• 9.375.076 stemmen

Geregisseerd door: Charles Guard en Thomas Guard

Met onder meer: Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The Uninvited

"Can you believe what you see?"

Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.

avatar van kayltje

kayltje

Vermakelijke film, leuke twist op het einde maar matig acteerwerk.

avatar van _Casper_

_Casper_

vond de film erg tegenvallen had er meer van verwacht

2.5 ster

avatar van Mocca

Mocca

Een zeer spannende originele thriller met een vleugje drama, verder zijn de personages erg prettig om naar te kijken!

Ik heb me prima vermaakt!

avatar van Dulce11

Dulce11

Een spannende film met een verrassend einde,

ik heb met plezier gekeken naar deze film!

avatar van Die Romantic

Die Romantic

Einde was nogal voorspelbaar! Toch een aangename thriller om naar te kijken

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik zag het einde niet aankomen. Hoe wist jij dat het zo zou eindigen en hoe ver in de film? Vind ik echt knap!

avatar van Darker than L

Darker than L

moviemafketel schreef:

Ik vind het einde eerder cliché dan voorspelbaar. Als ik terugdenk aan de film had ik ook eerder verwacht dat zij meer te weten zou komen over die andere kinderen die dood waren gemaakt etc.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik vond deze film beter dan ik had verwacht.

Prima vertolkingen en een goed scenario.

Op de hoes staat "Knap opgebouwd en bijzonder spannend", en daar ben ik het volledig mee eens.

avatar van JustMike

JustMike

spannend alleen een rot einde

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Remake van A Tale of Two Sisters, alleen dit keer niet met de naam van het orgineel wat meestal wel het geval is. Ik moet zeggen dat ik ook deze remake best aardig vond maar beter of even goed als het orgineel is ie niet. De US-gehalte kwa teenager gedoe is hierin wel af en toe erg dik en de film verklapt al veelste snel dingen. Maar neem niet weg dat ik me hiermee heb vermaakt en dat de sfeer van de film wel pikkedonker en creepy is wat al gauw wel voor variatie zorgt. Die 2 zusjes vond ik ook wel aardig spelen en het verhaal komt wel op hetzelfte neer maar is in deze film wel heel anders uitgepakt: Wat in het orgineel zo was dat een zus sterft doordat een kast op der valt nadat ze haar moeder van zelfmoord wil tegenhouden is het hierzo dat er geen sprake is van zelfmoordpogingen maar dat het zusje zelf sterft door die brand in die schuur. En dat is ook wat er in de meeste remakes niet van de orde is, dat het verhaal alternatief word gemaakt.

Maar wel zal je hierin veel bekende elementjes tegenkomen die helaas wel wat minder effectiever zijn dan het orgineel. Maar toch blijft die pikdonkere sfeer je in de greep houden. Vooral bij dat bedscene zou je toch wel zien hoe het orineel het beter aan kon pakken: Dat doodenge bedscene met dat griezelige vrouw speelt zich in het orgineel af waneer het buiten licht is, en hierin is het midden in de nacht wat de sfeer verontrustender maakt maar toch word de beruchte scene wel snel onderbroken.

Ook die vader vond ik weer goed en sub-assertief en die stiefmoeder was ook weer lekker gestoord in Alex hoofd dan.

Geen teleurstellende remake, is wel de moeite waard. Wel als je het orgineel al hebt gezien. Dan pas hieraan beginnen. Deze is wel iets minder eng maar wel veel donkerder.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

zie dat mijn stem de 666ste stem van deze film is.

avatar van TimZor

TimZor

Ik snap niet dat mensen deze film beschouwen als zo origineel zoals o.a. Mocca hier boven beschrijft. Het is gewoon weer de zoveelste remake waarvan USA probeerd zo simpel en goedkoop mogenlijk geld in het laadje te krijgen. En dan vindt ik ze in USA niet zo origineel hoor met alleen maar remakes waar ze de laatste jaren nonstop mee komen !!!

