• 9.383.743 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ajax&Litmanen1 schreef:

De film neemt zich juist niet serieus. Anders hadden ze wel een dieper scenario gemaakt. Dit is gewoon een popcorn wraakfilm. Hoofdrol had ook van Seagal kunnen zijn. Alleen gelukkig niet, want dan was het een C film geworden, nu zeer vermakelijk.

Dat Steven Seagal in een film zit is het niet meteen een C film, er zijn dan veel meer aspecten die zijn films C films maken, dat Liam Neeson een goed acteur is wil niet meteen zeggen dat hij deze film kan redden.

Laat ik dat ook maar niet serieus nemen dan

avatar van tomola

tomola

Oggie schreef:

Vooral vanwege de gemiddelde hoge score, heb ik deze film gekeken.

Persoonlijk vond ik het een drama. Het is een actie film, dus de massa's gangsters die om zeep worden geholpen, die trouwens allemaal bijzonder dringend op schietles moeten, wil ik vergeven.

Maar de bijna bovennatuurlijke gave van deze man zijn werkelijk tenenkrommend. Geef hem een voornaam en hij weet alles. Blijkbaar is er ook maar 1 construction site in (het grote enge) Parijs etc.

Dit had een prima jean-claude film kunnen zijn, maar nu had ik helaas iets diepzinniger gewacht, misschien mijn fout.

Een heel voorspelbare film. Het acteerwerk, geluiden en camerashots vond ik trouwens wel dik in orde en de af en toe rauwe stukken kon ik ook waarderen.

2,0 sterren

en jij geeft "the curious case of benjamin buton" een 1,0 ??

dat is genoeg rede om ook deze score niet serieus te nemen, en om "The take" toch te gaan kijken.

Ik zou zeggen Oggie, probeer "barb wire" eens, die vind je vast goed

avatar van Diesel

Diesel

Mobilemel schreef:
realistisch verhaal

kos schreef:
Echt weer zo'n grappig Luc Besson script: hangt van toevalligheden aan elkaar en is niet bepaald subtiel opgezet, je ziet alles al van mijlenver aankomen.

Precies. Echt een belachelijke film. Fcking alles lijkt Neeson mee te zitten in zijn jacht naar de Albanese gangsters, het gaat allemaal veel te makkelijk. Zo weet hij keer op keer op miraculeuze wijze te ontkomen en stuit hij steeds weer toevallig op tips die leiden naar zijn dochter. Dat een film met zo'n zwak script gemiddeld 3,86 sterren heeft, ongelofelijk.

avatar van rody289

rody289

Erg leuke film zeer goede actie een van

de betere films die ik de laaste tijd heb gezien

avatar van sehzades

sehzades

Ik ben het volledig eens met Diesel. Ik begrijp niet waarom dit film 3,85 sterren heeft en dat met 1115 stemmen!

avatar van Thrillerr

Thrillerr

Inderdaad teveel toevalligheden en alles is veel te voorspelbaar. Liam acteert wel goed maar de script is niks waard.

avatar van mnrk

mnrk

Prima actie film. Liam Neeson brengt deze film net iets extra's.

De scene "onder het bed" is toch wel een van de beste stukken van de film....

En natuurlijk onze Famke met een bijrol

avatar van Arie18

Arie18

Thrillerr schreef:

Kansloos jouw waardering, echt waar. je kan het ook overdrijven

Ik heb me geen minuut verveeld! Goeie actie

avatar van aerts007

aerts007

Thrillerr schreef:

Zegt iemand die Hancock 3.5* geeft.

avatar van Thrillerr

Thrillerr

aerts007 schreef:

Zegt iemand die Hancock 3.5* geeft.

Hancock hoort niet realistisch te zijn en ik heb er goed om kunnen lachen. Liam had in deze film minimaal 5 keer dood moeten gaan, deze film bevat teveel onrealistische en praktisch onmogelijke scenes en daar hou ik niet van in dit soort films en daarom krijgt die van mij maar 1 ster.

avatar van aerts007

aerts007

Oh, maar ik denk niet dat je deze film zo serieus moet nemen.

Ik heb ook een aantal keer moeten lachen met Taken, maar daarom is hij niet slecht. Een actie film hoort niet altijd realistisch te zijn, just for fun!

avatar van Brotherband

Brotherband

Nou, kom op. Hij is meer als 1 ster waard. Tuurlijk de actie word wel wat onrealistisch in deze film, maar probeer jij maar eens een actiefilm te regisseren waarbij je niet in slaap valt en niet TE onrealistisch is. Deze krijgt toch 4 sterren van mij. Zulke verhalen als deze blijven interessant.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Deze film moet je gewoon gaan kijken! Ik vond hem steen goed! Goed in elkaar gezet. Goede balans in actie, sentiment, spanning. Heeeeel spannende momenten. Alleen einde vond ik wat onrealistisch. Ook ik vind dit een van de betere films die ik de afgelopen tijd gezien heb.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Snel gemonteerde van dik hout zaagt men planken actiefilm.

