• 9.373.905 stemmen

Met onder meer: Daniel Auteuil, Philippe Nahon en Olivia Bonamy

Gesproken taal: Frans

Plot MR 73

"Let the hunt begin!"

De stad Marseille wordt geteisterd door een reeks moorden, die verdacht veel lijken op de moorden van een zekere Subra, die inmiddels 25 jaar achter de tralies heeft gezeten en op het punt staat te worden vrijgelaten. Is er een verband tussen Subra's aanstaande vrijlating en de nieuwe reeks moorden? Rechercheur Louis Schneider (Daniel Auteuil), die Subra destijds arresteerde, denkt van wel. Van zijn chef mag hij zich, vanwege zijn alcoholisme en onberekenbare gedrag, niet met de zaak bemoeien. Maar Schneider, die niets meer te verliezen heeft, wil de moordenaar stoppen, tegen elke prijs.

avatar van cdman19800

cdman19800

Kan alleen maar zeggen; miserie, miserie en nog eens miserie

maar wel supermooi film en acteerwerk.

avatar van Fryce

Fryce

Wat kunnen die Fransen films maken. Erg goed acteerwerk, wel een erg bittere pil deze film. Maar ik heb genoten!

avatar van OlafS

OlafS

Schitterende film met een imponerende rauwe sfeer en een fantastische Auteuil.

Doet mij denken aan de film noirs van vroeger...

Heerlijk...

avatar van T.A.

T.A.

Mooie beelden, lekkere grauwe sfeer.

Soms wat langdradig.

Die Daniel Auteuil is wel cool, de Al Pacino van Frankrijk.

avatar van voomzap

voomzap

Degelijke politiefilm zoals die eigenlijk alleen uit Frankrijk kunnen komen. Het thriller-element mist hier en daar - de balans sloeg wat mij betreft net iets te veel naar drama. Al met al blijft er nog genoeg over voor een 3.

avatar van (Cinderella)

(Cinderella)

avatar van payne_

payne_

(Cinderella) schreef:

saaie langdradige film! NIET KIJKEN als je al slaperig bent.

dat kan je wel zeggen!!!

avatar van Toontje35

Toontje35

Heerljke, eerlijke realistische politiefilm. Prachtige grauwe beelden. En die Auteuil zet een prachtrol neer. Ik heb genoten (weer eens wat anders dan al die Amerikaanse films). En wat een slot

avatar van timbo_

timbo_

Enorm onder de indruk van deze film en zijn ijzersterke verhaal. De spanning wordt er ondanks het niet al te hoge tempo goed ingehouden en de flashbacks zorgen voor de nodige achtergrond. Verder is het acteerwerk ook dik in orde.

Philippe Nahon is simpelweg een erg enge man en Auteuil is ijzersterk op dreef als de verbitterde rechercheur. Daarbij komt ook nog het uitstekend uitgewerkte deprimerende sfeertje en de opening met Avalanche van Leonard Cohen. Kortom een geweldig filmpje.

4,5

avatar van deTuinman

deTuinman

(Cinderella) schreef:

saaie langdradige film! NIET KIJKEN als je al slaperig bent.

Dat is vaak met films die wel iets te melden hebben.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Gewoon een goede en degelijke mix tussen misdaad en drama. Verhaallijn van de film is gewoon goed en wordt net zoals de personages langzaam allemaal duidelijk wat zeker voor een plezierig kijkplezier zorgt. De acteurs zijn stuk voor stuk erg goed en dat gebeurd niet vaak. De film bevat tevens hele mooie beelden die een beetje een grauwe sfeer neerzet die goed bij de film past. Ik heb de film op dvd gezien en wat opvalt is dat het beeld gewoon goed is maar dat het wel jammer is dat het geluid bestaat uit alleen een 2.0 spoor. Voor mij is de film 3,5*.

Erg stroperig en bombastisch.

Op bepaalde momenten indrukwekkend, maar veelal te dik aangezet, het enige subtiele is het tempo van de film. Jammergenoeg een overdreven verhaal met enkele idiote plotwendingen.

Wel weer een erg overtuigende rol van Auteuil, ditmaal volledig uitgeblust en aan de drank. Mooie rol.

Veel minder toegankelijk dan 36 Quai des Orfèvres. De regisseur experimenteert in MR73 veel meer met vorm en het tempo ligt ook veel langzamer. Blijkbaar wou hij weer eens wat anders uitproberen.

avatar van akka

akka

triest einde van een film die opzich goed is maar te lang duurt en ook een beetje saai wordt.(Hoewel het einde absoluut niet saai is)

3.5

avatar van james_cameron

Grimmige, naargeestige maar uiteindelijk ijzersterke politiethriller met een fantastische Auteuil in de sombere hoofdrol. De film komt wat traag op gang en had iets sneller gemonteerd kunnen worden, maar het doordachte, gelaagde verhaal zuigt je als kijker al snel naar binnen. Camerawerk en muziek zijn ook geweldig. Emotioneel hakt het geheel er ook behoorlijk in. Regisseur Marchal is absoluut iemand om in de gaten te houden; zijn vorige film, Department 36, is ook indrukwekkend.

avatar van VFooR

VFooR

Prima thriller in het genre politie. De franse stad Marseille is een fantastische locatie. Behoorlijk duister en donker, prima geacteerd. De opbouw is zeer geslaagd en verrast geregeld. De climax wordt mooi aagezet...met de nodige wendingen.

Het einde bleef nog wat hangen. Blijft nod even in het hoofd hangen. Zeker een 4.

avatar van iggybiggie

iggybiggie

Saai? Traag? Allemaggies, dit is geen tussendoortje, hoor. Dit is een compleet diner. Daar moet je goed voor gaan zitten. Verder niks plannen. Niet ook nog even naar de Suprise Bar of de Cooldown willen gaan.

Zo heerlijk van kleur en sfeer dat je hem likkebaardend naar binnen schuift. Het immer groezelige decor deed me denken aan de game "The Fall of Max Payne". Schitterend.

Wat mij betreft was de Grande Finale alleen iets te Grand. Teveel epische bombast. Daar verslikte ik me helaas alsnog. Ik had liever gehad dat de jacht op de seriemoordenaar wat minder vlotjes was verlopen en meer aandacht had gehad.

Maar verder smaakte het goed hoor. Ik ga binnenkort eens bij Philippe Nahon lunchen, denk ik. Lijkt me een gezellige gastheer.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Inderdaad, een realistische politiefilm. Je moet jezelf zeker niet verwachten aan een actiefilm of een echte thriller. Want dat verlies ik wel een beetje , de spanning. Er zou nog een element in de film moeten zitten dat de film van het begin tot het einde spannend maakt. Een goed verhaal, in het begin een beetje sukkelen wie de personages zijn, dat wel. Het lijkt echter wel een op een mysterie film met een dramatisch einde. Een goede tot zeer goede mysteriefilm , maar ik mis een zekere spanning.

avatar van Reinbo

IJzersterke gitzwarte policier. Sfeervol, visueel sterk met goede acteerprestaties. Dikke 4*

avatar van thelion

thelion

Buiten gewoon naargeestige en donkere film, met zeer sterk acteer en camera werk.......

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Fantastisch camerawerk in deze film. Waardoor Marseille er nog duisterder uitziet dan de stad waar Se7en zich afspeelt.
Het verhaal zelf blijft daar helaas wat bij achter (iets te gewoontjes cq Nicci French-achtig).
Dat voorkomt helaas een hogere waardering. Sommige scenes zijn namelijk van een prachtige duistere schoonheid.
Met als hoogtepunt de arrestatie-scene bij het luxe dierenpension.

avatar van krabat

krabat

Prachtig gefilmd met sterke acteurs, maar toch had ik moeite om er lekker in te komen. Ik denk dat dit vooral komt door de verhaallijnen die niet genoeg uitgewerkt zijn (iets meer achtergrond nodig) en zeker niet lekker combineren (van de hak op de tak van het ene naar het andere verhaal, iets waar bijvoorbeeld "Crash, 2004" wel goed in geslaagd is).

Al met al toch een beetje een deceptie na Department 36. Ik denk dat Marchal iets nieuws wilde proberen, maar hierin iets te veel steken heeft laten vallen.

avatar van lykathea

lykathea

Auteuil zet een sterke rol neer, verdiept waar eigenlijk nooit gegraven wordt en speelt met ons gevoel zodat we vaak niet weten of we nou wel of niet voor hem moeten juichen. Hij is verward, somber, alcoholistisch, kortom een naar mannetje dus, en toch ook weer absoluut niet. - Ook Nahon is noemenswaardig, die blik van hem alleen al is vaak genoeg om een karakter een duivels aura te geven, maar dit keer wordt die rol zowaar omgezet, kan zo'n man daadwerkelijk tot inkeer komen, vooral in deze geportreteerde naargeestige wereld? Het antwoord lijkt evident.

Als de karakters al niet grimmig genoeg zijn krijgen we uiteraard ook nog een uiterst luguber verhaal voorgeschoteld, eentje waarvan vooraf verteld wordt dat het op waarheid berust, en de hoop dat dat een fabeltje is zou behoorlijk naief zijn. Het is bij het moedeloze af.

Totdat daar Olivia Bonamy verschijnt, een vrouw die tevens behoorlijk in de war is over haar gevoelens. Haar verleden en de haat en angst die daardoor gecreeerd zijn definiëren haar, maar hoe ermee om te gaan? En toch is dat het lichtpuntje in de film, mooi he.

Tot slot wordt de film gedragen door z'n prachtige stijl, mooie shots met op de achtergrond het grauwe wereldje, veel regen, prachtige reflecties en sporadisch een zwart-witte flashback van een gebeurtenis die Auteuil met zich meedraagt, een scene die eigenlijk nooit uitgelegd wordt, maar eenmaal toch begrepen de inktzwarte psyche van de man best kunnen verklaren.

td1991

wordt er in deze film engels of frans gesproken?

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Wat zou je de indruk kunnen geven dat er in deze film Engels wordt gesproken?

td1991

Niet dus, oke weet ik voldoende.

P.s. fijn dat je hier altijd zo'n sarcatische antwoorden krijgt

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Was niet slecht bedoeld hoor, vroeg me gewoon af waarom je twijfelde tussen Frans en Engels. Het is tenslotte een film die zich volgens de beschrijving hier afspeelt in een Franse stad en er staat ook "Frankrijk" bij. Verder wordt MR 73 bevolkt door uitsluitend Franse acteurs, dus zag niet meteen de link met de taal van Shakespeare.

De Franse cinema vind ik persoonlijk heel erg de moeite waard, dus ik zou me zeker niet laten afschrikken door de taal!

oh oke, mooi.

nouja er staat vaak genoeg (bijv.) Frankrijk waarbij in de film zelf engels wordt gesproken. ik vind het vaak vervelend om naar een film te kijken met een andere taal dan engels, dus ik heb mijn twijfels om hem te gaan bekijken. wel vind ik het stukje beschrijving wel goed. beetje een twijfel geval dus hihi. maar bedankt voor je comments zandkuiken!

avatar van Siorgi

Siorgi

Matig verhaal maar uitstekende sfeer. Marchal weet als geen ander hoe hij de wereld der policiers moet weergeven en ook in deze is dat weer schitterend gelukt. Het verhaal is echter weinig verrassend en het einde wordt te snel afgewerkt.

Goede politiefilm maar mocht iets meer zijn.

avatar van usr14112

usr14112

Op zich een goed verhaal en een typische franse sfeer. De film is wat traag en je wordt er wat depri van. Het geheel kwam wel wat onrealistisch over. Een rechercheur die keer op keer de boel verkloot, zwaar aan de drank is en toch enigzins in functie mag blijven. Weinig zelfreflectie heeft. Zwaar geklooi met bewijsmateriaal en een chef die hem steeds de hand boven het hoofd houdt. Een seriemoordenaar aanhouden met ze tweeën om maar met de eer te kunnen strijken. Geen toestemming nodig van justitie enz.... Begrijp dat de regiseur een ex politieman is in Frankrijk. Kan me niet voorstellen dat dit werkelijk zo erg is.

2,5 *

avatar van lykathea

lykathea

usr14112 schreef:
Heerlijk toch, dat een film dat kan oproepen. Iemand met The Deer Hunter op #1 moet dat wel erkennen toch (of was het sowieso als pluspunt bedoeld?)

Je zegt het eigenlijk zelf al, Schneider heeft veelal schijt aan de regels (en alhoewel dat voor even getolereerd wordt, omdat de man een krediet heeft opgebouwd in voorgaande jaren, is hij na een tijdje toch echt zwaar de lul, hoor), maar als hij eenmaal denkt de moordenaar opgespoord te hebben, gaat hij uiteraard niet eerst aan justitie een blaadje vragen voor toestemming om de man daadwerkelijk op te pakken. Slim is het niet, nee, maar zo is Schneider.