• 9.374.574 stemmen

Geregisseerd door: Charles Guard en Thomas Guard

Met onder meer: Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The Uninvited

"Can you believe what you see?"

Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.

avatar van darkknight

darkknight

Heel erg standaard horror/thrillerfilmpje, vond het niks bijzonders. Het einde was ook niet zo geweldig en zag je inderdaad al even aankomen. Er zijn al heel veel van dit soort films gemaakt met van die gestoorde meisjes dus je gaat al snel twijfelen of ze het niet gewoon zelf is.
Ik vond em ook weer niet superslecht maar ik vond het in ieder geval niks aparts.

avatar van 1311811

Ondanks dat er niet altijd even veel gebeurde, een zeer vermakelijke film. Vanaf het laatste half uur werd het behoorlijk spannend en het einde vond ik behoorlijk sterk en hierin werd er veel duidelijk. Het acteerwerk vond ik prima en die Emily Browning mag er wezen hoor!

Meer dan een standaard voor mij!

avatar van xeegen

xeegen

Toch meer een thriller/horror dan een thriller/drama in mijn ogen Matig verhaal, redelijk acteerwerk en een goed alhoewel voorspelbaar einde. Ik hoor hier van veel mensen dat het eind voorspelbaar is maar voor mij hoeft een voorspelbaar einde niet meteen slecht te zijn. Toen je op het eind Mildred zag ging het toch wel even van ohja. Het einde is niet verkeerd uitgewerkt.

Ik vond Banks persoonlijk erg goed, kreeg echt de bitch kriebels van haar. En het was absoluut geen straf om 90 minuten naar Emily te staren...uhh...kijken.

De film had best een aantal horror elementen waar ik helaas geen groot fan van ben maar daar zal ik de film niet op afrekenen. Absoluut geen slechte film maar voelt voor mij niet bovengemiddeld aan dus een dikke 6.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Het is qua plot gewoon een kopie van The Sixth Sense. Vandaar dat je dit soort eindes steeds vaker van te voren al ziet aankomen ja. Zonde op zich, maar de film kan alsnog erg spannend zijn.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Laat je niet afschrikken door alle negatieve reacties hier.

De film heeft alles in zich om een goeie horror te zijn. Het einde zag ik persoonlijk niet aankomen!

Je gaat je enorm inleven in hoe het is om zo'n ongelofelijk bitch als stiefmoeder te hebben, maar als de climax uiteindelijk daar is, laat de film je achter met een gevoel waar je nog even een dagje over na denkt.

Dit komt onder andere door het goede acteerwerk.

Uiteindelijk is het wel een behoorlijk drama, maar het valt toch meer onder Thriller/Horror.

Geweldige film en ik geef hem gewoon keihard 4 sterren.

avatar van aburex

aburex

Zeer goede thriller-horror die me totaal verraste op het einde. Dat had ik zeker niet verwacht. Subliem

avatar van FillumGek

FillumGek

Een tijdje gewacht met het bekijken van deze film want het Koreaanse origineel vond ik echt kut, hoewel ik die nog eens moet herzien. Ik weet er namelijk niks meer van, zelfs niet na het bekijken van deze film.
Edit: ik zie nu dat het ook om een heel ander verhaal gaat, vandaar dus.

Het verhaaltje is erg standaard met een vader die met een slechte stiefmoeder wilt trouwen en de kinderen die het niet zien zitten. Plaats dit gezin in een enorm landhuis waar de nachten extra donker zijn en er valt best wat spannends van te maken. Nu is het voor de doorgewinterde horrorfilm niks nieuws, maar de sfeer zit er aardig in en het verbaasde me dat de mooie Banks ook een overtuigende creep kon spelen. De daadwerkelijk enge momenten zijn schaars, het is vooral de onderhuidse spanning die je voelt tussen de familieleden.

Het einde zag ik niet aankomen, hoewel ik wel een uitgebreid hoe en waarom verwachtte. Uiteindelijk is het einde niet zo veel verschillend ten opzichte van andere eindes. Hoe vaak komt het wel niet voor dat iemand niet is als wie ze zegt dat ze is? Aan de andere kant voelde het einde een beetje geforceerd. In de zin van: laten we ons op het einde even in allerlei wendingen wringen zodat het allemaal wat intelligenter lijkt. Ondanks dat beviel het einde me wel, net als de rest van de film.

avatar van Decec

Decec

Ik vond niet zo goede film, ze probeert wel hoe achtergekomen wie zij is.. een moord... brr Horror is mijn smaak niet... Wel uitgekeken, brr.... 2 ster!

avatar van RedVelvet

RedVelvet

Dat het einde misschien niet zo makkelijk te voorspellen was, wil niet zeggen dat het een goede film is.Het is inderdaad niet slecht gefilmd, maar het is slecht qua het opbouwen van feiten en gebeurtenissen.

Iedereen kan op deze manier een ''onvoorspelbare film'' maken.

avatar van xeegen

xeegen

Het kan nog erger hoor, kijk A perfect getaway maar eens. Daar wordt zo met het script gespeeld dat de film zichzelf tegenspreekt. De horror effecten in deze film zijn nog best goed gedaan en ook het acteerwerk is niet slecht.

avatar van Zizzo

Zizzo

Niks vernieuwd, maar het einde vond ik top!

melvddonk

Vermakelijke thriller die me helemaal in het verhaal zoog. Dit kwam mede door de sfeer van de film. Ik had ook een paar serieuze schrikmomenten gehad, die ik anders zelden heb. Verder is het einde natuurlijk TOP! Goede film.

avatar van jameszle

jameszle

Heb me de hele film kunnen vermaken , geen moment verveeld !

Goed verhaal en goeie acteurs en het einde is top ! *4

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Goede film en redelijk goed acteerwerk. Ik vond hem niet voorspelbaar en was verast over het einde

avatar van sharonroelvink

sharonroelvink

Ik hou van deze film! Kijk ook eens de japanse versie, a tale of two sisters, voor de fans van de japanse horror!

avatar van Shaky

Shaky

Ondanks dat de film ontzettend voorspelbaar is blijkt het wel een leuke film te zijn om te zien.

Er wordt aardig geacteerd en het verveeld bijna nergens. 3 sterren

avatar van pizza maniak

pizza maniak

Deze film heeft mij aangenaam verrast. Normaal hou ik niet zo van dit soort verhaal, maar deze had echt nog wel sfeer. Veel mooie beelden en mooie score.

avatar van people

people

Sfeervolle horror/thriller, mooie beelden. Had me vermaakt gedurende de hele film.

Ik als doorgewinterde thriller-horror liefhebber vond deze erg geslaagd. Goed verhaal, prachtige omgeving en een plotwending die ik niet had zien aankomen in tegenstelling tot The Stephfather.

Deze krijgt van mij een vier.

Zeker kijken, en een standaard horror is het zeker niet, dan heb je er nog niet genoeg gezien in het genre.

avatar van Clubber Lang

Clubber Lang

Ik had het idee dat ik naar een veredelde thriller/misdaad film aan het kijken was, maar de plot op het einde had ik zeker niet zien aankomen. Leuke film, waarschijnlijk maar voor 1 keer, dat wel....

avatar van Kristen

Kristen

ik kijk niet vaak naar dit soort films en ik denk dat ik daarom het einde niet verwachtte. als je niet zo bekend bent met het genre dan is het einde echt geweldig, maar ik snap dat als je al eerder films zag met een soortgelijk einde, dat de pret er dan echt wel van af is.

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Echt een goede film met super schrikmomenten een een zeer goed gemaakt einde.

Ik had hem op een gegeven moment wel aan zien komen, maar toch is het erg verassend

avatar van Masterchief

Masterchief

Whow, één van de betere horror's die ik de laatste tijd heb gekeken! Leuke film, met een interessante plot wending, en dit keer zag ik het echt niet aankomen!

avatar van King030

King030

Lijkt een standaard horror in het begin maar het einde maakt dit voor mij een van de betere films die ik gezien heb! geweldig...

Herkeken.

Dit blijft echt een heerlijke thriller met een bijzonder goed plot. Ik werd helemaal in het verhaal gezogen en dit kwam mede door de sfeer van de film. Het was allemaal erg mysterieus en daarna lijkt zo overduidelijk te zijn dat de stiefmoeder de boosdoener is. De vraag blijft alleen waarom ze zo doet.

