Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 23 oktober 2008
Bekijk via Prime Video
Plot RocknRolla
"A story of sex, thugs and rock 'n roll."
Als de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen vallen. Vanuit alle uithoeken verschijnen de geïnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).
One-Two
Johnny Quid
Roman
Mickey
Awake78
Leuke, vlotte regie zoals we dat van Ritchie gewend zijn. Verhaaltje kon me niet echt boeien, liepen veel te veel kleurloze personages rond en was niet lekker te volgen.
Paar scenes wel legendarisch (vooral die scene van dat auto-ongeluk waarna die achtervolging), Insteek & oneliners ook wel grappig (evenals de link naar Roman Abramovitsch), maar zoals ik al zei kon het geheel me niet zo interesseren.
Raycensie
Slap aftreksel van Snatch en Lock Stock.
Aantal scenes kwamen overeen met deze films maar in een iets andere, maar wel veel mindere jas gestoken.
RooieBloemkool
RocknRolla
Ik zette de film aan, en gelijk knalde de film de woonkamer in met een geweldige soundtrack. Daarnaast weer een Guy Ritchie film, dus dat belooft wat.
Het begin van de film moest ik even inkomen door de vele personages, maar gelukkig werd ieder hoofdpersonage goed geïntroduceerd waardoor ik na een kwartiertje goed in de film zat. De film bevat heerlijke dialogen, geweldige actiescenes, heerlijke droge Engelse humor en visueel een plaatje om te zien.
Hoogtepuntjesin de film zijn voor mij het pochen over littekens, daarna de geweldige achtervolging en het aparte feest (knipoog naar Tarantino's Pulp Fiction?). Eigenlijk is de hele film een aaneenschakeling van leuke en gave scenes, hoe klein zo'n scene ook kan zijn. BIjvoorbeeld de blik van Butler als hij muziek luistert, de sexscene of de scene in de lift.
Leuk om te zien dat er naast Butler veel bekende acteurs in spelen die ook in andere goeie Engelse films hebben gespeeld zoals de ouwe maffiabaas (Danny the Dog) en Fred the Head (Hooligans).
Of een film een aftreksel zou zijn van een eerdere film van een regisseur of als het veel gelijkenissen vertoond met een andere film deert mij eigenlijk niet zoveel. Als de film mij maar kan vermaken!
Now I'm a man... tududututuduuu
Aapje81
Ik heb al eens vaker geroepen dat ik geen fan ben van Gerard Butler. Maar dat ik deze film niets vond lag zowaar niet aan hem.
Eigenlijk kan ik hier heel kort over zijn. Ik heb de film met moeite tot het einde uitgezeten na ongeveer een kwartier was de aardigheid er wel vanaf begon alles te vervelen en was er zoals zo vaak in dit soort films geen enkel personage dat me kon boeien.
Nu weet ik wel dat Ritchie zijn naam mee heeft en ik zie ook wel dat hij het een en ander in huis heeft maar dit was niets meer dan een samenraapsel van nietszeggende personages en wat geforceerde verhaallijntjes die alles bijelkaar niets voorstellen.
Absoluut niet mijn film.
rokkenjager
Zeer matig, maar vooral teleurstellend. En wat 'n hoop flauw pseudo-stoer gedoe zeg. Het grootste beletsel is misschien wel de personages (die rete vervelende rockster). Stuk voor stuk irritant en oninteressant. Het script wankelt ook werkelijk allerlei kanten op en lijkt nergens heen te willen. Her en der aardig wat visuele foefjes (de achtervolging), Mark Strong en de laatste tien minuten houden dit nog van 'n hele krappe onvoldoende af. 2,5*
Turkeyloverz
RocknRolla komt heel langzaam op gang. Vanaf het begin tot het middenstuk is het dan ook niet boeiend, soms behoorlijk saai zelfs. Na het middenstuk begint het pas echt en kan je zien dat het een Ritchie film is. De film mag absoluut niet vergeleken worden met Lock, Stock en Snatch, want de personages, grappen en het verhaal zijn hier zeker van minder niveau.
simonvinkie
RocknRolla
Na twee miskleunen probeerde Guy Ritchie weer in film te maken in de stijl van Lock Stock.... en Snatch. Maar jammer genoeg haalt RocknRolla het niveau voor die films niet.
Rithie heeft voor elementen van zijn eerste twee films hier ook ingestopt. Veel personages, verschillende verhaallijnen, wat humor, een platte britse accenten en veel gescheld. Maar op een of andere manier mist het wat.
Natuurlijk zijn er ook goeie dingen aan deze film. De intro bijvoobeel, geweldig
met dat geweldige deuntje. Sommige personages zijn ook leuk. De sexy acountant gespeeld door Thandie Newton deed het leuk en ook Archy gespeeld door Mark Strong was een leuk personage. .
Decec
Geen spannend film, weinig actie, het komt door de "komedie" film. Helaas, ik geef cijfer 2
ardbeg41
Film net gezien. Veel actie en de nodige humor.
Gangsterfilm, niet al te bloederig (afgezet tegen wat zich op dit moment "aktiefilm" noemt).
Allerlei verschillende typetjes lopen vlot door elkaar heen.
Zo te zien zal er een vervolg komen, zit er nu al op te wachten.
krijgt van mij 4*
Timothey
Heldenfilm! Heel vaak gezien en ik kan geen genoeg krijgen van de leuke dialogen en verhaalspinsels
Guy Ritchie op z'n best! Vooral die vrijpartij is erg cool in elkaar gezet!
otherfool
Vooral minder fris dan Ritchie's briljante dubbel Lock, Stock en Snatch. Zowel qua verhaal, editing, humor als personages ligt RocknRolla mijlenver achter, wat nog geen vervelende film oplevert, maar de vergelijking ligt altijd op de loer.
Wat overblijft is een redelijk amusant gangsterfilmpje waarbij vooral de Russische personages het goed doen, en de achtervolging over de rails nog wel even bij zal blijven. Voor de rest toch wat doorsnee: 2,5*.
Soundtrack wel erg goed trouwens!
Joeri_000
Alleen al voor de conversaties en fraaie shots/lichtgebruik 4 sterren...
Leno
Met Revolver maakte Ritchie een enigszins gewaagde keuze en dat maakt de film interessant. Deze film is echter weer hetzelfde in bijna alle opzichten als de twee films waar hij beroemd mee is geworden. Aangezien ik dat inmidels wel heb gezien en deze film bovendien de scherpte mist van die films is deze film best teleurstellend te noemen.
Cleanshot
Ik ben geen artistieke filmkenner, ik kijk een film en denk dit is goed of niet goed.
Vond het een nogal vage film, de actie was bruut en spannend, maar dat was het wat mij betreft.
shockdog
Leuke film, alleen jammer van Gerard Butler: het lijkt wel of hij altijd wordt gecast voor inhoudloze rollen. Tom Wilkinson staat daar echter tegenover, hij zet weer een geweldige rol als crimeboss neer.
In2Sneakers
Vette film, bijna niks negatiefs aan. Niemand benieuwd wat voor schilderij het is ? Nergens in de film laten ze hem zien.
AHWA
*wacht op de vergelijking met Tarantino's koffertje*
el-jefe
Geweldige film,
vanaf het eerste moment zit je er diep in. Heerlijke dialogen en soundtrack. Je ziet dat het plezier van ze aftraalt.
Niet de beste film van Ritchie (want hoe kan je lock, stock... en Snatch nou toppen? en dat hoeft ook helemaal niet ), maar hij komt er aardig in de buurt.
Hoogtepunt is toch wel de achtervolgings-scene.
missl
grappig, vlot filmpje.. die engelse films a la ritchie zijn niet mijn ding.. doch redelijk vermakelijk.
KILLERBEE99
Erg langdradig en begin erg saai, zaten wel wat leuke dingen in, maar af en toe ook een beetje saai.
zonnemeisje
Dit is nu precies het soort film dat ik het liefste kijk. Een vlotte actiecomedy. Ik vond ook Gerard Butler erg leuk in deze film en bedenk me nu ik dit schrijf dat ik hem toch eigenlijk snel nog eens moet zien.
Ik kan haast niet wachten op het vervolg.
helleke
Goed filmke, in de trent van zijn andere films van Ritchie.
Af en toe grappige dialogen waardoor de film nooit verveeld.
Acteerprestaties waren oké.
3 sterren.
Minotaures
Een film die je een keer moet zien als je van misdaad houdt.
Leuke en hoogst rare personages, redelijk verhaal, redelijk misdaad en af en toe humor.
Toch blijf ik me afvragen hoe 't schilderij uitziet.
mock turtle
Actie / Misdaad?
Niet echt veel actie gezien in deze film.
Wel veel blabla.
Soms grappig en wel voortdurend boeiend, dus toch nog bovengemiddeld: 3,5 *
gauke
Veel liefhebbers zullen het niet met me eens zijn, maar ik vond RocknRolla stukken beter dan Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. Een 'karakter' misdaadfilm, vol humor, met een interessant plot, waar je je aandacht constant bij moet hebben.
MusiQ
Ik vond het eigenlijk wel een heerlijke film. De personages worden niet te diep uitgewerkt maar hier stoor ik me verder niet aan.
De film boeide me de hele tijd, verder niet hoeven te kijken hoe lang die nou nog eigenlijk zou duren.
Nog een paar keer goed kunnen lachen door de lekker overdreven karakters.
Het plot is verder ook boeiend. Kijk met smart uit naar RockNRolla 2!
@Gauke:
Ik ben het eigenlijk wel met je eens
Soulistic
Top film!
Goede cast (niet al teveel weggeplukt uit de vorige films van Ritchie), alhoewel de personages en het verhaal natuurlijk verdomd veel op elkaar lijken.
De oude gangster, bendes die zich tegen elkaar gaan keren, allemaal op zoek naar het schilderij. Maar ja dat kenmerkt natuurlijk ook zijn werk!
Vind Butler persoonlijk de minste in deze film.
Mark Strong vind ik echt top, en zet een prima rol neer (en komt daardoor waarschijnlijk ook weer terug in Ritchie's Sherlock Holmes). Humor is zeer geslaagd (wat ik eigenlijk altijd de doorslaggevende factor vindt in zijn films).
Ja, ben hier zeer content mee!
4 sterren!

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten