Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 21 augustus 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Hellboy II: The Golden Army
"Believe it or not... He's the good guy."
Een oud bestand tussen het mensenrijk en een veel ouder ras van mythische wezens staat op het punt verbroken te worden. De verbannen prins Nuada wil de mensheid uitroeien om zo plaats te maken voor de wezens die nu in verschuiling moeten leven. Het is aan Hellboy om Nuada te stoppen voordat hij het allesvernietigende Gouden Leger kan wekken. Samen met een team van het Bureau voor Paranormaal Onderzoek en Defensie, met onder meer zijn pyrokinetische vriendin Liz, de aquatische empatholoog Abe en de protoplastische mysticus Johann wordt er heen en weer gependeld tussen beide werelden. Uiteindelijk zal Hellboy, een schepsel dat in geen van beide werelden echt geaccepteerd wordt, moeten kiezen tussen zijn eigen volk of de mensenwereld waarin hij is opgegroeid.
Hellboy
Tom Manning
Trevor Bruttenholm
Johann Krauss
barcam
Visueel fantastisch, zeer maffe creaturen er in (star wars stijl),
droge humor, veel actie, uitstekend geacteerd,
kortom opnieuw topper!!!
s0062423
Schandalig slechte verfilming van een geweldige stripreeks: de duistere sfeer, zwarte humor en rijkdom in thematiek (allemaal prachtig vormgegeven door Mike Mignola) wordt schaamteloos gereduceerd tot een platvloers kinderlijk plot, dat zich afspeelt in de afschuwelijk lelijke wereld van Del Toro. Arm Hollywood...
Vinco
Wat een verschrikkelijk goed vervolg, special effects zijn om je vingers bij af te likken en ook visueel is deze film geweldig.
Er zit een lekker ritme in de film met fantactische actie!
faun
Hele mooie film en zeker een goed vervolg.
Het verhaal van Hellboy is ook mooi.
BlueSword
leuke film, vond alleen rond het einde een beetje te worden, maar voor de rest wel erg vermakelijk, voor in de bios iedegeval wel! vond die humor erg droog en de effecten zijn gewoon goed! geen topper maar wel leuk voor tussendoor.
eltorro
Weer een prima helden film, met ontzettend goed verzonnen wezens. De actie en special effects zijn prima in deze film, het enigste waar ik me aan ergerde was die kleine hellboy in het begin dus daarom 4,5* voor deze film
Madecineman (moderator films)
Bijzonder leuk vervolg, misschien wat minder cult en wat meer blockbuster maar toch... Wordt altijd wel vrolijk van dit soort films en aangezien ik een wat katerige zondag beleef kan ik dat goed gebruiken
Waar deel 1 vooral een mix is van superhelden film met occulte zaken is dit deel veel meer aangelengd met fantasy-elementen. Als dit een kleine stijloefening van Del Torro is voor zijn Hobbit film dan kijk ik er nu toch wel reikhalzend naar uit. De decors en wezens zijn weer heel tof gedaan, het ziet er werkelijk prachtig en spectaculair uit. De geweldige trollen Marrakesh onder Brooklyn Bridge wordt als perfect excuus aangegrepen om helemaal los te gaan op dit gebied. Ook dat figuur van Johan Krauss is geweldig bedacht.
De Hellboy humor kan ik persoonlijk wel erg waarderen en als 2 superhelden samen aan het bier gaan en daarna over vrouwen beginnen te ouwehoeren dan is dat toch zeker iets wat uniek te noemen is binnen het genre;
Hellboy: You're in love. Have a beer.
Abe Sapien: Oh, my body's a temple.
Hellboy: Now it's an amusement park.
En zo zitten er veel meer geweldige one-liners in.
Verbaas me toch wel een beetje over de relatief lage score hier. Persoonlijk vind ik dat Del Torro veel beter en leuker in het superhelden-genre zijn weg vindt dan zo'n uberserieuze Nolan met zijn Dark Knight.
Qua fanatsy-elementen en karakters zou ik de film best een 4* beoordeling kunnen geven echter blijft het verhaaltje en de ontwikkelingen wat slapjes. Wel grappig dat er alvast lijntjes worden uitgezet voor een Hellboy 3. Nu van mij mag die komen, als de stijgende lijn zich voortzet. Deel 2 geef ik vooralsnog een ruime 3.5*
Zandkuiken
Inderdaad heel erg leuke actieheldfilm die dankzij de humor één van de toppers binnen het genre is. Ook weet del Toro uiteraard weer een sprookjesachtig universum te scheppen waarin de meest bizarre creaturen ronddwalen, hoewel het toch vooral Ron Perlman zelf is die de show steelt als übercoole Hellboy. Geinig filmpje!
88Fabian
Grafische een hele goeie film,kwa verhaal minder goed.
john constantine
Geweldig vervolg!
Ik heb echt genoten bij dit 2e deel van Hellboy. De special effects waren prachtig, de actie was gelikt. en het acteerwerk was ook weer leuk en goed!
Dit 2e deel van Hellboy vond ik persoonlijk beter dan de eerste, en dat is niet alleen omdat er meer actie in zit. Ook de gekste figuren komen er in voor, hoe kom je erbij. Erg mooi gemaakt. De special effects zijn van de hoogste lat, en de actie en de humor is zeker weer aanwezig.
Meer actie dan In het 1ste deel en dat maakt deze film erg goed. Veel mensen zeggen, dat de muziek is verandert, ik vond dat een goed idee! Het eerste deel hadden ze echt van dat ouderwets achtige muziek, in dit deel ook wel, alleen vond ik het een stuk beter.
Het is een goed vervolg dat ik persoonlijk beter dan het orgineel vind!
Krijgt van mij gewoon een 5.0*
The Caped Knight
Persoonlijk vond ik dit deel iets minder dan zijn voorganger. Waar het precies aan ligt weet ik niet. Wel prima special effects en het personage Hellboy blijft cool.
The Goss
Ik hou wel van dit soort films. Heerlijke actie, leuke humor, mooi visueel weergegeven en Selma Blair is een stuk beter opgedroogd dan in Hellboy 1.
jefferdb
Mooie film, in mijn ogen beter als het eerste deel. Dit vooral doordat er meer actie in deze film plaatsvond. En in tegenstelling tot sommige vond ik het einde wel goed. Welverdiende 4sterren.
mnrk
Wat een spektakel...visueel mooi gemaakt.
Veel humor erin verwerkt en de actie is ook mooi in beeld gebracht.
Dr Kraut....nein nein Dr Krauss...oh yeah with double s (SS) en dan samen het liedje zingen...geweldig
Jazzthieve
Geen slechte film, simpel vermaak ideaal om eens te huren. Ik vond deze eigenlijk beter dan de eerste film.
erkin17
is hij al in de videotheek dan ?
benan89
Leuke film, leuke effecten. Had deel 1 nog niet gezien maar ga zeker eens kijken.
Aanrader
speedfreak
deze keer wel een onderbouwde commentaar:
zeer zwakke verhaallijn, nergens hoogtepunten. het aspect van de twijfel of hij nu de mens of de bad guy moet helpen slaat echt nergens op in deze uitwerking. de gevechten zijn zwak. alles wordt wel heel makkelijk bereikt (zoals toen het stuk mes uit zijn borst werd verwijderd, het oude vrouwtje overtuigen om hen de trollmarkt te tonen, enz.. de liefdesstories zijn echt, maar echt slecht uitgewerkt en slaan gewoon op niets
normaal kan ik goed kijken naar bagger films die gewoon dienen tot entertainment, maar bij deze kreeg ik het iedere keer op de heupen... echt slecht!
Malagant
Aardig vervolg, met hier en daar mooie sfx, maar het verhaal is te mager, en zoals speedfreak al heeft verkondigd, veel problemen die ze tegenkomen worden erg makkelijk opgelost ja...
Ik geef het 3,5 ster...
Denden 100 Piek
In mijn recensie van deel 1 prees ik met name de horrorelementen, de vormgeving en de aparte personages. Ik hoopte dan ook dat al deze aspecten terug zouden keren in dit vervolg en dat er meer karakterontwikkeling zou zijn. Hoewel de horrorelementen grotendeels zijn verdwenen, het occulte heeft plaatsgemaakt voor sprookjes en de personages nog steeds plaats moeten maken voor de vormgeving en de actie, heb ik wel genoten van deze aanzienlijke verandering in stijl ten opzichte van deel 1.
