• 9.383.103 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van joko16

joko16

Onderhoudende actiefilm met zeer ongeloofwaardige schietscenes.

Neeson als een soort superman die onverslaanbaar is.

Heel hoog Kuifje gehalte.

Ondanks dit wel spannend.

Het einde is wel echt afgeraffeld: held stapt in een taxi, zegt dag tegen zijn dochter en dampt af...

Besson heeft (veel) betere films gemaakt.

avatar van Kricky

Kricky

spannende film met een uitstekende Liam neeson. Het is ook allemaal sfeervol in beeldgebracht. ook altijd leuk om een nederlander te zien in een film met deze keer weer eens Famke janssen, die het goed doet als ex vrouw van neeson. Ik was altijd al benieuwd hoe het is om hem in een zo'n soort film te zien en dat valt me zeker niet tegen.

Een actie topper

7,2

aerts007

Ik vraag me in godsnaam af hoe iemand op het getal 7,2 komt.

ForgottenSon

Heel bijzonder wordt de film nooit, maar de actie vergoedt een hoop. Neeson speelt overtuigend, Jansen kan weer een bijna nutelloze rol bijschrijven. Vond overigens het einde maar kortaf.

Nog even een vraagje in spoiler: Was de aanval op dat zangeresje (man met een mes om de hoek) niet een heel klein beetje overdreven en niets toevoegend? Waar sloeg dat allemaal op?

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Dit was een voorproef van zijn vechtstijl en om te laten zien dat hij het nog steeds kan.

ForgottenSon

Maar waarom zouden ze in hemelsnaam dat zangeresje dood willen hebben?

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

beledigende teksten, arrogante houding, afgezegde concerten?

superrrr film ..

echt heeel erg mooi alles wat hij deed kan gewoon egt zonder de politie mooi zeg ..

avatar van bakuratje

bakuratje

Goeie film!

Zeker een 5!

avatar van queenie

queenie

lang geleden dat ik zo'n goeie aktiefilm gezien heb. Leuk verhaal.

avatar van Rosicky

Rosicky

Wat een simpel plot zeg... Zo bestaan er al zeker 100, wat van deze prent dus een onvervalste dertien-in-een-dozijn-film maakt.

Neeson is een veel te goede acteur voor een aftreksel als dit, en Jansen speelt weer eens zo'n kleine rol dat je haar nauwelijks opmerkt.

De plot kent zoveel ongeloofwaardigheden dat ik echt niet kan begrijpen dat deze film zo hoog staat. Sterker nog: als we op deze voet verder gaan kunnen we "taken" over een tijdje halverwege de TOP250 verwelkomen, wat een aanfluiting!

aerts007

Kun je me die andere 99 even doormailen als het kan,er is namelijk geen zak op televisie de komende maanden.

avatar van l-d

l-d

Kan iemand mij vertellen of die Amanda nou dood was of gewoon totaal platgespoten?? Ik vond het namelijk best lullig dat ie het vriendinnetje van zn dochter gewoon laat liggen..

avatar van dionj

dionj

l-d schreef:

Ja, ze was gestorven aan een overdosis. Ik wist eerst niet eens dat het die Amanda was;) Na de herziening zag ik het pas:D

avatar van l-d

l-d

dionj schreef:

aha..dank je!

ForgottenSon

En er werd nooit meer over Amanda gepraat

avatar van The Last

The Last

Normaliter ben ik niet echt iemand die op onwaarschijnlijkheden en dat soort dingetjes let in films, dus ik neem ze dan ook vaak voor lief of zie ze over het hoofd bij een goede uitwerking. Maar hier krijg je 't gewoon simpel voorgekauwd alsof het niets is. Het hele concept is al te belachelijk voor woorden, maar de manier waarop held (superheld zou je bijna kunnen zeggen, pfoe) Neeson zich door iedereen en alles heen slaat is gewoon lachwekkend. Op zich niet erg, maar een enrom domme zet, omdat deze film zich natuurlijk veel te serieus neemt. Het acteren van de hele meute kan er weinig aan doen, tenenkrommend is het. En dat is ook meteen het grootste probleem hieraan. De gebeurtenissen zijn vrij overthetop, dus ik weet niet waar de makers het vandaan halen om de (vlakke) personages zo neer te zetten.

De positieve punten dan maar. Het is allemaal wel erg goed gefilmd hoor. Vooral de actiescene's/gevechten oogden lekker rauw en flitsend. Ook de locaties worden schitterend weergegeven. Flinke compensatie op de rest.

Tsja, veel potentie voor een fijn nonsens filmpje, helaas dachten de makers daar anders over. 3,0* voor een aardig tussendoortje.

O ja, en mensen die een hekel hebben aan snelle montage kunnen beter wegblijven.

avatar van TekJohnny

TekJohnny

Prima onderhoudende film. Vaak wordt er gezegd dat films cliché zijn, maar ja....welk genre je ook kiest....goed en slecht zijn er altijd, soms een oud plot in een nieuw jasje etc. Deze film kijkt gewoon lekker weg, Neeson zet een prima kerel neer. Kan mij er veel bij voorstellen. Ik heb met mijn meissie een prima avond gehad.

avatar van mkok

mkok

Beetje slap begin, en einde.

