• 9.373.068 stemmen

Met onder meer: Daniel Auteuil, Philippe Nahon en Olivia Bonamy

Gesproken taal: Frans

Plot MR 73

"Let the hunt begin!"

De stad Marseille wordt geteisterd door een reeks moorden, die verdacht veel lijken op de moorden van een zekere Subra, die inmiddels 25 jaar achter de tralies heeft gezeten en op het punt staat te worden vrijgelaten. Is er een verband tussen Subra's aanstaande vrijlating en de nieuwe reeks moorden? Rechercheur Louis Schneider (Daniel Auteuil), die Subra destijds arresteerde, denkt van wel. Van zijn chef mag hij zich, vanwege zijn alcoholisme en onberekenbare gedrag, niet met de zaak bemoeien. Maar Schneider, die niets meer te verliezen heeft, wil de moordenaar stoppen, tegen elke prijs.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Naar deze kijk ik zeker uit!!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Plot kinkt erg onorigineel.

avatar van CyraX

CyraX

inderdaad thomzi. matige thriller zou ik zeggen, alles voelt nogal cliché aan, waargebeurd of niet. eigenlijk de eerste film van Daniel Auteuil die me niet echt bevalt.

3,0 *

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Na de schitterende film 36 Quai des Orfèvres was ik enorm benieuwd naar de nieuwe samenwerking tussen Olivier Marchal en Daniel Auteuil en ik ben zéér tevreden over het resultaat!

Het tempo ligt wat laag, maar de intense en prachtige vertolking van Auteuil is weergaloos.

Naar het einde toe werd het steeds deprimerender en op het einde kreeg ik het toch wat koud.

Franse cinema op zijn best!

avatar van mixmaster

mixmaster

weer een schitterende franse film die je nog wel even bezig houd .

schitterend geacteerd en het verhaal is op waarheid gebaseerd.

soms iets te langdradig maar de film weet je aandacht er goed bij te houden.

dit is met recht een echte drama/thriller .

avatar van johnrambo

johnrambo

Het tempo ligt laag, en het plot is niet echt origineel.

Maar dan hebben we meteen ook al het negatieve gehad van deze film.

Een paar jaar geleden liet ik de Franse film nog liggen, maar na het zien van enkele Franse toppers bleken ze toch het kijken waard.

Zo ook voor deze film die in mijn ogen absoluut het kijken waard is.

Het acteerwerk is gewoon goed.

De film duurt bijna 2 uur, maar door de juiste dosering van spanning bleef hij de volledige duur boeiend.

Met momenten voorspelbaar, maar nog genoeg momenten waarbij je plotseling op het verkeerde been stond.

avatar van Wauze

Wauze

Wouw van begin tot het einde. Weer een Franse film die niet teleurstelt. Sommige zaken uiteraard cliché, maar mooie lokaties, mooie mensen, mooi filmwerk.

Vraag me wel af of je met zoveel zuipen dat werk kunt leveren.

Dat het op de waarheid gebaseerd is...my god

Maar oke, geweldig om naar te kijken zeker geen verloren tijd en zoals je ziet iemand gaat dood...iemand wordt geboren en mooi expliciet in beeld gebracht.

Een aanrader...

goede film, helaas niet echt origineel
verhaal verloopt goed en is spannend
tempo lag helaas laag

aanrader

Tempo was idd laag maar hoezo niet orgineel?

Vraagje: Waarom had die gast haar foto terug gebracht toen hij vrij kwam?

Voor de rest: mooie film

avatar van marzuq

marzuq

Day-V schreef:

Tempo was idd laag maar hoezo niet orgineel?

Vraagje: Waarom had die gast haar foto terug gebracht toen hij vrij kwam?

Voor de rest: mooie film

ANtwoord!
Ik denk dat dat het begin was van de geestelijke intimidatie die tot een onvermijdelijk fysiek einde zou leiden. De scene in de gevangenis met zn celmaat voorspelt dat al, rustig zitten kijken tot die kerel dood was. Een psychopaat die nog geen haar verbeterd is.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

De zogezegde opvolger van het zeer gewaardeerde "36 Quai des Orfèvres". Wederom een samenwerking tussen Marchal en Auteuil, waarbij gezegd moet worden dat het vorige keer zeer geslaagd was.

De film zelf is goed, de spanning zit er goed in en de gehele sfeer is heerlijk. Het verhaal behoeft niet echt uitleg, beetje standaard, maar was toch wel te pruimen (overigens vind ik de plotomschrijving hier boven niet echt juist, hetgeen hier beschreven wordt is meer een bijverhaal).

