• 9.374.631 stemmen

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Drama / Fantasy | 166 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton

Releasedatum: 29 januari 2009

Plot The Curious Case of Benjamin Button

"Life isn't measured in minutes, but in moments."

Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?

Benjamin Button

Grandma Fuller

Elizabeth Abbott

avatar van Chrizzie133

Chrizzie133

Mooie film. Brad Pitt is echt een goeie acteur en Cate Blanchett ook. De film was alleen een beetje heel erg lang. Dat verhaaltje met die klok was ook leuk en de make-up is echt goed

avatar van lambertjan

lambertjan

Op zich een origineel verhaal met goede acteurs. Echter kon deze film mij niet boeien. Ik heb hem zelfs niet af gekeken. Ik vond hem zeker niet slecht, maar de film pakte me niet waardoor hij voor mij saai en langdradig werd

avatar van Johhnyo

Johhnyo

Langdradig maar niet slecht

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Film duurde mij te lang zonder dat de chemie tussen de personages en de verhaallijn daarvan verbeterde. Dat was jammer, want het eerste uur zat ik aan de buis gekluisterd. Daarna begon ik me wat te irriteren aan het langdradige.

Wel:

Een goede Brad Pitt

Fantastische make-up !

Toch stiekem wel een zeer aangrijpend einde (dit misschien toch dankzij de langdradig beschreven romance tussen Daisy en Ben.)

avatar van roy7477

roy7477

Prachtige film, maar had iets korter gemogen.

avatar van alec

alec

Prachtig origineel verhaal wat een loopje neemt met de rationaliteit. De verhaallijnen van diverse personages wordt uitgebreid in beeld gebracht en uitgelegd wat het weinig voorspelbaar maakt. De betoverende, soms magische fragmenten is een groot pluspunt. Pitt speelt vrij constant ingetogen gedurende de film en krijgt alle ruimte als personage om zich te ontplooien, wat het aangenaam maakt om te zien.

Ook bij deze film, een mooi eind door een kleine opsomming te geven.

Een *4.0

avatar van ange21

ange21

heel erg origineel. maar hij is idd te langdradig. zou zeker voor de filmliefhebber aanraden!!

4 sterren!!

avatar van maykelp

maykelp

ange21 schreef:

alec schreef:

Prachtig origineel verhaal

Juist ja heel erg origineel.....

avatar van Spetie

Bij vlagen echt een magische film!

De combinatie David Fincher en Brad Pitt is op zeker een succes, zo bewezen films als Se7en en Fight Club in het verleden. Fincher is een buitengewoon goed regisseur, die dat ook weer in deze film laat zien. Een film met af en toe haast betoverende beelden en een film met een zeer origineel verhaal.

Pitt mag wat mij betreft tot de beste acteurs van zijn tijd gerekend worden en dat bewijst hij ook maar weer eens in deze film. Op een zeer goede wijze, zet hij heel ingetogen het personage van Benjamin Button neer. Zijn voorkomen, zijn manier van praten, zijn bewegingen, ja eigenlijk zijn hele uitstraling heeft echt iets speciaals in deze film, oftewel 'Some kind of magic", zoals ze dat wel eens zeggen. Blanchett is nooit mijn favoriete actrice geweest en zal dat ook nooit worden, maar doet het echt wonderwel goed in deze film. De chemie die er is tussen haar en Pitt zorgt er eigenlijk alleen maar voor dat de scènes waarin ze samen spelen worden versterkt.

Het verhaal is natuurlijk ook erg bijzonder. Stiekem heb ik zelf ook wel eens gedacht wat er allemaal zou gebeuren als ik jonger zou worden. Minder zorgen misschien, omdat je in feite weer teruggaat naar je “jeugd”? Nou waarschijnlijk toch niet, het brengt allemaal een hoop problemen met zich mee, zoals deze film ook goed laat zien. Wat moet er met de baby gebeuren als de vader steeds jonger wordt? Over dat gegeven is ook goed nagedacht en het wordt ook erg goed uitgewerkt in de film. Daarnaast heeft bijna elk personage wel de benodigde diepgang, waardoor ik steeds meer in de film kwam te zitten.

Het einde vond ik echt ontroerend. De oude vrouw bij wie de baby in haar armen zijn oogjes op het laatst dichtdoet is eigenlijk het mooiste einde wat ik me maar kon voorstellen. Mijn respect voor David Fincher is na het zien van deze film alleen maar toegenomen. Als je, net als bijvoorbeeld een Tim Burton, een totaal ongeloofwaardig verhaal zoals dit op mij kan laten overkomen, dat ik na afloop het idee heb dat het allemaal echt was, dan ben je echt een topper. Als de DVD straks uit is zal ik deze film erg graag aan mijn collectie willen toevoegen.

avatar van tal1b

tal1b

mooie film, origineel en apart.

wel wat lang ja

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Hammie schreef:

Zonder meer een van de beste films van 2008. De film maakte bij mij persoonlijk enorm veel emoties los en voor eerst sinds jaren biggelden de tranen over mijn wangen door toedoen van een film.

