Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 22 mei 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
"The adventure continues..."
1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet-agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones de jonge, opstandige Mutt die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru, maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken.
- Trailer (YouTube)
- Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Antonin Dovchenko
Russian Suit
Russian Suit
Mochizuki Rokuro
edit: ik zie dat je je post blijkbaar net weghaalde, want bij mij staat er alleen nog een puntje. Maar volgens mij had je dus wel gelijk
Ik blijf het jammer vinden dat men niet er niet voor gekozen heeft om een franchise ala James Bond te beginnen (tenslotte ooit een van de grote voorbeelden).
Waarom 15 jaar geleden Ford niet vervangen en opnieuw begonnen?
Ik hoor nu mensen al gaan piepen, maar Connery werd destijds meer vereenzelvigd met Bond, dan Ford met Jones.
Gelukkig niet.
Sommige franchises moet je houden met de namen die je kent. Schwarzenegger als Terminator, Willis als John McClane, Tom Cruise als Ethan Hunt en zeker ook Ford als Indiana Jones.
PS: Even een quote op de persoon die beweert dat Connery buiten de Bond films niks heeft gemaakt van waarde.
Denk eens terug aan topfilms als The Rock, The Hunt for Red Oktober, League of an extraordinary Gentleman, Indiana Jones deel 3 en zo kan ik er nog wel 10 noemen. Connery is een subliem acteur.
Val.Broman
Gelukkig niet.
You hate him or you love him maar Harrison Ford = (zonder twijfel) DE Indiana Jones.
Hem vervangen is zoiets als het opnieuw filmen van 8½ van Federico Fellini en deze als serie uitbrengen.
It's a no no....
Als men 15 jaar geleden hem had vervangen was je er nu aan gewend geweest. Nogmaals, als Connery vervangen kan worden dan Ford al helemaal.
Grappig. Allemaal juist mindere films van hem (vind ik).
JacoBaco
Ik hoop dat deze film mijn verwachtingen waarmaakt, maar echt hele hoge verwachtingen heb ik niet.
Trouwens... Als je wel eens hoort of leest welke acteur ze eigenlijk hadden gevraagd voor een bepaalde rol dan schrik je toch wel eens, dus daarom meteen mijn persoonlijke favoriete mis-cast namelijk Lance Hendriksen die dus eigenlijk de rol van de Terminator zou krijgen. Kan je het je voorstellen?? Arnold als The Terminator is nu toch perfect! en ik denk dat jullie Viggo Mortensen als Aragorn best goed vinden. Maar voor hem in de plaats zou eigenlijk Stuart Townsend de rol van Aragorn krijgen. Ik gok dat Viggo Mortensen een betere keus is geweest. Bruce Willis als John Mclane. Logisch toch!? Maar hoe zouden de films zijn als 1 van deze acteurs het zou zijn geweest. Bruce Willis was eigenlijk de vijfde keuze van de producenten. Arnold Schwarzenegger (eerste keus), Sylvester Stallone, Burt Reynolds en Richard Gere gingen Willis voor.
Jaja en ik lees ook de veronica gids en daar las ik dat ze dus eerst Tom Selleck hadden gevraagd voor de rol van Indiana Jones. Best een coolde dude maar ik geloof nooit dat hij Indiana Jones zo goed zal hebben gedaan als Harrison Ford. Natuurlijk heb je niets om te vergekijken, maar ik ben er van overtuigd dat de rol van Idiana Jones op het lijf geschreven staat voor Mister Ford.
I said....!! Don't call me junior !
JacoBaco
Wacht even hoor. Eigenlijk wilde ze als eerste O.J. Simpson nemen voor rol van The Terminator. Daarna kwam Lance Hendriksen ook even aan bod.
Maar goed ik moet wel ontopic blijven natuurlijk.
Ik hoop dat Shia LaBeouf in Indiana Jones niet zo irritant is als in Disturbia en Transformers
Jack Sparrow
Wat matige recensie NRC maar het zijn daar dan ook veelal zuurpruimen.
Mochizuki Rokuro
