Nachtrit (2006)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 12 oktober 2006
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Nachtrit
Nachtrit gaat over de jonge taxichauffeur Dennis (Frank Lammers). Wanneer hij in de hoop zijn droom te verwezenlijken, zichzelf tot zijn nek toe in de schulden steekt, raakt hij niet alleen verstrikt in een crimineel netwerk maar verliest hij ook alles wat hem lief is. Er ontvlamt in hem een allesoverheersend wraakgevoel. Oorlog in de straten van Amsterdam.
Dennis
Detective Nijdam
Beatiful Woman

gorelover
Briljante nederlandse film.
Hoop dat deze nog eens een bluray release krijgt, verdient het zeker.

Insignificance
Interessant onderwerp dat ook wel een paar leuke scènes oplevert, zoals het van binnenuit gefilmde geweld jegens een taxi. Best aardig. Toch is de manier waarop Dennis zich in de nesten werkt, te kaal om olie op het vuur te krijgen. Met name ergens halverwege, wanneer er in een mum van tijd zomaar enkele cruciale beslissingen doorheen gejast worden. Ook niet een karakter dat, ondanks z'n droopy uitstraling, erg veel sympathie opwekt.
Sowieso lopen er nogal wat vervelende figuren rond, alhoewel de prijsvechters nog wel eens leuk uit de hoek komen. Net zoals Van Huet het heel aardig staat te doen, maar de privé beslommeringen maken het er uiteindelijk ook niet echt pakkender op. Eerder gestuurd. De taxi oorlog had zich wel geleend voor iets gewichtigers, dit heeft in ieder geval niet zoveel om het lijf. Dan doet zo'n slotscène, die op zich best goed kan zijn, ook niet veel meer.

daxclusive
FIlm voor 1 euro bij bart smit gekocht, best goeie film.. ik miste alleen toch een beetje de spanning in de film.. Maar zeker leuk om gezien te hebben de film
Sluit me hierbij aan!!

SnakeDoc
Spannende film, met prima Amsterdams sfeertje. Ben geen groot fan van Lammers, maar hij doet het hier zeer redelijk.

popcorn en cola
Prima NL-film, leuk die herkenbaarheid. Frank Lammers doet het ook weer goed, toch wel veelzijdig deze man. In Rundskop Rundskop (2011) vond ik hem ook zo goed.

Al DeNiro
Goede sfeer en realistische kijk op taxi wereld/oorlog. Verder is acteerwerk top en gaat er veel dreiging uit van de twee kale broers.

moviemafketel
- 19752 berichten
Sterke film van Nederlandse bodem. De cast is overall erg sterk. De bodyguards van Jan hebben precies de juiste koppen. Film blijft spannend en werkt naar een onafwendbare climax toe. Frank Lammers vind ik altijd een fijne acteur en ook hier speelt hij weer erg goed. Zeker een aanrader!

Een goede Nederlandse film, die ik toevallig vorige week op televisie meepikte.
Ik heb het nieuws over die taxioorlogen van jaren geleden altijd wel interessant gevonden en deze Nachtrit geeft daarvan een aardig beeld. Ik moet zeggen dat Frank Lammers hier prima staat te acteren. Hij komt steeds verder in de problemen, maar ik had zeker wel sympathie voor zijn personage.
Het beeld dat geschetst wordt is redelijk boeiend, met tussendoor een paar sterk geschoten nachtelijke scenes. Wel jammer vond ik het hele gedoe rondom zijn broer en vrouw, wat een driehoeksverhouding opleverde, maar wat dan weer niet zo bijster interessant was.
Maar al met al zeker niet slecht. Vooral Lammers overtuigt in een soort van rol, die ik nog niet eerder van hem zag.

moviemafketel
- 19752 berichten
Lammers al gezien in de Dominee dan Spetie? Vind hem daar namelijk ook erg sterk acteren.

Dat is toevallig de andere film, die ik ook vorige week heb meegepakt op televisie.
Ja, daar vond ik hem ook goed in spelen. Mijn recensie daar volgt nog.

gauke
Een volwassen, verfijnde, grimmige thriller over macht en hebzucht en tevens een indringend portret van een taxirijder die slachtoffer werd van het afschaffen van het vergunningenstelsel en van twijfelachtige spelletjes. Frank Lammers zette een hoofdpersoon van vlees en bloed neer.

Tarkus
Redelijke Nederlandse film.
Soms wel een beetje langdradig, maar de prestatie van de hoofdrolspeler maakt veel goed.

Kuwiel
Prima Nederlandse film. Acteer prestaties boven verwachting goed. Prima actueel verhaal
( Taxioorlogen) .Ook heerlijk die Amsterdamse humor , die ondanks de spanning , prima tot zijn recht komt ! Wel een btje einde met een vraagteken.
Voor mij een Nederlandse topper.