Ondanks dat aardig wat reacties de speeltijd als een minpunt ervaren, vlogen voor mij de minuten voorbij en verveelt The Curious Case of Benjamin Button eigenlijk geen moment. De film balanceert tussen (overlappende) fases van fictie en realisme en die combinatie maakt het een zeer bijzondere kijkervaring, waarbij de voorspelbaarheid beperkt blijft en er zeer originele/komische scenes de revue passeren vanwege Benjamins ongewoonlijke levensloop. Uiteraard komen niet alle gebeurtenissen als een verrassing, maar het blijft continu gissen hoe het sprookje ten einde komt. Daarnaast hebben we de vertelwijze al vaker gezien in films als The Notebook en Titanic, maar het is verre van storend en de film leent zich er prima voor.

Oogstrelende settings, een meeslepende soundtrack, een verhaal dat alsmaar completer wordt door het in mijn ogen briljante script, de verschillende in elkaar verankerde thema's en ontwikkelingen van de hoofpersonages maken dat deze originele film je tegelijkertijd laat lachen en huilen. Veel belangrijker nog; het zet je tot nadenken en geeft je - ondanks het fictieve karakter - wel degelijk een flinke dosis bewustzijn mee. De film vermaakt je, raakt je en laat een grote glimlach achter.

Een sporadisch juweeltje: 4.5*.

Helemaal mee eens, wat een geweldige film! Vanavond was ie in de sneak, en heb van de ruim 150 minuten geen enkele seconde een verveelmomentje gehad. TOPPPPPPER!

avatar van sombogywogy

sombogywogy

Echt zo origineel als gezegd wordt door jullie allemaal?

avatar van lykathea

lykathea

Ja ja, dat is al de tweede keer op één pagina dat 'ie hier gepost wordt.

Als je twee auto's vergelijkt zal je ook overeenkomsten zien, ga nou maar gewoon eerst die film kijken.

avatar van namingway24

namingway24

Net terug uit de bioscoop, en zoals ik stiekem al gehoopt had was de sneak preview deze film.

Magistraal, ontroerend, perfect geacteerd. Dat zijn de eerste woorden die me te binnen schieten. Het lukt niet vaak om mij tot tranen toe te roeren, maar aan het einde was het toch raak.

Ik zeg het niet vaak genoeg, maar Brad Pitt is echt een geweldig acteur. Cate Blanchet is een prachtige vrouw en haar scènes met Pitt waren geweldig. Alle acteurs deden het trouwens uitstekend. Zelden heb ik een film gezien met zoveel briljante personages.

Ondanks de lange speelduur heb ik de hele tijd gefascineerd zitten kijken hoe Fincher de ene na de andere prachtige scène op het scherm toverde. Hij bewijst hiermee maar weer eens wat een divers regisseur hij eigenlijk is.

avatar van Jordidewinkel

Jordidewinkel

Eveneens net terug uit the sneak preview! en was echt zeer onder de indruk, het moet allemaal nog erg op me inwerken en ik vind het lastig om er nu al wat over te zeggen..

Heel fijn om te zien dat fincher het ook op een heel ander walletje heel goed uit de verf komt! Hij mengt een aantal aangrijpende thema's en mengt ze in naar mijn mening een echte topper. Hij had op ontelbare manieren de film echt kunnen verkloten maar maakte op geen enkel front een fout. Een op het eerste gezicht 'liefdesverhaal' werd gelukkig niet zo melodramatisch overgebracht maar zorgde ervoor dat ook de ongevoeligen (waaronder ik) zonder kotsneigingen het thuisfront weer kon opzoeken.

Humor maakte zorgde er naar mijn mening voor dat je op geen enkel punt afdwaalde. Een aantal komisch personages denk aan: de zeelui en the man who got struck by lightning (7 times!).

Het is zeker het waard om de film nog eens over te zien op het moment dat hij dan ook in nederland daadwerkelijk op het grote scherm te zien. En wellicht valt er dan meer over te zeggen!

Maar omdat ik op dit moment zo onder de indruk ben krijgt dit sterk staaltje filmwerk een welverdiende 5*

avatar van The Godjoshi

The Godjoshi

Het was geen slechte film zal ik eerlijk zeggen, het begin van de film pakt je meteen en je zit er meteen in. Alleen dan is de vraag of je echt van dit soort genre houdt en dat 159 minuten lang. Bij mij is het antwoord dat ik wel van het genre hou maar niet 159 minuten lang. Begin van de film: leuk....Einde ook: goed......maar het stuk daar tussen duurde gewoon veel en veels te lang.

nogmaals zeker niet dramatisch slecht maar door het te langdradige verhaal gaat mijn cijfer iets omlaag en door de man die zeven keer wordt getroffen weer iets om hoog een 3,5

avatar van tal1b

tal1b

sombogywogy schreef:

Echt zo origineel als gezegd wordt door jullie allemaal?

parodie ofzo sombogywoogy?

iig geen 13 in een dozijn eh.

avatar van inZanity

inZanity

alleen al dat David Fincher deze film geregiseert heeft is al een reden om m te kijken!

avatar van Ari..

