The Incredible Hulk (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Louis Leterrier
Met onder meer: Edward Norton, Liv Tyler en Tim Roth
Gesproken taal: Portugees, Spaans en Engels
Releasedatum: 19 juni 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Incredible Hulk
"You'll like him when he's angry."
Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter ego The Hulk, een groen, groot en enorm sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden. Dit is absoluut niet eenvoudig aangezien er horden mensen achter hem aan zitten die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten. Maar dan ineens verschijnt The Abomination (Tim Roth), een kwaadaardig en wild beest. Banner ziet zichzelf genoodzaakt zijn krachten te gebruiken om de stad te redden van dit afschuwelijke monster.
Bruce Banner / The Hulk
The Incredible Hulk (stemrol) / Security Guard
Stanley
Supervlinder
mooie poster!!!!
en edward norton is zowiezo erg lekker om naar te kijken
ook al ben ik niet zo fan van het hele hulk verhaal, wil ik deze toch wel een kans geven om te bekijken
ruadhan
erg fijne film met toch wel een paar clicés
bruce zegt dat elizabeth weg moet maar nee zij moet mee, bij het eindgevecht kan die helikopter met die generaal enz. gewoon wegvliegen maar nee zij moeten weer met een proppenschieter schieten
maar toch dat maakt eigenlijk weinig uit
special effects waren toch best goed en toch genoeg actie en iets minder gezeur dan de vorige hulk film
3,5
ramtin
gaan ze van iron man, hulk, thor en captain america nog een 2e of een derde deel maken?..of gaan ze gelijk na de eerste deel van elke 4 over naar de avengers?
en ik vond die film trouwens wel leuk...vond iron man wel beter..maar deze heeft ook wel wat..:)
Glacius
Thor komt ergens uit rond 2010 en Captain America in 2011..
Duurt nog wel eventjes dus.
Ik weet niet of ze een Avengers film pas willen maken nadat alle 'solo' films zijn afgerond en uitgebracht. Iron Man 2 komt ook rond 2010 trouwens.
Hayabusa
Als ze van elke personage een eigen film willen maken dan moet Giant man ook een eigen film krijgen, hij is ook lid van de Avengers.
Glacius
Reken er maar niet teveel op.
In iedersgeval geen eigen film voor ieder.
Misschien dat Hank Pym wel in de Avengers film wordt toegevoegd als Yellowjacket/Giant Man. (Waarschijnlijk dan de Ultimate versie)
Weet niet welke villain ze gaan gebruiken alhoewel ik het eerst zou denken aan 'Loki' of 'Ultron'.
Maar als ze Hank erinstoppen, moet Wasp er ook in, en persoonlijk vind ik haar nogal verrotte krachten hebben.
Overigens zijn er nog veel meer characters die als fulltime classic Avenger members worden gezien in het algemeen.
Ms. Marvel, Wonder Man, Vision, Luke Cage, Hawkeye, Black Widow en Falcon.
Eigenlijk Scarlet Witch en Quicksilver ook.
Hayabusa
Reken er maar niet teveel op.
In iedersgeval geen eigen film voor ieder.
Ms. Marvel, Wonder Man, Vision, Luke Cage, Hawkeye, Black Widow en Falcon.
Eigenlijk Scarlet Witch en Quicksilver ook.
De laatstegenoemde namen zijn extra toevoegingen door de jaren heen. De originele Avengers waren: Thor, Iron Man, Hulk, Yellowjacket/Giant Man/Ant man en Wasp, later kwam Captain America erbij als de leider. Ik heb nog comics en tv-series uit de jaren '60 gezien laatst.
Door de jaren heen kwamen er helden als Wolverine (omdat hij verder ging waar alle andere niet konden, schurken doden dus), spider-man is bij de Avengers geweest. Black Panther etc.
Er zijn talloze wisselingen geweest idd, alhoewel ik PERSOONLIJK Scarlett Witch en Quicksilver als schurken zie.
Mr_White
- 2067 berichten
Momenteel heeft Marvel deze films op stapel staan in verband met The Avengers:
Thor:
wordt denk ik de grote verrassing, met name door de unieke setting en personages (Asgard, 'heidense' Goden).
Ant-Man:
erg lastig, Ant-Man is niet bepaald een tof personage (zijn krachten zijn krimpen en groeien en bovendien slaat hij zijn vrouw). Regie van Edgar Wright kan veel uitmaken.
The First Avenger: Captain America:
moeilijk te verkopen aan het buitenland maar Cap is stiekem toch wel een echt tof personage. De WWII-setting zal veel helpen.
Iron Man 2:
zie ik niet meer gebeuren voor The Avengers (ze moeten eerst die andere films nog met succes zien te maken) maar je weet nooit.
The Avengers:
Captain America, Iron Man, Hulk, Ant-Man, Nick Fury en Thor. Misschien Wasp (of een ander vrouwelijk personage) in een bijrol. De grote vijand wordt vermoedelijk Loki of Ultron.
Martijnnn
Hoe oud moet die Captain America zijn als hij in de 2e WW vecht...
Of in ieder geval, hoe gaan ze dat doen.
Hayabusa
Hoe oud moet die Captain America zijn als hij in de 2e WW vecht...
Of in ieder geval, hoe gaan ze dat doen.
In de stripboeken is hij tijdens het einde van de oorlog in een groot blok ijs terecht gekomen en daarin is hij al die tijd in "gebleven" totdat ze hem weer hadden gevonden en hem weer tot leven brachten.
Ze dachten in eerste dat Steve Rogers (Captain America) dood was.
Ik vind het ontzettend jammer dat er geen film komt over Namor The Submariner, hij was de eerste anti-held van de stripboeken. Ik hoop dat hij tenminste een cameo zal hebben in zo'n Avengers film.
egelhunter
Net naar de film geweest. Heb genoten, vooral die achtervolging in brazilie vond ik erg goed gemaakt. Wel jammer dat het af en toe lang duurt voordat de hulk weer te zien is. Ook leuk dat Tony Stark (ironman) aan het eind langskomt, ik verwacht toch meer na wat hij zei.