Voor zuurpruimen moet je bij De Volkskrant zijn, vind dat bij de NRC helemaal niet aan de orde. Vind het wel een degelijk stuk, dus de recensie is zeker niet matig. Ik vind dit wel belangrijke passages:
Aan de actie ligt het niet: die is amusant en spectaculair genoeg. Maar van een groot verhalenverteller als Spielberg mag meer worden verwacht: humor, sfeer, karakters die echte relaties met elkaar hebben. Spielberg heeft in zijn films bewezen dat het kan, ook binnen de kaders waaraan een snelle en spannende avonturenfilm moet voldoen. Maar deze keer laat hij daar weinig tot niets van zien.
De stukken staan op het bord, maar de karakters hebben nauwelijks scènes waarin ze niet aan het rennen, hollen en vliegen zijn. De Indiana Jonesfilms waren de eerste actiefilms die ironie in het genre brachten, maar hier zijn de grappen vlak en voorspelbaar. De held van de film lijkt ook niet helemaal te weten wat hij wil: het ene moment wil Jones de Russen best van dienst zijn, het volgende moment is hij met ze verwikkeld in een gevecht op leven en dood.
Er zijn een paar vintage-Indiana Jones- momenten, die meteen ouderwets goed zijn: een spectaculaire achtervolging in jeeps door het regenwoud en een fraaie afdaling in een Mayatempel op een trap waarvan de treden in de muur verdwijnen. Als Indiana Jones wordt getroffen door een atoombom, krijgt de film zelfs een surrealistisch tintje. Goede scènes, maar er zit geen film omheen.
Jack Sparrow
[[/i]
Bedoel ook niet dat de recensie matig is maar dat ze matig zijn over de film. De recensie zelf is best aardig geschreven alleen wat aan de negatieve kant. Zoals deze passage:
Goede scènes, maar er zit geen film omheen. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull is gewoon een ambachtelijk gemaakte blockbuster, maar geen film die boven de rest van het aanbod uitstijgt. Spielberg is wat te ver doorgeschoten in zijn poging om ‘Indy’ bij de tijd te brengen.
Dit zijn toch aardig negatieve woorden. Ik vind het weer te gemakkelijk om het maar weer in het hoekje van de normale blockbuster te plaatsen en het daarmee gelijk af te stempelen als een film die niet meer boven het gemiddelde uitsteekt. Ik ben benieuwd hoe ik hier a.s. donderdag tegenaan zal gaan kijken. En zuurpruimen is bij het NRC wel degelijk aan de orde.
Max en Joep
kom zeg, je neemt het NRC of de Volkskrant enzo toch niet serieus......
gewoon lekker zelf kijken en nog even heel hard om de recensies na-lachen wanneer de bezoekcijfers bekend zijn.
Mochizuki Rokuro
Nou ik vind juist dat ze film helemaal niet wegzetten als een normale blockbuster maar wel de dingen misten die juist deze serie voorheen boven het maaiveld uittilden. Met argumenten.
Juist de NRC is van de "kwaliteitskranten" eentje die nooit direct gaat zitten zuurpruimen bij films buiten het segment van hun meeste lezers. Maar goed, die discussie is hier niet aan de orde.
Hoop dat jij je vermaakt!
KW2
kom zeg, je neemt het NRC of de Volkskrant enzo toch niet serieus......
Alsof bezoekcijfers een graadmeter zijn voor hoe goed een film is.
Nee dat lijkt me ook niet nee, maar omdat het om het fenomeen Indiana Jones gaat, zal de film qua omzet niet tegen gaan vallen.
Goed voorbeeld Star Wars Episode 1. Ik vond het een klote film eigenlijk, maar de film was toch een succes. Omdat het inderdaad om Star Wars gaat.
Er wordt wel eens gezegd dat hij is overwogen, maar afgekeurd. Ik denk niet dat hij ooit een serieuze optie was.
ach, weet je....?
ik zou onderhand zeggen: waarom niet?
ik snap wel wat je bedoeld maar kom daar ook een beetje op terug.
JacoBaco
