• 9.379.579 stemmen

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Jumper

"anywhere is possible."

David Rice (Hayden Christensen) ontdekt op jonge leeftijd dat hij een jumper is. Hij kan zichzelf van de ene naar de andere plek teleporteren. Deze speciale krachten gebruikt hij om zichzelf een luxe leven te bezorgen. Echter de Paladin organisatie onder leiding van Roland Cox (Samuel L. Jackson) maakt jacht op zulke personen. Want alleen God mag de kracht hebben om op elke plek te zijn op elk desgewenst tijdstip.

avatar van die hard

die hard

echt een kinderfilm voor vanaf 12 jarigen . gaat eigenlijk nergens over. Heb de film desondanks tot het slot bekeken

waarschijnlijk zal een tweede deel komen

avatar van paradis

paradis

Aardige film, niet meer dan dat. Weinig diepgang, wel aardig wat actie maar niet van hoog niveau helaas. Niet de moeite waard om in de bios te kijken. Eventueel op een regenachtige middag in het weekend. Ruime 2*

avatar van Poppe

Poppe

Tja, geen baggerfilm maar wel ergerlijk af en toe. Hoofdrolspeler viel tegen, maakte slechte keuzes erg langdradig, Heb me een paar keer flink geergerd over het tempo. Aktie is wel altijd aanwezig, Samuel Jackson zat er meer voor de show in, voegt niks toe. Geen bagger maar ook flink ondermaats ! Echt iets voor jeugdig publiek, die nog het fantasie hebben om in het verhaal te geloven.. 2 sterretjes....

avatar van Raffael77

Raffael77

Bagger film.

Geen verhaal, Acteer werk onder niveau. 0.5

avatar van dumble

dumble

3.0 vanwege de orginaliteit

avatar van The Oceanic Six

Ik heb het veel bekritiseerde Jumper eens bekeken.

Heee dacht ik na 3 kwartier; waarom is men toch zo kritisch over deze film? Ik vond hem echt leuk. Je kreeg zon 3 kwartier beeld over mooie locatie's waar die gozer heen Jumpte (nieuw werkwoord, geen idee). Ik zag hem op de Big Ben, bovenop het Empire State Building en boven een Sfinx in Egypte. Prachtige beelden, eerlijk waar. Het verhaal was ook wel geinig. Hij nam zijn meisje die hij jaren niet had gezien mee naar Rome en liet haar dankzij zijn jumperskrachten mooie dingen in het Colosseum zien...

Tot zover het goede...toen begon het echte verhaal en de lol was meteen weg. Wat een belachelijk dom en onnavolgbaar verhaal. Kom op zeg...je zag Samuel L. Jackson (best een aardige rol nog maar niks bijzonders. Wel apart dat ie in de film wit haar had) als een jager achter de Jumper aan gaan maar het was echt allemaal superslecht. Geen verhaal, matig acteerwerk van bijna iedereen en het ergste, het boeide me allemaal geen hol.

Het 1e gedeelte van de film zou ik een dikke voldoende willen geven maar als je het verhaal gaat volgen dan is de film geen drol meer aan.

Onvoldoende dus.

2,5* en het cijfer is dan nog zo hoog voor de mooie locatie's.

JTV-kijker schreef:

origineel verhaal, jammer dat er in het begin zo weinig gebeurt, gelukkig heeft het laatste halfuur vol met actie me gelukkig gemaakt toen ik naar huis ging

1* voor het 1ste uur en 2.5* voor het laatste halfuur

Opvallend, ik vond het 1e gedeelte juist sterk en de laatste 3 kwartier waardeloos. Zoals ik net postte

avatar van Hayabusa

Hayabusa

dumble schreef:

3.0 vanwege de orginaliteit

Hoezo origineel? Dit heb ik veel mensen zien posten. Teleportatie bestaat al veel langer in boeken en stripboeken en in 2003 zagen we Nightcrawler in X-men 2 al teleporteren, dus zo origineel is het helemaal niet.

avatar van ken1976

ken1976

veel van verw8 en ook weer bij deze film komen mijn verwachtingen niet uit!