Ari..

Al met al een prachtige en gedenkwaardige film!

Beetje lang, maar zeker een film om nog eens bij stil te staan..

Film zal mij lang bij blijven...

Zeker een aanrader

avatar van Oskitz

Oskitz

Vol verwachting ging ik kijken, en ik moet zeggen, hij viel zeker niet tegen, ook al is deze film wel ( in mijn ogen ) te groot gemaakt.

Het is zeker leuk om benjamin's levensverhaal te zien met mooie en droevige punten.

Het einde van de film was een hoogtepunt voor mij, hoe hij als kleine baby in de armen van de vrouw van zijn dromen sterft.... Erg mooi

avatar van peter74

peter74

zeer mooie film, vooral het einde is prachtig.

avatar van lykathea

lykathea

13 oscar nominaties. Een beetje teveel van het goede, maar niettemin zijn de meeste gegrond.

avatar van Straniero

Straniero

Al 244 votes en hij heeft zijn Nederlandse release nog niet eens gehad?

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Jeetje 13 oscar nominaties... ik moet hem snel gaan zien!

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Straniero schreef:

Al 244 votes en hij heeft zijn Nederlandse release nog niet eens gehad?

Zegt het fenomeen Sneak Preview je iets?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

13 Oscarnomaties... Die lui van de Oscars zijn echt helemaal van het padje af.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Pastichio Rocker schreef:

13 Oscarnomaties... Die lui van de Oscars zijn echt helemaal van het padje af.

En nu nog een paar van die Oscars binnenslepen. Qua technische Oscars zal er voornamelijk concurrentie zijn van The Dark Knight. De kans dat Pitt een Oscar wint is miniem, gezien de concurrentie en eerdere awards.

avatar van wibro

wibro

Co Jackso schreef:

Ik denk dat Pitt het zal moeten afleggen tegen Sean Penn. Die speelde een geweldige rol in "Milk".

avatar van ®Tc

®Tc

Leuk plot, doet me denken aan het volgend mopje:

Het leven andersom...

zou zo slecht nog niet zijn...

Ik bedoel oké, het leven is hard, het kost je je leven en wat krijg je ervoor terug?

Je gaat dood.

Daarom denk ik dat het leven eigenlijk andersom zou moeten zijn, ongeveer zo....

Eerst ga je dood, dan heb je dat alvast achter de rug.

Dan breng je een aantal jaren door in het bejaardentehuis.

Een beetje bingoën en kaarten.

Je gaat steeds beter zien, horen, en krijgt zo langzamerhand een beetje haar.

Zelfs je echtgeno(o)t(e) gaat er weer een beetje fatsoenlijk uit zien, wat weer gevolgen heeft m.b.t. andere (seksuele) gevoelens waarvan je niet wist dat ze er waren.

Er wordt goed voor je gezorgd tot je er op je 65e eruit wordt gegooid, omdat je te jong bent.

Vervolgens krijg je van je baas een gouden horloge, en begin je met werken.

Je begint rustig aan met veel vrije dagenen naarmate je langer werkt, wordt je alleen maar minder gestrest.

Je seksuele gevoelens spelen nog meer op, omdat het lichaam van je levenspartner goddelijke vormen begint aan te nemen.

Na een jaartje of 40 te hebben gewerkt, ben je jong genoeg om een beetje de beest uit te gaan hangen.

Aan school hoef je nog niet te denken.

Je gaat elk weekend feesten, probeert alcohol en drugs uit, want over 25 jaar is het toch allemaal afgelopen.

Je neemt lekkere vakanties naar Spanje en gaat iedere winter (après)skiën, want je hebt 40 jaar een goede baan gehad, dus geld zat!

En na een heel leven met de zelfde vrouw te hebben gedeeld, heb je nou wel eens zin in wat anders.

Nu ben je klaar om je studententijd in te gaan, je gaat je verder bekend makenmet de alcoholische dranken en xtc-tjes.

Leren en huiswerk maken? Joh, das niet nodig, je hoeft toch niet meer te gaan werken. ;D

Op je 12e ga je naar de basisschool. Je hebt geen enkele verantwoordelijkheid en je kan zoveel spelen als je wilt.

Dan word je baby, je wordt aan de lopende band geknuffeld en vertroeteld en tenslotte kruip je lekker in een jonge vrouw, je brengt je laatste 9 maanden zwevend door.

En het mooiste komt nog!

JE EINDIGT ALS EEN SPETTEREND ORGASME

Ben benieuwd of de film ook zo leuk is, komt zeker op de verlanglijst.

Dat verhaal hadden wij ook zo'n beetje besproken tijdens het kijken van de film. .