• 9.374.485 stemmen

Redbelt (2008)

Geregisseerd door: David Mamet

Met onder meer: Chiwetel Ejiofor, Tim Allen en Emily Mortimer

Plot Redbelt

"There's always a way out. You just have to find it."

Redbelt speelt zich af in een wereld van portiers, kooivechters, politieagenten en leden van speciale eenheden. Mike Terry en zijn vrouw Sondra hebben samen een sportschool waar ze les geven in Jiu-Jitsu. Alhoewel hij een getalenteerde vechter is, weigert hij deel te nemen aan wedstrijden waarmee hij geld kan verdienen en zijn sportschool zou kunnen behoeden voor een faillissement. In plaats daarvan traint hij zijn studenten in zelfverdediging volgens de aloude Samoeraicode. Als hij op een dag de filmster Chet Frank (Tim Allen) redt, krijgt hij een baan aangeboden in Hollywood. Hierdoor verandert zijn leven zo drastisch dat hij toch voor de eerste keer van zijn leven in de ring moet stappen.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Oh oh. Nog een comedian gone serious. Heeft in het verleden wel eens gewerkt, maar Tim Allen? Ik weet het niet hoor...

avatar van The Last

The Last

Trailer ziet er goed uit, ziet er tenminste niet zo duf uit als al die andere vechtfilmpjes. Wil sowieso een aantal films van Mamet zien, blijkt een getalenteerde scriptschrijver/regisseur te zijn.

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Uitstekende film! Buiten de casting van Tim Allen was alles perfect. Het verhaal is erg boeiend en zuigt je erin van begin tot eind, de film verveelt geen moment. Ejiofor doet het buitengewoon goed, net zoals de rest van de cast (met uitzondering van Allen, maar die is gelukkig niet veel in de film te zien). Het is geen vechtfilm maar een zeer goede drama met een paar (goede) gevechten. En dan dat einde..... erg mooi!

avatar van bisse

bisse

Belachelijk slechte film met de stomzinnigste en stroefste dialogen die ik ooit gezien heb. De twee seconden actie die er in voor komt is slecht in beeld gebracht. De verhaallijn slaat werkelijk alles. Zaken die er toe doen worden niet verklaard of wordt twee seconden aandacht aan besteed maar dingen die helemaal geen aandacht verdienen worden tot in den treure uitgewerkt. Mamet mag er van mij ondertussen echt langzaam mee gaan ophouden.

o,5 ster voor deze megadrol

avatar van dikkop

dikkop

Van mij 4 sterren voor deze film, maar dan moeten ze wel het woord "actie" weg laten. Vind ik toch wel misleidend. Je wilt toch wel je genre film uitkiezen waar je op dat moment zin in hebt...

avatar van Artemis

Artemis

Het einde is zo ongeloofwaardig dat ik niet snap dat ze daar niet zelf zijn achtergekomen. Daarbij zijn de Jiujitsu scenes zijn zo vaag geschoten dat je de Choreography moeilijk kan beoordelen omdat het nooit goed in beeld komt. Ik snap dat als je zelf niet op een vechtsport zit je dit allemaal voorbij gaat maar voor mensen zoals mij is het behoorlijk irritant(Ik doe zelf al jaren aan Judo). Je moet maar zorgen dat als je een film gaat maken over een vechtsport dat je een behoorlijk hoog niveau laat zien.

Ik vond Chiwetel Ejiofor zeer goed spelen en naast de casting van Joe Mantegna en Tim Allen die ik beide totaal niet in deze film vond passen kon de rest van de cast er mee door. Vanwege het belachelijke einde kom ik helaas niet verder dan 3* sterren.

avatar van JCArkesteijn

JCArkesteijn

Goede film, goede acteurs en bovenal erg goede vechters. Niet alleen voor jiu-jitsu (of MMA) fanaten geschikt maar zeker ook voor niet-vechters (al zullen de actiescenes een beetje aan laastgenoemden voorbij gaan). Vooral Chiwetel Ejiofor, Emily Mortimer en Max Martini leveren goed werk.

Vanwege het afgeraffelde einde 'slechts' 4*.

avatar van mihan

mihan

Een onverwacht juweeltje. Symbolisch maar vooral emotief. De schijnbaar stoicijnse Ejiofor die een prachtige rol neerzet.

avatar van mrhanky

mrhanky

Mooi verhaal, en goed acteerwerk van de hoofdpersonen. Helaas zijn de vechtscenes niet top in beeld gebracht en ja het einde werd best afgeraffeld. Jammer want ik had hier anders best een 4.5 / 5 voor willen geven.

avatar van Zinema

Dit goed te pruimen drama is bij vlagen vaag maar zeer onderhoudend. Door een ietwat ongeloofwaardige twist toe te passen verliest de film zijn klasse. Enigzins voortbordurend op dit deels geslaagde element raffelt de film zich af naar een teleurstellend einde. Bovengemiddeld.

avatar van xenogear

xenogear

Deze film is erg slecht,zo slecht dat je je nog meer vermaakt met een spelletje mens erger je niet.Waardeloze acteurs,Slechte vechtscenes,gewoon niet om aan te zien deze ken van mijn porsie direct bij het vuilnis.

avatar van dekrd

dekrd

ben het volledig met xenogear eens ik vond het ook een erg slechte film.

avatar van john1968

john1968

wanneer een aangekondigde film (verhaal) voor mij interessant uit ziet ga ik naar moviemeter om de recentie's van de mensen te lezen, hierop baseer ik of ik een film downlaod of niet, vaak zit ik goed en soms denk ik dat ik wat gemist heb, dat gevoel heb ik ook bij deze film, oorzaak is de gemengde kritieken op deze film, die liggen namelijk zover uit mekaar dat er geen lijn op te trekken is, er wordt gestemd met 4* maar zelfs ook met 1*, bij mij is 1* ster dus echt waardeloos en 4* zeer goed.......het zou fijn zijn als iedereen ééns goed en met dezelfde ogen naar een film kijkt, dan bedoel ik, als je bijv absoluut niet van comedy's houdt onthou je dan van stemmen want je stem lijkt me dan niet oprecht en dat geld natuurlijk ook voor aktie, misdaad, etc etc.

Ik hou bijv niet van horror terwijl ik zelden wel eens ééntje kijk maar dan toch tot de conclusie kom dat het weer een B-movie was, hierop ga ik dus geen mening geven omdat het gewoon mijn genre niet is en mijn mening dusdanig beinvloed!!

avatar van Ninto

Ninto

Het is in princiepe een aardige film, en in begin dacht ik goede jiujitsu gevechten zou gaan zien. Maar dat was helaas niet het geval. De eerste training was best vet, en daarna.... bucht. De gesprekken sloegen TOTAAL nergens op en gewoon onrealistisch. Ik moet overigens wel toegeven dat Tim Allen niet eens zo heel slecht uit de verf kwam. Wat me nog het meest ergert is die laatste scene... WTF!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Tim Allen in een actie film. Ik weet niet hoe zijn verleden film carriere eruit ziet, maar ik ken hem alleen uit comedies. Ben benieuwd.

avatar van Punkette

Punkette

Wat een slechte film! Het verhaal was zeer ongeloofwaardig, aangezien iemand zichzelf vermoord om een gestolen horloge, en de eer van zijn 'meester'. Tim Allen had een onnodige rol in deze film, en ik vond het acteerwerk van de hoofdrolspeler nergens op slaan. Damn hoe slecht. Een 0,5

avatar van heyrmanneke

heyrmanneke

Redbelt:

Een film met een eigenwijs karakter en dubbelzinnig plot. De film is opgebouwd uit aardige verhalen. Het begin is gewoon het portret van een man die financieel te kort komt maar daar niet omgeeft. (hij zou beter een boedhist worden) met alle gevolgen daar van. Voor het einde had ik wel wat schrik. Ik kan me vinden dat veel mensen het einde ontzettend slecht vonden. Maar je moet verder denken dan wat je ziet. Het einde is wat dubbelzinnig en eigenwijs aan de levensstijl van de ji jutsu strijders (wrs fout geschreven ) De meester respecteerde de handeling van zijn leerling en zijn toewijding. Het is inderdaad een probleem in de hedendaagse films, dat einde toch . Ondanks het einde vond ik het een aardige film. Maar (niet echt vergelijkbaar maar toch) met never back down, je moet er voor zijn voor deze film. Als je niet geeft om gevechtsporten zal de film je ook niet aanspreken, des ondanks er niet veel overdreven hard wordt gevochten.

Evaluatie: 3,5/5

avatar van treeass

treeass

Heb me niet verveeld bij deze film, maar om nou te zeggen dat het een topper was! Nee dus, vooral de rol van Tim Allen sloeg nergens op en inderdaad iemand die zichzelf binnen de kortste keren omlegt voor een gestolen horloge en de eer van zijn "meester" ??? Kom op zeg...

avatar van vwtune

vwtune

Deze film hoef ik niet nog een keer te zien, ook al was het niet een vervelende film om te zien.

Het trok me verder gewoon niet, en het einde vind ik ook niet kunnen. beetje raar einde.

avatar van Sergio

Sergio

Ik had meer spanning verwacht maar het blijft maar doorzeuren.

avatar van GGG

GGG

Prachtige film!

avatar van Grgry

Grgry

Vrij goede film.. alleen eindigt zo dom !! en er komt geen climax vind ik zo ..

avatar van LucaBrasi

LucaBrasi

De helft gezien. Tenenkrommende dialogen. Zwak verhaal. Slecht geakteerd.

Hopelijk worden de gevechten wat beter, anders weet ik niet of ik het einde haal.

avatar van aerts007

aerts007

john1968 schreef:

Zich baseren op de stemmen die hier gegeven worden,..!!!?

Geef niet vlug (goede) raad,niet doen dus!

avatar van 2Beren

2Beren

Als je van onzinnige vechtfilms houdt dan vindt je deze film naar alle waarschijnlijkheid wel in orde. Ben je meer een Goede Tijden Slechte Tijden-persoon dan zul je het niks vinden.

Laat dat toch gewoon duidelijk zijn en beperk het geven van je mening tot het genre waar jouw belangstelling naar uit gaat.

Zo is het allemaal erg verwarrend! De één geeft een 5 en de ander een 0,5 ??? da's gewoonweg riducuul!

Mijn mening, en ik houd echt wel van een robbertje stoeien: bijzonder pover!

Ik geef de film 2 glittertjes en een zoen van de juf!

avatar van nacbreda076

nacbreda076

opzich geen slechte film maar verre van goed... komt amper actie in voor en dat verwacht je wel van een gerne actie als je hem nog niet hebt gezien kan je hem beter niet kijken... alleen als je van zeikfilms houdt...

avatar van Drunkenmonky

Drunkenmonky

Aan de mensen die vonden dat de actie maar mager was en slecht in beeld gebracht: Het was in deze film vooral de hoofdzaak om de scenes correct en realistisch in beeld te brengen. Beoefenaars en liefhebbers van jiu-jitsu die houden van een serieuze film, zullen deze film toch goed kunnen appreciëren. De film was zelden écht voorspelbaar en het plot origineel. Film-technisch was deze film meer dan dik in orde.

Als je actiescènes van Chuck Norris had gehoopt dan valt deze film inderdaad wel tegen. Dus hersenloze actie-noobs kunnen beter Rambo gaan huren.

avatar van tal1b

tal1b

bisse schreef:

o,5 ster voor deze megadrol

het is idd misleidend als je de cover ziet, verwacht je wat anders.

als je van drama houdt is dit een must see.

goeie realistische dialogen

what? say again?

in weze draait het om puurheid, wat het uiteindelijk wint.

wel een beeetje overdreven, maar een prima film!

avatar van LucaBrasi

LucaBrasi

LucaBrasi schreef:

De helft gezien. Tenenkrommende dialogen. Zwak verhaal. Slecht geakteerd.

Nu de rest ook gezien. Tja, het eindgevecht. Ik, eh, ja...

Ik ga Lionheart maar weer eens kijken.

avatar van Diesel

Diesel

Geweldige film weer van David Mamet. Interessante personages, een paar sterke dialogen en een verhaal met diepgang. Chiwetel Ejiofor speelt erg goed en Tim Allen doet het verassend aardig. Prachtige finale ook. Verwacht geen film als Bloodsport of Lionheart. Mamet richt zich niet op het vechten maar op Jiu-Jitsu als levensfilosofie.

The belt is just symbolic. The belt, as Snowflake says, is just to keep your pants up.