• 9.374.652 stemmen

Redbelt (2008)

Geregisseerd door: David Mamet

Met onder meer: Chiwetel Ejiofor, Tim Allen en Emily Mortimer

Plot Redbelt

"There's always a way out. You just have to find it."

Redbelt speelt zich af in een wereld van portiers, kooivechters, politieagenten en leden van speciale eenheden. Mike Terry en zijn vrouw Sondra hebben samen een sportschool waar ze les geven in Jiu-Jitsu. Alhoewel hij een getalenteerde vechter is, weigert hij deel te nemen aan wedstrijden waarmee hij geld kan verdienen en zijn sportschool zou kunnen behoeden voor een faillissement. In plaats daarvan traint hij zijn studenten in zelfverdediging volgens de aloude Samoeraicode. Als hij op een dag de filmster Chet Frank (Tim Allen) redt, krijgt hij een baan aangeboden in Hollywood. Hierdoor verandert zijn leven zo drastisch dat hij toch voor de eerste keer van zijn leven in de ring moet stappen.

avatar van Zinema

Dit goed te pruimen drama is bij vlagen vaag maar zeer onderhoudend. Door een ietwat ongeloofwaardige twist toe te passen verliest de film zijn klasse. Enigzins voortbordurend op dit deels geslaagde element raffelt de film zich af naar een teleurstellend einde. Bovengemiddeld.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Degelijk drama dat het toch vooral van een uitstekende Chiwetel Ejiofor moet hebben. Verder een aardig filmpje dat ik morgen echter alweer ben vergeten.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

"Redbelt speelt zich af in een wereld van portiers, kooivechters, politieagenten en leden van speciale eenheden. " Dit zinnetje in de korte omschrijving is toch wel overdreven vind ik...Nu lijkt het of de film speelt zich af in het criminele milieu, waarin er af en toe een botsing plaatsvindt met de politie. Dit was totaal niet het geval, maar dit geheel terzijde.

De film zelf was wel aardig, met een goed verhaal. Het verhaal zat goed ineen, met af en toe een mooie wending (wat het ook niet echt voorspelbaar maakt). Een pluim voor Chiwetel Ejiofor, die het werkelijk zeer goed doet. Het was de eerste keer dat ik hem aan het werk zag, maar ik zou het niet erg vinden moest ik hem meer aan het werk kunnen zien.

De film zakte wel af naar het einde toe, mé een ontzettend zwak slot vond ik. jammer, aangezien de film echt wel goed begon.

avatar van blurp194

blurp194

Prettige onderhoudende vechtfilm-met-verhaal, dat nog redelijk lang spannend blijft ook. Maar na afloop ga ik me toch een beetje afvragen waar ik nou eigenlijk naar heb gekeken. Het verhaal zit vol gaten, slordigheidjes, overbodige scenes. Voor de romance tussen Dinges en Hoeheetzeookalweer hoef je ook niet te kijken - da's een van die subplotjes die ze vergeten zijn, kennelijk. En, klap op de vuurpijl - ik vind het vechten wat tegenvallen.

Ejiofor en Mortimer acteren leuk en redden daarmee de film nog ietwat.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/sport film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Jammer komt uit commerciële tv zender RTL 7, iedere keer tussendoor reclame en een rare logo....