Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Monsieur Gateau
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
Apster
Fincher op de softe toer. Het resultaat is toch heel mooi en aandoenlijk. De verhaalstijl is niets nieuws: Oude vrouw op sterven, ligt op bed en blikt terug op haar leven. Plus Pitt die met een voice-over zijn leven verteld.
Het ziet er allemaal prachtig uit en de film heeft een heerlijke, kalme sfeer. De vergelijking met Gump is natuurlijk gauw gemaakt, maar er zijn duidelijke verschillen. Benjamins levensverhaal is geen vertelling vol avontuur, maar eerder tragisch. Mooie film, al hoop ik dat Fincher met zijn volgende project weer eens wat rebels gaat maken.
Bubblez
- 2060 berichten
Mooie film. Het deed me -zoals eerder genoemd- meteen aan Forrest Gump denken: de bijzondere levensgeschiedenis van een outsider.
Ik vind het eerste deel van de film sterker dan het tweede. Dit komt vooral doordat ik chemistry miste tussen Brad Pitt en Cate Blanchett. Wat mij betreft is dat een enorme teleurstelling. Ik geloofde het gewoon allemaal niet.
Buiten dat een prachtig verhaal met veel kleine vertellingen van Benjamin's belevingen. Jammer dat je zo goed kunt zien wat er met de computer gegenereerd is.
Sokko
Indeed beetje jammer dat het een klein beetje rijmde op Forrest.. Vond pitt trouwens wel weer goed
johnny5
Aardige film, maar na een 1,5 uur had ik meeste wel gezien. Verder was er totaal geen Chemie tussen de hoofdacteurs.
daarom een 3.5
M.Goodkat
Waar hebben jullie de film kunnen zien en is die al uit in België?
Beetje overhyped als je het mij vraagt.
Niet dat het een slechte film is, maar het (aardige) verhaal kabbelt meer voort dan dat het echt boeiend wil worden.
De film doet een beetje overkomen alsof het iets episch wil bewerkstelligen, qua muziek, fotografie, lengte, emotionele opbouw en natuurlijk het niet bepaald doordeweekse verhaal. Maar doordat er nergens echte diepgang in zit, slaagt het daar eigenlijk nauwelijks in.
evdp
Mooie film, leuk verhaal, het einde had iets beter gemogen, maar desalniettemin zeer de moeite waard
SaNDuTjE
Mooie film die toch wel blijft hangen en dus indruk heeft gemaakt.
Vooral door het ongewone liefdesverhaal, sterke acteerwerk en mooie decors zijn de dikke 2.5 uuur goed door te komen.
Aanrader.
mpdrie
Wat een baggerfilm zeg. Goed geacteerd wel. Maar saai en langdurig! Als je niks beters te doen hebt is het misschien leuk om te zien hoe Brad jonger wordt, maar meer ook niet.
Hammie
Zonder meer een van de beste films van 2008. De film maakte bij mij persoonlijk enorm veel emoties los en voor eerst sinds jaren biggelden de tranen over mijn wangen door toedoen van een film.
Ondanks dat aardig wat reacties de speeltijd als een minpunt ervaren, vlogen voor mij de minuten voorbij en verveelt The Curious Case of Benjamin Button eigenlijk geen moment. De film balanceert tussen (overlappende) fases van fictie en realisme en die combinatie maakt het een zeer bijzondere kijkervaring, waarbij de voorspelbaarheid beperkt blijft en er zeer originele/komische scenes de revue passeren vanwege Benjamins ongewoonlijke levensloop. Uiteraard komen niet alle gebeurtenissen als een verrassing, maar het blijft continu gissen hoe het sprookje ten einde komt. Daarnaast hebben we de vertelwijze al vaker gezien in films als The Notebook en Titanic, maar het is verre van storend en de film leent zich er prima voor.
Oogstrelende settings, een meeslepende soundtrack, een verhaal dat alsmaar completer wordt door het in mijn ogen briljante script, de verschillende in elkaar verankerde thema's en ontwikkelingen van de hoofpersonages maken dat deze originele film je tegelijkertijd laat lachen en huilen. Veel belangrijker nog; het zet je tot nadenken en geeft je - ondanks het fictieve karakter - wel degelijk een flinke dosis bewustzijn mee. De film vermaakt je, raakt je en laat een grote glimlach achter.
Een sporadisch juweeltje: 4.5*.
AsvanDo
Zeer aparte film... weet er eigenlijk niet goed raad mee. Aan de ene kant boeiend, want ik heb hem afgekeken. Aan de andere kant te langdradig.. Wel goed geacteerd.. Dus voor mij een mix qua emoties... vandaar de drie sterren en niet hoger...
4rat
Ik vond het toch wel een mooie film, goed verhaal en appart verhaal, alles wat hij meemaakt en wat hij tegenkomt echt prachtig.
Naduah
Prachtige film...mooi apart verhaal, waarvan er geen 10 in een dozijn zitten. Bijzonder goed geacteerd en zoals eerder gezegd...een briljant script! Aanrader....
