• 9.375.183 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Franck Khalfoun

Met onder meer: Rachel Nichols, Simon Reynolds en Wes Bentley

Plot P2

"A new level of terror."

Op Kerstavond moet Angela (Rachel Nichols) tot erg laat overwerken. Tot haar grote schrik blijkt dat ze dan die avond het prooi te zijn van een gestoorde beveiligingsagent (Wes Bentley). En aangezien iedereen gezellig thuis kerst zit te vieren, moet Angela helemaal in haar eentje proberen om de daden van de psychopathische agent te overleven. Maar dit is nog niet zo makkelijk.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Demoniac

Demoniac

Een aantal behoorlijk heftige momenten vooral het moment dat het nagelvijltje in het oog van Bentley wordt gestoken.
Verder eigenlijk wel redelijk spannend en leuke score ook.

Ik had eigenlijk verwacht dat het een droom zou zijn. Ze valt immers in slaap wanneer ze op haar taxi wacht. Ik dacht dat aan het einde van de film die telefoon zou gaan met de mededeling dat de taxi er is. Dit bleek dus achteraf helemaal niet zo te zijn

avatar van gotti

Verrassingsfilm op het AFFF. Helaas maar weinig boeiend. Vanaf seconde 1 is al duidelijk hoe de zaken ervoor staan en als ook nog eens met een climax begonnen wordt de bureaustoelgast die aan gort wordt gereden dooft de film als een nachtkaars uit. Jammer...

avatar van Macmanus

Macmanus

Eens met Gotti. Voorspelbare film met bijzonder weinig goor of anders leuks. Erg jammer ook dat de finale zo snel en saai was. had stilletjes gehoopt dat als ze tegen elkaar in gaan rijden. Ze zouden botsen en beide door het ruit zouden vliegen en dan met elkaars hoofd tegen elkaar uiteen zouden spaten. Maar helaas.

2 miezerige sterretjes.

avatar van OlafK

OlafK

Ik vond dat de film nergens echt verontrustend werd, nergens ging ik van spanning rechtop zitten of schoot ik eens uit mn stoel.

Voor de rest een aardige wegkijker met enkele grappige scènes die echt gigantisch over-the-top waren.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Deze film combineerd spanning en bruut geweld op een zeer goede manier!

deze film grijpt je bij de keel en laat niet meer los, van het begin tot het einde een ijzersterke film!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vrij voorspelbare, maar erg genietbare thriller met de nodige dosis geweld. Deze is geschreven en geproduced door Alexandre Aja en dat voel je wel aan de atmosfeer die de film uitademt en het brute geweld dat er in te zien is.

Al bij al een leuke wegkijker als je er niet teveel van verwacht.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

De Amerikanen bakken er werkelijk waar niets meer van. Mijn waardering voor Aja wordt met elk project minder. Dit door hem geschreven verhaal had alleen kunnen werken, wanneer aangepakt door de nieuwe stroming van Europese horrorregisseurs. Zij weten hoe met weinig middelen een intense filmbeleving te creëren. Zie films als The Children en Eden Lake. Nergens is in P2 enige spanning voelbaar. Het slachtoffer blijft gedurende de ganse speeltijd kans op kans krijgen op overleving, wat de belevenis van de kijker niet al te goed doet. Ook mist de bad guy de geringste vorm van dreiging. Elke vorm van hopeloosheid wordt teniet gedaan, waardoor P2 elk doel voorbij schiet en wij zo met de zoveelste standaard kat en muisspel zitten. Boe Amerika.

avatar van P8rb

P8rb

Lekkere horror/thriller die zich op een leuke locatie afspeelt. Vond er wel een paar erg leuke scenes inzitten en Wes Bentley past goed in zo'n soort rol. Kleine 4 sterren omdat dit wel mijn ding is.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film bevat een behoorlijk standaard verhaal. Er zit werkelijk niks origineels bij. De vrouw die opgejaagd word, de bewaker waar ze zich veilig waande die vermoord word, de politie die langskomt maar uiteindelijk toch niks kan vinden en dan het standaard einde waarin ze de dader doodt en kan ontsnappen. Niks verassend dus.