Er wordt veel geklaagd over het te laag liggende tempo, hier moet ik toch even tegenin gaan. De gehele film wordt er inderdaad niet van hot naar her gesprongen, maar dat past hier ook absoluut niet. De snelheid (of traagheid) past perfect bij het scenario en hoort bij de film. MR 73 wil helemaal niet als misdaad/actie film overkomen, het is meer een haast ontroerende misdaad thriller die je na de aftiteling nog wel even bij zal blijven.

Naast dit alles vond ik het acteerwerk prima, niet storend slecht of te veel aandacht opeisend. Zeer ingetogen door Catherine Marchal, maar dit was ik wel van haar gewend na "36 Quai des Orfèvres".

Conclusie: MR 73 is niet een film die in toplijsten zal verschijnen, maar die wel vermaakt op een boven gemiddeld niveau. Het is echter geen aanrader voor actiefanaten die veel fliltsende, van het scherm spattende beelden willen zien.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

M'n eerste film van Marchal, hoewel ik 36 Quai des Orfèvres wel al langer eens wilde zien. En mijn nieuwsgierigheid is er niet minder op geworden na het oerdegelijke MR73. Jammer genoeg slaagt deze policier (overigens een genre dat me na aan het hart ligt) er niet in om twee uur lang even boeiend te blijven.

Het is niet het tempo dat me stoort, wel de ontwikkelingen. Alsof Olivier Marchal elk cliché binnen het genre aan bod wou laten komen.

Gelukkig is daar nog Auteuil (stelt me nooit teleur) met een ijzersterke vertolking, waarbij z'n personage me soms wat aan zanger Arno deed denken . Philippe Nahon wordt eens te meer als sociopaat opgevoerd, en het blijft wachten tot ie eens als sympathieke opa wordt gecast.

Wat me ook weer opviel, is die typische Franse sfeer, de Franse stempel die MR 73 overduidelijk draagt. Heel erg vreemd, maar de meeste Franse films delen een soort van identiteit, buiten de verschillende genres om. De Franse cinema heeft dat naar mijn gevoel veel meer dan andere landen, waardoor films uit "L'hexagone" me amper teleurstellen.

Visueel deed deze prent me dan weer wat denken aan James Gray: een grauwe wereld vol grijze kleuren waarin iedereen op zoek is naar z'n eigen ethiek.

Leuk om eens te zien, maar jammer genoeg niet écht gedenkwaardig.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Ik wilde nog even toevoegen aan mijn (2e post hierboven) stukje dat ik het erg opvallend vond dat er in deze Franse film heel veel gebruik werd gemaakt van buitenlandse auto's. Met name de Amerikaanse bakken van Chrysler en Chevrolet kwamen prominent in beeld, geen enkele keer een Franse wagen als Peugeot, Renault of Citroën. Beetje maf moet ik eerlijk zeggen, als je het chauvinistische Frankrijk een beetje kent.

avatar van coldheaven

coldheaven

Aardige Misdaad Thriller. De jacht op de seriemoordenaar wordt echter wel wat naar de achtergrond gewerkt door het feit dat de moordenaar/verkrachter van Bonamy's ouders wordt vrijgelaten. Die achtervolging van Auteuil en die andere politieagent is tergend onrealistisch om naar te kijken.

Auteuil's en Bonamy's verwerkingen met hun verschrikkingen is wel erg interessant en goed uitgewerkt. Het einde is ten slotte fantastisch;)

3,5/5

avatar van Anjer

Anjer

Ik had eigenlijk nog niet echt eerder kennisgemaakt met Franstalige films, maar het beviel me prima.

Het tempo lag soms wel heel laag in deze film, en ik kon het verhaal slecht volgen. Wel schitterend geacteerd door de hoofdpersonen.

Het genre kun je misschien beter omschrijven als Misdaad / Drama, hoewel het meer naar de drama neigt zit er ook een degelijke actiescène in deze film.

Een aanrader voor als je van wat meer diepgang houdt.

