Genre: Thriller / Drama
Nederland
Geregisseerd door: Arno Dierickx
Met onder meer: Erik van Heijningen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Sander van Amsterdam
6,6 (771)
Releasedatum: 10 januari 2008
Plot Bloedbroeders
Een zwoele zomer in de jaren zestig. De 16-jarige Simon wil graag in de smaak vallen bij de steenrijke broertjes Arnout en Victor van Riebeeck. Zo komt hij vaak over de vloer op het kapitale landgoed waar Arnout en Victor wonen. Ze luieren, tennissen, draaien plaatjes en dansen met Arnouts mooie vriendin Frederique. Op de zolder van de enorme villa houden ze ondertussen hun maatje Ronnie verborgen, een kleine crimineel die op de vlucht is voor zijn vader en de politie. Zonder dat ouders of personeel ook maar iets doorhebben houdt hij zich daar schuil. Aanvankelijk vinden de jongens het allemaal wel grappig, tot Ronnie een last wordt en zij zelfs door hem gechanteerd worden. Hoe komen ze van hem af?
Simon Bakker
Mother Bakker
Teacher
thomzi50
- 1991 berichten
Ik kwam net een behoorlijk vreemde fotograaf tegen in de metro die maar tegen me aan bleef praten. Hij ging naar een bepaalde uitvoering van Bloedbroeders en hield vol dat ik en een paar maten van me ook zo meekonden: per persoon zouden we 20 euro krijgen dan. Hij liet ook een officieel ogende uitnodiging zien waar het inderdaad opstond. Erg leuke ervaring, deze volslagen idioot die ook continu tegen de luidsprekers van de metro bleef praten. Uiteindelijk ben ik overigens niet meegegaan.
MadBear
De film gaat wel in de bioscoop draaien, maar slechts zeer beperkt, alleen in een paar arthouse bioscopen (Ketelhuis in Amsterdam, Cinerama in Rotterdam en Lux in Nijmegen).
Persbericht
Speelfilm Bloedbroeders reeds vóór Nederlandse première internationaal verkocht
Bloedbroeders, het speelfilmdebuut van regisseur Arno Dierickx en scenaristen Jan Bernard Bussemaker en Bert Bouma, is vandaag verkocht aan world sales agent Non Stop Sales in Stockholm, Zweden. Dat maakten producenten Reinier Selen en Edwin van Meurs van productiemaatschappij Rinkel Film & TV vandaag bekend.
Het verhaal van Bloedbroeders is geïnspireerd op de Baarnse moordzaak uit 1960. Vanaf 10 januari 2008 is de film in Nederland in de bioscoop te zien.
Distributie in de Benelux: Benelux Film Distributors.
Non Stop Sales was één van de gerenommeerde partijen met interesse in de film en bood de beste contractvoorwaarden. Het zal Bloedbroeders in februari wereldwijd presenteren op het 58ste Internationale Filmfestival van Berlijn. De zeer gerenommeerde sales agent verkocht eerder Nederlandse films als Shouf Shouf Habibi en De Dominee. Non Stop Sales is zeer enthousiast over de film die zowel psychologische -, thriller - , als drama elementen bevat. Het verwacht in Berlijn grote interesse van diverse landen wereldwijd.
FisherKing
Wow, wat een goed nieuws. Weer een topper erbij na Alles is Liefde ?
Wat gebeurd er in Nederland Cinemaland ? Eindelijk de doorbraak ?
Erik v. H
Doorbraak? Net of dit zo bijzonder is ...
Met alle respect hoor, maar je moet mischien eerst naar de film kijken voordat je je oordeel erover geeft.
Quido
Mooi geschoten drama met uitstekend spel (al steelt niet één van de jongelingen de show, maar is het Pierre Bokma in een bijrol die werkelijk iedereen wegspeelt), een prachtige art-direction, dito muziek en een adembenemende en innemende ontknoping. Helaas is het scenario niet helemaal in balans (zo gaat het in het begin wel allemaal erg snel, daarna een tijdje juist iets te traag en worden er op psychologisch vlak wat rare sprongen gemaakt) en eindigt de film nogal uit het niets. Positieve gevoel overheerst en zeker een film om nog een keer te kijken; is het niet om de overheerlijke sfeer die de film uitstraalt, dan is het om de band tussen de 'bloedbroeders' beter te kunnen analyseren.
Héle dikke 3½ (met kans op meer).
En voor geïnteresseerden in de Baarnse moordzaak hier een uitgebreide beschrijving van wat er zich in de jaren zestig volgens de 'feiten' heeft afgespeeld.
Ik kijk hier, mede door mijn interesse in de "echte" moordzaak, veruit het meest naar uit van alle telefilms 2008.
Klein weetje: De echte broers werden zeer succesvolle zakenlui en staan zelfs in de Quote 500.
Quentin
Heb ik het dan over de kwaliteiten van de film?
Quido
Wat versta je onder officieel? Gedrukt op papier? Dan heb je er ook nog een in Preview en Filmvalley.
FisherKing
Vrij stupide om Elephant als vergelijkingsmateriaal aan te dragen...
Er wordt vooral gesuggereerd dat de film daar nogal aanleiding toegeeft qua scenario en stijl.
Ik heb bij het kijken naar de film geen moment aan Elephant gedacht.
Ik dacht wel aan Haneke films.
Vrij stupide om Elephant als vergelijkingsmateriaal aan te dragen...
Van de regisseur, bedoel je?
Barrie vd Laan
Is dit de enige officiele recensie tot nu toe?
De filmkrant zit er wel vaker naast. Bij zwartboek bijvoorbeeld. Dus hier hang ik niet teveel aan op, maar positief zijn ze niet.
timburton
Doorbraak? Net of dit zo bijzonder is ...
Toch, wel.
We hebben het een tijdje moeten doen met "Amsterdamnt" & "Flodder in Amerika".
Quentin
Toch, wel.
We hebben het een tijdje moeten doen met "Amsterdamnt" & "Flodder in Amerika".
Algemene NL film discussie svp hier voeren: de Nederlandse film
Voor Nederlandse begrippen een zeer mooie poster
Toen ik hem groot zag, vond ik hem niet echt werken.
by_the_way
Voor Nederlandse begrippen een zeer mooie poster
Is dat ook weer iets dat Nederland niet zou kunnen?

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Aanrijding in Moscou