• 9.373.705 stemmen

The Substitute 2: School's Out (1998)

Actie | 89 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: The Substitute II / The Substitute: Out of Siberia

Geregisseerd door: Steven Pearl

Met onder meer: Treat Williams, Owen Stadele en Edoardo Ballerini

Plot The Substitute 2: School's Out

Als Rendall Thomasson, een leraar uit Brooklyn, op straat is neergestoken, verschijnt op zijn begrafenis een onverwachte bezoeker. Het is Carl Thomasson, de broer van Rendall en huursoldaat. Carl is vastbesloten om de dood van zijn broer te wreken. Hij meldt zich aan als invaller op de school van Rendall en gaat werken in een aparte vleugel van het gebouw, waar de moeilijk opvoedbare kinderen zitten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van otherfool

otherfool

Williams is prima in dit vermakelijke vervolg op de film met Berenger. De film moet het duidelijk niet van z'n nuance hebben maar zorgt toch wel voor anderhalf uur wegkijkplezier, al is de film niet te betrappen op al teveel niveau.

2,5*.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Tja, er komen wel een paar grappige scènes in en ook de actiegedeeltes zijn wel te pruimen. Scène met jojo en radio zijn idd van het beste.

Wel stel ik mij vragen bij het nut/logica van verschillende gebeurtenissen in de fillm:
1) Wat is eigenlijk het nut van Treat Williams' sidekick? Ok, hier en daar doet hij wel iets, maar als held zou Williams nog beter uit de verf komen mocht hij alles alleen doen. Ik vond het een beetje een overbodige rol.
2) Hoe komt het dat de conciërge nog nooit gezien heeft dat er in de garage onkoosjere dingen gebeurden en hij dus de politie had kunnen verwittigen (hij had wel al geluiden gehoord, maar zelf nooit op onderzoek uitgeweest, hoewel hij van paracommando zijn toch wel al kaas gegeten had).
3) Hoe komt het dat een les op die school altijd maar 5 minuten lijkt te duren?
Thomasson zegt iets (zijn eerste zin die dag in de klas) en hij wordt al onderbroken door de bel.

My point: er is veel te weinig nagedacht over hetgeen men in de film liet gebeuren en voor mij komt het dan ook vooral neer op het uitmelken van het waarschijnlijke succes van de eerste (die ik niet gezien heb en waar ik dus geen oordeel over vel). Ik snap niet wat er nog zo goed kan zijn aan deel drie en vier

avatar van Zinema

Williams neemt het stokje over en doet het iig niet minder dan zijn voorganger. Af en toe een vermakelijke scene, maar de clichématigheid stagneert ale ambitie.

avatar van Spetie

Blijft een vermakelijke film en Treat Williams is gewoon heerlijk op dreef hier. oogt allemaal erg goedkoop en ongeloofwaardig ook, maar vermakelijk is het allemaal wel. Een Chinees als leider van een bende zwarten komt ook niet echt realistisch over, maar ach het kijkt allemaal lekker weg en verveelt geen moment.

avatar van 606

Leuke film met erg vermakelijke stukken erin.

Alleen opvallend dat er geen directeur te bekennen is.

3,5 ster

avatar van Film Pegasus

Een pak minder dan de vorige film. Treat Williams is dan ook geen Tom Berenger en bakt het er wat minder van. Beter is wel de geloofwaardigheid. Buiten de 'gang' lijkt dit meer op een gewone school dan in de vorige school. Ook de manier waarop Thomassen in de school terecht kan is beter. Veel minder zijn de gevechten en de actiescènes die waarschijnlijk te wijten zijn aan een minder budget. Het eindgevecht is nog te doen, maar daar trekken ze de hele film niet mee recht. Veel variatie is er ook niet met Substitute 1, iets wat wel bewust zal gedaan zijn om een succesvolle formule niet te veranderen. Maar dan herhaal je jezelf wel natuurlijk. De film kan er nog nipt door.

avatar van Theunissen

Zelfde verhaal als het eerste maar dan wat minder. Er zitten een paar leuke scenes in en dat is het dan ook. Treat Williams deed het overigens aardig als vervanger van Tom Berenger.

avatar van kalehein

kalehein

Mag niet eens in de schaduw staan van zijn voorganger.

Hoewel dat niet eens een meesterwerk is, kijkt hij vele malen beter weg dan dit prulwerkje.

Williams is een nog ongeloofwaardiger personage dan Berringer, die nog enig charisma heeft.

Verhaallijn en acteerwerk zijn dramatisch.

Leuk voor een sombere winteravond (maandag of zo) en liever wat later op de avond. Zeker geen prime-time materiaal.