• 9.375.972 stemmen

Geregisseerd door: Paddy Breathnach

Met onder meer: Lindsey Haun, Jack Huston en Maya Hazen

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Shrooms

"Get ready to get wasted."

Een groep Amerikaanse tieners reist naar Ierland om een oude vriend te bezoeken. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar magische paddenstoelen. Vervolgens beginnen de hallucinaties en de jongeren worden plotseling aangevallen door gruwelijke wezens. Maar de jongeren weten niet of dit nu hallucinaties zijn of de gruwelijke werkelijkheid. Als één van de jongeren dan de gevaarlijke Death Head paddenstoel opeet, begint de nachtmerrie pas echt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Mwoah, dit had volgens mij nog wel een stuk slechter gekund. Desondanks is Shrooms de zoveelste cliché 'Amerikaanse tieners in een donker bos worden achterna gezeten en weten niet meer wat echt is en wat niet' film. Wat personages, dialogen en script betreft is dit zo afgezaagd als maar kan en ook de gore en de creaturen in het bos vallen tegen. De film leunt voornamelijk op voorspelbare schrikmomenten en mooie, schreeuwend rondrennende dames.

De uitvoering maakt het gelukkig ietwat beter, met een paar aardige, sfeervolle visuele momenten en een klein handjevol leuk gevonden ideeën. Het is echter jammer dat de makers zich hiervan bewust waren en de trucjes tot vervelens toe blijven gebruiken. Dit maakt Shrooms in combinatie met het redelijk futloze script zeker geen film om in te lijsten. De speelduur van slechts 75 minuten is gelukkig weer een pluspunt.

2 sterren.

avatar van Roxyxxx

Roxyxxx

vond dit besl een aardige horror, met een leuke wending in het verhaal.

avatar van Mr. Teeuwen

Mr. Teeuwen

Matige film...

Ik was in de videotheek en in mijn ooghoek zeg ik de titel "Shrooms". Interessant dacht ik, aangezien ik een binding heb met psychedelica en ik vind dat er veel te weinig films zijn over dit onderwerp, waar juist kansen liggen om prachtige films te maken. Blueberry is daarvan een geniaal voorbeeld!

Maar deze film viel me ontzettend tegen!

Echt een dertien-in-een-dozijn-film eerste klas. Een film van een beginnend producent toevallig?

Vond de personage's zwak, standaard teenage-movie. Ook de effecten vielen me vreselijk tegen. Juist dat kun je zo vet maken als het gaat over paddo's! Verder ook erge standaard horrormomentjes. En dan ook steeds van die goedkope uitleg van dingen door steeds details te herhalen van zogenaamde belangrijke informatie voor het verhaal.. erg cheap en simpel.

Een gemist kans...

Ik zal graag zien dat meer producenten zich hieraan gaan wagen en goed werk afleveren! Dit vond ik niet veel...

Hier en daar aan het begin wel grappige dingen, maaer daar is alles mee gezegd.

avatar van Mr. Teeuwen

Mr. Teeuwen

Overigens is Blueberry wel een extreem voorbeeld.. ik snap wel dat niet ieder filmteam zo'n groot budget heeft.. maar toch valt er veel meer uit te halen dan dit. Dit is fantasieloos. De paddo's speelden op den duur gewoon eigenlijk meer een bijrol in een clichéverhaal eerste klas.

avatar van pg-love

pg-love

Aardige Film niet slecht ofzo goed acteerwerk zitten soms grappige stukken in enzo. en de verhaal is ook goed bedacht.

avatar van earnhem

earnhem

lache man ik vond hem erg vermakelijk!

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Ik vond dit zeker een prettige film om te bekijken. Verhaal is leuk verzonnen en ook aardig uitgewerkt. Beelden van de film waren mooi geschoten en dat gaf wel een creepy effect. Door het snelle tempo van de film en de korte speelduur verveelt de film geen minuut. Ik vond de film wel vrij voorspelbaar en weet je als je goed oplet precies hoe het zit. De acteurs deden redelijk hun werk en dat is iets wat je niet vaak in dit genre tegenkomt. Beeldkwaliteit dvd was vrij goed en de film heeft ook een prima geluid (5.1) waardoor het zeer aangenaam kijken is en wat ook helpt aan de schrikmomenten. Ik vond de film zeker niet op een B-film lijken als is het er wel 1. Kortom voor mij is de film ondanks toch wel een hoop lage reacties 3,5* waard.

avatar van film88888

film88888

Ik had eigenlijk helemaal niet verwacht dat deze Shrooms zo goed zou zijn !

