• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: Charles Guard en Thomas Guard

Met onder meer: Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The Uninvited

"Can you believe what you see?"

Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.

avatar van Spetie

Een aardige film, waarbij ik nooit heb doorgehad, dat dit een remake is, van de film van Jee-Woon Kim. Daardoor was alles waarschijnlijk wat minder voorspelbaar, dan wanneer ik dit wel had geweten. Los daarvan is deze the Uninvited een aardig horrorfilmpje. Niet zo goed als het origineel, maar best leuk vermaak.

The Uninvited is nergens echt heel bijzonder goed of spannend, maar amuseert van begin tot einde. Het acteerwerk is voldoende, zeker voor een film als deze. Wat Strathairn hierin doet, snap ik trouwens niet echt. Die man is toch wel iets te goed voor dit soort rolletjes. Browning is niet onaardig. Het loopt verder allemaal vloeiend binnen de lijntjes, maar ik heb me best geamuseerd en maar weinig geïrriteerd.

Uiteindelijk toch wel een gemakkelijke voldoende van mijn kant. Het kan nog veel beter, maar ook zeker stukken slechter.

avatar van misterdhdh

misterdhdh

prachtige film, genoten van begin tot eind, nooit saai. heb origineel nooit gezien, kon dit einde niet voorspellen. had niet door dat alex alleen met anna praatte, anders had ik het einde wel zien aankomen, heb zo al een aantal films gezien waarbij je opt verkeerde been wordt gezet tot de laatste 5 minuten van de film. dacht wel dat het een onverwacht einde ging worden. Ik ga zeker deze film nog eens bekijken om alles nog eens aandachtig in de gaten te houden. mooie meisjes maken ook veel goed natuurlijk. prachtig wanneer ze tonen hoe anne toch alles alleen deed, alleen in bad, in bed terwijl je de hele film ze alles ziet delen met haar zus.. mocht het horrorgedeelte nog beter zijn dan had ik nog 0.5 meer gegeven. iets te weinig schrikmomenten/spannende momenten. goeie muziek, goed geacteerd,.. toch mooi van die mannen om bij hun eerste film zo een pareltje af te leveren, top!

al bij al topfilm, zeer vermakelijk. (als je het einde direct doorhebt zal je deze film niet zo leuk meer vinden)

4/5

avatar van jipt

jipt

Kon me het origineel al niet meer voor de geest halen maar het was allemaal best aardig, al zie je het einde al van mijlenver aankomen. Morgen weer vergeten, vandaag eigenlijk al. 3*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Heel aardige film. Natuurlijk blijft Emily Browning een schatje en naast dat ze prima speelt en enige diepgang geeft aan haar personage is ze ook voor die rol prima gecast. De overige rollen worden ook heel behoorlijk ingevuld. Stiefmoeder is eng, met het zusje is wel iets als chemie en alleen papa heeft een wat vreemde rol. En natuurlijk, pas tegen het einde begin je zijn gedrag allemaal te snappen.

De twist was deels verrassend, en deels voorspelbaar, al zat ik er wel lekker naïef naar te kijken. Dat lag deels aan de vele informatie die werd gegeven en doordat ze Browning al heel expliciet uit een gesticht lieten komen. Zo had je ook eerst de vraag: verzint zij dit niet allemaal? Dat leverde ook een paar prima schrikmomenten op, maar vooral ging ik een heel andere richting uitdenken. In ieder geval niet dat zij haar zus de facto had gedood. Dat is een beetje valsspelen door heel nadrukkelijk een bepaalde richting uit te gaan en op het eind te zeggen: toch niet. Het werkt wel, maar kosjer is het niet en ergens voel je je bedrogen. Maar vooral, tijdens de film zelf viel me op dat zij met haar vader nooit over haar zus sprak, dat ze nooit samen waren en dat haar vader een wat naïef persoon was. Achteraf begrijpelijk, tijdens de film verwarrend en soms zelfs licht irritant.

