• 9.375.149 stemmen

Met onder meer: Patrick Stewart

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Earth

"The remarkable story of three families."

In de documentaire "Earth" wordt een tocht van Noordpool naar Zuidpool gemaakt en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. "Earth" confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Het wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt. Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt.

avatar van Nienie

Nienie

coole film. Ik vond dat er mooie, coole schattige,zielige en grappige stukjes in zaten. Ik hou wel van die dieren film. De film ging ook op mijn gevoel af. Ik bedank trouwens ook de mensen die er aan meegedaan hadden . Ik vond het een leuke serieuze film die op je gevoel af gaat .

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

zeer mooie docu met de mooiste beelden vanop aarde heb er van

genoten alleen soms heb je de neiging om je wat te vervelen want

echt veel word er niet gezegd...

avatar van The Oceanic Six

Even ter verduidelijking; ik heb de film Earth niet gezien wat een ingekorte versie is van de 11 delige serie Planet Earth die ik wel een tijdje nu in bezit heb en volledig heb gekeken. Ik meen dus dat ik goed kan oordelen over Earth aangezien dat de ingekortte versie dus is.

Om het meteen te zeggen: Ik heb genoten. Ik ben nooit zon natuurfilm kijker maar Planet Earth is uitzonderlijk mooi gevonden. Ik heb ontzettend veel mooie beelden gezien, mooie en aparte dieren voorbij zien komen en prachtige momenten beleefd. Subliem gefilm en een lust voor het oog. Een waterval van een kilometer hoogte, een grote dodelijke haai, de Afrikaanse natuur, de oerwouden, de bergen bij Nepal en ondergrondse grotten: Je noemt het en het zat erin. Bijzonder was dat bepaalde dieren en bepaalde locatie's zijn gefilm waar normaal bijna niet van of bij gefilmd kan worden.

Het was leerzaam en vermakelijk. Soms werd het wel een tikje langdradig bij bepaalde onderwerpen maar het was voordelig dat een aflevering na zon 50 minuten voorbij was. Ik keek er ook nooit meer dan 1 per dag maximaal.

De hele documantaire kan je met Nederlandse en Engelse stem horen. Ik koos voor de laatste met Nederlandse ondertiteling erbij. Het klonk gewoon veel prettig. Nederlands in films en series blijft toch wennen voor me.

Ook de bijpassende muziek was ongelooflijk passend en mooi met de klassieke toontjes die sfeervol waren.

De extra's deden me alleen weinig. De 3 extra afleveringen met commentaren van deskundigen e.d. over de aarde, de dieren en de toekomst en de making off waren aardig maar niet meer dan dat. Ze boeiden me niet geweldig, itt de prachtige documantaire zelf die echt de creme de la crema in dit genre docu is.

avatar van Quido

Quido

Overigens vind ik de beelden in Haanstra's Bij de Beesten af minstens zo indrukwekkend. Al ontbreken daar (vanzelfsprekend) de prachtige, weidse shots vanuit de lucht en ruimte.

avatar van The Oceanic Six

Geen idee, dat ken ik niet.

avatar van chevy93

chevy93

Zeer mooie serie

Zeker de moeite waard om ook alle (12) delen te kijken!

avatar van ssk

ssk

IN een woord: Adembenemend

avatar van Niveath

Niveath

Bevat ronduit adembenemend mooie beelden. Maar helaas vind ik het te eentonig en sommige stukjes minder interessant (de bultrug o.a.). Hoogtepunten zijn de vogels in de jungle en de olifantentrek.

In feite is de film één lange reclameboodschap, maar wel eentje die perfect in beeld is gebracht.

avatar van Timecop

Timecop

Wat een fantastische shots! Prachtige docu. Knap dat ze de boodschap kunnen brengen, zonder te sentimenteel te worden.

avatar van Pimro

Pimro

Prachtige Film.

avatar van Da G

Da G

Echt prachtig gefilmd allemaal. Heb de film niet gezien maar de 11 delige Planet Earth.