*3.0

avatar van qwatje

qwatje

Goed uitgewerkte film. Ik vind het lage tempo een verademing in dit genre. Zeer in tegenstelling tot Hollywood is dit geen shootemup. Gelukkig neemt men gewoon de tijd om de karakters uit te werken. Dit maakt de film ijzersterk. een absolute aanrader en haast niet voor te stellen dat deze film is gebasseerd op een waargebeurd verhaal. Een absolute aanrader voor allen die van een goede spannende politie film houden.

avatar van Zinema

Sfeervol en zeer goed geacteerd. Spannend en visueel mooi. Maar ook een behoorlijk fout, althans zo lijkt het: Olivia vraagt aan de agenten waar Daniel zich bevind en wordt de weg gewezen door een agent. Ze komt schijnbaar nooit aan. Vreemde montage. Volgende scene wordt Daniel gegerepen door twee collega's en vervolgens krijgen we de scene waar Olivia hem voor het eerst lijkt te ontmoeten. Op een volledig andere locatie. Erg slordig. en twee verhalen die elkaar verplicht moeten gaan kruisen en geen vuurwerk opleveren. Tevens is e.e.a. enorm voorspelbaar. Toch onderhoudend met, zoals ik al zei, sterk acteerwerk. Helaas meer potentie dan uitwerking. Met het tempo is niets mis overigens. Redelijk.

avatar van the new guy

the new guy

Geweldige film. Super verhaal, waargebeurd.

Echt klasse geacteerd met mooie muziek die de film net niet te langzaam maakt. Prachtige symboliek op het einde.

4*, eigenlijk meer waard maar de snelheid van de film vereist een hoge concentratie. Het is geen film voor de brakke vrijdagochtend.

avatar van Respekked

Respekked

Sterke film die vooral aan het begin en op het einde uitblinkt. Ik was tijdens de scène in de bus al gelijk gegrepen door de mooie muziek en de verzopen kop van Auteuil, die een mooi staaltje acteerwerk laat zien. Na verloop van tijd begint het wel wat traag te worden en zit je enigszins te wachten op het moment wanneer de twee verhalen samenkomen. Verder is de zuipende en zwalkende Auteuil op het laatst wat vermoeiend. Daarom is het een fijne sprong in de tijd als hij naar de gevangenis moet. Het is goed om te zien hoe hij in frissere staat uiteindelijk zijn geweten sust.

Het laatste half uur (inclusief de sterke scène met daarin mislukte arrestatie ) zijn gelukkig wat sneller dan het geheel ervoor, anders was de film misschien als een nachtkaars uitgegaan. Nu zit er nog een ijzige scène in met Marie alleen in het huis . Plus daarnaast een zeer mooi einde, waar ik een klein beetje kippenvel van kreeg!

avatar van likeahurricane

likeahurricane

Een hele mooie film, de sfeer is donker en bijna zwart wit.

Roel- schreef:

..opvallend vond dat er in deze Franse film heel veel gebruik werd gemaakt van buitenlandse auto's. Met name de Amerikaanse bakken van Chrysler en Chevrolet kwamen prominent in beeld.

Opvallend zijn ook de oude auto's uit de jaren zestig en zeventig, Landrovers, bmw, volvo amazones, VW Golf rabbit cabrio inderdaad geen franse auto's.

Dit versterkt het sfeertje.

avatar van lagaiske

lagaiske

Deze film is verrassend goed.

Daniel Auteuil speelt zijn rol uitstekend.

Het verhaal is niet bijzonder origineel en het tempo ligt wat laag maar de film bleef me boeien.

Aanrader voor wie zich niet stoort aan Franse taal tijdens een film.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Pas op de helft van de film kwamen wij er achter dat MR 73 staat voor een gun, en niet voor Mister (Of monsieur) 73 Doh.

Aardig verhaal, niet meer dan dat. Aardige acteerprestaties, niet meer dan dat. Aardige film, niet meer dan dat.

Als die vrouw roept/schrikt in dat huis, check die kat die op de bank zit dan: Hilarisch, zovan: WTF?

avatar van scumfrog

scumfrog

Geweldig sfeertje, sterke karakters, verrassend. De filmbeschrijving dekt de lading totaal niet, hierdoor zeer verrast door verhaal.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

thomzi50 schreef:

Plot kinkt erg onorigineel.

Echt he

Ware het niet zo , dat film enigszins gebaseerd is op de ervaringen van regisseur / ex-politieagent Olivier Marchal.

Het staat volgens mij zelfs achter op het doosje

Owja , en ik mis iets op de poster van deze film

avatar van Jack2108

Jack2108

Zeer geweldige film, zeer goed gespeeld. Spannend van begin tot einde.

avatar van Zinema

scumfrog schreef:

Filmbeschrijvingen moet je echt NOOIT lezen en trailers moet je nooit kijken (kleine tip). Des te groter is de verrassing

avatar van janhero

janhero

Mooie film. Bleef boeien tot het einde. De rest is door anderen al gezegd.

avatar van ICE1907

ICE1907

is wel het kijken waard en het einde was gewoon geweldig.

avatar van dikkop

dikkop

Goeie film en sterk gespeeld door Daniel Auteuil.

avatar van thuisteler

thuisteler

Boeiende film..zeker de moeite waard..