemist, het blijft allemaal best simpel en oppervlakkig. Toch, de charme heeft de overhand.

Peregrym heeft geen enkele moeite om Bridges te overklassen, en dat hij er niet echt zijn best voor lijkt te doen maakt daar niks voor uit. Alleen dat maakt de film al ruim een fijn kijkfeestje, de rest is alleen maar bonus. En voorop gesteld dat ik absoluut geen inzicht heb in turnen, ze lijkt best geloofwaardig in haar rol - het komt niet echt over alsof ze dat pakje nooit eerder aangehad had. De maniertjes bij de afsprong zitten er toch behoorlijk in.