Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Charles Guard en Thomas Guard
Met onder meer: Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks
Releasedatum: 16 april 2009
Plot The Uninvited
"Can you believe what you see?"
Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.
Anna
Dr. Silberling
Mr. Henson
Iris
film88888
De trailer zag er wel heel spannend uit, en intressant.
Dit gaat nog eens een goede horror worden.
keukenzout
Ook al ben ik een grote fan van 'A tale of 2 sisters', ik ga het toch proberen. Moet eerlijk zeggen dat het tot nu toe (hij is 15 min. bezig) wel meevalt...
aerts007
Lijkt me meer thriller dan horror, aan de trailer te zien de moeite.
Rambo5
Net gezien.
Zeer vermakelijk filmpje.
En het heeft zeker wel een horror tint, maar daar zeg ik niks over, moet je zelf bekijken.
hannes64
- 1926 berichten
Hele goeie horror/thriller.
Mooi verhaal, met soms een schrikmoment ala SIXTH SENSE.
Een HEEL mooie Arielle Kebbel , èn Banks.
Strathairn doet `t altijd goed...............nu als bezorgde vader.
Mooi eind.....niet zo afgeraffelt zoals de meeste "horrorfilms".
Deze doet `t wel goed in de bios, tenminste als `t mij betreft.
Moet em tòch nog eens bekijken.
Goeie 4****.
megaman
Nog geen berichten te vinden waarin staat of deze nou beter of minder is dan 't origineel.
ralfsjam
ik weet niet wat ik er van moet denken. aan de ene kant is het een echte amerikaanse horror, niet al te best geacteerd, maar het verhaal was aardig. jammer dat het zo het zelfde is als de rest van tegenwoordig. weet niet welke film het orrigineel is, maar dacht dat het een re-make was van een aziatische film, maar geloof niet dat dat zo was. (4 Inyong shiktak )
voor mij was het een doorsnee horrortje.
2.5
ralfsjam
las net dat het een re-make is van 'A Tale of Two Sisters' ...
tijd geleden gezien, en ja! het orrigineel is veel beter....
maar dat is vaak zo met de amerikanen en re-makes.
Jonkovich
Lekker wegkijk filmpje die je vooral niet moet zien als je originaliteit verwacht.
Als je het einde gezien hebt snap je dat er al teveel van dit soort plots zijn, en vaak ook nog beter uitgewerkt.
Het verhaal is op zich leuk uitgewerkt.
2,0 *
mcdaktari
spannende thriller, ik heb de laatste tijd veel slechtere gezien. en het acteerwerk is ook redelijk. de gelijkenis met secret window kan ik wel begrijpen. maar al bij al een goede thriller want horror is het niet. 3*
ajacied4life
Heb de film vandaag gezien, moet toegeven dat hij beter was dan ik had verwacht. De film is enorm spannend met een lekkere sfeer. Het acteerwerk is ook redelijk goed en het einde is toch wel redelijk verrassend.
Al met al een leuke film voor tussendoor.
Tjurk
hmm goede reacties..
ik ga hem nu zien, ben heel beniewd!
jacobine_rodijk
Er staat van mij een stem bij de Koreaanse origineel maar kan me daar bar weinig van herinneren meer. Weet niet in hoeverre deze re-make zich heeft laten inspireren daarvan maar afgezien van de twist die ik wel zag aankomen waarbij het een en ander naarboven kwam drijven uit het origineel vond ik het best een aardig filmpje.
Alleen jammer dat er geen pittige scene was met Browning, Kebbel en Banks in bed, gemiste kans.
ninoboy1
Juist gezien, de film stak goed in elkaar en wist de spanning er goed in the houden.
ArcovandenBroek
Spannende thriller, want ik vind het absoluut geen horror, zoals hier aangegeven wordt. De film is wat kort, maar er wordt goed geacteerd, en vooral het einde vond ik erg verrassend. Ik zag het niet aankomen, en met mij vele anderen (helaas een schijtpubliek in Pathé De Kuip vanavond
stan
Echt supervette film!
Echt leuk om Elily Browning weer is te zien na Ghost Ship en Lemony Snickets!
Heerlijk hoe de hele film je iets doet geloven wat helemaal niet waar is!
Geweldig!
lagaiske
Verrassend sterke Horror/Thriller.
Heel goed geacteerd en een verrassend einde!!!
Dit is 1 van de betere Horror/thrillers die de voorbije maanden uitgekomen zijn.
Beter dan Mirrors,The Unborn en dergelijke horror prenten.
Aanrader!!!!
aerts007
Meer dan behoorlijke thriller,zeker een kijkbeurt waard.
SanneW
Aparte horror/thriller film! Dacht eerst dat het gewoon zo zou lopen en een simpele einde, maar hij had een andere wending! Ik vond hem erg goed!
the-hague-pride
wel goed
trailer zag er voor mij niet veelbelovend uit
zooi bekende horror effecten, maar de film was toch erg goed
Roomboter
Ja, dit was een heel goede horror/thriller.
Vooral het einde is heel erg verrassend en origineel!
4 sterretjes!
sinterklaas
Komt zo te zien wel bij de betere remakes?
Ben btw wel van plan alle remakes van de Aziatische horrorfilms uit te proberen.
_Daan_
Vooral het einde is heel erg verrassend en origineel!
Vond ik ook!!
Toppertje mensen kijken maar!!
ken1976
Een film die blijft verrassen , maar toch weer iets mist! Ik vond het op zich wel een goeie film met een paar leuke schrik momenten. Helaas, verloopt het verhaal iets te rommelig waardoor je soms het verhaal niet goed, snapt maar op het eind is het allemaal wel duidelijk!
De acteurs deden het aardig, het verhaal komt met vlagen bekend voor.... maar hou goed de aandacht vast.
Ik vond het geen topper maar wel een leuke aanrader en zeker een voldoende 3 sterren!!
vandaag1
Deze film vandaag gezien. Een leuke film met een verrassend einde deze film krijgt van mij 3 sterren. Het was meer een triller dan een horror maar wel enkele schrik momenten .
SaNDuTjE
Wat een tegenvaller na al deze lovende reacties...
Dit is weer een 13-in-een-dozijn remake met dito verhaal en schrikeffecten dat je het nauwelijks horror kunt noemen.
Gelukkig keek de film door zijn korte speelduur wel lekker weg en was het acteren ook degelijk.
Vandaar 2.5*
filmfreak25
het acteerwerk zelf was niet echt denderend, evenmin het verhaal. De 'schrikeffecten' waren zo voorspelbaar. Je zag alles zo aankomen. Nergens werd ie echt eng. Om nog maar niet te spreken over het belachelijke einde (heb altijd zo'n hekel aan die schizrofilms). Jammer... De trailer deed veel anders vermoeden. naar mijn mening is deze film overgewaardeerd. Maar goed, das mijn mening

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Shutter
Horror / Thriller, 2004

El Método
Drama, 2005
remakedeath of motherevil stepmotherevil womanwhite dressunsent lettermedical kithanging a picturechalkboard