Mr_White
- 2067 berichten
Ze dachten in eerste dat Steve Rogers (Captain America) dood was.
Dat komt volgens mij nog wel. Momenteel richten ze zich compleet op The Avengers en daarna zouden de andere helden langzaam hun opwachting kunnen maken (alhoewel Marvel moet oppassen dat ze de superhelden-markt niet verzadigen).
smn1993
heb de film nog niet gezien kwacht nog even voor betere kwailiteit ... volgens mij zijn het allemaal cam versions als je hem wilt downloladen ..?
Tharoy
Dan nog, kijk hem gewoon in de bioscoop, bah.
Glacius
Hoef je mij niet te vertellen hoor, ik lees regelmatig comics en ben bekend met de geschiedenis.
Maar de opgenoemde 'helden' hebben zo'n lange tijd bij de Avengers doorgebracht dat ze een beetje bij het standaard plaatje horen.
Als Ultron de main-villain wordt, dan moet Hank Pym er wel inzitten en dus ook Wasp. Mocht het Loki worden, dan verwacht ik eerder dat ze zouden kiezen voor Black Widow als vrouwelijke held van de Avengers.
Kwa villain ligt het ook aan welke villain de Thor film zal hebben, wat dus ook heel goed mogelijk 'Loki' zou kunnen worden.
Marvel is mijn ding niet.
Alle goede intenties ten spijt, maar zo'n groot groen ding met een bloempotkapsel is gewoon geen leuk ding om een film rond te bouwen. Technisch zag hij er trouwens best wel leuk uit, maar qua design vond ik het echt om te huilen.
Verder werden er regelmatig pogingen gedaan om alles aardig in beeld te brengen, wat daarna vakkundig verknipt werd door superzenuwachtig gedoe om niks. Ik hou wel van lekker knip- en plakwerk, maar qua ritmiek vond ik dit lijken op een dronken Griek.
Norton is en blijft een geweldig acteur, jammer genoeg vind ik hem in een film als deze geen enkele meerwaarde hebben. Ik zie hem veel liever in andere films bezig en vindt het dan ook wat jammer dat hij aan een film als deze meewerkt. Vond ook in deze film niks op hem aan te merken, maar de film werd er niet beter op.
Rest het laatste gevecht, wat technisch nog steeds best knap is allemaal, alleen bleef het voor mij een complete audiovisuele draak, designs inclusief.
0.5* dan maar, enkel doorheen het slechte camerawerk in het begin kunnen genieten van die fantastische stad op bergwand in Brazilië, verder vond ik het een erg saai gebeuren. Veel actie, maar doe mij maar een film als Shoot 'Em Up.
Respekked
Vergis ik me, of had jij X-Men last stand (eerst) behoorlijk gewaardeerd?
Heb er 2.5* staan, lijkt mij niet geweldig hoog. (vind er vreemd genoeg niet echt een bericht terug van mezelf). Was wel aardig, maar niet meteen om enthousiast over te worden. Hoger dan dat is het ook nooit geweest
john constantine
Hele vette hulk!! dit was weer eens goed de hulk uit 2003 moet je gewoon vergeten en net doen alsof die er nooit is geweest, dit is de hulk waar ik persoonlijk op gewacht heb in de film, natuurlijk krijg je de hulk in deze tijd nooit puur natuur maar ik moet zeggen e CGI effectecten waren echt super. Ik had ook in de gaten dat de regieseur bepaalde camerapositie's nam dat de hulk echter overkwam en dat je niet elke keer tegen een computerachtige hulk aan zat te kijken!
Norton speelde de rol naar mij mate ook goed, het was geen hoogstander qua verhaal, maar qua actie special effects en decors is het een toppertje.
Er zitten in totaal ook 3 actiescenes in de hele film in, maar toch gemiddeld per actiescene wel 15 minuten duurt het einde duurt nog langer
Hoewel ik het eingevecht vet vond had ik er toch nog iets bijgezien, maar wie weet als ik hem voor de 2e x ga bekijken dat dat eindgevecht een stuk anders voorkomt.
Krijgt van mij een 4,5 omdat alles in orde was met deze hulk, ik kan niet wachten tot ik hem weer zie, wie weet is hij dan nog wel beter!!
brabusRUS
Heb deze film vandaag in Pathe, Arena gezien.
Best wel vette film. Veel actie. Vooral de special effect waren geweldig. Alleen vond ik het laatste half uur van de film niet zo.
Ik heb het gevoel dat er een 'sequel' komt, of niet?
Linn
Vergis ik me, of had jij X-Men last stand (eerst) behoorlijk gewaardeerd?
Nja en daar zat Linn dan weer die deze film natuurlijk weer wel geweldig vond
derenzo
vond het een goede film. de special effects zijn van top kwaliteit en de computeranimatie dat de details uitgewerkt.
Shinobi
Vandaag in de bios gezien en was op zich wel een redelijke film.
De special effects zaten uiteraard goed in elkaar. Alleen het verhaal werd niet echt goed uitgewerkt, ik bedoel ze laten nog geen eens goed zien hoe Banner in de Hulk verandert. Dat hebben ze zomaar gelijk in de opening credits weggemoffeld.
Verder zat er niet echt diepgang in de personages.
Ik bedoel we komen niets meer dan ook niets te weten over de achtergronden van de personages. Naar mijn mening erg jammer, want bij Iron Man werd dit juist weer goed uitgewerkt.
Wel leuk trouwens om Stan Lee en Lou Ferrigno te zien.
Ik ben alleen wel benieuwd wat ze van plan zijn als er een Avengers film komt, aangezien ze daarmee doelen met het eind waar je Stark voorbij ziet komen met de mededeling een groep op te richten.
Dat moet dan wel goed uitgewerkt worden. Want ik zie niet zo snel een film over Thor of Namor gemaakt worden. Captain Amerika dan weer wel, omdat ze volgens mij daar al mee bezig zijn. Any way het zal me benieuwen.
Ik geef 'm 2, 5 sterren.
Hayabusa
Vandaag in de bios gezien en was op zich wel een redelijke film.

