Jumper (2008)
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via Disney+
Plot Jumper
"anywhere is possible."
David Rice (Hayden Christensen) ontdekt op jonge leeftijd dat hij een jumper is. Hij kan zichzelf van de ene naar de andere plek teleporteren. Deze speciale krachten gebruikt hij om zichzelf een luxe leven te bezorgen. Echter de Paladin organisatie onder leiding van Roland Cox (Samuel L. Jackson) maakt jacht op zulke personen. Want alleen God mag de kracht hebben om op elke plek te zijn op elk desgewenst tijdstip.
David Rice
Young David
Young Mark
Mr. Bowker
Pastichio Rocker
DEZE cover vind ik véél mooier!
Ik ook, maar dan nog blijft het een kutfilm!
JTV-kijker
- 2017 stemmen
origineel verhaal, jammer dat er in het begin zo weinig gebeurt, gelukkig heeft het laatste halfuur vol met actie me gelukkig gemaakt toen ik naar huis ging
1* voor het 1ste uur en 2.5* voor het laatste halfuur
Legan
Acteerwerk overigens ook prima ondanks voorgaande beweringen.
Je hebt mijn dag goedgemaakt met deze zin.
Jorwol
Op zich best een vermakelijke film.
Ik heb 'm gisteren in de Munt gezien.
Absoluut géén topfilm, maar degelijke actie. Verhaal is vrij slap, zoals iemand anders voor me al zei: beetje vreemd dat niemand echt doorheeft dat ze constant jumpen, behalve die paladins...
Al met al een aardig film. 3,5* vanwege de vrij goede special effects en de toch wel aardige actie. Acteerwerk is niet om over naar huis te schrijven.
movo2
Best een leuke film.
Ik zal het verhaal even kort uit leggen: die ene wil die andere dood maken.
goed bedacht verhaal hoor chapeau chapeau. Ik heb hem in de bios gezien en de ffecten zijn erg leuk om naar te kijken en worden duidelijk in beeld gebracht. het wordt geen rommeltje. Ik vind het een mooi dynamisch spektakel met een leuk concept, maar daar blijft het dan ook bij. een 3*
martinovitch
Veel mensen die op deze film stemmen overdrijven wel beetje met hun lage scores. Want deze film is totaal niet slecht !
Martijnnn
Veel mensen die op deze film stemmen overdrijven wel een beetje met hun hoge scores, Want deze film is totaal niet goed!
ramtin
zo zo ..je geeft deze film een 4,5...ik hoop dat ik het met je eens zal zijn..ik zal hem waarscheinlijk aanstaande donderdag bekijken...ik zag de making of laatst op mtv..en dat vond ik er allemaal veelbelovend uit zien..maar nu zie ik hier die lage scores dus zal wel tegenvallen denk ik...
maar je weet maar nooit,,,ik vind heel veel films goed die op deze site laag hebben gescoort dus er is nog hoop
Word_Play
Schoolvoorbeeld van een film met een aardig uitgangspunt die door een belachelijk slecht geschreven script om zeep wordt geholpen. Hayden Christensen acteert als een houten plank,Sam Jackson komt niet verder dan "Alleen God mag dit kunnen blablabla" en het gehele moeder-subplotje was echt te triest voor woorden.
Wat je dan overhoudt zijn enkele zeer coole actiescenes die door de vakkundigheid van Liman er nog voor zorgen dat de boel prima te kijken blijft. Jammer.
**.
scorefreak
Redelijk vermakende film. Origineel verhaal, maar zeer slecht script.
De personages worden te weinig uitgediept en verhaal is aan de buitenkant erg voorspelbaar.
Weinig spanning, vooral het begin is erg traag. Opvallende goeie rol van Jamie Bell, Samuel. L. Jackson heb ik vele malen beter gezien en Hayden Christensen is stijfjes, en had meer pit gemogen, meer een personage die meer lef heeft. Regie had zeker beter gekund.
Special effects zijn wel de hoogtepunten van de film, ook montage goed gemaakt
Aardige filmscore van John Powell, vooral met drums en onderliggende synthesizers.
Een film om ff een keer te zien voor de entertaining, maar verwacht niet te veel. De regie van "Bourne Identity" is in mijn optiek 3 maal beter, vooral de regie trekt het gemiddelde naar beneden.
** sterren
monaldo
Best een teleurstelling. Leuke actie en het had een topfilm kunnen wezen als ze wat aan het verhaal hadden gedaan. Want een degelijk verhaal zit absoluut niet in deze film. Voor de rest is de actie wel origineel.
martinovitch
Er zijn ook een aantal mensen die deze film hoge scores geven de meningen zijn heel erg verdeeld bij deze film. Maar je moet ook van dit soort films houden natuurlijk ik ben is benieuwd naar je mening.
Martijnnn
Ik hou van dit soort flims, en nog steeds vind ik dit een kut film!