En ook al kan je alles van te voren voorspellen .... toch vind ik het een spannende film om naar te kijken. Jammer dat je niet meer ziet van het hoe en waarom van de dader. Maar toch kijkt deze film wel lekker weg.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Bijna de hele eerste helft van de film viel heel erg tegen. Het zat volgepropt met voorspelbaarheid, en domme acties die alleen in films kunnen voorkomen gepaard met wat nutteloos gebrabbel. Daarbij gaf de 'moordenaar' me niet echt dat beeld van hem. En de film gaf meer wat weg van een half thriller, half humoristisch verhaal dat grotendeels gevuld zou worden met dialogen. Maar langzaam maar zeker begon het steeds interessanter te worden, qua alles. Ook de moordenaar liet gelukkig z'n ware aard zien, waardoor ik me wat makkelijker in de film kon plaatsen. En ook de 'gegijzelde' zit erg goed in haar rol.

Er begonnen wat interessante onverwachtse dingen voor te vallen, en de film werd langzaam aan steeds beter. En ze bewijzen daarmee ook dat je met weinig acteurs/actrices een goede film kan maken. 90% van de film zien we maar 2 mensen in beeld: de 'psycho stalker' Thomas (Wes Bentley) en de belaagde Angela (Rachel Nichols).

Uiteindelijk komt het helemaal alleen op Angela aan en word het een one-aan-one fight tussen haar en de stalker, en word de film op wonderbaarlijke wijze afgesloten.

Ik zou kunnen zeggen dat de film slecht is door het begin, maar aan de andere kant zorgde dat er voor dat ik het einde alleen maar beter vond.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

In't begin krijg je een paar effectieve verschietmomenten voorgeschoteld, je weet wel, een slot dat ineens openspringt, een blaffende hond, iemand die onverwachts achter je staat...
Eigenlijk verschoot ik meer van't geluid dat plots héél hard door de boksen knalt dan van wat er op't scherm te zien was.
Dat deed het slechtste vermoeden...

Gelukkig herpakt de film zich serieus vanaf die scène waar Angela's bewaker haar meeneemt voor een ritje met de wagen naar een lager gelegen niveau van de parking...
Vanaf dan wordt het een spannende overlevingstocht waarin Angela probeert uit de klauwen te blijven van haar belager.
Oef, de film is gered !

7/10.
Wat begint als een doorsnee Thriller ontpopt zich na een tijdje als een spannende overlevingsfilm waarbij je op het randje van je zetel zit mee te supporteren met Angela, die er alles aan doet om haar belager te snel af te zijn.

Gelukkig is zij niet van de slimste, want dan zou de film snel afgelopen zijn.
Zo heb je namelijk in een moderne ondergrondse parkeergarage aan elke in of uitgang brandmeldknoppen staan die na het indrukken er van de hulpdiensten verwittigen zodat die enkele minuten later ter plaatse zijn. Een brandbijl rukt ze wel van de muur maar de nabijgelegen brandmeldknop schijnt ze niet op te merken, op zulke momenten denk je wel even: wat een kalf !

Maar ja, het mocht niet te snel afgelopen zijn hè.
Zet je verstand dus op nul en geniet van deze leuke Thriller

Een knap regiedebuut, deze regisseur ga'k in de gaten houden, als hij zo doorgaat kunnen we nog goeie films van hem verwachten !

avatar van La Eme

La Eme

Niet echt originele thriller met een hoog 'ja hoor! '' gehalte. Ik zelf ben afgehaakt na de scene met de Rottweiler. 1,5 ster

avatar van mrwhite

mrwhite

ik denk dat ik nooit een film gezien heb waar de titel zoveel in beeld werd gebracht

maar al bij al is dit een behoorlijke film alleen werd ik niet echt meegetroken door adrenaline en spanning en dat is net wat zo'n film nodig heeft.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Zeer aardige thriller met hier en daar wat losse bouten maar ook veel leuke aspecten.

