The Substitute 2: School's Out (1998)
Genre: Actie
Alternatieve titels: The Substitute II / The Substitute: Out of Siberia
Geregisseerd door: Steven Pearl
Met onder meer: Treat Williams, Owen Stadele en Edoardo Ballerini
Plot The Substitute 2: School's Out
Als Rendall Thomasson, een leraar uit Brooklyn, op straat is neergestoken, verschijnt op zijn begrafenis een onverwachte bezoeker. Het is Carl Thomasson, de broer van Rendall en huursoldaat. Carl is vastbesloten om de dood van zijn broer te wreken. Hij meldt zich aan als invaller op de school van Rendall en gaat werken in een aparte vleugel van het gebouw, waar de moeilijk opvoedbare kinderen zitten.
Karl Thomasson
Jonathan Bartee
Mack Weathers
Mace
JoeHallenbeck
Vorige week gezien op de BBC. Totaal overbodig vervolg op The Substitute (toen nog met Berenger). Invalkracht Williams gaat undercover werken op een school en dwingt respect af door met regelmaat een paar leerlingen af te rossen. 1*.
roda
Matige film, dat in de verste verte niet het niveau van The Substitute met Tom Berenger haalt.
Treat Williams heeft niet de uitstraling om deze film naar een hoger niveau te tillen. Het verhaal is al honderd keer beter vertelt. Ondanks alles is het toch nog kijkbaar.
2 sterren.
WiLL
Ik vind Williams beter geschikt als "mercenary" dan Berenger, die toch tijdens deel 1 al over the top was en op mij geen indruk maakte.
Verhaal is niet origineel, maar toch zeer goed kijkbaar. Er zit in deze film meer leraar / leerling en minder soldaatje spelen, wat ik een pluspunt vond.
sn@ke
- 2077 berichten
The substitute ***
Tja , the substitue reeks begon met een erg aardig eerste deel met Berenger. Treat Williams vervangt hem in dit tweede deel , veel verschil zit er niet tussen de 2. Qua acteerprestaties worden maar weinig potten gebroken. Het concept blijft erg kijkbaar. Williams die wat leerlingen aframmelt en op het eind een pure "special commando" schietpartij in de school , zoals bij het eerste deel. De leerlingen zijn weer de grootste cliché-figuren ever ... wel leuk om Guru als little B eens te zien spelen .. Voor een echt goede film in dit genre blijft 187 onovertroffen.
Frantic01
Helemaal mee eens.
djelle
Ik vind hem boven - noch -onderdoen bij zijn voorganger. Kijkbaar en boeiend concept, maar het wordt weer nergens echt superinteressant. Ook de actiescenes zijn wederom te gering aanwezig om echt vermakelijk te worden. Die brutale final battle op het einde vond ik wel grappig. Zo amoreel als maar kan zijn (typisch). Kijk beste jongeren, geweld en moord is soms wel de beste oplossing.
Mooie speech met die jojo trouwens.
2* (deel 1 was dan toch nog ietsje beter bij nader inzien)
otherfool
Williams is prima in dit vermakelijke vervolg op de film met Berenger. De film moet het duidelijk niet van z'n nuance hebben maar zorgt toch wel voor anderhalf uur wegkijkplezier, al is de film niet te betrappen op al teveel niveau.
2,5*.
Eazyfan
de eerste was veel beter maar deze valt nog best mee.
kArIzMa_TuRk
leuke vermakelijke film is dit zeg, ben hem nu aan het kijken echt een goeie film. krijgt een 3,5* van mij
Turkeyloverz
die leerlingen in de klas
''wie weet wat impase is?''
leerling: ''eh, iets als comp-ass''
Class of 1984 deel 8 en dan ook 8 keer zo slecht. Krappe 1,5.
En da zijn de moordpartijen nog eens totaal onorgineel.
kArIzMa_TuRk
die leerlingen in de klas
''wie weet wat impase is?''
leerling: ''eh, iets als comp-ass''

en die ''jojo'' scene
d.a.f.

en die ''jojo'' scene
inderdaad, 2 geweldige scene's. Vond het ook wel lollig dat hij toen hij met zijn impase verhaal bezig was, de radio de ruit uit gooide, om vervolgens rustig verder te gaan over zijn impase verhaal en die radio + jongen erin te betrekken.
Leuke film, netjes geacteerd, goed camerawerk, kan echter niet tegen de 1e opboksen. 3*
lowhusky
best wel slecht, maar vermakelijk. natuurlijk is die carl niks vergeleken met Shale. Echt saai, want de volgende twee delen bevatten ook treat williams in de hoofdrol.
2,5
Filminspecteur
Inderdaad, een paar grappige scenes. Maar deze film heeft nauwelijks nog iets met school te maken, zijn voorganger is beter. Hij knalt gewoon zonder een kick te geven een paar leerlingen af. Er zit wel actie in maar ik vind de vorige beter
Sportingerke
Tja, er komen wel een paar grappige scènes in en ook de actiegedeeltes zijn wel te pruimen. Scène met jojo en radio zijn idd van het beste.
Wel stel ik mij vragen bij het nut/logica van verschillende gebeurtenissen in de fillm:
1) Wat is eigenlijk het nut van Treat Williams' sidekick? Ok, hier en daar doet hij wel iets, maar als held zou Williams nog beter uit de verf komen mocht hij alles alleen doen. Ik vond het een beetje een overbodige rol.
2) Hoe komt het dat de conciërge nog nooit gezien heeft dat er in de garage onkoosjere dingen gebeurden en hij dus de politie had kunnen verwittigen (hij had wel al geluiden gehoord, maar zelf nooit op onderzoek uitgeweest, hoewel hij van paracommando zijn toch wel al kaas gegeten had).
3) Hoe komt het dat een les op die school altijd maar 5 minuten lijkt te duren?
Thomasson zegt iets (zijn eerste zin die dag in de klas) en hij wordt al onderbroken door de bel.
My point: er is veel te weinig nagedacht over hetgeen men in de film liet gebeuren en voor mij komt het dan ook vooral neer op het uitmelken van het waarschijnlijke succes van de eerste (die ik niet gezien heb en waar ik dus geen oordeel over vel). Ik snap niet wat er nog zo goed kan zijn aan deel drie en vier
JTV-kijker
- 2017 stemmen
aardige film, kvond hem zeker niet zo slecht als het gemiddelde wat hier bij deze film is aangegeven
M.Goodkat
aardige film, ik heb treat williams wel graag als acteur, ook dit genre boeit mij zeer, de probleemklas-genre
Williams neemt het stokje over en doet het iig niet minder dan zijn voorganger. Af en toe een vermakelijke scene, maar de clichématigheid stagneert ale ambitie.
Blijft een vermakelijke film en Treat Williams is gewoon heerlijk op dreef hier. oogt allemaal erg goedkoop en ongeloofwaardig ook, maar vermakelijk is het allemaal wel. Een Chinees als leider van een bende zwarten komt ook niet echt realistisch over, maar ach het kijkt allemaal lekker weg en verveelt geen moment.
3) Hoe komt het dat een les op die school altijd maar 5 minuten lijkt te duren?
Dat viel mij ook op inderdaad. Ach ja en zo klopt er nog wel meer niet in de film, maar dat heeft wat mij betreft ook wel weer zijn charme.
Leuke film met erg vermakelijke stukken erin.
Alleen opvallend dat er geen directeur te bekennen is.
3,5 ster
Een pak minder dan de vorige film. Treat Williams is dan ook geen Tom Berenger en bakt het er wat minder van. Beter is wel de geloofwaardigheid. Buiten de 'gang' lijkt dit meer op een gewone school dan in de vorige school. Ook de manier waarop Thomassen in de school terecht kan is beter. Veel minder zijn de gevechten en de actiescènes die waarschijnlijk te wijten zijn aan een minder budget. Het eindgevecht is nog te doen, maar daar trekken ze de hele film niet mee recht. Veel variatie is er ook niet met Substitute 1, iets wat wel bewust zal gedaan zijn om een succesvolle formule niet te veranderen. Maar dan herhaal je jezelf wel natuurlijk. De film kan er nog nipt door.
aburex
Middelmatige actie-wraakfilm. Het is dan ook een TV-film. De eerste was stukken beter
Zelfde verhaal als het eerste maar dan wat minder. Er zitten een paar leuke scenes in en dat is het dan ook. Treat Williams deed het overigens aardig als vervanger van Tom Berenger.
markie1978
Grappige film, soms zie leuke foutjes.
De klok die in de gang van de school hangt, staat op een bepaalt moment op 14.35.
Dan begint er een scene de klok is nu even buiten beeld, maar nadat scene is afgelopen staat de klok op 19.10 zit dus bijna 5 uur tussen, terwijl scene maar 1 minuut duurde.
lars-pixar
In de tv gids stond er 1 ster voor, ik dacht die moet ik wel eens zien, en ja toevalig om een mooie tijd en datum.
Een beejte een simpel verhaal wat eerder is gebruikt volgens mij.Casting vondt ik erg goed waarin het acteer werk niet te overdreven is.Veder inderdaat een paar foutjes en een laag budget volgens mij?Deze film heeft me erg over tuigt en ben hem gaan zoeken en gevonden op marktplaats helaas wel voor even 5,00euro maar goed het is een prima film. 3,0*
RuudC
Niets tegen Treat Williams (die een prima rol neerzet) of deze film, maar dit is geen sequel. Dit is een kopie. Ik vraag me eigenlijk af of het eerste uberhaupt een succes was, waardoor dit gerechtvaardigd zou kunnen worden.
Het voordeel is wel dat omdat het nauwelijks van het gave eerste deel afwijkt, dat ook deze best vermakelijk is. Vandaar de drie en een halve ster. Treat Williams durft daarbij tenminste wel de stereo van het vervelende snotjong uit het raam te knikkeren en op deze school zit in ieder geval een maffe concierge met een Vietnamtrauma. Ach, de actie is goed, maar voor de rest mis je niets wanneer je The Substitute met Tom Berenger gezien hebt.

The Substitute: Failure Is Not an Option
2001