Ik vind de personages in dit deel nog steeds geweldig, en ik ben vooral blij dat Abe veel meer screentime krijgt en bovendien meer menselijkheid laat zien door net als Hellboy voorheen verliefd te worden. Hellboy die worstelt met zijn relatie met Liz, waar herkenbare situaties voor koppels op hilarische wijze worden overdreven. Vooral het feit dat Liz letterlijk en figuurlijk ontploft is misschien een makkelijke grap om te maken, maar het werkt wel. Waar ik wel tevreden mee ben is dat Liz veel meer persoonlijkheid laat zien deze keer, en het nieuwe personage Johann Krauss is een goede toevoeging aan het team. Het soort leider die alles volgens het boekje doet, iets waar Hellboy een hekel aan heeft, maar iemand die een geschiedenis achter de rug heeft waardoor hij snapt wat Hellboy en Liz moeten doorstaan. Prins Nuada is ook een veel interessantere tegenstander dan Raspoetin, want hij is niet puur kwaadaardig. Hij zoekt slechts rechtvaardigheid in een wereld waarin de mens ervoor heeft gezorgd dat het grotendeels verdween, en zorgt zowaar voor interessante vraagstukken die een parallel vormen met de werkelijkheid zoals wij die kennen. Het is niet zo sterk als het in bijvoorbeeld de X-Men films naar voren komt, maar ik vind het bewonderenswaardig dat Del Toro het geprobeerd heeft. Maar de dialogen tussen de personages die proberen hun gevoelens kenbaar te maken en onderlinge problemen op te lossen zijn nog steeds schaars aanwezig, en dat vind ik jammer omdat ik dat in deel 1 ook al miste, en het hier eigenlijk nog erger is omdat het tempo van de film veel hoger ligt.
Het verloop van het verhaal maakt veel gebruik van actie of alweer een explosie van fantasie uit de koker van Guillermo Del Toro, die hier meer dan in deel 1 gebruik maakt van zijn eigen wezens en volgens mij (ik heb nog steeds de comics niet gelezen) de film steeds verder verwijdert van de comics. Die conclusie trek ik vooral aan de hand van Pan's Labyrinth, een film die volledig in de stijl is van Del Toro, en waar ik in Hellboy II ontzettend veel invloeden van in zag. Dat Del Toro zich in zijn geheel eigen project Pan's Labyrinth zich eigenlijk nog inhield, en dat in deze comicbook-film juist totaal niet doet, is eigenlijk wel een beetje jammer. Waar ik de Troll Market er prachtig vond uitzien (één van de hoogtepunten van de film), en bepaalde creaturen die je verder nog tegenkomt gedurende de film er fenomenaal uitzien, mis ik vooral een samenhangend geheel. Het komt nogal geforceerd over hoe en waar bepaalde wezens geïntroduceerd worden, alsof Del Toro wilde zien hoeveel verschillende fantasiewezens hij erin kon stoppen. Dat gezegd hebbende stoorde het mij niet zo zeer, maar ik vond de wereld van Hellboy II een heel stuk minder overtuigend dan in deel 1. Dat krijg je uiteraard al gauw als je sprookjes als basis gaat gebruiken voor de vormgeving en personages in een film.
Hoewel de manier waarop deze wezens in het verhaal worden gepropt niet overtuigend is, zien ze er wel volledig overtuigend uit. Ik heb in 2008 geen betere CG in een film gezien dan in Hellboy II. Van de intro tot de groots opgezette climax zien alle CG wezens er strak uit. Deel van de kracht van Del Toro's vormgeving is de manier waarop hij CG kan combineren met kostuums en poppen. Waar hij het niet voor elkaar krijgt om de hele film als geheel te laten werken, krijgt hij dit in individuele locaties en scènes wel prachtig voor elkaar. Het bovengenoemde Troll Market is de fantasie versie van George Lucas' Star Wars films allemaal in één locatie gepropt. Ik heb genoten van dit stuk en de prachtige wezens die er rondlopen. Een speciale vermelding wil ik ook maken van The Angel of Death, waar Liz naartoe gaat om Hellboy's leven te redden, Guillermo Del Toro heeft zichzelf weer overtroffen. Maar uiteindelijk hoop ik wel dat Del Toro zich met The Hobbit films een beetje kan inhouden met zijn eigen stijl, als hij dat voor elkaar kan krijgen, dan denk ik wel dat zijn duistere en volwassen vormgeving zoals hij dat liet zien in de originele Hellboy en Pan's Labyrinth prima gaat werken in combinatie met Tolkien. Maar we weten allemaal hoe het met Peter "Braindead/Bad Taste" Jackson is gegaan met Lord of the Rings, dus ik maak me persoonlijk niet zoveel zorgen.
Het komt misschien niet zo over, maar ik heb ondanks de vele minpunten en het verschil met het origineel qua stijl, wel net zoveel van dit vervolg genoten als bij het origineel. Dit komt naast de personages en prachtige vormgeving ook door de sterk verbeterde actie en de humor. Waar je in het origineel leuke rag-gevechten had gedurende de film, viel de climax vies tegen. Hellboy II biedt hetzelfde als deel 1, plus een sterk staaltje zwaardvechten én een daverende climax. Halverwege de film is er zelfs midden in de stad een gigantisch monster waar Hellboy het tegenop moet nemen. Het gevecht is van korte duur, maar deze confrontatie alleen al is veel leuker en spectaculairder dan de climax van het origineel. Dan is er nog de humor. Als je deel 1 al flauw vond, dan is de kans groot dat je meerdere keren ineen krimpt van ergernis in Hellboy II, want de flauwe humor is hier in grote getallen aanwezig. Ik heb in ieder geval krom gelegen van het lachen, vooral Johann Krauss zorgde voor een hoop komische situaties.
Dus ondanks dat Hellboy II het niet voor elkaar krijgt om een paar van de grootste minpunten van het origineel te verbeteren en zelfs een aantal aspecten compleet verandert, biedt Hellboy II wel meer actie, humor en fantasie. Soms is het een beetje teveel van het goede, met name de vele fantasiewezens zorgen voor een onsamenhangend en onovertuigend geheel, ziet het er wel fantastisch uit en is het kijkplezier groot, en daar gaat het uiteindelijk om. Één van de leukste films van 2008, ik hoop dat filmmakers zich nou niet verkijken op het succes van duistere superheldenfilms als The Dark Knight en zich goed beseffen dat er zeker plaats is voor zo'n grappige en coole superheld als Hellboy.
cdman19800
Alhoewel ik geen fervent aanhanger ben van dit genre kreeg deze toch een 4 van mij door de super special effects en opbouw van de film.
funland
@Denden 100 Piek
Kon je dat niet even samenwerken in een paar zinnen? of gwn één woord wat je ervan vind? Je hoeft niet elke detail van het moment dat je de film kijkt te vertellen en meer :S
Heb me erg verveeld bij het lezen van deze comment 0,5 *
Maar voor de film geef ik er 5
Die was gewoonweg geweldig
Denden 100 Piek
Heb me erg verveeld bij het lezen van deze comment 0,5 *
Maar voor de film geef ik er 5
Die was gewoonweg geweldig
sdr
Geweldige film, zeer goed vermaakt.
Stuk voor stuk geweldige acteurs.
Leuke grappen op het juiste moment.
Ze moeten veel meer van dit soort films maken.
5* krijgt ie van mij
Banjo
- 2033 berichten
Wauw!.. wat een vermakelijke film! hellboy is echt een fijne film om jezelf onder te dompelen, heerlijk.
alleen het einde daar had ik echt meer van verwacht!.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

El Laberinto del Fauno

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Avontuur / Fantasy, 2013

Star Trek
Sciencefiction / Actie, 2009
auctionnorthern irelandresignation superheldgebaseerd op stripopstandgeweldspearsplit screen superhero teamsuper villainremorseself exilecitizen actionwar zonerobot fighting father son conflict