De special effects waren top, niets aan op te merken maar ze hadden beter een andere hoofdpersonage kunnen casten.

Hayden Christensen vond ik In Star Wars echt super acteren maar hier in deze film waar hij alles moet dragen komt hij niet echt over.

Ik had liever Nicolas Cage of Paul Walker in deze film de hoofdpersoon zien spelen , dan zou het echt een topfilm kunnen worden.

Daar integen acteren de tegenspelers Samuel Jackson en Rachel Bilson weer top!!

Het verhaal was lekker simpel maar wel krachtig dus dat zit wel goed.

ik kom niet verder als 3,5 sterren!!! Nu jump ik weer ff verder......

avatar van luigi22

luigi22

Leuke film..

Het verhaal stelt niet zo veel voor maar hij kijkt gewoon lekker weg

avatar van Carlotta

Carlotta

Verwachting was groter dan de film werkelijk was helaas.

Ondanks dat het verhaal nergens over gaat, toch wel vermakelijke film, prachtige locaties. Vond het einde een beetje makkelijk. Echt zo van... Oh ja... nu nog even snel een einde er aan breien. Beetje zonde dat er in de film niet wordt uitgelegd hoe het komt datg iemand een Jumper wordt.

Geef hem een 3

avatar van filmfilmfilm

filmfilmfilm

Wel gaaf idee... mooie special effects.. alleen mis ik iets waar door het een super film wordt, ook vond ik hem erg kort duren

3.5 voor de mooie beelden

avatar van dulcinea

dulcinea

Het concept is goed maar er wordt véél te weinig mee gedaan, niet enkel het verhaal is flauw maar ook de personages en de uitwerking ervan, ik slaagde er niet in om ook maar met één van hen mee te leven en dat lag niet aan het slechte acteerwerk (al vind ik Hayden niet sterk genoeg voor zo'n rol)

Ik geef hem nog een 3* omdat hij wel goed wegkijkt en de beelden en effecten er wel mogen zijn, maar als ze hier een vervolg van maken dan liever meer aandacht voor verhaal en personages!

avatar van bommko

bommko

Ik vind het toch wel een aardige film. Niet super, ook niet slecht.

avatar van Skrean

Skrean

Ik vond dit een zeer vermakelijk filmpje, de reden dat ie zo laag scoort is denk ik omdat de film erg werd gehyped door de marketing. Waardoor iedereen een te hoge verwachting en van heeft.

De film ging lekker snel, en de keuzes van de hoofdpersoon waren wel te begrijpen. Ik zou het zelfde doen met die krachten.

Maar.. Zou ik de film gemaakt hebben, zou ik er toch wat meer filosofie in verwerken en er meer een held van maken, iets in de trend van spiderman1.

Doug liman heeft naar mijn inzicht toch goed werk verricht, het is tenslotte entertainment.

Toch kan ik de slechte recencies hier begrijpen.

De beelden gingen hier en daar zo snel dat je de mooie beelden niet op zijn volst kon waarderen.

Verder vond ik Hayden een beetje een pussy, en de rol van billy elliot was wat misplaatst. Ze wouden namelijk voor die rol iemand neerztten met wat meer spierballen, en telkens zie ik een balletdansertje voor me. Op deze manier is de film idd wat kinderachtig.

Samuel l Jackson kan naar mijn inzichts niets fout doen, ook al zit ie soms in een baggerfilm. Zoals: The caveman's valentine.

Ik geef de film 3,5 sterren.

avatar van $eDo

$eDo

ik heb het gisteren gekeken, en ik raad je aan om het te kijken , gwn super

Madecineman (moderator films)

Soms verbaast het me waarom er nog 7-8 Euro betaald moet worden voor sommige wanproducten die tegenwoordig in de bios komen en dan maar een krap 1,5uur duren.