Geweldig op een hd tv! Meer dan 5 jaar aan werk toch?

Toppertje

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Deze moet je gezien hebben in een woord: PRACHTIG!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Prachtige documentaire idd. Ben altijd al een liefhebber geweest van deze soort.

Schitterende plaatjes zoals wolkenvelden die ontstaan, prachtige frame-captured sequences van een witte haai die een zeehond grijpt boven water, weidverspreide landschappen, close outs van de de aarde, en ga zo maar verder

Zeker de moeite om te zien!

avatar van Centurion

Centurion

Sprakeloos!

Film met een boodschap! Daarom 5 *****

avatar van DVD-T

DVD-T

Van de week al gezien, maar nu pas gestemd. Ik moest eerst even de indrukwekkende beelden op mij in laten werken.

Earth is een schitterende documantaire, de film zit vol met prachtige en erg indrukwekkende beelden. Dit alles komt echt goed tot z'n recht in HD. Erg mooi hoe je verschillende continenten, landschappen, oceanen en de meest uiteenlopende dieren krijgt te zien. Ook de boodschap komt erg duidelijk over zonder daarbij ergerlijk te worden. Er is goed te zien hoe de klimaatveranderingen een invloed hebben op al het leven op onze planeet. Mooiste moment voor mij waren de haaien die de zeehonden in een vlucht te grazen nemen.

Normaal ben ik niet zo van de natuurdocu's, maar deze heeft echt veel indruk gemaakt. Eigenlijk kan ik er niet zo veel over vertellen, je moet het gezien hebben. En boven alles, je moet het ervaren.

avatar van MovieFreak1995

MovieFreak1995

Prachtige beelden, beste documentaire ooit.

maar dat is mijn mening

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Nou er zijn toch wel meer echte goede docu's over de natuur als je je er in verdiept, maar het neemt niet weg dat het IDD een hele mooi gefilmde docu is

avatar van james_cameron

Wanneer je de serie Planet Earth reeds kent is de film niet veel meer dan een onderhoudende reeks 'greatest hits' (net zoals Deep Blue dat was ten opzichte van The Blue Planet), maar het blijft allemaal bijzonder fraai en indrukwekkend. De narratie van Stewart is ook eersteklas. Fenomenale beelden, majestueus camerawerk en schitterende muziek.

avatar van MNV2

MNV2

Mooie, sfeervolle documentaire met de meest prachtige natuurbeelden die je je maar kunt inbeelden. Ik heb de film in full HD bekeken waardoor alles erg fraai en gedetailleerd oogde, ook de kleuren (het contrast) was prachtig. De handelingen van de dieren zijn interessant om te volgen dankzij de rustige uitleg van Patrick Stewart. Gewoon de beste natuurdocumentaire die je kunt zien.

avatar van Grover

Grover

Zowiezo een prachtige hoes. Verder hele mooi beelden, die je klein laten voelen als mens en tegelijkertijd in beeld brengt, wat zo'n klein mens voor invloed heeft op zijn omgeving.

Het verhaal met de ijsbeer sprak mij het meest aan. Hoewel de tocht van die walvis ook heel indrukwekken was.

De stem van Patrick Stewart past er goed bij. Hoewel ik die van Urbanus bij the March of the Penguins ook heel vermakelijk vond.

avatar van ®Tc

®Tc

Wat een cinematografisch meesterwerk !

Werkelijk elk shot in deze docu is subliem op zijn eigen manier. Ofwel adembenemend mooi ofwel erg hartverwarmend. Het geluid van de natuur is een sterke toevoeging eraan en de score van George Fenton mag er wezen.

Erg boeiende docu van de ijsberen (wat een mooie baby's en op het einde honderden walrussen op de vlucht voor 1 ijsbeer !) tot de paradijsvogels (die kleuren bij die dans ) tot de buffels (die hele kudde met dat stof !) tot de roofdieren (die jachten !) tot de watervallen en het polarlicht tot... alles gewoon. Geniaal in beeld gebracht en ondersteunt door de wonderen der natuur.