Verder waren sfeer, fotografie en muziek allemaal prima. Nergens heel bijzonder, maar beter dan de gemiddelde comedy. Al met al 3,0*.

avatar van sonyjh

sonyjh

vond hem echt niet goed. Alles voelde geforceerd en cliche. Raar, hun inspiratiefilm was nogtans super goed. Vond Tales of two sisters stukken en stukken beter

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Onverwacht fijne film.

Mijn verwachtingen waren erg laag, maar wat ik kreeg was een goed geacteerde thriller die nergens écht eng werd, maar absoluut spannender dan wat ik dacht. Goed geacteerd, sfeervol en die eindtwist.... geloofwaardig en verrassend is anders, maar lollig was het sowieso.

avatar van shrink

shrink

Hier had ik heel wat van verwacht, maar het was een grote teleurstelling. Totaal niet spannend en een verhaal die we al veel vaker gezien hebben. Jammer, want de hoes is eigenlijk super !

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik had van vooraf kritieken gehoord dat het een remake is van "A Tale of 2 sisters". Ik had de originele een goed aantal jaren terug al eens gezien en vond die vrij goed, maar niet erg spannend of eng, maar nooit saai. Wel vond ik dat het origineel de zaken soms nodeloos complex maakte en meer voor sfeer ging dan een vloeiend verhaal. Zo een pschylogische waar je bij moet nadenken vind ik wel goed, maar als de dingen te complex gaan worden vind ik het niet meer ontspannend Bij the Univited was het allemaal wat gemakkelijker te volgen. Ook Emily Browning vond ik een heel vlot hoofdpersonage zelfs in een rol als deze. Een complete remake was het naar mijn mening niet. Ik heb meer genoten van deze film dan het origineel.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een aardige film inderdaad om te bekijken. Je krijgt gewoon medelijden met Anna als buiten de zus niemand in hen geloofd. Het is dan ook nogal wat om te ervaren dat jouw vader aan de haal is met een jongere vrouw die je zus had kunnen zijn en volgens jou alleen op de materiële zaken uit is.

Mooie suspense thriller.

mikey

Puber haunted house film waarin oude nooit afgeronde zaken terug komen om een raar meisje eens lekker tot waanzin te drijven. Yep: the same old boring stuff. Origineel is zelfs nog interessanter qua settings en sfeer.

avatar van tattoobob

tattoobob

mikey schreef:

Yep: the same old boring stuff.

Is gewoon jouw genre niet joh..

tattoobob schreef:

Is gewoon jouw genre niet joh..

zeker wel. Groot spookhuisfan zelfs.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

mikey schreef:

zeker wel. Groot spookhuisfan zelfs.

Dit is toch geen spookhuisfilm? A Tale of two Sisters was dat ook niet voor zover ik me dat nog kan herinneren. De premise bovenaan is niet helemaal correct als ik dat zo bekijk.

mikey

Lijkt me een spookhuisfilm, zoals What lies beneath een spookhuisfilm is.

knusse stoel schreef:

Mooie suspense thriller.

je hebt niks van de film begerpen volgens mij.

mcdaktari schreef:

je begrijpt me schijnbaar niet, maar ik word er niet goed van dat bij iedere film word gezegd dat het cliche is. En ik ken jou verder niet maar op je vraag of ik zo weinig films heb gezien, kan ik je zeggen dat ik zeggen dat ik altijd heel veel films heb gekeken en het laatste jaar alleen al gemiddeld 3 films per dag. ik heb altijd al heel veel film gekeken en daar ik 13 jaar ouder dan jou ben kun je wel nagaan dat ik er veel gezien heb, dus daar zou het niet aan moeten liggen

Drie films per dag......???En dan nog geen cliches herkennen.....lol

komakie schreef:

Het einde maakt deze film wel onverwacht goed.

De hele film lang lijkt alles duidelijk en voor de hand te liggen. Ik heb hem samen met me vriendin gekeken en we hebben meer dan eens gezegd "het is zo logisch dat het dat is" of iets in die richting.

Het einde zorgt er dan voor dat al die dingen min of meer totaal overboord gegooid kunnen worden.