Zo vond ik de setting erg leuk, verfrissend misschien. Dat is misschien het beste woord voor deze thriller. Ik denk dat ik zelden een parkeergarage als setting heb gezien, terwijl het zich natuurlijk uitstekend leent voor een horror/thriller. Het is ook een typische setting, een parkeergarage geeft mij soms ook de rillingen, laat staan als je alleen bent en de lichten gaan uit. Dat laatste transformeerde de parkeerplaats in een nog spannendere locatie. Erg goed gekozen door Franck Khalfoun.

Daarnaast houd ik van extremen; heel veel locaties of heel weinig. En hetzelfde geld voor personages. Dus van de minieme locaties en personages was ik erg gecharmeerd.

De beide acteurs deden het overigens goed, vooral Wes Bentley, wat een fantastische acteur. Hij brengt de parkeerwachter erg overtuigend.

De parkeerwachter vond ik 1 van de betere aspecten van de film. Wat een heerlijke, ietwat grappige bad-guy! Verfrissend is wederom het woord wat ik zoek.

Naast de bovenstaande pluspunten is er niet veel meer over deze film te zeggen. Het is allemaal degelijk, maar niets bijzonders. Af en toe een mooi shot maar filmtechniesch gezien blijft mediocre. Ook hadden de personages wat meer inhoud mogen krijgen, ze waren best oppervlakkig.

P2 is dus een leuke film die een frisse wind door de horror/thriller genre laat waaien. Vooral door de setting die voor spanning en mooie belichting zorgt, en Wes Bentley die hier een erg leuke bad-guy neer zet.

avatar van Beloki

Beloki

Matige, zeer voorspelbare thriller. Zelden spannend. Het actweerwerk was dan weer wel goed. Een tussendoortje, maar eigenlijk nog minder dan dat.

B.

Middle of the road niemendalletje.

Echt slecht is het niet. Duurt niet al te lang, kijkt vlot weg, gaat niet (echt) vervelen en kent een paar vlotgore scenes.

Maar verder is het gewoon niet goed genoeg. Er gaat zero dreiging uit van de kidnapper, het wil echt nergens spannend worden, visueel laat men veel kansen opbenut en ook de soundtrack wil niet echt meewerken.

Alles waar men spanning uit kon puren is ondermaats, waarmee de film bij momenten aardig z'n doel voorbijschiet.

Degelijk voor een keertje, maar verder redelijk snel vergeten en op naar hopelijk iets beters. Had toch op meer gehoopt, gezien de voor MM aardig hoge score voor een horror.

avatar van Lau1986

Lau1986

Best een aardige spannende thriller. Ik had hier niet veel van verwacht, maar het viel mij reuze mee. Paar aardige schrik momentjes.

avatar van rep_robert

Opzich een geinig filmpie, wat vooral leunt op drie sterke punten. Twee daarvan kan je bij Nichols vinden en de derde is de uitstekende prestatie die Bentley neerzet als psycho.

Voor de rest is het behoorlijk standaard hap en ook nergens echt verrassend, op wat lekkere gore na.

Gemiddeld: 2,5*

avatar van FillumGek

FillumGek

Film die me nog best meeviel. Het is een ouderwets kat-en-muisspel geworden die aardig wat toffe scenes en een kleine dosis spanning bevat.

P2 speelt zich bijna in zijn geheel af in een gesloten parkeergarage. Nadat Angela klaar is met werken start haar auto niet en vraagt ze om hulp aan een vriendelijke bewaker. Deze bewaker blijkt echter helemaal niet zo vriendelijk en voor ze het weet moet ze vechten voor haar leven.

Aangezien de film grotendeels wordt gevuld met twee personen is het maar goed ook dat ze goed gecast zijn. Bentley speelt een goede geobsedeerde psychopaat die echter nooit echt angstaanjagend wordt. Komt ook omdat hij de ene keer kwaadaardig is, maar de andere keer in een slachtofferrol kruipt waardoor hij een teer zieltje lijkt. Zijn motief is even simpel als duidelijk en dat is te begrijpen. Nichols heeft namelijk twee grote pluspunten en ze wilt ons dat maar wat graag laten weten. Mooie meid verder die naar behoren het hulpeloze slachtoffer speelt.