Ik ben helemaal aangenaam verast, en vooral in het begin, en het eerste halfuur waar we nog kennis maakte met een oud Urban Legend(zoals in elke horror film bijna: o.a. Cabin Fever.) wat dus gebeurde in de streek waar de personage's zitten. De film had echt prachtig camerawerk, maar echt PRACHTIG !

Waar ik echt bij bewijzen van spreken achterover viel van het verschieten, want als ik eerlijk mag zijn heb ik al een lange tijd niet meer zo een film gezien met zo mooi, en deftig uitgewerkt camerawerk.

De dialogen vielen ook best mee, en het verhaal kon erdoor. Ook al is het helemaal niet orgineel, maar kon er zeker door.

De duistere sfeer paste helemaal in de film, en de spanning was goed.

Maar alleen jammer dat het einde zo geforceert afgemaakt is, en dat alles opeens snel ging, en ook als we zagen wat er eigenlijk gebeurde, en wie het deed was ik beetje teleurgesteld, maar het is zeker een aardig filmpje, dat me heel goed heeft verast.

3,5

Chainsaw schreef:

En toch ben ik het sterk met je oneens. Om te beginnen omdat die clichéformule wel degelijk geïnjecteerd wordt met enkele creatieve ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld de visuele flair die je zelf ook al aankaartte. Wazige, dromerige shots en een resem jumpcuts zorgen ervoor dat de bovennatuurlijke sfeer perfect gehandhaafd blijft. En dan heb je nog de kern van de film rond de trips, die in mijn ogen een "geldige" katalysator is voor wat jij omschrijft als een "weten niet meer wat echt is en wat niet"-film. Ik bedoel maar dat het hier om een realistische oorzaak-gevolg situatie gaat en dat het dus geen zoveelste horrorfilm is met bovennatuurlijke aspecten.

Ook erg knap is hoe - net als in The Blair Witch Project - de eigenlijke film constant verwijst naar de legende die bij het begin wordt aangekondigd. Als klap op de vuurpijl is er dan nog het slot dat al het voorgaande in een ander perspectief plaatst. Zo leef je als kijker constant mee met de personages en ga je ervanuit dat alle gruwelen gewoon hersenspinsels zijn als gevolg van de trip. Maar als de enige overlevende (en dader) op het einde reflecteert over haar daden wordt prompt de link gelegd met de legende van de doodskoppaddestoeltjes. En precies die terugkoppeling vind ik erg knap gevonden.

Verder heeft Shrooms natuurlijk z'n minpunten, want de suspense is niet altijd even prominent aanwezig en ook slaagt de subplot met de twee bosbewoners er niet bepaald in Shrooms dat extra weirde tintje mee te geven. Wel overtuigend was die mysterieuze figuur die constant doorheen dat bos zweefde. Het feit dat ie nooit echt zichtbaar was, maar toch altijd en overal voelbaar aanwezig, maakt veel goed. De laatste tien minuten in dat gebouw waren dan weer overbodig en als setting een pak minder geslaagd dan die donkere, dampende bossen.

Eindbalans: Onderschatte film die in veel aspecten aan The Blair Witch (onder invloed) refereert, maar nergens een goedkope ripoff wordt en desondanks enkele minpunten zich toch staande houdt door een gepaste stilering en een inventieve plot.

mikey

Artistieke vondsten zoals dromerige scenes zijn niets meer dan een naar dubbel beeld of onscherpe beelden. Monster is ook beslist niet eng, je ziet iets op afstand en vervolgens staat hij voor de camera te brullen, ondersteund met de eeuwige schrikgeluidjes (gewoon vervelend zo flauw). daarnaast zien de effecten er ook erg digitaal uit. Maar dat vind ik nog niet eens het ergste. Nog erger is is dat je als filmmaker inmiddels wel mag weten dat films over bijvoorbeeld tijdreizen altijd nooit kloppen, en daarom moet je het gewoon niet maken. Ook dit thema: vrouw blijkt het toch zelf gedaan te hebben, ondanks alles wat je te zien krijgt klopt voor geen meter. Sterker nog: ik had het in eerste instantie al meteen door, rekening houdend met het gegeven: klopt het gewoon niet. Alles is onlogisch. De film wordt een gatenkaas. Wat niet klopt weet ik niet, misschien slaat het in dit geval gewoon enkel en alleen nergens op.

