• 9.382.693 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van John Milton

John Milton

Lol, ik zou dan ver uit de buurt blijven van de sequels, leatherhead. Daarmee vergeleken is deze veel sterker, kun je nagaan. Dan moet Jordy het spectrum voor je uitbreiden maar -5*, vermoed ik zo.

avatar van leatherhead

leatherhead

John Milton schreef:

Oeps! De tweede heeft al het onderspit moeten delven ben ik bang. Gek genoeg vond ik die naar mijn herinnering nog iets beter (1,0*). Het derde deel laat ik dan inderdaad maar aan me voorbij gaan .

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

Erg goede film, ondanks dat het einde gedeeltelijk toch viel te voorspellen.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Zeer vermakelijke actiefilm, het begin is een beetje traag, maar als hij eenmaal op gang komt is het een spannende film! Veel actie en spanning en een goed einde ook, Famke janssen heeft eigenlijk maar een kleine rol.

Verbaasde me dat ik deze film nog nooit eerder heb gezien, op naar deel 2 en 3, eens kijken of die net zo goed is of misschien wel beter?

avatar van Film Pegasus

Film Pegasus schreef:

De film is een veredelde Steven Seagal film met een gepensioneerde James Bond in de hoofdrol. Geweldige actie die goed onderhouden is, maar ook niet meer dan dat. Typisch dus voor Luc Besson, al moet ik zeggen dat z'n doorslag hier nogal meevalt. Leuk is wel dat de actiescènes toch quasi geloofwaardig zijn, en niet zoals bij Seagal een 'ik dood u, maar mij doet ge toch niet pijn'-houding. Ook leuk is dat Liam Neeson hier wel goed speelt en als m'n ooit een oudere James Bond zoekt, mag men wel bij hem aankloppen. Een aanrader als je van actiefilm houdt.

Dit is zo'n film waarvan je wel enkele dingen kan aanmerken, maar altijd blijft boeien. Bij zo'n actiefilms wil je toch gewoon maar één ding: gewoon blijven doorgaan tot het doel bereikt is. Geen tijd voor lome dialogen of zo. Even de personages introduceren en dan als een pletwals je dochter terug halen. Fantastisch gewoon. Het tempo ligt vrij hoog en dat doet de film zeer goed. Bovendien hebben we hier geen Stallone, Van Damme of Vin Diesel maar Liam Neeson als vader en een oudere veiligheidsagent. Even gedreven en enorm veel ervaring.

Taken weet het genre nieuw leven in te blazen, ook al is het niet zo speciaal natuurlijk. En Liam Neeson laat zien dat hij meer in z'n mars heeft. Het begin van een hele reeks actiefilms. Terecht!

avatar van richardbr

richardbr

Genoeg aktie maar voorspelbaar verhaal.

avatar van JuliusCaesar

JuliusCaesar

Een film waarin je echt wordt meegezogen In de zoektocht naar de dochter. Spannend en met heerlijke, harde actie, wat soms ook op de lachspieren werkt. Maar absoluut met een duister randje en vrij origineel.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Eigenlijk een feel good movie.

Mensenhandelaren zijn het laagste van het laagste en ze gaan er al-le-maal aan.

avatar van MarkFish

MarkFish

Het is ook best wel een testoteronsite hiero he... Een vermakelijke, maar redelijk simpele knokfilm als Taken krijgt 3,78. Een pareltje als The Road Within komt niet eens aan de 3 gemiddeld. Okee, er is maar door 20 mensen op gestemd, maar dan nog is het tekenend dat-ie zo'n laag cijfer geeft.

avatar van MarkFish

MarkFish

3,78 voor een film met zo veel ongeloofwaardige gebeurtenissen.... Op zn zachtst gezegd hoogst onwaarschijnlijk tenzij deze Bryan stiekem op Krypton is geboren of door een spin is gebeten. Zo'n film is het niet, maar de actie neigt daar wel naar. En dus is het ongeloofwaardig.

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

Heel aardige actiefilm met een lekkere boze Neeson die hier op z'n oude dag laat zien dat hij nog flink van leer kan trekken. En zeker als hij erachter komt dat z'n dochter ontvoerd is door schemerige oostblok-figuren die niet veel goeds met haar van plan zijn.

De film heeft een vlot tempo (na een wat traag begin), zonder dat het afgeraffeld of rommelig overkomt.

En wanneer de klappen en de schoten beginnen te vallen, komen deze hard en pijnlijk aan. Wellicht had het hier en daar wel wat bloederiger gemogen van mij, maar dat mag verder de pret niet drukken.

Misschien had de film zich iets minder serieus mogen nemen, gezien de ongeloofwaardigheid van de vele gebeurtenissen. Echter zorgt die serieuze ondertoon er wel weer voor, dat de film grimmiger overkomt.

