Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
LEIDENAAR187
Wel een beetje een simpele commentaar,niet?
Heb ik em voor jou ff opgezocht...Want had er al een geschreven tijdje terug...
aerts007
Heb ik em voor jou ff opgezocht...Want had er al een geschreven tijdje terug...
Sorry , had ik niet gelezen.
Maar Taken afrekenen op deze punten en Lock Up rond de 3 * geven? Zeker het verhaal dat veel beter is zeker..?
Hanna01
Erg goede thriller. Goed verhaal en goed geacteerd. Op de een of andere manier irriteerde ik me aan Famke..
LEIDENAAR187
Sorry , had ik niet gelezen.
Daar heb je een goed punt,maar ik heb een goede comeback
Lock up heb ik al 10 jaar niet gezien ofzo,maar toen heel vaak.
Puur jeugd-sentiment,toen had ik hem een 5 gegeven,nu ben ik realistisch.
Als Lock up morgen uit zou komen zou ik waarschijnlijk ook weinig geven,maar ik vind films in een gevangenis zowiezo lekker sfeertje al hebben...
Tja,onze smaken verschillen(en dat mag)
Jij geeft een film als taken een 5,alsof het een klassieker is,een superfilm,en vampires en hitman geef je hogere cijfers dan films als in the line of fire en air force one,tja...
Wolf King
Super filmpje! Een echte actie/thriller met een goed verhaal erachter!
Martijnnn
Bijna alles is in het Engels.
Maar bij deze film schijnt dat niet erg te zijn, wel raar want als een film in Duitsland afspeelt valt iedereen er over.
Karentje77
Echt zeer goede spannende film mét een verhaal! Er was 1 klein minpuntje, soms ging ietsje te gemakkelijk..
Wannes84
Jammer dat deze dvd geen enkel extraatje te bieden heeft qua bonusmateriaal...
Of weet soms iemand of hier nog een 2 disc editie van op de markt zal worden gegooid een van de komende maanden?
NWDre
Een aardige thriller met veel spanning. Het verhaal is wat simpel in elkaar gezet en er zijn een hoop voorspelbare momenten. Het einde vind ik vooral simpel en vaag neergezet.
aerts007
Bijna alles is in het Engels.
En dan spreken we meestal over oorlogfilms.(Realiteit)
Taken is volgens mij niet waar gebeurd.
Naomi Watts
Verrassend goede film.
Erg fijn om Neeson in een rol als deze te zien. Ik vind het ook wel erg fijne films die payback flicks maar de meesten slaan de plank toch vaak mis omdat het toch vaak te braaf blijft.
De film begint lekker rustig, de introductie van verschillende personages, ook de hele situatie rondom Neeson wordt uit de doeken gedaan. Als zijn dochter dan ontvoerd wordt dan begint de film pas. Vanaf dat punt wordt er altijd in payback films bepaald of het een hit or miss wordt. Puur afhankelijk hoe beestachtig de hoofdrolspeler dan gaat worden.
Daar slaat de film de plank niet mis. Neeson wordt een beest, een werkelijk beest zonder genade. Zonder enige zelfbeheersing worstelt hij zich van verdachte A naar B, hij deed me af en toe denken aan Washington in Man On Fire, erg genieten is dat. Neeson ging zelfs nog wel iets verder (dan heb ik het over die scene bij Jean Claude thuis).
Ook de speelduur is perfect. Einde is wel wat voorspelbaar maar wel passend voor een film als deze.
TiMmS
Ik vond deze film echt verbazingwekkend goed! Ongelooflijk spannend verhaal en zeer goede actie. Ik kan die Liam Neeson sowieso best goed verteren, maar dit is echt bijzonder goed neergezet.
4 sterren van mij!
xmiranx
Wat een goede film had kunnen worden, is helaas geëindigd in een (ietwat spannende maar) ongeloofwaardige film.
Is Neeson soms James Bond, Jack Bauer of Superman?
Jammer van de film, want er zat zeker potentie in.
Voor een avondje vermaak is deze film prima. 3*
Rudolf11
Goed verhaal en zonder meer gaaf gefilmd.
Vecht en actiescenes net even anders en beter dan in de gemiddelde films.
Overtuigende rol van Liam Neeson.
Minder goed dan Banlieue 13, maar toch erg vermakelijk.
Het verhaaltje is flinterdun, maar daar gaat het ook niet echt om.
De actie is spectaculair, maar minder spectaculair als in Banlieue 13. Maar vergeleken met die artiesten is Liam Neeson natuurlijk een houten klaas.
koukla
Net iets beter dan de gemiddelde ontvoering film soms een beetje ongeloofwaardig als liam 1 tegen 10 man en iedereen neerlegt...maarja wel vermakelijk.
qeynes
Tjolk
Simpel verhaal, maar wel vermakelijk. Liam Neeson lost alles wel gemakkelijk op, maar heb me geen moment verveeld.
dijkieR
vermakelijk filmpje.
hij lost alles idd wel heel makkelijk op.
en gen enkele cia agent kan in zun eentje een hele bende albanezen op rollen,maar daar moet je gewoon langs heen kijken.
maar ik heb me zoals gezegd prima vermaakt met deze film.
mrwhite
zeer goeie film vooral de scene van de ontvoering da was echt een kippevel moment
liam neeson was trouwens schiterend
Op zich goed gegeven en een bij vlagen lekkere spannende film. Jammer van de infantiele regie. Vooral het begin en het eind zijn tenenkrommend simplistisch. Martelscène was erg prettig.
Mede dankzij de beperkte speelduur toch nog 3,5*
En ik maar denken dat het gemiddelde ooit wel zou zakken.
. Hopeloos.
Waarom vond je het niks dan ? Ik heb me prima vermaakt.
'Niks' wil ik niet zeggen, maar het was toch verre van goed en al helemaal niet iets bijzonders. Dan kun je elk simpel actiefilmpje wel 4 sterren gaan geven.
SMaM
liam neeson lost het inderdaad allemaal erg makkelijk op, maar ik heb echt genoten!
Een makkelijk te kijken, boeiende film.
JacoBaco
De film is net even te ongeloofwaardig.
Het begint bijvoorbeeld al als er net toevallig even een gast met een mesje de zangeres staat op te wachten en hij haar red. Beetje geforceerde scene eigenlijk. Het voelt aan alsof ze niets beters konden verzinnen om even te laten zien hoe goed die Bryan wel niet is.
Dat Bryan een symphatieke kerel is, wordt in het begin van de film ook wel erg overdreven naar voren gebracht. Dat is denk de truc om er voor te zorgen dat de kijker eigenlijk alles goedkeurd wat hij doet. Want af en toe gaat hij (met die martelscene bijvoorbeeld) gewoon te ver.
Dan zijn ontsnapping. Gaat echt te simpel en te makkelijk.
Die scene met dat good luck op het einde is ook net weer even te toevallig. Wel leuk bedacht, maar toch. Zo zit de film vol met ongeloofwaardige dingetjes.
En toch is het erg aangename film op de 1 of andere manier. Ipv 1 korreltje zout, 2 korreltjes zout.

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter