• 9.381.114 stemmen

Met onder meer: Theo Maassen, Lisa Smit en Flip Filz

Gesproken taal: Frans en Nederlands

Releasedatum: 31 januari 2008

Plot TBS

Johan vd S. (Theo Maassen) is uitbehandeld en zal de rest van zijn leven door moeten brengen op de long stay-afdeling van een TBS-kliniek. Johan houdt echter vol onschuldig te zijn aan de lustmoord op zijn zusje waarvoor hij is veroordeeld. Omdat niemand hem wil geloven, ontsnapt hij om zijn onschuld te bewijzen. Hij gaat op zoek naar zijn moeder die steeds heeft geweigerd te getuigen en die alle contact verbroken heeft. Johan is ervan overtuigd dat zij hem vrij kan pleiten. Al snel zit de politie hem op de hielen. Om justitie uit handen te blijven, gijzelt Johan een toevallige passant: de 13-jarige Tessa (Lisa Smit).

avatar van Wouter

Ik vind het voor alles drama. Vind het thrillerelement (van Nachtrit) niet echt noemenswaardig.

avatar van Lautje_luv

Lautje_luv

In het begin vond ik de rol echt helemaal niet bij Theo Maassen passen, maar na het einde gezien te hebben bleek alles te kloppen.

Acteerwerk was redelijk, hier en daar zaten hiaten.

Het wordt steeds spannender, en je wil graag weten hoe het af gaat lopen. Ook veel gelachen, bij de wat absurde uitspraken; ('ga maar eventjes in de achterbak liggen')

Uiteindelijk is niets wat het lijkt...of juist wel?

avatar van Wouter

Is al bekend wanneer de dvd uikomt?

avatar van Quentin

Quentin

Nope, maar ik schat ergens in juni/juli door Warner Bros.

avatar van Wouter

Niet snel voor de televisie-uitzending nog?

avatar van Donjunior

Donjunior

Theo maassen hehe die moet ik nog eens zien!

avatar van Roowland

Roowland

Leuke film met prima acteerprestaties van Theo Maassen.
In het begin van de film heb je nog vertrouwen dat hij écht onschuldig is en helemaal niet niet gek is maar langszamerhand kom je er achter dat hij wel degelijk gestoord is.

hij kwam dacht ik 31mei op tv

Wouter schreef:

Niet snel voor de televisie-uitzending nog?

Staat (nu officieel) voor juni bij Warner.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

De relatie tussen Tessa en Johan ergerde me mateloos. Steeds dezelfde cliché dialogen, lekker simpelminded en o'zo voorspelbaar. Het einde geeft een heel rare twist aan de hele film; aan de ene kant leuk omdat het zo onvoorspelbaar is; aan de andere kant sloot het totaal niet aan bij de rest van het verhaal. Theo Maassen speelt wel een goede rol, wat toch wel afwachten was. 2,5*

Quido

Er zijn genoeg verwijzingen te vinden die die laatste plottwist aankondigen. Daarom zijn er ook mensen te vinden die het geheel voorspelbaar noemen.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Quido schreef:

Ja klopt, nu ik erover nadenk waren die inderdaad aanwezig.

avatar van Modar

Modar

Donjunior schreef:

Theo maassen hehe die moet ik nog eens zien!

Je moet hem nog zien maar je stemt wel met 5 sterren???

avatar van twiggie

twiggie

Ik had hoge verwachtingen van de film, maar die heeft de film niet helemaal waar kunnen maken.

De film boeit absoluut en je verveelt je geen moment, maar toch miste ik de spanning, de spanning die pas op het einde een beetje voelbaar wordt.

Er zaten leuke stukjes, maar ook minder leuke stukjes.

De film krijgt van mij 3*

avatar van Fragglo

Fragglo

Ik verwachtte juist een slechte film, maar vond het dus meevallen. Ik vind dat Theo overtuigend overkwam en ik vergat vrij snel dat hij Theo was.

Het einde was te bedenken, maar het is daarom niet een slechte film te noemen. Het laat je wel nadenken over zo'n persoon en voor Nederlandse begrippen vind ik dit best netjes gedaan.

Quido

Welke begrippen ken je nog meer ...

darkjaap

idd btw had ik dat eind helemaal niet verwacht.

avatar van Baksteen

Baksteen

Cool, dat hij nu al op tv komt, zeker het kijken waard hoop ik.

veel plezier

het is zeker een van de betere nederlandse film van de afgelopen jaren..

avatar van mckiller

mckiller

Vaag dat hij al op zaterdag 31 mei op tv komt

Quido

Het is oorspronkelijk een telefilm, dus bedoeld voor een 'eerste' release op televisie. Incidenteel verschijnen deze echter eerst in de bios.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Had geen bios/download neigingen, maar 31 mei dan toch maar even zien

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

nu al op tv!

avatar van gotti

Een telefilm. Speciaal gemaakt voor tv dus. Alleen worden sommige films in de bioscoop uitgebracht (net als o.a. Gloaca, Het Schnitzelparadijs en Bloedbroeders van dit jaar)

avatar van gluto

gluto

dat s idd wel erg snel. zelfs voor n nl-film. ben benieuwd

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze ga ik ook zeker bekijken! Staat bovenaan mijn must see lijst van (Tele)films.

avatar van missl

missl

dit genre kan me normaliter niet bekoren maar na hier de goede reviews gelezen te hebben en omdat ik het wel leuk vind dat deze al zo snel op tv is, ga ik het kijken.

Ligt het aan mij of geeft die trailer op televisie wel heel erg veel weg...

Echt waardeloos. Ik ben blij dat ik die niet gezien heb voor ik de film zag.

avatar van Mezelf

Mezelf

Tof, dat die nu op tv is

terwijl die nog helemaal niet zo lang uit is

Ik moet zeggen heb er wel een beetje moeite mee..

Maar dat komt waarscheinlijk omdat ik er niet 100% naar kijk

We zullen zien.........