Genre: Thriller / Drama
Nederland
Geregisseerd door: Arno Dierickx
Met onder meer: Erik van Heijningen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Sander van Amsterdam
6,6 (771)
Releasedatum: 10 januari 2008
Plot Bloedbroeders
Een zwoele zomer in de jaren zestig. De 16-jarige Simon wil graag in de smaak vallen bij de steenrijke broertjes Arnout en Victor van Riebeeck. Zo komt hij vaak over de vloer op het kapitale landgoed waar Arnout en Victor wonen. Ze luieren, tennissen, draaien plaatjes en dansen met Arnouts mooie vriendin Frederique. Op de zolder van de enorme villa houden ze ondertussen hun maatje Ronnie verborgen, een kleine crimineel die op de vlucht is voor zijn vader en de politie. Zonder dat ouders of personeel ook maar iets doorhebben houdt hij zich daar schuil. Aanvankelijk vinden de jongens het allemaal wel grappig, tot Ronnie een last wordt en zij zelfs door hem gechanteerd worden. Hoe komen ze van hem af?
Simon Bakker
Father Bakker
Mother Bakker
Teacher
- 11913 berichten
Ik denk dat ik 'm dit weekend even ga zien..tot nu toe alleen matige recensies maar ik heb een positief vooroordeel...
Erik v. H
Moet je zeker doen! niet letten op recenties of ze nou goed zijn of slecht
- 11913 berichten
Ik schrijf ze zelf ook (deadline.nl) dus ik hecht er zeker wel waarde aan. Maar een eigen mening heb ik zeker.
Erik v. H
Ok eigen mening is mooi, maar als een film je aanspreekt moet je het niet te sterk laten beivloeden door recenties, heb je ook voor deze film gesreven?
Is dat ook weer iets dat Nederland niet zou kunnen?
Vind het niet onze sterkste kant, tot nu toe.
Brooklyn
Is dat ook weer iets dat Nederland niet zou kunnen?
Ik ken weinig mooie Nederlandse filmposters, jij wel?
Minoes en Wereld van Stilstand vond ik wel mooi.
susan**
gister gezien en ik moet zeggen was een hele goede en ontroerende film, het feit dat het echt gebeurd is maakt het nog beter, en het andere feit dat het kasteel waar het zich afspeelt 5 minuten van mij vandaan is maakt de film nog leuker!
gizmo_o
Ik kijk hier, mede door mijn interesse in de "echte" moordzaak, veruit het meest naar uit van alle telefilms 2008.
Klein weetje: De echte broers werden zeer succesvolle zakenlui en staan zelfs in de Quote 500.
Klopt en ze doen over deze zaak tegenwoordig heel luchtig, ze schijnen gezegd te hebben dat het een klein "dingetje" uit het verleden was enzo.
Ik ga zeker deze film bekijken.
Ridderkerker
Toch wel erg vermakelijke film en zeker als er een scene is opgenomen één straatje bij mij om de hoek in dat oude winkeltje en natuurlijk die witte villa het Donksche bos in Bolnes 4,0
- 11913 berichten
Was de bedoeling, is het nu te laat voor...
susan**
hahaha ik woon daar ook in de buurt
ik herkende ook alles!
Jisoku
heb hem net gezien en vind em best tegen vallen...ok het is waargebeurd enzo maar toch..slecht verfilmd
christophel
mee eens
vreemd , waar gebeurd verhaal, voor mij ***3.5
Donvado
Aanvankelijk zeer positieve reacties gelezen! Was heel benieuwd naar deze film. Toch vind ik hem niet zo goed dan dat ik verwacht en gelezen had.
Zodra Ronnie op zolder is beland vind ik de film beetje langdradig en voorspelbaar. Het einde is wel indrukwekkend en het feit dat het waargebeurd is maakt veel goed!
scumfrog
Naar aanleiding van de vele positieve reacties gekeken, maar vind het een saaie film waarin weinig gebeurt.
queenie
ik zie hier positieve reacties, maar ik vond er niets aan!! Komt langzaam op gang en eindigt ook plots. Zeer saaie film, langdradig en weinig aktie. Waargebeurd en ze schrijven dat de 2 broers later een der rijksten van Nederland zijn geworden - zou wel willen weten wie dat zijn......
1½*
johnrambo
Goede Nederlandse film.
De sfeer van destijds word goed in beeld gebracht.
Acteerwerk is goed, en de acteurs zijn zeer goed gecast voor de karakters.
Voldoende opbouw in spanning, om de volle speelduur boeiend te blijven.
De muziek in deze film is een zeer goede keuze.
De jus van deze film, is natuurlijk de wetenschap, dat het allemaal echt is gebeurd.
Dit alles is op een realistische manier in beeld gebracht.
Ondanks dat ik de afloop van de film al wist voordat ik ging kijken, was hij voor mij zeker de moeite waard.
boes69
Een gave film. Typisch Nederlands in mijn ogen. Goeie dialogen.
Deze film pakte me gelijk. En dat gebeurt me zelden.
Sterk eerste uur, waarin vooral Van de Sande Bakhuyzen en Caroline Spoor in de bijrol overtuigen. Daarna kent de film nogal een inzakmoment, die het helaas nergens meer echt te boven komt. Psychologisch gezien had ik ook het gevoel nogal wat te missen helaas. Sommige omslagmomenten (als die er al echt waren) geloofde ik gewoonweg niet...
tonniedorrie
Ik vind de film tegenvallen zeg .. wat een laffe moord (dit is dus echt zo gebeurd) nee de daders hadden dus echt geen motief (alleen dus dat ie te lang op zolder verbleef??? nee kan dit echt niet geloven)
Verder vond ik de karakters niet goed uitgewerkt en de film kon je ook niet echt boeien
van mij dan ook een 2,5
Cult.guy
van mij dan ook een 2,5
Je weet dat dit een echt gebeurt verhaal is? En dat jij het niet kan geloven is ook de rede dat er een film van gemaakt is! Omdat het moeilijk is te begrijpen waarom jongens van die leeftijd een moord plegen. Ik vond het een zeer goede film en was erg geboeit. Het feit dat het (waarover je veel klachten leest) erg langdradig is vind ik juist mooi.
Je wordt daardoor goed meegesleept in de belevingswereld van de jongens. het enge is dat ik begrip heb gekregen waarom de jongens die moord hebben gepleegt. Erg goeie cast met name de jongens die simon en ronnie vertolkten. Mooi camerawerk en goed geregiseert. Een echte goeie ( voor nederlandse begrippen) film! dikke 4.5!
Quido
Een echte goeie ( voor nederlandse begrippen)
Cult.guy
Snap je?
Als je dat vindt, vind je hem dus gewoon niet zo bijzonder en snap ik je 4,5 ster niet.
Quido
Daarmee wordt bedoelt dat het voor nederlandse begrippen een goeie film is maar als je hem vergelijkt met films in andere landen is ie niet bijzonder.Snap je?

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Aanrijding in Moscou