Pastichio Rocker
Grappig is ook dat de jongere versie van David en Millie in de flashback veel beter acteren als Christensen en Bilson.
Hayabusa
Ik hou ook van dit soort film, maar deze viel zwaar tegen. En let op, ik maak geen grapje, maar dit was echt de slechtste film die ik heb gezien in de bioscoop.
En normaal gesproken lees ik altijd recensies etc. deze film kreeg een goede cijfer, maar die zal zeker weten naar beneden worden gesteld zoals bij meerder film die een hogere cijfer krijgen als ze in de bios draaien en een lagere cijfer wanneer ze op dvd uitkomen.
Bakema NL
Ik ben zaterdag met mijn vriendin naar de bioscoop geweest en de keus ging tussen deze Jumper en John Rambo.........ik wilde liever Rambo (eerste deel was toch wel iets meer dan een standaard actiefilm), mijn vriendin wilde liever Jumper zien, die me ook wel vermakelijk leek. We hadden al gehoord van een kennis dat de film tegenviel, maar toen wij beiden de zaal uitliepen vroegen we ons af of we dezelfde film hadden gezien, want we vonden hem behoorlijk ok. Geen hoogvlieger of zo, maar gewoon een erg vermakelijke actie/sci-fi (superhero) film.
Wat wel heel duidelijk lijkt is dat deze film echt een opzet is naar de onvermijdelijke vervolgen daar eigenlijk alles opengelaten word aan het einde. Misschien dat daarom ook de film gemengd wordt ontvangen, omdat mensen een compleet geheel voorgeschoteld willen krijgen. Helaas werkt dat meestal niet bij dit soort films. En wanneer het wel wordt geprobeerd eindigt het meestal in een film waar veel teveel uitgelegd moet worden aan mensen die die uitleg altijd nodig schijnen te hebben omdat ze er anders niet in kunnen geloven. Wanneer dat het geval is kun je misschien beter ander soort films gaan kijken. Want al dat uitleggen haalt de vaart er ook uit en laat weinig over voor andere dingen waardoor het geheel vaak nogal geforceerd overkomt. Ik irriteer me er tenminste vaak wel aan, het bekende 1e deel syndroom.....de dummies die niet bekend zijn met de bron moeten aan het handje worden genomen want anders raken ze de weg kwijt. Het is niet zo moeilijk om "just because" te denken, dat is het gegeven, zo is het......waarom heb je verder nog uitleg nodig? De meeste mensen die vinden dat de film niks is om deze reden zeggen meestal dat het een simpele slechte film is.........maar waarom kunnen ze dan niet simpelweg gewoon meegaan in het gegeven als het zo simpel is?
harribo
- 2017 stemmen
heb hem afgelopen weekend gezien
1 van de baggerfilms van afgelopen tijd als je het mij vraagt
kan leuk zijn voor pubers van een jaar of 14
heb je speciaal een account aangemaakt om deze film 0.5 te geven...?
Legan
heb je speciaal een account aangemaakt om deze film 0.5 te geven...?
Minority_Check
ik vind de film wel leuk
de actie in het midden was echt mooi om te zien
verder duurt het wel kort
en na de begin toen die terug naar die meisje enzo was saai
4* (maar ik weet zeker dat de tweede keer slechter ga vinden
nejixx
eerlijk gezegd heb ik me geen moment verveeld. Verhaal viel wel wat tegen, maar de actie zat er naar mijn mening wel degelijk in.
3.5
alegondatje
orgineel verhaal maar miste het "waarom zijn er jumpers en waar komen ze vandaan en waarom worden ze opgejaagd ?
Verder een vermakelijke film met mooie actiemomenten.
Persoonlijk spreekt Hayden Christensen mij niet aan. Ik vind hem een doetje om te zien.
Wanneer b.v. Kenua Reeves deze rol had gehad was hij m.i. beter geweest Maar goed dat is persoonlijk.
MrLee
Heb me best vermaakt, had wel wat meer dramatischer gebracht kunnen worden, maar erg leuk gegeven en goed uitgewerkt.
sportfan27
Gisteren gezien maar viel me nogal tegen, vond het hele verhaal nogal afgeraffeld en gehaast over komen.
Alsof ze een film van 2 uur in 88 min. hebben gepropt .
Het idee van de film is nog niet eens zo slecht maar er had naar mijn smaak veel meer diepgang in gemogen.
Vond dit een hoog MTV-gehalte hebben zeg maar.
kom niet verder dan 2 **
egelhunter
Ik heb me echt uitstekend vermaakt met deze film. Het idee was echt heel erg goed uitgewerkt. Wat zou jij doen als je zoiets kon? De bank overvallen natuurlijk. Ik geef hem gewoon 4,5* topfilm. Tot nu toe beste film van het jaar.
martinovitch
Ja egelhunter daar moet ik u gelijk in geven ^^ echt een toppertje deze film.

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix