Genre: Thriller / Misdaad
Bekijk via Videoland
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot TBS
Johan vd S. (Theo Maassen) is uitbehandeld en zal de rest van zijn leven door moeten brengen op de long stay-afdeling van een TBS-kliniek. Johan houdt echter vol onschuldig te zijn aan de lustmoord op zijn zusje waarvoor hij is veroordeeld. Omdat niemand hem wil geloven, ontsnapt hij om zijn onschuld te bewijzen. Hij gaat op zoek naar zijn moeder die steeds heeft geweigerd te getuigen en die alle contact verbroken heeft. Johan is ervan overtuigd dat zij hem vrij kan pleiten. Al snel zit de politie hem op de hielen. Om justitie uit handen te blijven, gijzelt Johan een toevallige passant: de 13-jarige Tessa (Lisa Smit).
Johan
Judge
Therapist 2
Udo
davidov
Vond het een zeer aangename verrassing. Vond de film leuk in elkaar zitten, soms spannend en soms best grappig... ook het spel van de 2 protagonisten is best in orde... verdienstelijk filmpje en een aangename afwisseling voor een NL film. 4*
N811
Voor een nederlandse film is dit zeker een topper.
Verveelt geen moment...
Theo maasen yeah!
Internationale belangstelling voor 'TBS'
De Nederlandse speelfilm TBS heeft op het Filmfestival in Berlijn veel belangstelling gewekt in de internationale filmwereld. De Engelse salesagent High Point presenteerde TBS op het festival onder de titel Nothing To Lose.
'Wij hebben niet eerder meegemaakt dat er zoveel professionele belangstelling is voor een Nederlandse film. Het publiek zat zelfs in de gangpaden. Een aantal internationale partijen heeft serieuze interesse in de film getoond,' aldus een woordvoerder van High Point.
Het Amerikaanse filmvakblad Variety recenseerde TBS onlangs positief en vermeldde dat het verhaal zich uitstekend leent voor een Amerikaanse remake.
bron: Oene Kummer Filmnieuwsbrief
Joeri_000
Wat een heerlijk naar einde
Wat een goede hoofdrolspelers, ben sowieso wel theofan !!!
Modar
Gisteren gekeken, het is een goede film en zet je toch aant denken hoe het mogelijk kan zijn dat dit soort dingen toch frequent voorkomen.
Maar even over de film, ik moet zeggen dat Theo en zijn jongere tegenspeelster beide goed acteren. Zeker een aanrader om te kijken.
ewalk
PS: veel nederlandse films heb ik niet gezien, maar na dit acteer werk te hebben gezien... ga ik toch wel sneller naar een nederlandse film kijken.
Maak jezelf maar geen illusies.
Kijk vooral naar de Meerminman of Maanvlinder.
IcU
Erg goeie film. Ik ben net terug van de bios (er was btw bijna niemand in de zaal) en ik heb er de volle 88 minuten van genoten. Theo zet een uitstekende rol neer en het verhaal is boeiend.
Mwa, ben er niet echt heel erg kapot van. Wat ik vreesde over Maassen is toch een beetje uitgekomen. Kan de beste man ook weinig aan doen en heeft weinig met acteerkwaliteiten te maken, maar je kent hem zo goed als iemand die typetjes neerzet, dat je hem hier heel moeilijk serieus kunt nemen.
Pas helemaal naar het einde van de film toe krijgt hij iets engs. Maar dan een beetje.
Dat grietje speelt trouwens wel heel aardig, paste er goed bij.
Script was ook niet helemaal top, vooral hoe de politie zich telkens liet wegzetten was wel heel erg overdreven.
(achtervolgde auto is 1 seconde van de weg af, helicopterpiloot: Ik ben hem kwijt!!!, tja).
Maar al met al vond ik zo'n thriller als Nachtrit toch wel heel wat beter.
De Mees
Internationale belangstelling voor 'TBS'
Vraag me af of dat beter zou worden.
We kennen de remakes van bv. De Lift en Spoorloos.
horrorjp
Gister in de bios gekeken. was wel een leuke film. Alleen het einde vond ik een beetje jammer. Had meer in kunnen zitten. En Theo Maassen maakt er wel weer een comedy van vind ik. Wat ik hij tog grappig.
consilleri
Goed werk van Theo, hoewel je hem altijd als komiek blijft zien. Het is een duistere film ala van god los.
Quido
Zal dit weekend wel de 100.000 bezoekers-grens overschreiden, met de box-office van ruim 710.000 euro tot nu toe ...
OlafK
Zeer sterk geacteerd. Theo Maassen heeft zn uiterlijk natuurlijk behoorlijk mee in deze film, maar ook met de manier van articuleren en zijn houding zijn echt super gespeeld.
Een goede film van Nederlandse bodem, een heerlijk begin van 2008!
4 sterren van mij!
Marije1984
Ik vond het een goede film
Ik vind Theo Maassen ook echt een type voor een TBS-er...
echt zó'n stoer/ruig hoofd ervoor!
Ik vind dat hij ook goed geacteerd heeft en dat meisje ook.
Het leuke aan deze film was dat het toch anders loopt als dat je verwacht.
De film is niet superspannend ofzo,maar toch heeft hij mij van begin tot eind geboeid..ookal gebeurt er soms weinig
raymon
Gouden Film voor TBS!
Ben blij dat de film het zo goed doet in NL en over de grens!
wibro
Hoewel er in deze film goed geacteerd werd vond ik het verhaal wel erg ongeloofwaardig. Het lijkt mij sterk dat zoiets in de werkelijkheid plaats zal vinden. Voor de rest vond ik het een aardige film met vooral goed acteerwerk van Theo Maassen. Zoals al eerder in de reacties vermeld werd, hij is de enigste die volgens mij echt geknipt is voor deze rol.
danuz
weet iemand wanneer deze film op dvd uitkomt
Grappig, zat vanmiddag nog in een eetcafé ergens in Amsterdam, waar Theo Maassen, Pieter Kuijpers en nog wat lui ook aan het lunchen waren.
Zag ik daar toch ineens een TBS dvd vrolijk de ronde gaan. Kan het zijn dat zij hem ook voor de eerste keer aanschouwden?
CorCi
Ben benieuwd want kan hem tot nu toe nergens vinden
Quido
Hij is er ook nog (lang) niet. Wellicht rond de vertoning van de film op televisie eind mei.
Gabbere
Verrassend leuke film. Volgens sommigen voorspelbaar, maar ik hou er niet van om te speculeren over 'wie heeft het gedaan' en 'hoe het zal aflopen'. Ik hou ervan om verrast te worden. Dat heeft deze film zeker gedaan.
Ik hou absoluut niet van Nederlandse films, de laatste die ik heb gekeken was een horror-achtige Nederlandse films met van die soap acteurtjes... Leek gewoon nergens op.
Was dus ook zwaar gedemotiveerd om deze film te gaan zien. Misschien is het, doordat ik weinig verwachtingen had van de film, dat ik aangenaam verrast was door de film en het acteur werk van Maassen en dat meisje.
Weet iemand waar ik dat deuntje 'Oom Piet is weer terug uit Amerika' kan vinden?
Flipman
Een hele mooie en interessante film. Juiste cast gevonden, alleen weet ik niet of het erg werkelijk is dat zo'n TBSer ook daadwerkelijk zo aardig zou zijn voor dat meisje. Natuurlijk, ik mag ze niet allemaal over één kam scheren, maar toch. Voorspelbaar is de film inderdaad zeker niet, maar wellicht is de ommezwaai toch iets te groot. Verder was het een film die me aan het doek gekluisterd op mijn stoel deed zitten. Alleen dat stel naast me was iets te hard aan het fluisteren, wat me vaak deed verlangen om mijn rechterelleboog in de linkeroogbal van mijn buurman te planten! Dat gegrinnik de hele tijd, daar kan ik niet tegen als ik een film kijk!
Maar al met al vond ik zo'n thriller als Nachtrit toch wel heel wat beter.
Was dat een thriller?
Simon Smith (crew films)
Ik heb de film nog niet gezien, maar ik ken het liedje wel. Het staat op de verzamelbox van Vic van de Reijt met de Nederlandstalige Cover Top 100,
Harley1973
Ik vond het een goede film
Ik vind Theo Maassen ook echt een type voor een TBS-er...
echt zó'n stoer/ruig hoofd ervoor!
Ik vind dat hij ook goed geacteerd heeft en dat meisje ook.
Het leuke aan deze film was dat het toch anders loopt als dat je verwacht.
sinds wanneer weet jij hoe een tbs-er eruit ziet? je buurman kan er ook 1 zijn hoor aan de meeste zie je niet eens dat ze een crimi zijn dus kijk uit wat je zegt!
Stephan
Thriller is een breed genre. Psychologische thriller vind ik het ook wel eigenlijk.

Genoten van 'Ferry' op Netflix? Dan zijn deze Nederlandstalige misdaadfilms iets voor jou

De beste Nederlandstalige misdaadfilms op Netflix en Videoland

Elle S'appelait Sarah