Wat een slechte flutfilm is dit zeg. Totaal geen opbouw in het verhaal (excuus eigenlijk is er helemaal geen verhaal te bekennen), hoofdrolspelers die het qua karakter nog afleggen tegen een etalagepop, onzinnige en onlogische dialogen en als klap op de vuurpijl Samuel L Jackson die ongeïnspireerd zijn centjes komt innen met een soort ijsberenmuts als kapsel.

Leuk hoor, dat je tegenwoordig allerlei zaken zo uit de PC kan toveren maar ja een goede film heb je daar natuurlijk nog lang niet mee.

Zonde van de tijd dit...

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Viel tegen maar wellicht ook te hoge verwachtingen gehad.

Moet ook zeggen dat ik Hayden Christensen een zeer slecht acteur vind. Moeilijk serieus te nemen en zijn manier van een personage neerzetten komt bij mij in ieder geval nooit goed over. Ook in Star Wars was het allemaal net niks.

Overigens vond ik de special effects wel erg leuk.

avatar van Lee72

Lee72

Goede actiefilm met veel adembenemende special effects. Ik heb van begin tot einde genoten. Ik hoop echter niet dat er een sequel van komt, dat is teveel van het goede.

Btw: zo'n film moet je niet kijken voor het verhaal, dat lijkt me duidelijk...

Overigens staat bij genre: Thriller / Science-Fiction

Beter was geweest: Aktie / Science-Fiction

Lee72 schreef:

Btw: zo'n film moet je niet kijken voor het verhaal, dat lijkt me duidelijk...

Nee, leg eens uit want dat is me dus eigenlijk niet duidelijk.

avatar van Kevin13

Kevin13

dat je deze film niet serieus moet nemen. hij is gemaakt voor te entertainen en dat is volgens mij gelukt

avatar van The Oceanic Six

Volgens mij niet...buiten de mooie locatie's in het 1e deel van de film ben ik verre van geentertaind.

Madecineman (moderator films)

Nee, inderdaad ik ook niet echt. Er zijn zat films die ik niet serieus neem waar ik me meer dan prima mee vermaakt heb. Ik vind niet dat het verhaal onder moet doen als de film "slechts" bedoelt is als popcorn-vermaak, dat is me te gemakkelijk.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik vond het wel prima.

Maar ja ieder zijn mening he

avatar van faun

faun

Hij heeft me totaal niet geentertained deze film, wat een draak van een film was dit zeg.

En mijn gevoel zegt me dat er nog een vervolg komt.

Maar ikzelf vind Hayden wel een heel goed acteur en dat heeft hij bewezen in de film 'life as a house" waarin hij me wel raakte toen hij hoorde dat zijn vader kanker had.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

leuke film, verhaal was idd afwezig, maar ie was gewoon leuk om te zien. Jamie Bell is wel een geinige kerel, mss gaan de volgende films meer over hem gaan.

Oké Christensen was in deze film niet echt top, maar het stoorde me toch niet echt. Heb een tijdje terug 'Shattered Glass' gezien, waarin ie ook de hoofdrol speelde, en toen vond ik hem wel heel goed.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

De film had zo z'n goede momenten, dit kon mij echter niet weerhouden om onder de film allemaal andere dingen te doen vanwege de rest van het (slappe en slome) verhaal.

avatar van Milan07

Milan07

Lekkere vlotte film, grappig concept. Alleen vond ik het wat jammer dat de Paladin organisatie wat onduidelijk overkwam waarom zij jacht op hem maakte. Er zal vast wel een vervolg op komen.

avatar van jimbo79

jimbo79

het eerste kwartier is nog leuk daarna wordt het een warboel waar zoveel mogelijk special effects in gestoken zijn, de reden van de paladins wordt ook nergens gezegd

vooral het laatste half uur is echt hiperkinetische rommel spijtig van jackson maar hij loopt er maar wat verloren bij

er komt ook duidelijk een vervolg maar niet meer voor mij

avatar van Bartel

Bartel

Matige film, ik vond de acteer prestaties van "Darth Vader" ronduit onder de maat, de film had ook geen enkele spanning en is slecht uitgewerkt.

2.5* voor de moeite