Daarnaast is het hier nog eens extra overduidelijk dat Alex er helemaal niet is vader en vriendin kijken haar nooit aan zeggen niets en besteden geen aandacht aan haar waardoor je meteen al vanaf de eerste scene hier weet dat Alex er helemaal niet meer is

avatar van Hopesfall

Hopesfall

Zo geweldig vond ik de film niet. Ik ben volledig eens met TimZor en ik had ook vrij snel door dat Alex een denkbeeldig persoon was.
Ik vond het acteerwerk wel goed van de 2 zusjes.
Maar wat ik helemaal niet kan begrijpen is het volgende:

Anna haar moeder en zusje komen om als het huisje aan water in brand vliegt. Nadat ze uit de instelling ontslagen wordt gaat ze terug naar haar huis en wat blijkt dat het huisje aan water er nog altijd staat. Moest deze niet helemaal afgebrand zijn ??? Of heb ik iets gemist ???

avatar van Let me see it

Let me see it

volgens mij hadden ze het weer herbouwd toch

avatar van Darker than L

Darker than L

Hopesfall schreef:
Ik vond het acteerwerk wel goed van de 2 zusjes.
Maar wat ik helemaal niet kan begrijpen is het volgende:

Het is tijdens haar behandeling in die instelling weer opgebouwd. Ze hebben dit ook goed gedaan want het zag er precies hetzelfde uit.....zou ik niet doen maar dat is dan weer een ander verhaal.

avatar van pumpking

pumpking

Op uitzondering van één scène komen de meeste 'enge' scènes vooral grappig over, het acteerwerk is slecht en doorzichtig, al heb ik slechter gezien. Ook laten ze geen enkele cliché links liggen, wat het voor mij te voorspelbaar maakte. (al haat ik die uitdrukking)

stanvh

Vond het een erg goede film, met een toch voor mij best verrassend einde.

Is het nu nog de moeite om a tale of two sisters te bekijken ? Omdat ik het einde van deze film nu al weet.

avatar van maxo922

maxo922

Ja, daar begrijp je waarschijnlijk toch niks van .

En die is in veel opzichten gewoon beter.

stanvh

Hoezo begrijp je daar waarschijnlijk toch niks van ?

avatar van maxo922

maxo922

Omdat niemand dat doet. Het plot is zo vergezocht dat je het pas na drie keer kijken een beetje snapt. Het was verder niet persoonlijk bedoeld hoor.

stanvh

Oke Ga hem toch niet kijken denk ik, ben niet zo van de aziatische films

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Geen enge film maar wel een verrassende, zeer onderhoudend en de moeite waard.

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Vond het een zeer leuke films.
En ik hou er wel van als ze met zo een twist eindigen.
Ik zag het niet echt aankomen.
Hoewel ik wel gemerkt had dat alleen Anna met Alex praatte.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De effecten in de scene's vond ik af en toe wat nep overkomen maar het verhaal op zich vond ik wel spannend. Het slot van de film maakte alles goed.

avatar van mm-kimmie-mm

mm-kimmie-mm

Er goede film. heb echt genoten!! Het einde kwam voor mij echt heel erg onverwachts. Ik vind dat de film goed in elkaar zit, ik denk dat weinig mensen deze twist verwacht hadden. En zo hoort een goede film te zijn! Overachte dingen en geen cliche's.

avatar van TimZor

TimZor

mm-kimmie-mm schreef:

Zie ook mijn wat eerdere reactie van de film voor mij was het vanaf begin af aan eigenlijk al overduidelijk.

avatar van Aapje81

Aapje81

De film had zeker zijn momenten en Banks deed het heel aardig maar het verhaal boeide te weinig. Toch een kleine voldoende omdat de laatste tijd nog veel grotere rommel in dit genre op de markt komt.

Redelijk

avatar van Randstad

Randstad

Zeker geen verkeerde film. Vooral het einde vond ik erg sterk en onvoorspelbaar. Voor de rest vond ik de film niet super sterk of vermakelijk, maar het was zeker te doen en het einde vond ik zo sterk dat ik op 3,5 uit kom.

avatar van Stewie Griffin

Stewie Griffin

Prima film.

Spannend en een apart verhaal.

Aanrader.

avatar van Cinema072

Cinema072

Ik vond de verhaal echt slap,

het acteren was dan wel goed,

en sommige special effect waren goed te doen,

meer vind ik het dan ook niet waard 2,5*