Klopt. Ik heb het er even op nagelezen. Hij is overwogen, maar ze waren bang dat hij niet serieus genomen zou worden als genadeloze Terminator, daarvoor had hij een te aardige uitstraling.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Mensen, luister nooit naar recensies in kranten! Die zijn (bijna) altijd negatief. Ze hebben altijd wel iets te zeuren of te melken. Die mensen die die recensies schrijven kunnen niet naar een film kijken om er iets van te beleven.
Ik denk dat de bezoekersmeter, hier op moviemeter het gemiddelde en op imdb een beter beeld geeft hoe goed een film is, dan een recensie. Tenzij je zelf ook zo'n zuurpruim bent!
Martijnnn
Nee want dan krijg je van die films als Pirates 3 met giga hoge cijfers...
Max en Joep
als Pirates blijkbaar zoveel mensen kan bekoren, dan IS het toch ook gewoon een goede film?
de functie van de film is primair het entertainen van mensen.
ik zie ook liever een Spiderman 3 dan een of ander verantwoord maar strontsaai Spaans drama over familiebanden op het platteland ofzo hoor. Daar is geen reet aan.
thunderball
Wat Martijnnn bedoelt is dat bij oa Pirates 3 de fans vaak zonder enige kritische noot het volle pond van vijf sterren geven, waardoor je zo een totaal vertekend beeld krijgt. Dus of dat dan betekent dat het een goede film is.....?
Ik las vanmorgen in onze krant weer een positief stuk over de film, die in Cannes gewoon erg goed is ontvangen. Niet wereldveranderend, wel enorm leuk en spannend.
moviemike
de functie van de film is primair het entertainen van mensen.
'Novecento' uit 1976 is een verantwoord Italiaans (geen Spaans) boerendrama over vriendschap en fascisme en kan net zozeer de mensen bekoren, staat hier trouwens op moviemeter op nr. 75 in de top 250!
Er zijn een heleboel mensen die geen reet aan films als Pirates, Spiderman of deze Indiana Jones vinden en zich veel meer kunnen bekoren aan een iets realistischere film.
Feit is dat die mensen minder makkelijk een overdreven hoge stem zullen komen plaatsen op filmsites als deze, als ze er al één plaatsen, terwijl bij een film als Pirates er al meteen een heleboel mensen zijn die gewoon sterren komen geven aan hun idool!
egelhunter
Ben benieuwd naar deze 4e Indiana Jones film. Vond de eerste 3 absoluut vermakelijk, en Ford is gewoon DE Indiana Jones, en als iemand anders hem zou spelen in deze 4e film dan zou het gewoon echt niet leuk zijn. Lucas, Spielberg en Ford. Ik laat me donderdag lekker vermaken. Ik geloof er wel in.
shockdog
Review op filmvalley online (www.filmvalley.nl)
7.7 .....
Ik ga er zelf Vrijdag naartoe. heel veel zin in!!
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
niet slecht, hoor. Maar kan wel hoger.
Over de cijfers op imdb, met als voorbeeld Pirates 3. Pirates 3 heeft een lager cijfer dan 2 en 1 dus dan kun je toch van te vore al voorspellen dat je je verwachtingen lager moet stellen dan die van 1 en 2?
Ik ga zaterdag naar Indy IV, heb er ook enorm veel zin in!
Een recensieschrijver zei ook, "Als je van de vorige Indy's houd, zul je deze ook leuk vinden." nou, ik zal dan deze dus leuk vinden, volgens de recensieschrijver. En aan de trailer en het verhaal te zien, heeft hij gelijk.
Pastichio Rocker
Het lijkt wel alsof veel mensen het gek vinden dat de film lager scoort dan ze hadden verwacht. Vergeet niet dat toen The Temple of Doom uitkwam de film door vele critici ook werd gezien als een miskleun.

Indiana Jones and the Dial of Destiny
2023

Indiana Jones and the Last Crusade
1989

Indiana Jones and the Temple of Doom
1984

Raiders of the Lost Ark
1981

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

De eerste vier Indiana Jones-films staan binnenkort weer op Netflix: 'Spannend, avontuurlijk, op elk punt geslaagd'

'Indiana Jones 5' krijgt heel nieuw script

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back