• 9.378.673 stemmen

Met onder meer: Ray Winstone, Anthony Hopkins en John Malkovich

Releasedatum: 22 november 2007

Plot Beowulf

"Evil breeds pain."

Beowulf (Ray Winstone) besluit een einde te gaan maken aan de ellende en verwoestingen, waarvan het monster Grendel de oorzaak is. Maar de strijd blijkt vele malen moeilijker en zwaarder dan Beowulf ooit had kunnen denken. Maar Grendel blijkt niet het enige probleem, zijn moeder verschijnt al spoedig ten tonele om ook strijd tegen Beowulf te leveren.

avatar van jimbo79

jimbo79

echt macho verhaal met over the top dialogen en ook wel fun op sommige momenten

heb me wel vermaakt met het pulpverhaaltje maar een topper is dit niet

lekker fout dat wel vooral beowulf gooit er wel wat machooneliners uit

davidov

Wat ik zelf het stomste stukje vond dat echt geschreven is puur voor sensatie en niet voor logica: Beowulf wil het hart doorboren met zijn dolk of whatever, hij kan er NET niet bij, punt van de dolk raakt het hart net niet aan... hij blijft proberen...maar nee hij kan er net niet bij.... hakt zijn arm er half af voor die paar extra cm, en nog kan hij er net niet bij. Vervolgens gooit hij z'n zwaardje weg van 50 cm, en opeens, zonder reden zijn z'n armen een meter langer geworden en kan hij het hart met blote handen er uit rukken... en ik maar denken dat hij er niet bij kon zelfs met een verlengstuk als een zwaard... . En er zitten wel meer van die complete onzinnige stukjes in die echt over komen als slappe smoesjes om spectaculaire dingen te kunnen doen. Beetje het probleem wat men vaker heeft met CGI. "we kunnen nu echt alles doen dat we willen, hebben alleen een smoes nodig om het recht te praten". Jammer, als ze zich niet mee hadden laten slepen in de waanzin die CGI vaak oproept (zie ook POTC 2 en 3) had de film nog best redelijk kunnen worden.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

arne66 schreef:

- cgi was ver onder de maat voor een bioscoop film voor het jaar 2007

Daarom word deze film ook gezien als een van de grootste stappen in de geschiedenis van de geanimeerde films en als technisch hoogstandje.

davidov

De animaties waren ook erg mooi, zolang ze maar frontaal in beeld waren. Veel dingen juist die op de achtergrond gebeurden kregen helaas niet evenveel aandacht, matige textures, houterige bewegingen, de paarden die rennen in de verte bijv....

Dus ja men kan het wel mooi maken, maar een oog voor detail had men niet leek het wel. Alsof ze wisten naar welke delen van het scherm 80% van het publiek op elk moment zou kijken en vervolgens alleen dat alle aandacht geven die nodig is.

avatar van arne66

arne66

davidov schreef:

Hier ben ik het 100 % mee eens.

avatar van notsub

notsub

Het werd pas echt leuk in de laatste scene, omdat hier de animaties echt goed waren. Het verhaal is wel aardig, maar ook erg simpel.Toch wel relaxed het geheel uitegekeken en ik werd aan het einde dus positief verrast. Deze film is geen schokkende ervaring en zeker geen must-see.

avatar van tal1b

tal1b

Het lijkt idd af en toe op een spelletje, als je je een beeetje in wilt leven is het een leuk verhaal, de demons vind ik wel leuk verzonnen moet ik zeggen, 'n 3 van de 5 vind ik rechtvaardig voor het geheel.

avatar van sylphil

sylphil

Mij kunnen de nieuwe technieken niet zo bekoren.

Net als bij "I am Legend" is het af en toe zo overdreven nep, dat het niet leuk meer is.

Het ergste is nog dat Anthony Hopkins zich geleend heeft voor deze film. Maar weer snel vergeten.

avatar van Blokland

Blokland

****

Ik vond dit een geweldige film. Je kon wel merken dat Neil Gaiman betrokken is geweest bij het script, dat gelaagd is en af en toe subtiel humoristisch is. Het mooiste vond ik echter de manier waarop Grendel is uitgebeeld - echt een walgelijke Ogre! Maar wel met zee menselijke trekjes.

Ik heb de film trouwens in 3D gezien en dat beviel me wel al kreeg ik halverweg de film verschrikkelijke hoofdpijn. Weet iemand of deze film overal in 3D is uitgebracht?

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik had erger verwacht. Het ziet er best aardig uit, alleen gek genoeg wat wisselend qua beelden. Soms echt mooi, soms behoorlijk cheap. Het verhaal is natuurlijk niets meer dan een standaard heldenverhaal, maar ik vond het goed tot zijn recht komen. De film pretendeert niet realistisch te zijn, het heeft geen irritante geforceerde moraal, het is gewoon een mooi gesloten heldenverhaal, dat me het grootste gedeelte wel boeide. 3*

avatar van A-neet

A-neet

er zitten zeker hele mooie oogstrelende dingen bij, maar die worden een beetje naar beneden getrokken door de toch wat slechtere '' botox mondjes'' o.a....

en ik vond het verbazingwekkend hoeveel de paarden op ezeltjes lijken als ze voorbij komen lopen. niet echt stoer. dus...

avatar van dumble

dumble

Van mij mogen ze meer van zulke films maken over mythes in zo'n computer achtige style .. heb echt kunnen genieten van deze film .. Net zoiets als 300 eigenlijk..

Zo'n film als dit met zo'n verhaal als dit kan je niet met 'echte' mensen maken, want dan krijg je 50 - 50 ; ik bedoel dus half 'computer'(de monsters) en half 'echt' .. dan is het beter om alles 'computer' te maken.. en vondt het er toch best goed uitzien

petje af voor de makers ervan

4 sterretjes ****

btw; die angelina is wel hot ej , ik zou ook kiezen om met haar naar bed te gaan

avatar van cubedude

cubedude

Ik hoorde steeds negatieve reacties maar ik vind het allemaal overdreven.

ik heb zelf goed genoten van deze film aangezien het verhaal toch wel spannend is, en het heel goed te volgen is. Daarnaast is het, ondanks CGI erin zit, toch een film waarin je emoties kan zien en dat maakt het voor mij al zeker de moeite waard. En net zoals Dumble hierboven zegt, het is beter dat dit in een keer met de computer is gemaakt dan dat je een 50-50 hebt waarbij niets realistisch lijkt.

Vond het wel leuk. Die vriend van Beowulf was trouwens zeer mooi geanimeerd.

avatar van Leviathan

Leviathan

Aardige film, maar dat animatie is wennen. Dacht in het begin dat ik de film zo uit zou zetten, maar dat viel mee na een minuut of 10 had ik nog nauwelijks door dat het animatie was. 't beeld was niet helemaal geweldig dat ken nog wel wat mooier en vooral gedetailleerder.

Verhaal en de actie was best wel goed.

avatar van bisse

bisse

urggh wat een tegenvaller. Lelijke cgi en een flauw sprookje.

avatar van teigetje26

teigetje26

Wat een baggerfilm is dit zeg niet om aan te zien.

Het verhaal is slaat echt nergens op.

Dat zoon lekker wijf als Angelina Jolie in zoon film speelt zonde gewoon van haar mooie lichaam en acteer kunsten.

Dat hier zoveel ophef over is geweeest zoals reclames op tv.

Hij krijgt van mij een dikke -2.

avatar van Raffael77

Raffael77

idd geen super film. 2

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Mmm, vreemd.

Ik vond em geweldig goed gemaakt door Zemeckis en zijn mede-computer-werkers.

Het was in ieder geval beter gedaan dan ``the polar express``.

Nee, ik heb me wel vermaakt...en daar gaat `t mij tenslotte om.

Pure vermaak.

avatar van K@i

K@i

klote film

avatar van BS

BS

Ik snap het gezeur niet, ik vind het gewoon een echt geweldige film !

De CGI is een geweldige vooruitgang. Zeker van de Polar Express maar zelf een Final Fantasy moet hierbij meestal sneuvelen.

Davidov heeft wel gelijk.De belichting en focus van een shot of scene is gericht om 1 persoon of personen die alle aandacht krijgen. Daardoor is de achtergrond meestal wat vager (of rokeriger hoe je het zeggen wilt ) dan de rest.

Is dat een probleem? Voor mij niet.Je aandacht wordt heel direct gefocust en ik vind het niet vervelend of storend.

Het verhaal is kortgezegt een helden-verhaal met een hoog "300" gehalte maar wat kort te vertellen is. Mooi verhaal en dat is meer dan genoeg.

De actie in de film is zeker goed ! 12+ rating zie ik op imdb en daar hebben ze ook alles uitgehaalt wat erin zit denk ik.

Kortom een overweldigende film, goede CGI en een vooral entertainende film met voldoende geweld en actie dat ik van tijd tot tijd voorover gebogen in me stoel zat!

Handig 4*

Ben wel erg benieuwd wat de directors cut hier aan toe gaan voegen !

avatar van Vinco

Vinco

Wat een geweldig mooie film(de animatie),alles ziet er zo gruwelijk mooi en vaak erg realistisch uit dat dit echt weer een erg goeden vooruitgang is in de animatie.

De film zelf qua verhaal is ook verder niks mis mee.

Verder snap ik totaal het commentaar niet op deze film.

davidov

Realistisch? Ha! Of bedoel je dat men haar heeft en een paar ogen? Want verder dan dat gaat het realisme niet echt in deze film. Ok het is een sprookje, maar zelfs voor een sprookje blijft zeer veel dubieus.... Ik refereer bijv naar het " heh ik kan de draak niet doodsteken met mijn dolk maar kan er wel met mijn handen bij" incident

Film had iets teveel momenten die puur te zien waren omdat het "gaaf/stoer/wreed/cool" was en niet omdat het ten bate was van de karakters noch het verhaal.

avatar van Skrean

Skrean

4 sterren, vette actie-special effects spectacel. Muziek deed me denken aan '300'. Al met al een geschikte film voor een

- blockbuster - avond.

avatar van dvdboer

dvdboer

gave film zeer van genoten, mooi gemaakt allemaal.

Mooi muziek, en verhaal zeer goed.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Mooi verhaal, mooie muziek, mooie animatie en actie.

Deze film moet je gezien hebben.

avatar van natju

natju

Animtaties van deze film waren soms geniaal, soms zag het er wat houterig uit. Ik heb deze film met zeer veel aandacht uit gekeken. Vooraal die Grendal.....geweldig wat een monster. Goed verhaal!4*

avatar van Tabossi

Tabossi

CGI inderdaad heel afwisselend. Het verhaal: nou, tja, het is dat ik het de oorspronkelijke schrijvers niet meer kwalijk kan nemen, maar echt fascinerend is het allemaal niet. Nogal repetetief. Verder is Beowulf een eikel waar ik maar moeilijk sympathie voor kan kweken. En dat vloekt, wanneer uitgerekend híj telkens in beeld is. Verder vond ik Grendal wel zeer angstaanjagend en zodoende maakte deze verschijning het eerste gedeelte veel beter dan het tweede. Een mager drietje.

avatar van praetorian

praetorian

Ik vond het echt een bijzonder saaie film bij zo'n mooi verhaal. Ik vond het eigenlijk pas na anderhalf uur leuk worden (toen de draak kwam enzo), maar toen was de film al bijna afgelopen

avatar van skopje

skopje

vind mensen die zeggen dat het een saaie film is te begrijpen. Maar ik snap niet waarom mensen zeggen dat het dan wel leuk wordt na anderhalf uur want dat is ook niet spannend. Maar toch zijn de animaties van dichtbij echt bijzonder realistisch. Toch vind ik het nep dat ze die gevechten zo kort maken. Hier door lijkt die Beowulf onoverwinnelijk, ook al gaat hij dood. Aan het eind kan het hele verhaal eigenlijk weer opnieuw beginnen en dat is ook wel een beetje cheap. Toc h over het algemeen genomen:

- mooie animatie(bijna echt soms)

- geluid past er echt bij

- verhaal lijn was een beetje zo als er zoveel zijn met een held

Daaom geef ik het een 2,5.

avatar van Rik^

Rik^

Waardeloze film.

Wat een lachwekkend verhaal. Je weet aan het begin al wat er gaat gebeuren. Het moet allemaal heel 'fancy' overkomen, omdat het allemaal animatie is. Het boeit niet.

Welk zielig figuur schreeuwt zijn eigen naam. LOL. Snel in de kast gestopt en NOOIT meer kijken.