Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Charles Guard en Thomas Guard
Met onder meer: Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks
Releasedatum: 16 april 2009
Plot The Uninvited
"Can you believe what you see?"
Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.
Anna
Dr. Silberling
Mr. Henson
Iris
maithekke
Vond het einde zeer verassend. Moest even nadenken voordat ik begreep hoe alles in elkaar zat. Ik heb toch wel heel erg genoten van deze film. Ik vond hem ook erg spannend.
*4 sterren
jumperjack
Goede film, verrassend einde, heb er met genoegen naar gekeken.
no9
vond hem niet zo best.. maar wellicht dat anderen dit drama wel kunnen waarderen..
shaquille
ni slecht maar weer zo'n raar einde... Einde doet alles wat ervoor gebeurt is zo onlogisch klinken
leandra6
op zich een leuk verhaal, maar bleef met meer vragen zitten dan de antwoorden die je in film kreeg. een erg verwarrende film, die best leuk was, met een paar leuke schrikmomenten, al met al te verwarrend om echt goed te vinden
_Moonwalker
Absoluut goede film. Het einde vond ik zeer goed deed me denken aan 6th sense.
Mooi verhaal, goed uitgedacht en heel goed geacteerd.
Betamax
Helemaal niks.
Het sfeertje kon me niet pakken en alweer van die domme schrikeffecten.
Na 50 min uit en weg.
fluppebxl
Vond 'm zwakjes tot het einde kwam: een veel te cliché verhaal toch nog met een sterke climax laten eindigen!
En drie knappe actrices (zeker Emily Browning), meer konden we niet wensen
jessis
Het einde maakte een hoop goed(verrassend).
De rest van de film viel wel mee, maar zo een einde had ik echt niet verwacht, daarom 3.5 ster
progressive008
Goede film met een goed verhaal, aanrader voor een leuke film avond!
dinhus
Nogal laag 3.2? Plot was echt boeiend en de sfeer was lekker creepy. Film kan prima geclassificeerd worden als horror, maar was niet eng. Enkel de sfeer en weinig schrikmomenten.
Of ik daar helaas had moeten toevoegen is nog de vraag, aangezien de film blijkbaar een thriller is.
Minority_Check
leuk voor een keer
het eind is best verrassend
als het wat enger zou zijn zou het een geweldige horror zijn
flipflop
Deze film greep me direct. Ik verwachtte een duf 'haunted mansion' verhaal, maar kreeg in plaats daarvan een intelligente psychologische thriller te zien. Een heerlijk spannend verhaal met een lekker sfeertje houd je contstant aan het scherm gekluisterd. De acteurs deden het overigens ook prima, vooral de stiefmoeder (Elizabeth Banks) en de oudere zus (weet niet hoe ze heet) deden het erg goed en waren daarbij ook een lust voor het oog. Leuk was dat het redelijk bekende 'evil-stiefmoeder'-idee het laatste uur een compleet andere (goed doordachte, intilligente) richting in slaat en mij totaal verasste, iets was voor mij altijd een grote meerwaarde is in horrorthrillers.
Rodger
Een beste film, goed inelkaar gezet.. en inderdaad wat vele hier zeggen..
Een verrassend eind..
Kijk zelf maar...
flipflop
Trouwens, kan iemand deze vraag voor mijn beantwoorden, dat was mijn niet helemaal duidelijk:
Waarom drogeert Rachel Anna als ze geen slechte bedoelingen heeft? Of was ze Anna gewoon aan het instoppen (toen Anna dat mes pakte van het bureautje naast het bed) en kreeg ze die drugs omdat ze uitflipte?
DevilsKiss
Nou dit is nou echt een goede film..
Hij zat in onze interactieve vidoeland kastje.
We dachten afwachten maar weer, maar deze film pakt verassend goed uit.Het eind is niet te voorspellen al probeerde we dat wel.
De psychiatrie werd hierin goed uitgebeeld!
Deze film past in het rijtje aanraders en het werd goed verfilmd.
DevilsKiss
Ja hierop kan ik je wel antwoord geven.Ze kreeg die spuit uit goeie bedoeling omdat ze in hun wereld natuurlijk verward overkwam.
Ze werd idd gewoon omgekleed en niks meer of minder.Dat mes lag voor dit verwarde moordzuchtige meisje perfect en heeft toen haar stiefmoeder lek gestoken en weggevoerd.
Ha oke, dankjewel =)
Alleen moet je ff spoiler tags plaatsen, nu kan iedereen het volgens mij lezen.
Overigens wil ik nog een vermelding maken over de muziek in de film, ik heb het ST-album even beluisterd, en er zitten echt fenomenale composities tussen.
AntiChrist
Toch een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien.
Hij begon wat vreemd maar na een tijdje begon ik echt lekker in de film te zitten, opzich goed geacteerd en een goed verhaal en toch wel een verassend einde. Zeker een aanrader
Leo Van Steen
Het leek een cliche-verhaaltje te worden maar gelukkig werd het dat niet. Ik dacht vanaf het eerste half uur de hele film al doorgrond te hebben maar niets was minder waar.
Inderdaad een ( gelukkig ) verrassend eind.
Kijkbaar filmpje.
irisjuh1
Goeie film! Met een goed verrassend einde..
Jammer als mensen de film niet begrijpen want ik vond hem toch duidelijk te snappen en dat is wel handig als je een film moet beoordelen!
Gr. Iris
nl1sms
Redelijk goede film.... niet echt een horror. meer een thriller.. maar wel spannend op zich en kijkt lekker weg.
leuk einde.... zet een hoop vraagtekens er bij..... al bij al een redelijk goede film.
yvvv
Zeer verrassende film met een einde wat ik zeker niet had verwacht. Jammer genoeg liet me dit ook wel weer met vragen achter, want vragen zeggen die geestenkindjes dat zij de volgende is terwijl dat dus niet zo is? Ik snap de link ertussen eigenlijk niet zo goed.
Genoeg schrikmomentjes gehad, verhaal liep ook lekker (op bovenstaande stukje dan na, omdat ik dat niet begrijp).
Toch ken ik betere fims in dit genre.
soom
Best spannend, best eng, en met een ontknoping die ik nooit vermoed had. Arielle Kebbel is leuk, en Emily Browning speelt goed, vond Elizabeth Banks alleen een beetje minder dan de 2 meiden. Genoeg verrassende stukjes die het geheel aan elkaar smeden tot een best geslaagde horror.
Darker than L
Ik vond het geen hoogvlieger maar heb mezelf best vermaakt. Helaas mist deze film voor mij een climax. Het einde zal wel leuk in elkaar maar maakte weinig indruk en was best cliche voor een film als deze

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Shutter
Horror / Thriller, 2004

El Método
Drama, 2005
remakedeath of motherevil stepmotherevil womanwhite dressunsent lettermedical kithanging a picturechalkboard