Het is soms een beetje spannend, al weet je wel hoe het gaat eindigen want het is allemaal zo voorspelbaar als de pest. Veel scenes waarin Tom de parkeergarage doorzoekt naar de vluchtige Angela en gelukkig zitten er ook een paar heerlijke gore scenes in, al zijn die schaars. Effecten zien er goed uit en het einde is ook erg cool. Leuk filmpje.

avatar van killerfreak

killerfreak

Spanning wordt mooi opgebouwd, en wat een zalig kerstfeestje moest worden ontaardt in een ware nachtmerrie voor het hoofdpersonage.

Acteerprestaties zijn zeker van behoorlijk niveau, en de film kan me dan ook boeien tot het einde. Iets beter dan gemiddeld horrorfilmpje, toch 'maar' 3*

avatar van Shinobi

Shinobi

Vermakelijke horror, met helaas niet al te veel gore. Toch wel leuke scènes als: de man die goed aangereden wordt, de hond die gekild wordt en natuurlijk de twee grote pluspunten van mevrouw Nichols.
Plus Bentley die een goede rol als psycho neerzet.

Leuk als tussendoortje, 3,0 sterren.

avatar van Fortune

Fortune

Mislukt filmpje.

Ze proberen er hier een psychologische nagelbijter van te maken maar het mislukt op meerdere fronten. Er is geen spanning of dreiging wat natuurlijk funest is voor een film als deze.

De psychopaat acteert goed maar komt niet dreigend over en zijn motieven komen niet boven water waardoor heel zijn actie nogal dubieus overkomt.

Heel erg pover camerawerk; zit geen greintje creativiteit of enthousiasme in.

Ik ben een voorstander om met minimale omgevingen, sfeer en spanning te creëren en waar kan je dat beter doen dan in een donkere lugubere parkeergarage.

Maar dat lukken de makers nog niet een klein beetje.

Het kerstdiner wat ongemakkelijke scenes moet voortbrengen kwam ook slecht over, heb meer ongemakkelijkheid en onderhuidse spanning gevoelt bij een aflevering van Goede Tijden.

Teleurstellend, vervelend en vooral erg saai.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Deze horror/thriller die eigenlijk meer een thriller is, pakt aardig uit. De film opent wat aan de saaie kant, maar wordt al gauw spannend wanneer blijkt dat de hoofdrolspeelster is opgesloten. De film is uiteraard niet origineel, wat mede komt door de locatie waar vrijwel de hele film zich afspeelt, maar blijft constant spannend en boeien.

Prima wegkijker

avatar van Zinema

Kitt’s kerstavond.

Ondanks de intro met Eartha Kitt’s schitterende Santa Baby en het misschien wel nog mooiere Blue Christmas van Elvis Presley, is de kerstsfeer ver te zoeken in deze aardige griezelfilm. Wat er zich in de parkeergarage tijdens kerstavond afspeelt weet voldoende te onderhouden, ondanks de welbekende voorspelbaarheden. Erg spannend wordt het daardoor niet, maar wat onvoorziene gorigheid weet wel de haren op de arm te doen rijzen.

Goed.

avatar van Marino96

Marino96

Een leuke film die je vooral niet op kerstavond moet kijken voor een kerstsfeer. Het is in mijn ogen geen horror maar een thriller. In de hele film zat er namelijk een bedoelde schrikeffect in de film. Daarnaast vond ik bentley een geniale psychopaat spelen. Wel vond ik de dat de film wat mistte. De psychopaat wou namelijk de vrouw niet vermoorden (zkr in het begin) en daardoor ging er wat spanning weg. Wel ging de film en lekker doorheen.