K. V.
'k had deze al een tijdje liggen en me er nu ook eens aan gewaagd. 'k had niet echt verwachtingen bij deze film, maar vond het toch wel een goeie film. Het verhaal boeide me wel, mede door de overtuigende acteerprestaties.
Gelukkig had de dvd ondertitels, want het was toch een soort Nederlands dialect die af en toe iets moeilijker te volgen was.
Verder zat de speelduur wel goed, niet te lang en niet te kort.
De film had 'k destijds voor 1euro gekocht, maar daarom niet minder de moeite om te bekijken.
Geen topfilm, maar toch zeker het bekijken waard.

Gijs2
Best een aardige film met een goed, boeiend onderwerp.

Elchapo
- 1925 stemmen
Briljante film,frank lammers is gewoon klasse....4.5 stars.

Superboy
Wij vonden deze best aardig voor een zondagmiddagje met een bakje thee erbij, Maar heel veel meer ook niet.
- Het gegeven is leuk. Ik had nog nooit eerder iets gezien dat over de taxiwereld ging. En ook dat hele vergunningenstelsel en alles wat erbij komt kijken
- Ik had er meer van verwacht. Als er écht een oorlog uitbreekt in dat wereldje kan er meer gebeuren dan deze film laat zien !
- Het einde was buitengewoon slap
Voor de rest redelijk te pruimen, maar niet meer dandat

Superboy
- Het einde was buitengewoon slap
Voor de rest redelijk te pruimen, maar niet meer dan dat

frans123
Nederlandese films moeten aan drie dingen voldoen 1- moet onverstaanbaar zijn - 2 het moet zich afspelen in Amsterdam - 3 na 5 minuten gaat ie erin -
Deze film valt dat betreft wel mee- wel Amsterdam
Ik ben er een uur mee bezig - wat moet ik ermee? Taxioorlog....pffff Ver van mijn bed. Best goede acteurs met Lammers voorop...maar het Boeit niet!!! Het is niet slecht ,maar..........juist. , omdat het verhaal te mager is.
En dat vreselijke Amsterdamse accent.
Ik weet niet of ik er morgen mee verder ga .Heb een vermoeden hoe het loopt. Geen happy end denk ik.
Heb je dat ook wel eens dat een verhaal je geen lor interesseert? Je niets hebt met de personages??
Misschien even snel naar het laatste kwartier. ( doe ik wel meer)

jordandejong
Lekker die intro met de credits en enkel de taxi radio als achtergrond geluid. Nachtrit is een bijzonder sfeervolle Nederlandse film. Prima geacteerd door het gros van de cast ook. Enige kennis van de daadwerkelijke taxi-oorlog is denk ik wel handig om de film wat sneller te snappen.
Helaas weet het nooit echt heel aangrijpend te worden en zijn sommige karakters echt iets te karikaturaal (die 2 kale broers zijn zo ontzettend stereotype Amsterdamse penoze en alle dialogen omtrent de 'Marokkaan' zijn bijzonder knullig geschreven).
Prima om eens gezien te hebben en zeker op puur filmisch gebied niet onverdienstelijk.

Filmreiziger
Uitstekende film die dicht bij echte gebeurtenissen uit de taxi oorlog blijft. Na het zien van deze film begrijp ik beter hoe het er bij de taxioorlog aan toe ging en waar de agressie vandaan kwam. Ook schokkend om te zien dat zo'n bedrijf zo verrot en corrupt is (het bestuurd is aangeklaagd onder het mom van het runnen van een criminele organisatie incl. witwassen). Het schijnt dat TCA eigenlijk van Mieremet was die het vehikel gebruikte als witwas organisatie. Eén grote verrotte en corrupte bende. De film geeft dat prima weer.
Ik was wat bang het gevoel te hebben om 1,5 uur lang naar een Jumbo reclame te kijken, maar dat was gelukkig niet het geval. Lammers doet het voortreffelijk! Ik vond de hele kast eigenlijk wel goed acteren. Iemand geeft aan dat er wel veel stereotypes gecast zijn (van de typische Amsterdamse kale vechtbazen), maar google maar eens naar de echte namen die bv. in het bestuur van TCA zaten: het waren ook stereotype figuren. Uitstekend gecast dus . Het verhaal blijft boeien, is spannend, er zijn wat interessante zijplotjes bij. Eigenlijk niets op aan te merken. Duidelijk één van de betere Nederlandse films. Aanrader! 3,5 ster.

'When Life Gives You Tangerines' is de best beoordeelde Netflix-serie, 'Oppenheimer' is nu te zien op Netflix | MovieMeter Recap

'Arrival' gaat het aanbod van Netflix verlaten: 'De film liet me gewoon niet meer los'

Een halfjaar na de bioscooprelease is 'The Crow' nog nergens te streamen: 'Een regelrechte schandvlek op de filmgeschiedenis'

Deels Nederlandse oorlogsfilm 'Quo Vadis, Aida? ' is nu te zien op Videoland

Simon