mikey schreef:

klopt voor geen meter

Wat ik me dan afvraag: moet alles persé kloppen? Voor mij niet alleszins, een beetje spelen met de wetten van de fysica werkt bij dit soort thema's alleen maar sfeerbevorderend in mijn ogen.

mikey

Tja in onze poster de post-moderne tijdperk hoeft schijnbaar niets meer te kloppen. Toch lijkt het me handig omdat spanning en geloofwaardigheid altijd hand in hand gaan.

mikey schreef:

Laat dat dan jouw mening zijn, ik zie het anders . Want hoeveel horrorfilms zijn écht geloofwaardig?

mikey

Niet realistisch maar voorstelbaar: geloofwaardigheid! Het gegeven mag dan wel nooit kunnen maar is het geloofwaardig in beeld gebracht? Denk aan The Thing.. nee zoiets kan nooit, maar zoals daar weergegeven: ga je toch in het verhaal mee.

Ik wou even melden dat 1 van de reden dat ik een film kijk omdat het juist onrealistisch is en niet echt kan gebeuren dat heet fantasie !!!!

En is juist een goede ontsnapping aan het zo realistische leven !!!!!

waarom zou je films kijken die ook voor op je stoep kunnen gebeuren ??

greets

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Slaapverwekkende film die nooit, maar dan ook nooit spannend is. De opname-locatie ontleent zich uitstekend voor lugubere horror, maar daar is niets van te vinden. In plaats daarvan krijgen we ruim een uur lang flitserig gemonteerde beelden van trippende mensen. Het is allemaal erg flauw en veel van hetzelfde, nooit wordt er opgebouwd naar een sterke scene. Natuurlijk is er weer de oversekste tienerinsteek, zoals gebruikelijk in veel van deze horrorfilms. De basis van het verhaal had mooi uitgebouwd kunnen worden, maar in plaats daarvan wordt het scenario telkens weer ongeloofwaardiger. Het einde slaat alles omdat het in de eerste plaats voorspelbaar is, en in de tweede plaats totaal geen indruk maakt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Halcyon schreef:

Over het visuele aspect en de sfeer kunnen we elkaar de hand schudden, maar inhoudelijk heb ik maar weinig van die creatieve ingrediënten voorbij zien komen. De paddo's zijn misschien nieuw in het concept, maar verder is het script zo dertien in een dozijn als maar kan. De hoofdpersonen (met uiteraard de geilneef, de grapjas, de domme blonde meid en de alleswetende leider) of die stereotype hillbillies in het bos; het kon uit elke willekeurige horrorfilm komen. En ook die visioenen (wat uiteindelijk toch gewoon een kwestie van 'wat is echt en wat is niet echt' is) zijn uiteindelijk alles behalve vernieuwend, ook al ligt de oorzaak nu bij iets anders. De film zit verder gewoon vol met scènes die al zo vaak zijn gedaan, de makers hebben de standaardformule amper aangeraakt.

Halcyon

Mja, ik vond die hele insteek met die paddenstoelen net een extra dimensie geven aan de standaardformule die gehanteerd werd. Het zal er inderdaad vanaf hangen in welke mate je die insteek interessant vindt of niet.

avatar van Niriath

Niriath

Enigszins saaie film, (na toch wel redelijke verwachtingen) maar het einde maakte een hoop goed..

avatar van meijer76

meijer76

IK , vond hem welgemeend de moeite waard

Het is een intressant verhaal met een onverwacht einde

Ik zou hem kijken!

avatar van samoht87

samoht87

Ronduit slechte film, zelfs saai te noemen.

De subtitel doet haar naam eer aan.

Het is knap van Breathnach dat hij ondanks de vrijwel gestandaardiseerde mechanieken van de moderne (tiener)Horrorfilm het voor elkaar krijgt niet één enkel maal een fatsoenlijke spanningsboog op te bouwen. Daarmee geeft hij deze film overigens de genadeslag: dit soort films kijk je meestal niet voor het geniale plot, maar vaak wel omdat je verwacht een leuke, ritmische film te zien. Het enige ritme in deze kijkervaring is dat er regelmatig iemand fluistert dat ie saai is. Soms lijkt de beste man hier en daar ook nog eens te willen afwijken van uitgesleten paden, maar is daarbij ook allergisch voor innovativiteit: geen goede combinatie. Ook zijn de semi-epileptische trips zijn niet schokkend genoeg en het geheel is dusdanig in beeld gebracht dat het je niet in de film weet te zuigen.