Door deze redenen krijgt deze film 3,5 ster

avatar van Spetie

Best een vermakelijk filmpje, die ondanks dat je alles al weleens gezien hebt, vooral de moeite waard is dankzij de twee hoofdrolspelers.

Rachel Nichols is een mooie meid die redelijk acteert, maar voor het oog hier zeker de moeite waard is. Het is echter vooral Wes Bentley, die hier de show steelt als psychopaat. Erg mooi, dat hij af en toe lekker overdreven reageert, terwijl hij een paar seconden later weer subtiel sarcastisch te werk gaat. In ieder geval zorgt hij voor heel wat humor en dat is net wat een filmpje als dit nodig heeft.

Los daarvan zitten er ook best nog een aantal harde scenes in, waarbij de camera het behoorlijk goed in beeld weet te brengen. De mate van voorspelbaarheid is hier overigens wel erg hoog en verder kent het verhaal maar weinig verrassingen of onverwachte zaken, wat dan weer wel een beetje jammer is. Toch is het allemaal erg vermakelijk, kijkt het lekker weg en verveelt het geen seconde.

avatar van Theunissen

Opzicht was dit wel een leuke thriller met een eenvoudig verhaal, want het draait eigenlijk maar om twee personen en speelt zich ook continue af in één gebouw en dan met name in de parkeergarage (vandaar de titel P2 welke natuurlijk refereert naar parkeerdek 2) daarvan.

Maar ondanks dat het allemaal vrij eenvoudig is, wist deze film me zeker te boeien en zat het met de uitvoering ook goed. Dat laatste komt vooral op conto van de gestoorde beveiligingsagent Thomas die geweldig en zeer overtuigend werd gespeeld door Wes Bentley. Hoewel hij soms lekker grof (zeker de scene met de auto en de man vastgebonden op de bureaustoel) tekeer ging beschikte hij ook over de nodige humor en gladde praat. De rol van het slachtoffer Angela werd goed gespeeld door de fraaie Rachel Nichols, die op het begin na vrijwel continue rondliep in een wit onderjurkje waarbij haar decolleté zeer goed te zien was (er werd bewust ook regelmatig de camera op gericht). Het einde was overigens sterk en lekker grof, maar wel uiteraard verdiend.

Omdat deze film maar eigenlijk draait om twee personen en zich ook continue afspeelt in één gebouw, is het op een gegeven moment wel wat langdradig. Dat had men kunnen voorkomen door de film maar op circa 80 minuten te houden, want dat is meer dan genoeg voor een film als deze. Maar ondanks dat heb ik me gewoon prima vermaakt met deze leuke thriller.

P.S. de scene met het onderwater zetten van de lift was geinig bedacht.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een héééél klein beetje Hitchcock-achtig. Een vrouw die alleen door de catacomben van een kantoorkolos zich moet verplaatsen, deuren die op slot zitten en een on-willige portier. Een aardig verhaal maar al zo vaak gezien, toch voor het geheel een 7-.

avatar van Antinous

Antinous

Super goede Film! deze moet je zien, en beter dan de meeste films ,

ook de beveiliger die de vrouw in zijn greep heeft is een goed acteur die zijn vak verstaat,

ik heb echt de hele film door zitten genieten en lachen,

vooral in het begin toen zij vast getekend zat aan de tafel met een ketting rond haar enkel en hij deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was en gewoon een stukje met haar wilde eten en samen kerst wilde vieren. heerlijk ziek vond ik dat.en bij die scene dat de andere beveiliger als gijzelaar zijn kop met de auto tegen de muur geplet werd vond ik ook erg genieten.

heerlijke film waarbij je in de huid van de psychopaat kruipt. deze film absoluut een 10+

avatar van james_cameron

Niet slecht, deze door Alexandre Aja geproduceerde thriller met horrorelementen, maar plot en personages zijn net iets te dun om echt indruk te maken. De film moet het vooral hebben van een paar extreem bloederige en gruwelijke momenten. Uiteindelijk is het allemaal echter erg dertien-in-een-dozijn, hoe vlot en vakkundig de film ook gemaakt is.