Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 22 mei 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
"The adventure continues..."
1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet-agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones de jonge, opstandige Mutt die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru, maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken.
- Trailer (YouTube)
- Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Antonin Dovchenko
Russian Suit
Russian Suit
moviemike
Als men 15 jaar geleden hem had vervangen was je er nu aan gewend geweest. Nogmaals, als Connery vervangen kan worden dan Ford al helemaal.
Als je Ford 15 jaar geleden had vervangen, dan had hij ook geen 27 jaar de enige Indiana Jones geweest. Er zijn er trouwens nog altijd velen die Connery de ultieme Bond vinden ondanks er al 5 anderen die rol hebben vertolkt.
DeCol
Ford is de enige echte Indiana Jones en die moeten ze ook echt niet vervangen. En wat een vergelijking met James Bond.. Dit is het 4de deel van Indiana Jones, hoeveel James Bond delen zijn er wel niet?
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Er zijn 21 James Bond delen en de 22e, Quantum of Solace, komt dit jaar november uit.
Goed nieuws, mensen.
Imdb, 904 stemmen met een gemiddelde van 9,2. Dit zegt nog niet veel, maar het is een zeer goed begin!
Ford is de enige echte Indiana Jones
En Connery de enige echte Bond...
Techro
Gisteren gezien in Amsterdam! Top film en weet na 20 jaar nog steeds de Indiana Jones sfeer vast te houden...maar op den duur wel wat langdradig en dan Indiana Jones en Aliens! Dat vond ik persoonlijk te ver gezocht. Verder zeker een aanrader.
Rancid
Hehe, vage poster, die kerel op de poster lijkt helemaal niet veel op Ford.
Pastichio Rocker
Opa indy zzzzzzzz
Ik geloof niet dat jij de film hebt gezien.
Vraag me af hoe iedereen hem al gezien heeft...nog niet op internet te krijgen en hij draait nog niet en ik geloof niet dat er 5 hier al de premiere bijgewoond hebben.
joostie
JESUS hij heeft op imdb een 9.2 met meer dan 900 stemmen.ZAL wel nog wat omlaag gaan maar toch nog veel.
Leland Palmer
Huh, vanmorgen stond de teller bij IMDB nog op nul, toch?
Prudh
Er waren maandag twee persvoorstellingen in Nederland en buitendat heeft hij natuurlijk op Cannes gedraaid. Zo vreemd zijn alle stemmen dus niet. IMDb verwerkt de sterren volgens mij later.
Net of mensen hier in Cannes de film hebben bezocht...
Net zo min als ik geloof dat ene Jelle hem al gezien heeft...
Alleen Techro komt geloofwaardig over.
Gish
Heb die box met de drie voorgaande delen weggedaan.
Is niet my cup of tea. Goed gemaakt hoor, maar nergens origineel of verrassend.
Beetje humor, wat actie, schedel, gillende vrouw, enge beestjes, meer schedels, bad guy [or woman], rugpijn, geslinger en gezweep en zo kan ik nog even verder.
Ik sla dit deel dus maar over, ondanks de 9,2 op IMDB en de ongetwijfeld volle zalen. Veel pleziet allemaal.
megaman
Ik heb verschrikkelijk veel zin in deze film! Wel leuk dat ze de look een beetje oud hebben gelaten zodat er meer een éénheid is in de serie. Vaak bij de sequels of remakes van tegenwoordig zie je dat alles er te gelikt uitziet met computer-animaties en andere moderne effecten en dan raak je de oude sfeer een beetje kwijt. Any way, hardstikke tof dat we weer een Indy film hebben om naar uit te kijken! En van mij mogen er nog wel twee films worden gemaakt. Het word weer een mooi jaar met twee nieuwe delen in m'n favouriete film-series: Indiana Jones en James Bond. Al is James Bond weer iets anders qua stijl en sfeer vanaf Casino Royale.
killerfreak
mja, ge kunt nooit weten of iemand een film gezien heeft he. Zelfs over 10 jaar kunnen ze nog op deze film stemmen terwijl de persoon in kwestie deze misschien nooit gezien heeft.
Anyway, idd hoge score op IMDB, al zou ik toch minstens een weekje wachten om een soort trend te kunnen waarnemen, want minder dan 1000 stemmen is nog net iets te weinig...
horned_reaper
DvD kwaliteid nogwel.
Dus ik weet wel wat ik vanavond ga kijken ^^
JacoBaco
OUD?!!?!
Hij komt overmorgen in de bios. Beetje vaag
Ik neem aan.. Harrison Ford is oud
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ja, vind ik ook. Ik zou hem eerst kijken in de bios en dan pindakazen.
Maar ja, iedereen kijkt de film op de manier hoe hij of zij het het liefste wil.
Maar wat heb ik toch een ongelooflijke zin in deze film!!!!!!!!!!! Nog maar 4 daagjes en ik ga er naartoe!
Real_Movie
Ik ga deze film zeker checken en dat de film van sommige kanten kritieken krijgt kan ik pas oordelen als ik de film zelf zie.
De vorige delen waren laatst ook op tv en ik heb er gewoon netals altijd zeer van genoten.
Dus deze zal ook wel een topper worden.
Mensen download deze film niet en ga gewoon naar de bioscoop.
moviemike
deze nacht om stipt 0.00 uur een midnight screening in Utopolis Mechelen, nog enkele uurtjes en ik heb hem gezien!
Alsof die alle 904 de film ook echt gezien hebben. Early fan voting, zegt helemaal niets...
Pastichio Rocker
Ik doe meestal een boterham pindakazen.

Indiana Jones and the Dial of Destiny
2023

Indiana Jones and the Last Crusade
1989

Indiana Jones and the Temple of Doom
1984

Raiders of the Lost Ark
1981

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

De eerste vier Indiana Jones-films staan binnenkort weer op Netflix: 'Spannend, avontuurlijk, op elk punt geslaagd'

'Indiana Jones 5' krijgt heel nieuw script

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back