Liam Neeson in zo'n rol !! ,.. Goed veel actie.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

aerts007 schreef:

dankje, ik wilde `t nèt typen.

avatar van Poppe

Poppe

De film geeft wat het belooft, actie van begin tot end. Ik vind het een beetje flauw om een actiefilm op punten als verhaal, diepgang van personages te gaan scoren. Het is potdomme Schindler's List niet... De aanwezige actie is snel en hard, kudo's voor Neeson!

avatar van nielszz

nielszz

Ik heb deze film onverwachts bekeken. Had er eerlijk gezegd nog niet van gehoord. Toch vond ik de film helemaal niet slecht. De hoofdrolspeler is een lekker over-the-top action hero die onverschrokken is in zijn zoektocht naar zijn dochter. Keiharde 1 tegen 100 taferelen met goede actie. Het verhaal stelt niet veel voor en de manier van onderzoeken is wel erg ver gezocht, maar de actie maakt veel goed.

avatar van DiDa

DiDa

Even kijken. Een actiefilm met een plot van een gemiddelde Seagalfilm met in de hoofdrol een beukende Liam Neeson? Apart! Ja inderdaad, maar wel zeer vermakelijk.

Tja, Liam Neeson is nu niet bepaald de acteur waar je aan denkt als actiepersonage. Maar Neeson weet hier een zeer goede rol neer te zetten als bezorgde vader die zijn dochter wil bevrijden uit de handen van vrouwenhandelaars. Normaal zou je voor dit soort films een actiester casten. Het verschil met Neeson en de doorsnee actiester is dat je daadwerkelijk met Neeson meeleeft ondanks de ongeloofwaardigheid van het verhaal. Je ziet Neeson naar het einde van de film toe steeds vermoeider raken na al die vechtpartijen en shootouts. Dit komt alleen maar ten goede van het personage. Neeson is verder ook zeer overtuigend in de knokscènes en weet zeer zeker zijn mannetje te staan tussen al het geweld dat je voorgeschoteld krijgt.

Dan het verhaal. Zoals vermeld is het verhaal te vergelijken met de verhalen zoals ze in dtv films van Seagal, Lundgren en Van Damme verschijnen. Alleen weten de makers het tekort van het verhaal zodanig te compenseren met actie, spanning, vaart en adrenaline dat het eigenlijk niet opvalt hoeveel plotgaten het verhaal wel niet bevat. Er zijn wel momenten wanneer Neeson de daders aan het opsporen is waarbij je even denkt: “Dit gaat wel heel gemakkelijk”. Maar voordat je je dit kunt realiseren bevind je jezelf al in de volgende schietpartij of achtervolging. Dit is ook wat de film zo leuk maakt. Vanaf de ontvoering geeft de film gas en neemt pas gas terug wanneer de aftiteling begint. Hiertussen krijg je een aaneenschakeling te zien van knokpartijen, schietpartijen, explosies en achtervolgingen waarbij Neeson letterlijk half Parijs afbreekt. Dit klinkt heel onzinnig en dat is het ook. Ik heb regelmatig met een big smile op mijn gezicht gezeten bij de verscheidene over-the-top actiescènes. Waarom die big smile? Tja, zo moeten actie films zijn. Lomp en gewoon keihard met veel vaart gebracht.

Taken is wat mij betreft de beste actietopper van 2008 met name omdat Neeson de rol van actiester speelt en natuurlijk door de goede actiescènes die met veel plezier en vaart worden voorgeschoteld. 4.5 ster

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Wow! Nooit gedacht dat deze 'underdog' zo goed kon zijn!!

Ik had er ook nog nooit van gehoord totdat een maat van mij hem aanrade.

Echt waar, laatste tijd zelden zo'n goede film gezien: verhaal komt goed op gang, lekker vlot, veel aktie!

Acteren kon beter maar hoe de film zichzelf presenteerde maakte veel goed!

avatar van lulni

lulni

prachtige actiefilm die niet verveelt

avatar van Houtplank

Houtplank

Vandaag de film gezien. Het verhaal is standaard en vrij voorspelbaar. Geen dubbele bodems of plotwendingen of meerdere verhaallijnen kunnen ontdekken.

Voor de liefhebber van actie met veel snel camerawerk en veel actie met weinig woorden, een ideale film, vast wel 3 a 4 sterren. Als dat niet je ding is,dan is het gewoon een 13 in een dozijn film.

Veel kijkplezier

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Belachelijk dat deze film zo'n hoge score heeft...

Ach,zal vanzelf omlaag gaan...

avatar van Lizzard45

Lizzard45

lekker hoor!!!

avatar van NTsuno

NTsuno

Wat een lekkere actiefilm om naar te kijken. Het verhaal is natuurlijk doorzichtig en geen oscar waard, maar het is een van de films die je af wilt kijken als je er eenmaal aan begonnen bent. De verhoormethodes zijn niet misselijk en volgen elkaar lekker op. Zeker een aanrader met een verdiende 4*

LEIDENAAR187 schreef:

Belachelijk dat deze film zo'n hoge score heeft...

Ach,zal vanzelf omlaag gaan...

Wel een beetje een simpele commentaar,niet?