Ik had de hele tijd het idee dat ik naar een saaie cliche film aan het kijken was die een beetje voor de hand liggend en op sommige punten niet goed uitgewerkt was. Totdat ik het einde zag. Dat was zo onverwacht dat de voor de hand liggende dingen toch je op het verkeerde been hebben gezet.

Sommige dingen vond ik ook wat minder uitgewerkt. Bijvoorbeeld de dingen die zij ziet. Zoals haar moeder die in haar slaap komt enzo. Dat viel ineens weg. Wel jammer want dat had de film nog net iets extra's gegeven.

Nu 3.5* voor een verassende film met soms wat minder uitgewerkte elementen.

Dingen die er niet zijn terwijl je ziet ,heet psychotisch.....

avatar van mcdaktari

mcdaktari

frans123 schreef:

Drie films per dag......???En dan nog geen cliches herkennen.....lol

Goh, reageer je nog op een bericht van 5 jaar geleden?

mcdaktari schreef:

Goh, reageer je nog op een bericht van 5 jaar geleden?

................jij toch ook???

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dan kijk je niet goed, ik reageer op jou , en dat was van 11 augustus 2014!!

Dus nou niet bijdehand gaan doen he.

avatar van panax

panax

mooie ,sfeervolle film

met een twist om het zo maar te zeggen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik wist vooraf niks van deze film en dit wist me erg te verrassen. Met een goede en onverwachte twist. Het tricky plot, hoewel geleend van een Koreaanse film las ik hier, zit echt solide in elkaar. Goed gefilmd, aardig geacteerd. Op het einde vallen alle puzzelstukken goed en je blijft nu eens niet achter met vragen. De suspense was goed opgebouwd en zette me op het verkeerde been. Ik ging helemaal mee in de boze stiefmoeder theorie en dacht ook dat het in die richting ging gaan. Heb ik me dus vergist. Aangenaam verrast door deze goede (psycho) -thriller, en kom, ik rond het meteen af naar boven. 4*

avatar van Antonev

Antonev

Deze film kwam mijns inziens erg traag opgang en is vooral in het begin een beetje saai en sfeerloos. Ik had na 20 minuten iets van: waarom heeft deze film in godsnaam zo'n hoog gemiddelde? Na de opening komt de film gelukkig toch nog goed op gang en is het een boeiend, sfeervol geheel met een interessant plot. Emily Browning speelt aardig, maar ik vond het toch ietwat onnatuurlijk overkomen.

Leuke film voor één keer, als je het plot eenmaal weet, dan is het sterke er ook wel af.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Had die (nieuwe) Oostenrijkse film eerder gezien dan deze, en het heeft wel wat van elkaar weg. Meer zeg ik niet. Deze vond ik echter wel wat beter. Dat is me het twistje wel!

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Spannende remake die minder duister overkomt dan het origineel. Desondanks een fijne thriller/horror met een fijne twist.

avatar van leroytje1989

leroytje1989

Goede film. Had hem al eens gezien maar nog niet gestemt dus nog maar eens bekeken.. Paar leuke schrikmomenten, mooi verhaal. Een goede thriller dus.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Spannende thriller.........3,5

avatar van Jeilloc

Jeilloc

Verrassend.

Niet geweten dat dit een remake was van een Japanse (?) film.

Redelijk tot goed acteerwerk met een sterk einde en een leuke plottwist.

Geen echt enge film, maar wel spannende film. Waardoor hij soms wat meer naar een Thriller dan Horror neigt.

Al met al; leuk, fijn en goed filmpje. Een van betere remake's naar mijn mening.

3,5*/5*

avatar van Imane10

Imane10

Ik ben iemand die remakes nooit kan waarderen.. waarom? De softe Amerikaanse 'montage' haalt de film onder uit. De originele Japanse versie was ook unrated dus dat speelt ook al een grote rol.

Maar goed, ik heb een poging gewaagd.. wat maakt deze film goed? Mindfuck, de onverwachte wending aan het einde laat de kijkers ontdaan achter.

ik vond het niet veel aan

ik vond het lang dradig en weinig spanning