Het begint aardig en het ziet er allemaal flitsend uit maar al snel is elke geloofwaardigheid ver te zoeken. Bijna als in een computergame werkt Neeson zijn slachtoffers in een 'moordend' tempo weg. Even denk je dat je alles droomt en eigenlijk naar de nieuwste Seagal zit te kijken maar nee....

De volhardende Neeson, met een voor hem enigszins ondankbare rol, houdt het geheel staande en mede door het hoge tempo en korte speelduur is Taken toch onderhoudend genoeg.

avatar van Snaaf

Snaaf

Héle goede shit voor op zondagavond! Lekkere snelle harde actie film, met een goed acterende Neeson. Goed verhaal, bij tijd en wijlen lekker sadistich. Zeker kijken dus.

avatar van Quisto

Quisto

geen topper, alhowel het begin van de film veel deed beloven. Maar Liam Neeson werd mij gaandeweg toch te veel een kruising tussen James Bourne, James Bond en Steven Seagal..

avatar van Roomboter

Roomboter

Wat een fantastische film zeg!

Echt lang geleden dat ik zo erg geboeid was!

Heerlijke cast, ontroerend verhaal en keiharde actie!

Vooral de kidnapping en die scene onder het bed waren fantastisch.

Dikke 5,0!

P.S.: Houd eens op met te zeggen dat er slecht geacteerd werd en te doen alsof je een recesent bent!

avatar van elham

elham

man ik ben het HELEMAAL met jou eens

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ja want slecht acteur werk geldt alleen voor recensisten...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hij zegt Acteer werk afkraken en! te doen alsof je recensent bent, dus niet doen alsof je een recensent bent door het acteerwerk af te kraken.

avatar van wim-film

wim-film

Het is toch een van de betere films van de laatste maanden van wat ik gezien heb.Spanning en actie.

avatar van picesof69

picesof69

Ik vond het een vermakelijke solide en geloofwaardige actiefilm, met aardig acteerwerk.

Niet ècht bijzonder of origineel, maar zeker ook niet slecht.

avatar van Toinepel

Toinepel

Zit erg goed in elkaar, stevige actie en de film bleef me de gehele speelduur boeien. Hier en daar wat onrealistisch maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

avatar van alexdj

alexdj

sehzades schreef:

Zonde dat er altijd weer mensen zijn die zo'n film een halve ster geven om het gemiddelde omlaag te halen. Sorry hoor, maar zijn bijna alle actiefilms/thrillers niet gemaakt om mensen te vermaken? En ach dat 1 iemand een heel leger bad guys afmaakt, so what? Kijk dan gewoon een drama film...

Een supergoede film... Sinds lange tijd weer een film die een plekje (gaat) verdienen in mijn persoonlijke top 10!

avatar van stevyforello

stevyforello

Wat een heerlijke film! Uitmuntend acteerwerk. Tuurlijk wel wat toevalligheden, maar is dat nou de reden dat je 1,5 ster moet stemmen? Volgens mij kijk je dan veel te objectief naar deze film.

4,5! Omdat ik de hele film op het puntje van me stoel zat.

avatar van Erick E.

Erick E.

Toppertje! Heel de film op het puntje van m'n stoel gezeten. Ik vond Liam Neeson zeer goed spelen alleen een beetje erg fit en actief voor zijn leeftijd maar dat maakte zijn achtergrond weer goed. Aanrader dit.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Dat je 56 bent betekent nog niet gelijk dat je kan worden afgeschreven. Maar zoals je zegt maakt zijn achtergrond het geloofwaardiger

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

erg standard verhaaltje maar desondanks toch wel een behoorlijke film. 3,5

avatar van DisPater

DisPater

Prima avondje gehad met deze bovengemiddelde actie-film.

Zeker de moeite waard, niet teveel diepgang verwachten, gewoon een aardige verhaallijn met goede actie. Neeson tilt in zn eentje de film naar een nog iets hoger niveau.

Niet veel op aan te merken.

avatar van VS60*

VS60*

Standaard, maar wel goede film. Heeft mijn aandacht elke minuut vast weten te houden.

Voorlopig een 3,5*, misschien een 4*