• 9.374.212 stemmen

Met onder meer: Daniel Auteuil, Philippe Nahon en Olivia Bonamy

Gesproken taal: Frans

Plot MR 73

"Let the hunt begin!"

De stad Marseille wordt geteisterd door een reeks moorden, die verdacht veel lijken op de moorden van een zekere Subra, die inmiddels 25 jaar achter de tralies heeft gezeten en op het punt staat te worden vrijgelaten. Is er een verband tussen Subra's aanstaande vrijlating en de nieuwe reeks moorden? Rechercheur Louis Schneider (Daniel Auteuil), die Subra destijds arresteerde, denkt van wel. Van zijn chef mag hij zich, vanwege zijn alcoholisme en onberekenbare gedrag, niet met de zaak bemoeien. Maar Schneider, die niets meer te verliezen heeft, wil de moordenaar stoppen, tegen elke prijs.

avatar van usr14112

usr14112

Dat was inderdaad als een pluspunt bedoeld. Ik hou wel van dat type films. Waar ik niet zo van hou is dat onrealistische. Als Schneider krediet heeft opgebouwd is het een kei van een rechercheur die ook weet dat zomaar zonder toestemming iemand aanhouden onrechtmatig is. Schijt aan regels of niet, je hebt niks aan zo een aanhouding want je moet hem meteen weer laten lopen. Ook met je dronken kegel boven een lijk hangen en een wattestaafje door haar mond halen kwam ook niet geheel waarheidsgetrouw over. Kortom, dit doet mijns inziens afbreuk aan de film en zorgt voor een lagere waardering...sorry

lykathea

Dat eerste lijkt me trouwens niet eens meteen zo. Beschuldig je zo'n man als gerespecteerd rechercheur voor zo'n moord, dan gaan ze toch wel eerst even een dubbelcheck doen, voordat ze die man meteen laten lopen, maar zoals gezegd, bepaald slim is het niet. Dat laatste wat je zei is inderdaad wel gebruikelijk in films, maar alles behalve realistisch.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Erg goede film. Hou wel van dit soort genre...

avatar van veron29

veron29

ik heb de film net gekeken, maar heb blijkbaar tog her en der wat gemist, ik vroeg mij namelijk af wie ie vermoorde in die kamer die hij binnestormde?? De sexscene zeg maar, waarna ie doorgaat naar Surban geloof ik? Was dat nou Kolotov?? Graag antw? thx

lykathea

Surban? Kolotov? - Heb je de film wel helemaal helder zitten kijken? Schneider eindigt op het einde het leven van Kovalski en Subra.

avatar van veron29

veron29

nee heb em idd niet helemaal helder zitten kijke, kon me gedachten er soms moeilijk bijhouden. Maar dan heb ik de film tog wel begrepen op me naamsverwisselingen na dan haha. Het lijkt er op tog:p

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Hierbij herriner ik me nog het fantastische acteerwerk van Auteuil. En bij mijn vorige commentaren had ik dat er nog niet begeschreven. Daarmee

avatar van T.A.

T.A.

lekker rauw. Ik hou van deze regisseur, kijk uit naar zijn nieuwe films.

avatar van Kirth

Kirth

td1991 schreef:

... ik vind het vaak vervelend om naar een film te kijken met een andere taal dan engels ...

Dus jij prefereert een Franse film die Engels gesproken is ? Niks is afgrijselijker dan dat... Ik vind dat je steeds een film moet bekijken in de taal waarin hij gemaakt is...

avatar van Kirth

Kirth

Heb de film gisteren gezien en kan niet anders dan mijn teleurstelling uiten. Dat de politie agent een probleem heeft is al vlug duidelijk, maar waarom duurt erg lang voor de kijker het weet. De flashback waren inderdaad rauw en hard, voor de rest te weinig actie.

Kirth schreef:

Waarom zou je alles liever meteen uitgekauwd op je bordje krijgen, dan dat je er zelf achter komt?

Door één flashback, één scene in het ziekenhuis, één zin die Moussa Maaskri zegt en een fotootje van Schneider's vrouw in z'n locker kan je de puzzelstukjes in elkaar zetten, alvorens de film het, voor de wat minder oplettende kijker, min of meer alsnog "verteld". Dat lijkt me in elk geval een betere contructie dan maar meteen met de deur in huis te vallen, waardoor een deel van de mystiek rondom Schneider's karakter zou verdwijnen.

avatar van deTuinman

deTuinman

toevallig dat de mensen die moeite hebben met de film rond de 16 zijn

als ik 16 ben ga ik toch ook niet das kapital lezen

Zinema schreef:
Maar ook een behoorlijk fout, althans zo lijkt het: Olivia vraagt aan de agenten waar Daniel zich bevind en wordt de weg gewezen door een agent. Ze komt schijnbaar nooit aan. Vreemde montage. Volgende scene wordt Daniel gegerepen door twee collega's en vervolgens krijgen we de scene waar Olivia hem voor het eerst lijkt te ontmoeten. Op een volledig andere locatie. Erg slordig.

Ik heb de film gisteren in de herkijk gedaan, en omdat ik de fout die jij aankaartte had onthouden, heb ik er ook op gelet.

Justine vraagt aan de agenten of ze Louis kan ontmoeten, de agenten bellen vervolgens niét naar Louis maar naar Mateo (de man links), een van hun superieure en/of vriend van Louis die wel aanwezig is, die op de tweede etage zit (Office 215). Vervolgens sturen ze Justine naar hem toe.

Dát gesprek zien we nooit, maar we kunnen zelf vaststellen dat Mateo en Justine een gesprek hebben gevoerd, Mateo overtuigd is geraakt van de goede bedoelingen van Justine en hij haar heeft verteld waar Louis woont, en daarom zien we haar daar een aantal scenes later ook op de trap zitten.

In de scene dat ze naar de agenten gaat en de scene dat ze uiteindelijk aankomt bij Louis zit ook een vrij groot tijdsverschil, bij de eerste scene is het namelijk nog licht buiten, en bij de volgende allang avond. In dat tijdsbestek van middag naar avond heeft Louis alweer een aantal dingen meegemaakt, o.a. dat bezoekje van Kovalski. Daarom ook dat Louis in eerste instantie zegt "sorry ik heb een moeilijke dag achter de rug"

avatar van Adviseur

Adviseur

Heerlijke spannende film met brute angst momenten. Zeer goed opgezet, niet voorspelbaar. Heb de film ook overdag beoordeeld door de hoofdstukken opnieuw te bekijken. De spanning blijft dan ook merkbaar aanwezig en voelbaar.

De film doet mij een beetje denken aan Léon.

Léon (1994) - imdb.com

avatar van bild

bild

Sfeervolle politiefilm met zeer goed acteerwerk. Bij momenten ook zeer spannend.

avatar van El-royo

El-royo

Aardige film, maar ook niet meer dan dat. Verhaal wordt vrij langzaam gebracht en van mij had de speelduur ook wel iets korter gemogen. 1 keer kijken en daarna snel in de kast wegstoppen!

avatar van RodneyS

RodneyS

Film met een heerlijk sfeertje en prima acteerwerk. Ik vond het alleen wel een erg lastig verhaal..

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Een verhaal dat niet eens heel bijzonder is, krijgt toch een uitwerking die iets moois zo in het kwadraat zet.

Geweldige, maar deprimerende film. De film trok al direct mijn aandacht door de mooie openingscene en de muziek van Leonard Cohen.

Acteerwerk is overtuigend en op vele momenten zelfs indrukwekkend. De film blijft, ondanks de wat stropige voortgang, constant boeien.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Het leek wel alsof de hoofdrolspeelster gedurende de film een dode sneeuw-egel op haar hoofd had liggen.

Positief: Op zich wel aardige actie zonder dat het erg J.C.V.Damme wordt.

Een fijne sfeer en perfect camerawerk.

Negatief: Weer een typisch Frans drama-gebeuren: Een anti-held, "overspel" spelende (ex-)vriendinnen (die het met de ergste mannen doen natuurlijk), jonge vrouwen die bekken met oude mannen, extreem dramatische dialogen, twee wijnflessen vol tranen, iedereen met een sigaret in de mond en dan niet niet gewoon roken zoals hier..... nee, zo enorm vol overgave paffen dat de cameraman om de drie kwartier een vochtig tissue'tje over de lens moet vegen.... En natuurlijk: sex en een oude Franse automobile.

Teentje knoflook erbij en Franser kan het niet worden.

avatar van Trustie

Trustie

Beetje depressieve film, maar verhaal was best sterk, idd een lastig verhaal, maar dat draait vanzelf wel bij als je blijft kijken! goed einde! 3!

avatar van decicco

decicco

Geweldige misdaad-film. Daniel Auteuil levert werkelijk enorm goed acteerwerk en leeft zich helemaal in in zijn depressieve rol.

Geweldige cinematografie! Alles is super mooi in beeld gebracht, de variaties van zwart-wit en gewoon kleur maakt de film compleet.

Een waargebeurd verhaal dat zeer mooi verfilmd is.
Het einde van de film is erg sensibel.

De film sleurt je helemaal mee in het verhaal waardoor je je geen minuut verveelt. Zeer zeker een aanrader waar men toch een gevarieerde mening over heeft.

Geheel mee eens.

avatar van trebremmit

trebremmit

Beetje een tegenvaller, matig verhaal en weinig inhoud, de sfeer is erg naargeestig en depressief, wat ik dan weer wel kan waarderen. Helaas erger ik me altijd kapot aan alcoholisten, ik heb niks met zulke mensen en irriteer me daarom alleen maar aan de hoofdpersoon. Toch zijn het camerawerk en het kleurgebruik een reden om hier nog een voldoende aan te geven.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Uitstekend misdaaddrama. Had van Marchal eerder al 36 Quai des Orfèvres gezien, en die was me - mede dankzij de acteerprestatie van Auteuil - goed bevallen.

En da's met MR73 niet anders. Integendeel, deze is me nog een stuk beter bevallen. Een rauw en naargeestig sfeertje, visueel bijzonder fraai, een erg sterk verhaal dat de spanning er constant inhoudt en een uitmuntende acteerprestatie van Auteuil die zich volledig smijt als alcoholistische rechercheur. Prachtige openingsscène trouwens.

De titel van deze film is overigens vrij banaal eens je de ware toedracht kent, maar dat speelt verder natuurlijk geen enkele rol.

Het einde was prima zo. Had voor mij eigenlijk niet anders kunnen/mogen aflopen. Volledig in de lijn van z'n depressieve karakter glijdt Schneider zo ver af dat hij al diegenen die hem nog in de weg liggen om het leven brengt, al is het wel om verschillende redenen. Zijn vrouw bijvoorbeeld vermoordt hij uit liefde. Knappe neergaande spiraal.

Hoop dat Marchal nog meer van deze prenten gaat maken!

avatar van gmx

gmx

Aardig filmpje maar had er wat meer van verwacht. Er kwamen naar mijn smaak ietwat te veel cliche's aan bod. Tja, een detective/thriller bestaat misschien ook wel bij de gratie van cliche's maar goed, toch stoorde ik me er aan. Verder voelde ik me geen enkele keer betrokken bij welk personage dan ook.

Buiten de inhoud om zijn er gelukkig wel wat aardige aspecten te vinden. De kleurstelling/cinematografie beviel me goed, het acteerwerk is zeer dik in orde en de algemene sfeer die de film uitademt laat toch wel enige indruk achter.

Dikke 2.5 *

avatar van joko16

joko16

In prachtige kleuren gefilmde spannende film met aangrijpende spanningsmomenten. Zeer goed opgezet, niet voorspelbaar.

De hoofdrolspelers zijn stuk voor stuk toppers met Auteuil als uitschieter.

De sfeer in de films is erg goed weergegeven alleen het interieur van het politieburo is wel erg shabby.

Beslist een aanrader.

avatar van _Casper_

_Casper_

aardige film, maar ik misde de connectie tussen sommige dingen...waarom die moordenaar die uit de gevaningis kwam wat voor rol hij bij het verhaal speelde on andere

maar alsnog 3*

lykathea

Wat is er niet duidelijk? Meneer heeft de ouders van een van de hoofdpersonages vermoord, en komt later terug om haar te vermoorden?

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Rauwe en realistische film, visueel bijzonder knap. Het verhaal steekt goed in elkaar. Vrij deprimerend.

avatar van Icer

Icer

Sterke Franse politiefilm op waarheden gebaseerd.

Een verontrustend detail is dat juist deze waarheid niet lijkt te bestaan.

Aanrader!