Jammer dat ze op het einde je met een schuldgevoel willen opscheppen.

****

avatar van enrico16

enrico16

ik heb deze film gezien, ik vond het echt een mooie film!!

avatar van gillette

gillette

Is er hier geen serie van?

Ik wil deze trouwens graag zien.

avatar van Keane1983

Keane1983

Qua natuur docu's heb je geen mooiere beelden beschikbaar. Prachtig hoe de makers dit hebben kunnen maken.

Ongelofelijke landschappen, aandoenelijke dieren en de muziek en gesproken tekst versterken alleen nog maar meer van hetgeen wat je ziet.

Op Blu-ray ziet dit er allemaal NOG mooier uit (ik raad je dan ook aan dat als je de kans hebt om hem blu-ray te kunnen kijken dit ook te doen).

Momenteel ben ik met de tv-serie bezig. Deze bevatten een aantal van dezelfde beelden alleen hier wordt veel dieper op een aantal dingen in gegaan (ook zeer zeker de moeite waard om te kijken).

De film laat overigens zien wat er allemaal in de wereld gebeurd door invloed van het broeikas-effect. Dit hebben de makers overigens zo goed weten in te pakken dat het gelukkig niet als een "W&F film overkomt.

Overal krijg je de overtreffende trap van tezien...de grootste bergen, de grootste watervallen, de zeldzaamste dieren etc etc.

Alles is zeer nauwkeurig in beeld gebracht en haarscherp. Van diep onderwater tot heel hoog in de bergen...geen enkel plekje op aarde wordt over geslagen.

Ik zeg verplichte kost voor iedereen zodat je weet hoe mooi onze planeet eruit ziet.

Btw. Ik ben niet een docu-typje maar hier heb ik zeer zeker respect voor...

Een dikke 5.0*

avatar van Pipske

Pipske

Ja! Dit is nou een film die ik graag zie. Het maakt je bewust van dingen die je niet voor mogelijk zou houden.

avatar van deTuinman

deTuinman

gillette schreef:

Is er hier geen serie van?

Ik wil deze trouwens graag zien.

yep, dat is nou juist het kansloze

deze film is een samenvatting van de serie, terwijl de serie eigenlijk niet samengevat moet worden

de serie krijgt van mij 5 sterren, maar dit is gewoon een poging om het aan de mainstream-man te brengen

net als bij blue planet, waarvan de film Deep Blue heet

avatar van Keane1983

Keane1983

deTuinman schreef:

yep, dat is nou juist het kansloze

net als bij blue planet, waarvan de film Deep Blue heet

Dat heb ik nou presies hetzelfde...ik ben nu de serie aan het kijken en zie veel dingen terug (zeg maar eigenlijk alles) wat in de film ook voorkomt.

Dat is wel een beetje jammer..ik heb eerst de film gezien en nu ben ik pas de serie aan het kijken...ben blij dat het niet andersom is geweest anders was de film me echt tegen gevallen.

avatar van glaedr

glaedr

Mooie natuurfilm, maar veel wordt wel erg dramatisch overgebracht. Het gaat in de film bijna alleen over overleven, het had wat uitgebreider gekund vind ik .

Maar afgezien daarvan wel gewoon een hele mooie film die gewoon is gemaakt door Mensen die de kijker willen informeren over de barre staat van de planeet, en de kijker mentaal te raken.

avatar van Nomak

Nomak

glaedr schreef:

Dan moet je de serie Planet Earth kijken. Deze film is daar maar een soort samenvatting van.

avatar van Mx1991x

Mx1991x

Absoluut awsome! Ik hou van deze film, vind het super gemaakt. Het is inderdaad een samenvatting van Planet Earth the series. Maar nog steeds enorm goed.