Verder zat er niet echt diepgang in de personages.
Wel leuk trouwens om Stan Lee en Lou Ferrigno te zien.

Ik geef 'm 2, 5 sterren.
Dit is een officiele vervolg op de versie van 2003, hoe hij de Hulk werd, was dus te zien als in deel 1. Dit is dus niet geheel een remake. Maar een vervolg met een andere versie van Hulk.
thomzi50
- 1991 berichten
De overbodigste remake die ik ooit heb gezien. Het ziet amper beter uit dan de andere Hulk, het verhaal is op de punten waarvan het afwijkt van die film eigenlijk altijd minder ([spoiler[die andere hulk, Tim Roth, werd veel te overdreven neergezet en uitgewerkt) en al dat sentimentele gedoe vond ik ook maar matig gedaan. Al met al een teleurstelling, die na een degelijk begin steeds verder wegzakt, naar een wel heel bedenkelijk niveau. Amerikaanse actieheldenfilm in haar stomste soort. 2*
Captain Pervert
Degelijke popcornfilm die vooral op het laatst behoorlijk wat steken laat vallen qua verhaal en uitleg. Waarom maakt de generaal jacht op The Hulk, als hij al die tijd al een potje serum had liggen?
Personages maken in het laatste halfuur ook vreemde en niet onderbouwde / uitgelegde keuzes. Vooral het einde van de ketting-zwaai scène op het laatst is maf, ineens is Blonsky niet meer gevaarlijk?
Grootste pluspunt is de running gag rondom de stretch pants. Toch iets wat iedereen zich altijd al afvroeg.
Toch wel genoten van de special effects in bios.
3.5 sterren

Liv Tyler (45) maakt na zestien jaar terugkeer in Marvel-Universum

Tim Roth vertelt over terugkeer naar MCU én de toekomst met 'She-Hulk'

Hulk krijgt naast een supersterk nichtje zelf ook nieuwe krachten

The Godfather: Part II

Song for a Raggy Boy
Drama / Historisch, 2003

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011
new york cityrio de janeirosuperheldgebaseerd op stripop de vluchtvoortvluchtigesuper soldierwetenschappervirginialegersuper villainmarvel cinematic universe (mcu)angrybruce bannerradical transformation marvel comicsgood versus evil