Het einde kwam voor mij, tijdens de eerste kijkbeurt, dan ook volledig onverwachts. Tijdens deze tweede kijkbeurt is alles nog veel briljanter. Ik ging meer opletten bij de stukken waar de zus in voorkomt. Die stukken zijn zo enorm goed in elkaar gezet. Je hebt helemaal niet door dat ze eigenlijk niet bestaat, terwijl ze eigenlijk met niemand praat. Alleen met Anna.

Emily Browning is het schitterende middelpunt van de film. Ze is een erg aangename verschijning en haar acteerwerk is echt top. Ik ken haar volgens mij niet van andere films, maar ik ga zeker naar méér van haar zoeken. Ook de rest van de cast doet het erg goed.

Ja, een toppertje! Stem verhoogd van 4* naar 4,5*

avatar van TimZor

TimZor

melvddonk schreef:
Herkeken.

Ik vondt dat juist zo duidelijk overkomen, snap zelf dan ook niet dat veel het zo goed en verrassend vonden ?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Tsja als je eenmaal The Sixth Sense hebt gezien snap je het kunstje en kun je het goed raden, maar als je er sec ingaat is het amper op te merken.

melvddonk

Ik heb The Sixth Sense gezien, maar het komt gewoon omdat ik het niet echt had verwacht bij deze film. Dat heeft verder niets met The Sixth Sense te maken volgens mij. Ik vind in ieder geval dat ze het erg goed gedaan hebben in deze film. Misschien nog wel beter als in The Sixth Sense.

avatar van Musicer

Musicer

Vanwege het hoge gemiddelde (voor een horrorfilm) eens bekeken. Volledig terechte score.

Hoewel het verhaal niet zo bijzonder is, zit de rest wel goed in elkaar, iets wat bij andere films in het genre vaak niet het geval is. De spanningsopbouw, de locaties, de cast,... Allemaal zeer goed. De score had wat minder melodramatisch mogen zijn, maar daarnaast is er ook niets op aan te merken. De schrikmomenten daarentegen vielen op het begin nog wel mee, maar waren uiteindelijk bijna altijd hetzelfde (een van die kinderen die ergens onderuit kroop) en daar had ik ook wel zonder gekunnen.

Emily Browning doet het redelijk goed, maar toch komt ze niet altijd even overtuigend over. Elizabeth Banks steelt echter de show, ze zet een fantastische dubbelrol neer en stijgt na Slither weer een beetje in mijn achting.

Goede twist op het einde, die je misschien wel een klein beetje voelt aankomen, maar desondanks toch een verrassing. Ook hoe ze Matt al na 3 kwartier vermoorden, normaal gezien gaat de love interest wat langer mee.

Ik neig naar een 3,5* maar omdat ik vrees dat de herzieningswaarde gaat tegenvallen toch maar een 3* onder voorbehoud.

avatar van NightmareLady

NightmareLady

Ja, ik had toch wel héél snel door dat die ene zus dood moest zijn, omdat ze verder geen interactie had met anderen behalve de hoodrolspeelster.
Toch dacht ik echt dat die zuster ''Rachel'' achter die moorden zat; zeker na die kwestie met haar naam.
Maar wat ik ook heel gaaf vond was die laatste scene in die instelling; dat je de echte Mildred zag! Het enige suffe was die vader: vond zijn rol en reacties nogal onrealistisch. . .

Echt een verrassend goede thriller!
Heel lang uitgesteld wegens lage verwachtingen; nu toch spijt achteraf!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Mwa...

Dit is de eerste film waarbij ik Emily Browning aantref en ik moet zeggen dat ze er best leuk uit ziet, al komt ze een beetje jong over. Acteren kon ze ook wel.

Het is niet veel nieuws. Een huisje, een voorgeschiedenis, een klein meisje en wat hallicunaties. Op het einde blijkt weer dat we voor de gek zijn gehouden. De 'clue' wordt uitgelegd die we zogenaamd als een verassing op moeten pakken maar die eigenlijk niet echt boeiend uitpakt. Sowiezo vond ik de link tussen de moeder van Anna en Rachel een beetje vergezocht.

American flag.

Standaard.