Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Charles Guard en Thomas Guard
Met onder meer: Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks
Releasedatum: 16 april 2009
Plot The Uninvited
"Can you believe what you see?"
Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.
Anna
Dr. Silberling
Mr. Henson
Iris
kayltje
Vermakelijke film, leuke twist op het einde maar matig acteerwerk.
Mocca
Een zeer spannende originele thriller met een vleugje drama, verder zijn de personages erg prettig om naar te kijken!
Ik heb me prima vermaakt!
Dulce11
Een spannende film met een verrassend einde,
ik heb met plezier gekeken naar deze film!
Die Romantic
Einde was nogal voorspelbaar! Toch een aangename thriller om naar te kijken
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik zag het einde niet aankomen. Hoe wist jij dat het zo zou eindigen en hoe ver in de film? Vind ik echt knap!
Darker than L
Ik vind het einde eerder cliché dan voorspelbaar. Als ik terugdenk aan de film had ik ook eerder verwacht dat zij meer te weten zou komen over die andere kinderen die dood waren gemaakt etc.
Tarkus
Ik vond deze film beter dan ik had verwacht.
Prima vertolkingen en een goed scenario.
Op de hoes staat "Knap opgebouwd en bijzonder spannend", en daar ben ik het volledig mee eens.
sinterklaas
Remake van A Tale of Two Sisters, alleen dit keer niet met de naam van het orgineel wat meestal wel het geval is. Ik moet zeggen dat ik ook deze remake best aardig vond maar beter of even goed als het orgineel is ie niet. De US-gehalte kwa teenager gedoe is hierin wel af en toe erg dik en de film verklapt al veelste snel dingen. Maar neem niet weg dat ik me hiermee heb vermaakt en dat de sfeer van de film wel pikkedonker en creepy is wat al gauw wel voor variatie zorgt. Die 2 zusjes vond ik ook wel aardig spelen en het verhaal komt wel op hetzelfte neer maar is in deze film wel heel anders uitgepakt: Wat in het orgineel zo was dat een zus sterft doordat een kast op der valt nadat ze haar moeder van zelfmoord wil tegenhouden is het hierzo dat er geen sprake is van zelfmoordpogingen maar dat het zusje zelf sterft door die brand in die schuur. En dat is ook wat er in de meeste remakes niet van de orde is, dat het verhaal alternatief word gemaakt.
Maar wel zal je hierin veel bekende elementjes tegenkomen die helaas wel wat minder effectiever zijn dan het orgineel. Maar toch blijft die pikdonkere sfeer je in de greep houden. Vooral bij dat bedscene zou je toch wel zien hoe het orineel het beter aan kon pakken: Dat doodenge bedscene met dat griezelige vrouw speelt zich in het orgineel af waneer het buiten licht is, en hierin is het midden in de nacht wat de sfeer verontrustender maakt maar toch word de beruchte scene wel snel onderbroken.
Ook die vader vond ik weer goed en sub-assertief en die stiefmoeder was ook weer lekker gestoord in Alex hoofd dan.
Geen teleurstellende remake, is wel de moeite waard. Wel als je het orgineel al hebt gezien. Dan pas hieraan beginnen. Deze is wel iets minder eng maar wel veel donkerder.
TimZor
Ik snap niet dat mensen deze film beschouwen als zo origineel zoals o.a. Mocca hier boven beschrijft. Het is gewoon weer de zoveelste remake waarvan USA probeerd zo simpel en goedkoop mogenlijk geld in het laadje te krijgen. En dan vindt ik ze in USA niet zo origineel hoor met alleen maar remakes waar ze de laatste jaren nonstop mee komen !!!
Daarnaast is het hier nog eens extra overduidelijk dat Alex er helemaal niet is vader en vriendin kijken haar nooit aan zeggen niets en besteden geen aandacht aan haar waardoor je meteen al vanaf de eerste scene hier weet dat Alex er helemaal niet meer is
Hopesfall
Zo geweldig vond ik de film niet. Ik ben volledig eens met TimZor en ik had ook vrij snel door dat Alex een denkbeeldig persoon was.
Ik vond het acteerwerk wel goed van de 2 zusjes.
Maar wat ik helemaal niet kan begrijpen is het volgende:
Anna haar moeder en zusje komen om als het huisje aan water in brand vliegt. Nadat ze uit de instelling ontslagen wordt gaat ze terug naar haar huis en wat blijkt dat het huisje aan water er nog altijd staat. Moest deze niet helemaal afgebrand zijn ??? Of heb ik iets gemist ???
Darker than L
Ik vond het acteerwerk wel goed van de 2 zusjes.
Maar wat ik helemaal niet kan begrijpen is het volgende:
Het is tijdens haar behandeling in die instelling weer opgebouwd. Ze hebben dit ook goed gedaan want het zag er precies hetzelfde uit.....zou ik niet doen maar dat is dan weer een ander verhaal.
pumpking
Op uitzondering van één scène komen de meeste 'enge' scènes vooral grappig over, het acteerwerk is slecht en doorzichtig, al heb ik slechter gezien. Ook laten ze geen enkele cliché links liggen, wat het voor mij te voorspelbaar maakte. (al haat ik die uitdrukking)
stanvh
Vond het een erg goede film, met een toch voor mij best verrassend einde.
Is het nu nog de moeite om a tale of two sisters te bekijken ? Omdat ik het einde van deze film nu al weet.
maxo922
Ja, daar begrijp je waarschijnlijk toch niks van
En die is in veel opzichten gewoon beter.
maxo922
Omdat niemand dat doet. Het plot is zo vergezocht dat je het pas na drie keer kijken een beetje snapt. Het was verder niet persoonlijk bedoeld hoor.
stanvh
Oke
Ga hem toch niet kijken denk ik, ben niet zo van de aziatische films
DjFrankie
Geen enge film maar wel een verrassende, zeer onderhoudend en de moeite waard.
Pantoffel
Vond het een zeer leuke films.
En ik hou er wel van als ze met zo een twist eindigen.
Ik zag het niet echt aankomen.
Hoewel ik wel gemerkt had dat alleen Anna met Alex praatte.
Fran
- 1953 berichten
De effecten in de scene's vond ik af en toe wat nep overkomen maar het verhaal op zich vond ik wel spannend. Het slot van de film maakte alles goed.
mm-kimmie-mm
Er goede film. heb echt genoten!! Het einde kwam voor mij echt heel erg onverwachts. Ik vind dat de film goed in elkaar zit, ik denk dat weinig mensen deze twist verwacht hadden. En zo hoort een goede film te zijn! Overachte dingen en geen cliche's.
TimZor
Zie ook mijn wat eerdere reactie van de film voor mij was het vanaf begin af aan eigenlijk al overduidelijk.
Aapje81
De film had zeker zijn momenten en Banks deed het heel aardig maar het verhaal boeide te weinig. Toch een kleine voldoende omdat de laatste tijd nog veel grotere rommel in dit genre op de markt komt.
Redelijk
Randstad
Zeker geen verkeerde film. Vooral het einde vond ik erg sterk en onvoorspelbaar. Voor de rest vond ik de film niet super sterk of vermakelijk, maar het was zeker te doen en het einde vond ik zo sterk dat ik op 3,5 uit kom.
Cinema072
Ik vond de verhaal echt slap,
het acteren was dan wel goed,
en sommige special effect waren goed te doen,
meer vind ik het dan ook niet waard 2,5*

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

El Orfanato

Shutter
Horror / Thriller, 2004

El Método
Drama, 2005
remakedeath of motherevil stepmotherevil womanwhite dressunsent lettermedical kithanging a picturechalkboard