• 9.385.782 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van Oggie

Oggie

Vooral vanwege de gemiddelde hoge score, heb ik deze film gekeken.

Persoonlijk vond ik het een drama. Het is een actie film, dus de massa's gangsters die om zeep worden geholpen, die trouwens allemaal bijzonder dringend op schietles moeten, wil ik vergeven.

Maar de bijna bovennatuurlijke gave van deze man zijn werkelijk tenenkrommend. Geef hem een voornaam en hij weet alles. Blijkbaar is er ook maar 1 construction site in (het grote enge) Parijs etc.

Dit had een prima jean-claude film kunnen zijn, maar nu had ik helaas iets diepzinniger gewacht, misschien mijn fout.

Een heel voorspelbare film. Het acteerwerk, geluiden en camerashots vond ik trouwens wel dik in orde en de af en toe rauwe stukken kon ik ook waarderen.

2,0 sterren

Poppe

Volgens mij heb jij geen idee hoe een actiefilm werkt.........................

Het draait juist alleen om de actie én het camerawerk. Dit is in deze film bijna tot perfectie uitgevoerd.. Ik heb genoten !

Martijnnn

Volgens mij heb jij geen idee hoe een actiefilm werkt.........................

Nou als hij goed moet zijn in ieder geval niet zo...

Tenzij je Steven Seagull B films leuk vind natuurlijk...

avatar van Bullit

Bullit

Ik heb me kosterlijk vermaakt met deze aktie/trillert.

avatar van aerts007

aerts007

Iron Maiden schreef:

Als van Damme de rol had gehad, was de film veel beter geweest en de score hier veel lager.

heel lullig dat mensen al vooroordelen tegen hem en Steven Seagal hebben!

Hoe zou dat komen? Als ket Van Damme had meegespeelt had ik hem inderdaad niet bekeken. Is dit een vooroordeel...,daar mag je zeker van zijn! Qua vechtscene's oke, maar je bedoelt toch hopelijk niet acteerprestatie?

kijk zijn films,

acteren kan hij zeker, ook zijn nieuwste film JVCD is een Oscar nominatie waardig

avatar van komerad

komerad

Lekker brutaal no nonsens filmpje beetje in de stijl van maar gelukkig niet zo over the 'steven segal' top!

Aanrader in het genre voor mijn part.

Iron Maiden

ik vind een film van onze held Steven meestal toch wel wat geloofwaardiger!

Steven brengt zijn vijanden realistisch om met z'n vette aikido moves en niet zoals Neeson met 1 magazijn kogels 23 mannen.

voor jou part ja, met 102 stemmen denk ik niet dat je echt veel films hebt gezien

avatar van kootje055

kootje055

Een leuke snelle aktiefilm! Niet meer en niet minder. Die vader is nog sterker en slimmer dan rambo en james bond, maar daar moet je maar doorheen kijken. Een 3 voor het vermaak!

Poppe

Neeson is gewoon een topacteur..... Seagal of Van Damme hadden van deze film een b-film gemaakt, ze zijn niet meer geloofwaardig in dit genre. Neeson levert een puike prestatie af...

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Een geweldige actiefilm. Zoals misschien wel te verwachten is het allemaal erg overdreven en ongeloofwaardig, maar de spanning zit er opzich wel in en Bryan is een geweldig personage. Af en toe vond ik dat de actiescenes iets te snel voorbij flitsten. Veel korte beelden achter elkaar zetten maakt de actie sneller en indrukwekkender, maar ik had liever iets meer écht willen zien. Echter kon dit de pret niet drukken. Een heerlijke actiefilm die prima geacteerd is.

alleen omdat die mannen in een film spelen is het gelijk slecht?

Nou meestal werkt het script ook niet mee, en de actie scenes, en eigenlijk al het andere

Op een enkele film na dan.

alleen omdat die mannen in een film spelen is het gelijk slecht?

Van Damme of Seagal zou deze film nooit gemaakt kunnen hebben, zij moesten/moeten het hebben van hun fysiek, en... let's face it.. ze worden echt oud..Dus ja, ik weet dat het niet mag, maar met Seagal/V.Damme in een film ga ik meestal van het slechtste uit.. En 99,9% is het ook baggerslecht.. Ik heb niks tegen Seagal of Van Damme, ik heb ook als puber naar Wrong Bet, Nico, Out For Justice, Kickboxer gekeken, en toen waren het echt helden voor me.., maar nu.... tja... ze zijn een parodie van zichzelf, erg jammer..

avatar van Manoah007

Manoah007

Een lekkere actiefilm. Van Damme? Seagal? Beide acteurs hebben het charisma van een houten plank in een grafkist.

Neeson heeft iets anders... Iets vaderlijks. Nu is het voor de verandering niet de moeder die door het vuur gaat voor haar dochter, maar de vader die vecht voor zijn kind.

Het verhaal is misschien matig, maar Neeson draagt de film. Je hoopt ook echt dat hij ze allemaal kapot maakt.

En dat doet hij. De man/vader slaat terug. En hard!

(3.5)

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ik weet ook niet waarom ik de film zo ongelooflijk goed vind.

Ligt volgens mij aan de sfeer, en `t vaderlijke aan Neeson.....heb em wel gezien als actiefiguur, maar weer op een heel andere manier.

Net of hoort ie hier in dit soort films thuis.....en hij doet `t zeer goed ook.

Een soort james bond meets commando...man on fire, maar dan op een snelle manier.............en dààr houd ik nou van.

Heeft een plekje in m`n top 10 veroverd.

En komt er voorlopig ook niet meer uit.............( zonde voor "the deerhunter" )....maar ja, er moest tòch 1 opgeofferd worden.

geef em trouwens ook maar de volle 5......en ga em direct maar weer `s zien.

Een schitterende film.....nu in amerika op 1.

Laat ook maar een deel 2 komen, als `t verhaal maar goed is.

Poppe

Neeson is inderdaad een beetje Jason Bourne sr.

avatar van eduard

eduard

Aardige film ware het niet dat er honderden kogels afgevuurd werden en er geen doel trof. Dat was overdone maar met het verstand op nul best een te pruimen film.

avatar van hulkio

hulkio

Vermakelijke aktiefilm in de stijl van Death WIsh. Liam Neeson is sterk als op wraak beluste vader die zijn dochter uit de handen van vrouwenhandelaren wil redden. Verhaal mag geen naam hebben, maar dat maakt in dit geval niet veel uit. De regie is prima en de aktie wordt goed in beeld gebracht, het acteerwerk viel me ook lang niet tegen. Film is voorbij voordat je het door hebt.

avatar van Keutul

Keutul

Ontzettend voorspelbaar onorgineel verhaal. Slecht geacteerd, vooral de rol van Maggie Grace, en met name de eerste 3 kwartier is erg slecht. Later in de film is het vermakerlijker omdat er soms een klein beetje spanning is en meer actie. Gelukkig duurt de film maar anderhalf uur. Dit is geen aanrader en ik vind het vreemd dat deze film gemiddeld zo hoog scoort...

avatar van bartman

bartman

Oei oei, wat een slechte film..

- Een clichéverhaal over een ex-politieagent die bandieten oprolt om dochter te redden. (en nee, veel dieper gaat het plot niet).

- Een ontzettend slecht geacteerde rol van de dochter (het slachtoffer), vertolkt door iemand die zichtbaar veel te oud is voor het meisje dat ze moet spelen.

- Een uitzonderlijk slecht begin met prullige dialogen en een hoofdpersonage dat zich zo vreemd gedraagt dat het ongeloofwaardig is.

- Vervolgens is het wachten op de voorspelbare eerste plotontwikkeling: de ontvoering. Gelukkig hoef je niet lang te wachten. De éérste persoon die de meisjes aanspreekt als ze aankomen op de plaats van bestemming is meteen de bandiet: schitterend.

- Vervolgens verwacht je wat spannend onderzoekswerk met intelligente plotwendingen en onthullingen.. Maar nee, een vriend weet de politieagent op basis van een accent dat te horen is op een stukje telefoongesprek precies te vertellen waar de daders gezocht moeten worden. Binnen vijf minuten is vaderlief het hele zootje aan het oprollen. Tekenend voor de ongeloofwaardigheid van deze baggerfilm.

- De film geeft verder navolging aan de nare gewoonte die veel amerikaanse prulproducties erop nahouden om Franse/europese autoriteiten af te schilderen als een stel volslagen amateurs, dat uiteraard niet opgewassen is tegen "a real american hero". (die ze trouwens na al zijn misdagen blijkbaar gewoon laten wegvliegen?!)

- Om die amerikaanse held zijn heldenstatus niet te laten ontnemen door zijn immorele gedrag (marteling etc.) wordt de kijker af en toe geconfronteerd met de slechtheid van de slechteriken; wat kan dat doel beter dienen dan het verhandelen van onschuldige vrouwen. Ook hier springt de clichématigheid weer vanaf.

Onverwacht goede actie/thriller.

Kijkt lekker weg.

avatar van fieko

fieko

leuke film, zwak einde

Vond het een uitermate vermakende actie film, waarbij Liam Neeson zijn rol als "special agent" vol overtuiging vertolkt.

Ook Famke Janssen levert hier verdienstelijk acteer werk. Het verhaal van de film is goed geschreven en het film werk + de special effects zijn goed uitgevoerd. Had vooraf al gezien dat Luc Besson zich als schrijver met de film heeft bemoeid, wat dan ook duidelijk terug te zien is.

Enige smetje op de film is de belabberde acteerprestatie van Maggie Grace als 'Kim'. Overall wel gewoon een prima film!

avatar van The Oceanic Six

bartman schreef:
Oei oei, wat een slechte film..

Net of deze film zichzelf serieus nam....

Je hebt gewoon totaal andere verwachtingen gehad dan dat de film aanbiedt.

avatar van Wtfimdoing

Wtfimdoing

Ik zou zeggen; Kijk hem nog eens..

Martijnnn

Net of deze film zichzelf serieus nam....

Je hebt gewoon totaal andere verwachtingen gehad dan dat de film aanbiedt.

Ja, veel te serieus zelfs...

Ben het voor het grootste gedeelte wel eens met Bartman, alleen is het geen Amerikaanse productie, dus Europa wordt hier zo slecht niet gezet door de Fransen zelf.

avatar van The Oceanic Six

De film neemt zich juist niet serieus. Anders hadden ze wel een dieper scenario gemaakt. Dit is gewoon een popcorn wraakfilm. Hoofdrol had ook van Seagal kunnen zijn. Alleen gelukkig niet, want dan was het een C film geworden, nu zeer vermakelijk.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Erg leuke film, zeer goede actie en de film is op een zeer mooie manier in beeld gebracht.

De film heeft ook zeker z'n zwakke punten, maar wanneer er niet kritisch naar deze film gekeken wordt zal niemand daar last van hebben.

Ik zat te twijfelen... maar hij krijgt het voordeel van de twijfel.

avatar van Mobilemel

Mobilemel

Prachtig acteerwerk en heel eng realistisch verhaal. Ik heb zelf een dochter van 4 en ik kan daar nu al helemaal over in zitten. Goede opbouw van het verhaal. knap gefilmd niet voorspelbaar. En omdat het zo aannemelijk is, omdat je weet dat dit de praktijk is blijft de film je boeien. ik zat er in ieder geval helemaal in.