Kooiman
Aardige film.
Ik houd wel van fantasy, maar het is net alsof het de gewoonste zaak van de wereld is dat ie jonger wordt. Niemand kijkt er echt raar van op in de film. Hij wordt niet door artsen ed. onderzocht. Komt misschien door de tijd waarin de film zich afspeelt (net na de oorlog wel wat beters te doen?) maar toch: Vreemd.
aburefan
kijkt nog wel redelijk weg maar om nou te zeggen wat een boeiende film, nee.
aburefan
en idd wat kooiman zegt; het lijkt allemaal maar normaal dat ie van oud naar jong gaat. niemand kijkt ervan op en de kijker dus ook niet
Tiebje
Ik geef deze film toch echt 5 sterren.
Het acteerwerk was uitzonderlijk goed, iets wat de laatste tijd niet vaak voorkomt. Daarbij was het verhaal ook vernieuwend en goed uitgewerkt waardoor ik niet tot het einde doorhad dat de film al 2.5 uur aan het draaien was. Een zeer degelijke film.
Kortom: een aanrader!
SuperIndowtje
Voor de liefhebbers.
Het is de Sneak aanstaande dinsdag in Pathé de Kuip.
Elineloves
Zeer goede film.
Zoals al eerder werd gezegd is het een verrassende film die je blijft boeien tot het einde. Natuurlijk weet je al grotendeels wat er nog komen gaat, maar de manier waarop het gebracht werd bleef verrassend.
4.5 *
mcdaktari
dat vond ik juist de mindere films van Brad Pitt
toevallig Se7en, Fight Club, Snatch, The Assasination of Jesse James, Babel niet gezien?
doei
toevallig heb ik die wel gezien ja, er staat toch enz enz.
maar smaken verschillen want jesse james vond ik weer niks, maar de rest van jou rijtje bedoelde ik met enz enz. snap je????
schobbejak42
Buitengewoon curieus inderdaad en niet echt realistisch. Natuurlijk is het ook niet realistisch dat iemand steeds jonger wordt, maar dat is een gegeven feit in het verhaal en daarom 'fantasy'. Dat niemand daar van opkijkt is echter geen fantasy maar gewoon een slecht verhaal.
Nog zoiets, die klok. Ik snap de insinuatie van teruggaan in de tijd. Maar er wordt verder niets over uitgelegd of gemeld. Ook wordt hij niet geboren op de dag dat die klok aan gaat of iets dergelijks.( En wedden dat men een oude terugdraaiende klok NOOIT zal vervangen door een digitaal exemplaar.)
De kolibrie! nog zo'n slecht motief. Wat heeft dat nou helemaal te betekenen? Hij ziet er eentje als z'n schip vergaat en zij als ze sterft. Zij is net als zijn schip ofzo? Zit er een kolibrie in de klok die door zijn hoog-frequente geflapper een gat heeft gecreëerd in het tijd-ruimte continuüm? [ Hoe langer ik er over nadenk hoe minder ik deze film vind. Sommige stukjes (met de zeeman oa) waren het kijken weliswaar waard maar verder blijft het hangen in mooie beelden en redelijke acteerprestaties.
2.5* voor de moeite
Pastichio Rocker
Wel eens van spoilertags gehoord ofzo?
LapraS
Aardige film.
Daarom heet het toch een fantasie film!? In Abeltje wordt toch ook geen wetenschappelijk onderzoek verricht naar de vliegende lift? Het slaat toch nergens om op op zoek te gaan naar realisme en op grond daarvan de film te beoordelen? Al met al 3.5 * voor een langdradige doch intrigerende film.
Bubblez
- 2060 berichten

Mobilemel
ik vind m geweldig. Hele frisse andere invalshoek van het leven. Hoe ga je om met de situatie als je een bepaalde leeftijd hebt. Tuurlijk is het fantasie maar ik vind het fantasie met een boodschap. De film heeft mooi leermomenten. De naiviteit van een kind in de oude man vind ik ook prachtig uitgewerkt en het doordachte en wijze van de jonge brad is ook heel leuk en maakt m alleen maar interessanter in mijn beleving. Ik vind het een knappe film die je echt gezien moet hebben. Ook filmisch trouwens prachtig.
LapraS
Hij had op z'n minst nog wel even z'n dochter kunnen zien op groeien.
A-star-is-born
geweldige film, helemaal in meegegaan. Mooi verhaal, mooie uitspraken op zijn tijd, waar wij in ons leven ook nog iets mee kunnen doen. Voor mij een van de betere films.
DivxNl Turk
Ik vond deze film zeer sterk gemaakt. Zeker een aanrader voor de mensen die een avondje leuk film willen kijken. Ik heb persoonlijk de 3 uur genoten. Prima werk...
Waku
Ondanks het trage tempo en een hele lange speelduur ( 2,5 uur!!!)
is het genieten geblazen van deze sfeervolle film.
Ookal weet je als kijker allang van te voren hoe het gaat aflopen
weet "Curious Case of Benjamin Button"je mee te slepen.

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging