• 9.383.096 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van Mr. i-jen

Mr. i-jen

FunkStarr schreef:

Ben ik het helemaal mee eens, maar voor de rest is het een vermakelijke film waarbij je het verhaal niet al te serieus moet nemen.

De vaart blijft er goed in en daardoor is de film ruim voldoende.

Volgens mij kan jij beter documentaires gaan kijken inplaats van films Milann, en zolang het in theorie mogelijk is kun je het eigenlijk niet als tegenargument aanvoeren

Deze film kijkt gewoon echt superheerlijk weg!!

avatar van xatjeroen

xatjeroen

zat er vanaf begin in, nooit saai, goed verhaal, goed acteerwerk.

avatar van N.B.S.

N.B.S.

Tis een actiefilm. Dus die opmerkingen dat dingen niet kunnen of onwaarschijnlijk zijn vind ik onzin. De hele film is onwaarschijnlijk, maar dat weet je als je kijkt. Tis geen waargebeurd verhaal....

avatar van Ralf81

Ralf81

Milann schreef:
Het begin van de film is erg goed, maar na een uurtje begint het toch kwalitatief minder te worden, met als dieptepunt: het einde.
Amanda is dood door een overdosis, Kim is gedrogeerd en wordt verkocht als vee bij een veiling. Kim wordt gered, gaat op het vliegtuig naar huis, en voíla, geen trauma's oid, helemaal niks. De vader komt weg met een stuk of 35 moorden en over de dood van Amanda wordt met geen woord meer gerept. Een soort sprookjeseinde, dat hier absoluut niet inpaste.
Echt een tegenvaller

Helemaal mee eens. De film is goed, vooral de plot, maar de hoofdrolspeler slaat zich als een soort van james bond overal doorheen en zijn daden hebben nergens echt consequenties....
Niet echt geloofwaardig dus.

avatar van Json

Json

Goede film, lekker spannend niets over te klagen..

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Liam Neeson die tekeergaat als een charles bronson en rambo, geweldig.

avatar van Colombo

Colombo

Neeson was goed.

Maar wat een kort door de bocht film!

Gebeurtenissen volgenden snel na elkaar. Net of ze snel een eind aan wouden maken.

3.0

avatar van Mementos75

Mementos75

Erg goede film, jammer van de scene rond 1:17 uur, maar misschien moet je soms een klein foutje kunnen vergeven en toch 5 sterren kunnen geven?

De film heeft me verder van voor naar eind kunnen boeien en heb echt op het puntje van mn stoel gezeten.

avatar van TimoGoedhart

TimoGoedhart

Heel goede film! Net gezien en echt ook op het puntje van mijn stoel gezeten. Vooral de vechtscene aan het eind tussen Bryan en die Albanier. Ik vind het echt gaaf om te zien dat Liam Neeson die toch al 56 is zulke vette scenes neerzet. Wel een hoog Man On Fire gehalte. Toch een 4 waard.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Film die anderhalf uur lekker vermaak bied. Simpel verhaaltje maar lekker over-the-top uitgewerkt. Lekker vlotte goede actie. Niets meer dan dat, maar dat hoeft ook echt niet altijd.

De kritiek díe er op deze film is gaat over de aanwezigheid van vele clichés, toevalligheden en ongeloofwaardigheden. Gebakken lucht en alleen maar destructief. Alsof de makers werkelijk zouden denken een inhoudelijk sterke film zonder clichés etc.te hebben gemaakt.

avatar van Dridge

Dridge

Ze zouden hier het label komedie aan moeten hangen wat mij betreft. Ik kon mijn lachen echt nauwelijks bedwingen tijdens het kijken. Man,man wat is dit ongelooflijke rommel.

Bij een film als deze moet ik altijd even denken aan een magnetronmaaltijd , Hapklaar en niet te vreten.

avatar van marco65

marco65

dit is gewoon een hele goeie film

Geen gezeik...gewoon een vette film

avatar van Rosenrot

Rosenrot

Dit is gewoon een hele brute film. Liam Neeson speelt geweldig en de actie is zoals die hoort in een actiefilm, bruut hard en take no prisoners. Verhaal vindt ik heel erg van nu en zijn agressie kan ik me heel goed voorstellen ( heb zelf 2 dochters). Al met al een aanrader. en krijgt van mij ook een 4,5

avatar van Tram

Tram

Ik vond het een leuke film. Dat komt vooral omdat er veel dingen gebeuren, er zit bijna geen saai stukje in deze film. Dat wil niet zeggen dat de film heel goed is. Dat komt omdat het gewoon veel te snel achter elkaar doorging. Maar als je een leuk filmpje wil kijken, waar je niet te veel wil bij nadenken, is deze film een aanrader.

avatar van Fryce

Fryce

Een film die mij verraste. Hoog geweldsgehalte, goed in elkaar gezette actiescenes. Wel een te sappy einde. Al met al een beetje een realistische rambo, ik vind em lekker.

avatar van jogert

jogert

Goeie film, heb me prima vermaakt voor 93 min. realistisch verhaal, al zaten er een aantal dingen bij, waarvan ik dacht dat het niet helemaal klopte, bijv

Op de boot in de laatste actiescene's maakte Liam/Bryan de hele bemanning af, maar wie bestuurd de boot dan?

maar goed het is idd ook geen waargebeurd verhaal, dus gewoon onderuitzitten en de actie op je af laten komen.

avatar van serpente89

serpente89

Niet teveel over het verhaal nadenken. Veel cliches , voorspelbaar verhaal en ook nog is eenvoudig en doorzichtig. Achja wel leuk voor een vrijdag avondje met je vrienden en een kratje bier.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

jogert schreef:

Gefeliciteerd je hebt de quote knop gevonden, zocht je misschien de spoilerknop?

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Vanavond weer eens herzien op DVD, het blijft een geweldige film. Niet 5* maar 4,5* dik- en dikverdiend. Voor mij nog steeds 1 van de beste films van 2008, geweldig!

avatar van SilverShadow

SilverShadow

Verrassend goed, had ik zeker niet verwacht.

Acties volgen elkaar snel dus geen moment van verveling bij het kijken van deze film.

avatar van Mankatans

Mankatans

Kijk zo hoort een actiefilm mte zijn! 4.0*

avatar van abdelfatah

abdelfatah

dit is echt een vette film. één van de beste, liam...wat kan je goed acteren zeg

avatar van Dridge

Dridge

mijn god , staat dit onding straks nog in de top 250 als het zo door gaat , zucht..............

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Leve de pluriformiteit...

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Leve de Dikke van Dale...

avatar van stippa007

stippa007

Heerlijke snelle film, de man is nog sneller en sterker en nog meer over de top dan de meeste films van segal!! maar....... Door de zeer sterke verhaallijn en casting is het toch een toppertje van een film.

Ben geen minuut uit de film geweest , heb genoten van deze knaller!!!!

4.0

avatar van crack1

crack1

Dridge schreef:

Ik vraag me af wat je dan verwacht had van deze film?

avatar van proxihox

proxihox

Verhaal zozo maar dat is in deze film niet belangrijk. Begrijp wel dat je door het lint gaat als dit met je dochter zou gebeuren. Aanpakken dat zooitje. En dat doet Liam met verve....

Dus heerlijke film... zouden er meer van dat kaliber gemaakt mogen worden.

avatar van sofripa

sofripa

Wat een super fijne film. Recht voor zijn raap. Op Jason Bourne na (nog verpletterender) stampt Neeson met de turbo aan op zijn doel af. En alle bad guy's gaan dood. Heerlijk...zucht. 4 sterren