• 9.378.534 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Franck Khalfoun

Met onder meer: Rachel Nichols, Simon Reynolds en Wes Bentley

Plot P2

"A new level of terror."

Op Kerstavond moet Angela (Rachel Nichols) tot erg laat overwerken. Tot haar grote schrik blijkt dat ze dan die avond het prooi te zijn van een gestoorde beveiligingsagent (Wes Bentley). En aangezien iedereen gezellig thuis kerst zit te vieren, moet Angela helemaal in haar eentje proberen om de daden van de psychopathische agent te overleven. Maar dit is nog niet zo makkelijk.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Redelijk.

Alleen gekeken vanwege de naam Aja. Een van mijn favoriete regisseurs die me met Piranha 3D en Haute Tension blij kon maken. De regisseur van dit filmpje is me overigens wel bekend van een andere film die op mijn watchlist staat.

Het verhaal begint wat saai. Het duurt niet lang voor er gevaar dreigt maar het is gewoon niet spannend of echt eng. Ondanks een paar redelijk effectieve schrikmomenten ben ik het dus eens dat dit geen spannende griezelfilm was.

Ondanks dat zaten er toch wel een aantal leuke scenes in, Vooral de eerste kill was leuk en het acteerwerk zit ook wel snor. Nichols was toch wel goed in beeld gebracht, Bentley kwam niet echt over als een schurk maar voerde zijn rol toch prima uit.

Leuk tussendoortje, maar geen hoogvlieger in het genre.

avatar van cor1946

cor1946

Heerlijke film, bleef boeiend tot het einde. Het acteren was prima.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Vermakelijke film, die in het algemeen toch wel standaard over komt. Enkele originele (gruwel) scenes worden goed in beeld gebracht, maar brengt de film verder niet naar een hoogte punt. Hoofdactrice Rachel Nichols weet haar rol wel overtuigend neer te zetten, even goed als Wes Bentley die ook wel uitblinkt in zijn personage. Als Nichols opgeven moment in een jurk de film door moet lopen lijkt het nog sexy te gaan worden ook. Verder geen slechte film en zeker eens de moeite waard.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Eigenlijk is dit weer een film over een kat en muis spelletje tussen de twee hoofdrolspelers, waarvan je het einde zo kan raden.

Maar toch vond ik de plaats van gebeuren wel origineel gevonden, en waren er enkele zeer goede scènes in.

Vooral de eerste zeer bloederige scène met de man in de stoel was goed in beeld gebracht, niet voor gevoelige zielen.

En de acteerprestaties konden me ook wel bekoren, het meisje heeft zelfs wat weg van Jodie Foster, qua uiterlijk dan toch, want hoewel ze het niet slecht doet, is haar acteerprestatie niets met wat Foster doet.

Kortom: zeker geen slechte film dit, maar een topper is het nu ook weer niet.

Dit is een film die ik met veel plezier opnieuw heb bekeken, vind hem zelfs nog beter dan toen ik hem voor het eerst zag.

Lekker bloederig, echt voor de liefhebbers van dit genre, maar zoals ik reeds zei, niet voor gevoelige zielen !!

avatar van Kondoro

Kondoro

“How could you kill a poor, defenseless animal? Angela! You're really starting to piss me off!”

Deze staat al echt een hele lange tijd op het programma om te kijken tijdens de kerstdagen, het liefste natuurlijk op kerstavond waar deze film zich ook afspeelt maar, ik kon niet meer echt wachten en dit was de uitgelezen kans om deze film te kijken. Ik moet zeggen dat ik me toch nog verassend genoeg vermaakt heb met deze film. Het is uiteraard een concept wat we al veel meer hebben gezien en welke dus niks vernieuwends is maar, ik heb me uit stekend weten te vermaken na een toch wat rustig en wellicht ook saai begin van de film.

Op een gegeven moment wordt de film eigenlijk steeds interessanter om te zien. En dat komt voornamelijk door de spanningsopbouw die de film kent. In het begin was net nogal nietszeggend al begon de film wel gelijk mysterieus, het lijkt erop dat ‘Khalfoun’ er geen touwtjes om bind en dat vind ik zelf echt wel heel fijn, geen gezeur eromheen, leer de personages even kennen en ga direct over tot actie.

De film wordt spannender maar, is nergens echt extreem eng te noemen. Ik vond de psych killer wel interessant, zeker omdat ik zelf ook in dat vakgebied zit. Het is echter nergens origineel en we kennen er al velen in dit genre. Toch kan ‘P2’ zeker bij poten omdat het een aantal leuke gore elementen kent, die niet overdreven vaak voorkwamen maar wanneer ze er waren, ze ook goed zijn. Ik benoem zelf graag het moment wanneer hij een collega van ‘Angela’ vast heeft gebonden aan een stoel, daarna een paar klappen geeft met zijn flashlight en vervolgens hem tegen de muur aan drukt met zijn auto, of beter: verpletterd. Aangezien we daarna een shot zien waar de ingewanden er uit liggen en hij vervolgens nog een paar keer tegen het lijk aan knalt. Heerlijk maar ook wel gruwelijk.

Dat zijn de momenten waar deze film het toch wel van moet hebben. Aangezien de setting vrij klein is en er op een gegeven moment niet meer veel uit te halen was (noem het moment dat ze in de lift gaat zitten die hij vervolgens laat vollopen, dat water zou in het echt door alle kiertjes heen gaan maar hier vult de lift zich dusdanig op dat ze wel weer naar beneden moet. Niet te bedenken dat er kortsluiting is geweest, dan lijkt het mij dat die lift niet meer werkt). Het maakt het niet persé gelijk onrealistisch maar ik zat wel te wachten op soms wat meer hardere scenes (de ene eerder benoemt is ook de enige scene die zo erg is).

De cast deed het prima, en die ‘Rachel Nicols’ is een prachtige dame om te zien, deed het overigens ook niet verkeerd in de film. Dus ja, prima vermaakt met deze prent, en de kerstthema komt er leuk uit gezet! Prima!

avatar van ibendb

ibendb

P2 gaat over een vrouw dat op kerstavond gevangen wordt gehouden in een ondergrondse parkeergarage door een gestoorde bewaker. Alleen al door die korte omschrijving heb je waarschijnlijk de hele film al gezien.

Er is niet veel dat origineel, goed doordacht of zelfs maar enigszins vermakelijk is. Het is allemaal nogal flauw en het verhaal heeft geen enkele reden om 97 minuten door te gaan. Domme personages nemen nog dommere beslissingen en blijkbaar zijn NY cops barslecht in hun werk.

Men heeft nog wel geprobeerd om wat spanning op te bouwen, maar het is allemaal tevergeefs omdat we alles al duizend keer eerder hebben gezien en beter.

2* voor een deel van de gore en een vrij interessante eerste 20 minuten.