• 9.376.124 stemmen

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Drama / Fantasy | 166 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton

Releasedatum: 29 januari 2009

Plot The Curious Case of Benjamin Button

"Life isn't measured in minutes, but in moments."

Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?

Benjamin Button

Grandma Fuller

Elizabeth Abbott

avatar van consilleri

consilleri

orginele film, langdradig, meerdere malen in slaap gevallen en de clue is ook onduidelijk. Goed maar niet super voor mij 3*

avatar van eenbengeltje

eenbengeltje

schitterende film natuurlijk de grootste onzin die je maar kunt verzinnen, maar het was een leuk verhaal, echt eens wat anders!

heb er dan ook met volle teugen van genoten, boeiend van begin tot einde in het midden begon het wat lang te duren maar in die tijd had je mooi de tijd even weg te zwijmelen in het verhaal, ik denk dat de vrouwelijk kijker onder ons deze film meer weten te waarderen, die kijken wat meer met hun gevoel , hart , emotie's dan de nuchteren wederhelft

avatar van Day-V

Day-V

consilleri schreef:

wtf? als je in slaap bent gevallen kan je het verhaal niet eens volgen.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Minste wat je kunt doen wanneer je de clue wilt meekrijgen is wel wakker blijven...

avatar van 88Fabian

88Fabian

De film is goed gemaakt.maar zoals meerdere hier al hebben gezegd duurt de film net te lang en dat is soms saai.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

We leven in een gejaagde maatschappij en dit is zelfs te merken aan het kijken van films. Het liefst wil iedereen een film van niet eens 90 minuten zien, omdat 3 uurtjes té lang voor ze zijn en ze de film dan al niet meer mooi vinden ( dus sterren vanaf ) Vind ik erg jammer. Vroeger was dat wel even anders.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ben het daar wel mee eens. Neem eens lekker de tijd voor een film, als die de moeite waard is. Een film van 70 minuten kan net zo goed te lang duren als een film van 180 minuten.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Greeneyelady1 schreef:

We leven in een gejaagde maatschappij

Dat heeft er dus echt niks mee te maken.hoe kom je daarbij en waar baseer je dat op?.

avatar van A. Jacobsen

A. Jacobsen

mister blonde schreef:

Bwa, het is niet echt een fenomeen eigen aan onze tijd, films verknippen/verknoeien uit vrees voor een te lange duur is iets wat producers al meerdere decennia toepassen.

avatar van Yort

Yort

Voor mij niet meer dan een 3,5. Ik vind het verhaal zeker boeiend maar het is mij wat te langdradig.. Gelukkig niet zo erg als "There will be blood", dat is helemaal een drama..

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

88Fabian schreef:

Grotendeels wel. Hoe ik daar op kom; Verder kijken dan mijn neus lang is. Ik hoef denk ik niet uit te leggen waar ik dit op baseer.

Let er maar een keer op.

avatar van Prudh

Prudh

Vooral technisch zeer behoorlijk. De verschillende decennia waar Benjamin Button verkeerdom doorheen wandelt zijn minutieus mooi aangekleed, details zijn volop aanwezig en het gebruik van digitale technieken valt zelden op. Op en top Fincher.

Qua verhaal op en top Roth. Finchers vinger in de scriptpap lijkt een stuk minder groot. De paralellen met Forrest Gump liggen er te dik bovenop en dat is best jammer. Vooral de incapsulering van het verhaal in de ziekenhuismomenten was onnodig. De mystiek van Benjamin wordt zo teveel onderbroken. Bovendien waren de onthullingen in het heden ook nog eens voorspelbaar en clichématig en daarom onnodig zoetsappig. Onfincheriaans.

Mooie film, met een lief maar standaard verhaal. Op dat achterstevorenelement na natuurlijk.

Bizar overigens dat hij al zoveel stemmen heeft.

Saaie film! Verder niks aan toe te voegen:P

avatar van Rick126

Rick126

Hhmm... zoals het er naar uit ziet weer een goede film van Fincher, lijkt het verhaal echter niet een beetje op Big Fish?

avatar van serpico

serpico

Donderdagggg! Komt ie uit en ga ik erheen!!

Toch niet zo bijzonder, want er zijn al 355 stemmen? Het gemiddelde stemt in ieder geval tot nóg meer hoop.

avatar van SRS

SRS

WOOW, logisch dat deze film voor 13 oscars is genomineerd. Dit is namelijk een prachtfilm!

Brad Pitt en Cate Blanchett acteren beiden Oscarwaardig (raar dat zij niet is genomineerd voor beste vrouwlijke hoofdrol). Ook de muziek is echt prachtig.

Dus mensen, ga hem alsjebleft zien want dit mag je niet missen.

avatar van rose

rose

Goh...Brad Pitt lijkt hier erg veel op Robert Redford...

avatar van christophel

christophel

je moet wel fantasie hebben om in deze film te geloven, maar ik moet zeggen perfect gespeeld...4.5

avatar van qhona

qhona

Sommige films zijn zo boeiend, dat ze best wat langer mogen duren dan bijvoorbeeld 1 1/2 uur. Dit was zo'n film... en het duurde gelukkig ook wat langer. Toppertje!

avatar van Toontje35

Toontje35

Wat een script! Pitt is top. Prachtig verfilmd.

Moet eerlijk zeggen dat de film na 1,5 uur wat inzakte. Maar het einde was toch weer boeiend. Ik heb genoten.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Pfff en hier in Belgie is dat 4 februari ='(

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Zijn er nu ook mensen die deze film gezien hebben, die de link met 'Forrest Gump' duidelijk leggen?

avatar van Denveen

Denveen

serpico schreef:

Donderdagggg! Komt ie uit en ga ik erheen!!

Film is allang gepindakaasd..

avatar van deTuinman

deTuinman

Meneer Bungel schreef:

het is idd duidelijk,

het is eigenlijk de formule die de schrijver behouden heeft

misschien zelfs met voorbedachte rade

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Zéér origineel plot allesinds ! Ben zeer benieuwd.

avatar van Bla

Bla

Erg goede film maar waarom werd (uitgaande van de Oscars) Pitt hier nou zo goed gevonden en niet Blanchett (of in mindere mate)?

avatar van dilic

dilic

Ik was sowieso al een fan van fincher, maar door deze film ben ik hem als regiseur nog meer gaan waarederen. Ik kijk alweer uit naar z;n volgende film.

avatar van deTuinman

deTuinman

Bla schreef:

Blanchett heeft meer een bijrol dan een hoofdrol.

avatar van shockdog

shockdog

Morgenavond ga ik er naartoe:D

Wel flink uiteenlopende rescenties..

** van de NRC

*** van de volkskrant

**** van Veronica Magazine

***** van Metro

9.0 van Film Valley

avatar van Polkadotje

Polkadotje

en **** van de telegraaf. Nouja, ik vond het een heel erg mooie film, heb hem wel goed op me in moeten laten werken. Het verhaal was traag van opbouw en wie van actie houdt zit hier niet goed, maar als je ervoor open staat om het op je in te laten werken is de film van begin tot eind werkelijk schitterend!