Al met al een lekker wegkijk-filmpje, die voor velen wellicht best hard aankomt. Maar na soortgelijke Franse en Aziatische actiefilms gezien te hebben, is me deze net iets te braaf. Of ben ik gewoon verwend... ?

avatar van Tiany

Tiany

Zeer boeiende thriller met een goed verhaal, helaas kwam de film mij bij momenten ongeloofwaardig over door het overdreven James Bond/Die Hard gedoe, 1 brave man die een hele bende gangsters om zeep helpt, beschoten wordt met mitrailleurs, en daar enkel een scheurtje in zijn kostuum aan over houdt, da's een beetje bij z'n haar getrokken, en lachwekkend....niet ?

Verder kon de film mij zeker boeien.

Zo'n kerels zouden er in werkelijkheid moeten bestaan om terrorisme te bestrijden, 't zou rap opgelost zijn.

avatar van Matt81

Matt81

Tja, het verhaal is zo cliche als wat, maar heerlijk vermaak is het allemaal wel!

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Cliché, Amerikaans, over the top, maar vermakelijk. Lekker dom.

avatar van misterdhdh

misterdhdh

Enorm genoten van dit heerlijke actiefilmpje. Normaal ben ik niet de grootste fan van dit soort films, maar deze vond ik echt goed. Het verhaal op zich is niet zo bijzonder origineel maar de uitwerking ervan is enorm goed. Acteerwerk van de hoofdpersonages waren ook goed, ik ben wel een fan van het acteerwerk van Neeson, en zie hem graag bezig. Ook in deze film heb ik genoten van zijn rol. Ook de meisjes doen het goed en zijn bovendien nog mooi om naar te kijken. Natuurlijk is de film niet echt realistisch, maar daarom vond ik de film niet minder. Het hoofdpersonage lijkt wel onsterfelijk en kan iedereen aan, terwijl niemand van zijn vele tegenstanders blijkbaar met een wapen overweg kan. Bovendien vindt hij de meisjes wel enorm snel en blijkt zijn zoektocht helemaal niet zo moeilijk te zijn, allemaal niet echt realistisch maar toch heb ik van taken enorm genoten, dit komt door het snelle tempo van de film. Taken valt nooit echt stil, zit vol heerlijke actie en het verhaal is goed uitgewerkt. Einde is wel redelijk voorspelbaar, maar toch is het einde ook mooi uitgewerkt en zeker niet slecht. Al had ik een slecht einde ook niet erg gevonden, hou wel af en toe van zo een eindes. Al bij al geweldige film, topvermaak en een ideale speelduur. Filmpje waar je niet teveel moet bij nadenken en niet teveel vragen over moet stellen, gewoon kijken en genieten van de actie en het verhaal. Heb me enorm vermaakt en ga hem zeker nog eens herbekijken. Veel minpunten vond ik niet bij deze film. Ik snap dat sommige deze te onrealistisch zullen vinden en alles wat te toevallig, maar ik heb me hier niet aan gestoord. Vermakelijk van begin tot einde. They are going to take you, zalig stukje. Film waarbij ik soms op het puntje van mijn stoel zat, wat niet bij zo veel films gebeurt.
4/5
****

avatar van de grunt

de grunt

Ik krijg de indruk dat jij geen fan bent van de film Insignificance

avatar van Insignificance

Insignificance

Ik had dat meisje lekker bij de Albanezen gelaten.

avatar van de grunt

de grunt

Het einde vond ik nog niet eens zo storend. Wat dacht je van het eerste halfuur; de perfecte phony 'Daddy and Daughy ' bound. Hemeltergend... Vanaf het moment dat Liam echter badass begon huis te houden in Parijs, bekropen mij lichtelijk guilty pleasure gevoelens.

avatar van Insignificance

Insignificance

Ja, hou maar op, m'n maag raakt alweer in beweging bij de gedachte aan dat mierzoete gedoe. Daar kan ik sowieso slecht tegen, maar als daar wat tegenover staat, vooruit. Punt is dat badass en Neeson bij mij wel érg ver uit elkaar liggen. En hij kan echt niet knokken. Dus dat lichtelijk euforische gevoel van gerechtigheid als hij los gaat, ik snap het wel, maar ik heb het niet.

avatar van kelama3

kelama3

kelama3 schreef:

van mij krijgt ie toch echt een 4!!! gingen naar de bios voor een andere film... toch besloten om deze te gaan zien... en dat was geen teleurstelling.. ben normaal niet zo'n actiefilm-fan maar wat een film zeg!! ben me een aantal keren kapotgeschrokken en op een bepaald moment(dat merk je vanzelf) sprongen alle mensen in de zaal omhoog whahhaha hij is hard en gewelddadig. enne... mensen (meiden) opgelet dit kan iedereen zomaar gebeuren, zo ben je er zo ben je weg!

avatar van kelama3

kelama3

kelama3 schreef:

ben het helemaal met je eens! op een klein puntje na dan: Graig heeft toch wel wat hoor hihihi;)

avatar van PEN15

PEN15

Heb zeer genoten van deze eerste Taken, waarvan ik het begrijpelijk vind dat er inmiddels al twee vervolgdelen van bestaan. De kracht zit hem in het lef dat Bryan toont in onmogeljke en uitzichtloze situaties waarin ieder ander weldenkend mens eieren voor zijn geld kiest. Dit zorgt ervoor dat de film reuze spannend en interessant blijft terwijl er geen moment wordt verslapt. Al gauw wordt het te gek voor woorden en krijg ik het gevoel alsof het niet uitmaakt wie, waar of hoeveel hij er tegelijk gaat aanpakken, zoals in ontieglijk veel actiefilms van de laatste jaren, desondanks blijft het op zijn eigen manier boeiend door zijn doorzettingsvermogen en de ervaring om iemand op te sporen middels opgenomen stemmen en geluiden ipv slechts foto's of beeldmateriaal.

Als we het zouden hebben over opvallende toevalligheden die écht niet zouden kunnen dat vind ik die dochter van David Cassidy veel vreemder dan de rest. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat zij dit jaar nog dertig moet worden. Ze doet me denken aan pornoster Vicky Vixen die er twaalf jaar ouder uitzag dat ze eigenlijk is en om die reden ook bekend werd in die hoek. Twee jaar later speelde Katie Cassidy nog in een oerslechte remake waarin ze niet de enige was met kraaiepoten, tussen andere "tieners" met 5 o'clock shadows.

avatar van IH88

IH88

“If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills, skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you.”

De ultieme actie- en revenge film. Taken verdoet zijn tijd niet met onzinnige subplotjes of oninteressante bijrollen maar gaat regelrecht op zijn doel af, de kijker in anderhalf uur omverblazen met strakke actie/vechtscènes, een lekker ijzingwekkende sfeer en een grommende Neeson die uitgelaten wordt in Parijs.

De film moet natuurlijk wel even zijn karakters introduceren en de liefde tussen vader en dochter moet worden opgebouwd, maar daarna gaat de film als een stoomwals te keer. De vechtscènes zien er gladjes en overzichtelijk uit en de autoachtervolgingen zijn degelijk (ik heb ze wel eens beter gezien). Neeson is erg sterk als oud CIA agent die door een stel (uiteraard) Oost-Europese gangsters uit zijn pensioen wordt gehaald. Want deze gangsters hebben net de verkeerde dochter gekidnapt. De angst en frustratie is van Neeson's gezicht af te lezen, maar hij slaagt er toch in om koel te blijven en de bad guys één voor één naar de andere wereld te helpen. Als er een apenrots voor actiefilms zou bestaan, dan zou Taken niet ver van de top zitten.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Bleh.

Irritant camerawerk, enorm veel clichés, en Neeson.. Tsja.

1 man die alles en iedereen plat legt. We hebben het al vaker gezien, maar Taken spant de kroon. Wat een hoop onzinnige dingen zeg. Maar het meest irriteer ik mij nog aan het feit dat alle klappen/schoten/steken van Bryan raak zijn, en de slechteriken alles missen. Het irriteert me normaal ook, maar hier valt het nog meer op.

Het laatste halfuurtje heeft een best lekkere flow en het decor van Parijs mag er uiteraard wezen, maar een voldoende zou teveel van het goede zijn. 2,5*.

avatar van horizons

horizons

Vaart zit er goed in en Neeson als actie-held. Het werkt ook nog eens allemaal. Het begin is wellicht wat mat maar als de ontvoering plaatsvind schakelt de film naar hogere versnelling en hoewel onderweg geloofwaardigheid verloren gaat blijft het hoge tempo erin zitten en maakt dit van Taken gewoon een goede film binnen het genre.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Goede film met behoorlijke actie.

Lekkere wraakfilm die geen moment verveelt.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Zeer goede actiefilm! Helaas komen dit soort ontvoeringen nog steeds voor in de wereld, en de film kan dus zo maar eens waargebeurd zijn.

De film komt vrij langzaam op gang, maar eenmaal vanaf de ontvoering 1 en al actie tot het einde!

Geen moment verveeld bij deze film.

avatar van Imane10

Imane10

Zo gaat het eraan toe,tot op de dag van vandaag.. gelukkig maakt de ruwheid van Neeson het in deze film verdraagzaam. Noem mij een gevoelige kijker maar zulke films blijven schokkend.

Vooral als ouder heeft dit onderwerp een grote impact op je omdat je je herkend in het vader-figuur. Maar ja je kan de vrijheid van je kind ook niet te veel beperken... dubbelzijdig maar ijzersterk!

avatar van frans123

frans123

loreen schreef:

liam neeson super geacteerd

En toch maar 2,5 ster????