Daarbij komt ook nog eens dat het hele 'trippen' amper aan de orde is in deze film. in plaats van een film vol psychedelisch-verontrustende beelden in elkaar te zetten (ik verwachte meer avant-garde-achtige elementen) wordt er gewerkt met een of ander half brak uitgewerkte vorm van quasi-toekomstkijken. Het plot begint clichématig, om zichzelf vervolgens geforceerd voort te trekken. Daarbij kun je de 'wending' aan het eind van de film al van mijlenver zien aankomen.

Zonde van mijn tijd. 0,5 punt omdat de shots leuk geframed waren.

avatar van fratsfrats

fratsfrats

Ik ben het volledig eens met de voorgaande post (samoht87), maar zet alleen wel vraagtekens bij het woord "innovativiteit", bedoel je niet "innovatie"?

Ook ik geef deze film 0,5. Het is tegenwoordig zeer lastig om binnen het laaggekwalificeerde genre horror enigszins verrassend of vernieuwend om de hoek te komen, maar deze film doet niet eens haar best om de slecht geschreven plot op een goede manier aan haar kijkers te presenteren. Letterlijk in slaap gevallen, had met mijn ogen dicht en oordoppen in nog een leukere filmervaring kunnen hebben.

Dat zijn 86 minuten van mijn leven die ik nooit meer terug krijg. Waarom probeer ik toch steeds weer dit soort films te kijken?

avatar van otherfool

otherfool

Armetierige horror zonder spanning, zonder gore, zonder lef. Geen nieuwe invalshoeken hier (waar dat met het plot nog enigszins had gekund), saai in beeld gebracht en met domme karakters. En de surprise twist is natuurlijk allesbehalve een surprise.

1*.

avatar van Noodless

Noodless

Halcyon schreef:

Goede uitleg die de film dus ook die meerwaarde geeft !

Ik ga hier ook mee akkoord. Goede, sfeervolle horrorfilm die warempel ook goed in elkaar steekt. 7,5/10

avatar van Reinbo

Leuk filmpje. Een soort Blair Witch Project meets Deleverance op paddo's. De kille gestilleerde cinematografie geeft de film een fijne look en ook de trippy beelden werken precies goed. De inlanders zijn geweldig! Enkel jammer van het eind, zonder obligate plottwist was het beter geweest.

Maar al met al wel een veel betere film dan het overhypte BWP.

Een kleine 3,5*

avatar van 606

vond er maar weinig aan te warrig en druk.

Geen gore stukken en slecht acteerwerk

Bof.

Link met Blairwitch is er enkel op wat oninteressante punten. Verder kan dit hypergestileerd werkje amper vergeleken worden met fake-amateuristische van BWP.

Visueel een aantal sterke shots, leuk gebruik van licht/kleur en soms goed editwerk. Jammer genoeg evenveel slecht editwerk en scenes die maar pover werken. Heeft er ook mee te maken dat het gezicht van de bad guys echt zo belachelijk is. Had die cape er gewoon overgehouden en het was al 10 keer spannender geweest.

Gedoe met de paddos vond ik maar flauw. Het vee was al geweldig irritant, al het geschreeuw maakte het er niet beter op. Ook een wat goedkope oplossing voor het "wat wel en wat niet echt" gedoe, goedkoop omdat je het al van ver ziet aankomen vanwege de setup.

Einde was ook bagger, eens met Reinbo dat ze die twist beter hadden laten varen. Zet Haute Tension wel weer op wil ik zo'n einde zien.

Had veel kunnen zijn. Betere editor, iemand die wat slimmer met de scares en enge beelden omging, het verhaaltje dat toch iets slimmer mocht en een bende toffere tieners. Voor de look van de film nog 2.5*, die draagt een verder erg slechte horror.

avatar van balder

balder

grappig en vermakelijk filmpje. ik heb een tip voor iedereen de hem lager dan een 3 geeft eet eerst wat shrooms en ga dan die film. kijken word hij zeer interresant van

avatar van ;)

;)

niet echt een sterk verhaal en soms wat te overdreven.

goed om is te zien maar zeker geen 2x

avatar van WendyS

WendyS

de moeite ni waard om te bekijken, tijdverlies