Genre: Animatie / Fantasy
Met onder meer: Ray Winstone, Anthony Hopkins en John Malkovich
Releasedatum: 22 november 2007
Plot Beowulf
"Evil breeds pain."
Beowulf (Ray Winstone) besluit een einde te gaan maken aan de ellende en verwoestingen, waarvan het monster Grendel de oorzaak is. Maar de strijd blijkt vele malen moeilijker en zwaarder dan Beowulf ooit had kunnen denken. Maar Grendel blijkt niet het enige probleem, zijn moeder verschijnt al spoedig ten tonele om ook strijd tegen Beowulf te leveren.
Beowulf / Golden Man / Dragon
Musician #1
Musician #2
Tars
(Vond met dt...?)
sommigen zijn nu eenmaal niet geconcentreerd op hun taalgebruik
Colombo
Tjonge haha, kut film hoor, helft van de film is een game. goedkope /neppe troep bahh
Minority_Check
die poster ziet er mooier uit
BobdH
Als een IMAX 3D ervaring is Beowolf best cool en op momenten zelfs erg indrukwekkend. Als een etalage voor Angelina Jolie, is hij niiiice. Als een epische fantasiefilm, echter, is het allemaal aardig standaard. De 3D-uitwerking is helaas geen 'gimmick' om het verhaal te vertellen, het is het fundament waar de film op rust. Zemeckis volgt liever de tocht van een muis via de nok van een hut, naar het dak en uiteindelijk de klauwen van een adelaar hoog boven de bergen, dan dat hij inhoudelijk iets sterks aflevert.
Maar misschien komt dat ook wel omdat we zoiets als dit de laatste tijd al veel te vaak hebben gezien, waardoor dat 3D-aspect het enige unique selling point is. Toch blijven de personages 'passief' ogen, wat het gevoel versterkt dat je in een attractie zit in plaats van dat je naar een echte film kijkt. Ga dit dan ook in IMAX zien, en niet in een 'standaard' bioscoop.
Colombo
Heb je 'm gezien, dan?
Trailer zeg al genoeg, vooral als je nog s in bios hm te zien krijgt |
sSjorsz
Als ik zo kijk is 'Beowulf' niet echt een groot succes geworden in Amerika, alleen de mensen die de film in de IMAX 3D versie zagen waren wel enthousiast, schijnt prachtig te zijn. Ik denk echter dat deze film veel beter had kunnen worden als hij gewoon in het echt was, i.p.v deze animatie. Ik denk ook niet dat ik naar de bios ga, huur hem wel een keer.
longinus
Vandaag gezien in Imax 3D.
3D.
Dit alleen al maakt de film de moeite waard. Een lust voor het oog. Het valt wel op dat de animatie sterker opvalt in het begin van de film. De kwaliteit van de beelden wordt overtuigender in latere scene's.
Verhaal.
De film kent diverse subplotten, personage's krijgen goed vorm. Alleen het begin is wat traag van opbouw en het is even wennen aan alle scandinavische namen. In de VS zal dit zeker niet goed zijn gevallen vermoed ik.
Jammergenoeg wordt het nergens echt eng of bijzonder spannend. En dat terwijl de Beowulf-saga daar toch meer dan genoeg aanknopingspunten voor geeft.
Sommige scene's zijn duidelijk bedoeld voor 3D effecten en zullen wat vreemd ogen in 2D.
Conclusie
Een aanrader. 3D beelden van absolute topkwaliteit. Zonder 3D een sterk verhaal en een paar goede aktiescene's. Geen enkel personage stelde teleur in deze film.
TonyMontana
niet echt een groot succes in Amerika??
"BEOWULF" DOET HET GOED AAN DE KASSA
De digitaal geanimeerde film "Beowulf"
stond tijdens zijn eerste weekend op
nr. 1 in de Amerikaanse box office. Ook
de 3D-voorstellingen, die iets duurder
zijn, lokken veel volk.
"Beowulf", met Angelina Jolie en Ray
Winstone in de hoofdrollen, bracht dit
weekend in de VS 19 miljoen euro op. 40
procent van de opbrengst kwam van de
3D-voorstellingen.
"Dit is een bewijs van de populariteit
en leefbaarheid van 3D-films", luidt
het. De filmstudio's zijn van plan meer
digitaal geanimeerde films in 3D te
maken.
bron: één - teletekst (http://tt.vrt.be/tt_een.php?p=820&g=0&s=0&r=0&x=1)
Mr_White
- 2067 berichten
Redelijke film die naast spetterende actiescènes (die er in 3D waarschijnlijk nog beter uitzien) niet zoveel te bieden heeft. Jammer want hierdoor blijft de film toch wel een gimmick.
UrbanDjampa
Een film die op zich niet onaardig is. Ik had 'm ook 'gewoon' in de bios gezien. Ik vind 'm toch geen blijvertje..
Crall
Gister heb ik de film gezien in de bios en ik moet zeggen dat de film me een beetje tegen viel.
De 3D uitwerking ziet er gelikt uit en de personages zijn goed uitgewerkt, maar het verhaal is erg dun. Er zijn meerdere gebeurtenissen in de film waarvan niet wordt uitgelegd waarom het gebeurt. Het is heel goed te zien dat deze film is gemaakt aan de hand van een middeleeuws verhaal. Alles uit de 'onderwereld' is slecht en brengt dood en verderf. Waarom zij dit doen... tja, geen reden.
Kortom, ik denk dat er qua verhaal veel meer in had gezeten. Ik had het mooi gevonden als er veel dieper op bepaalde stukken was ingegaan. De film blijft qua verhaal nu vrij magertjes.
Max en Joep
hahahaha, die acteur die hem speelt is gewoon 50 ofzo en niet blond en wel bol.
gideonvdb
elke keer als ik die teaser op tv zie, denk ik aan een nieuw resident evil spel.
menie
Beowolf Lijkt me een Kei spannende Film en wel Eng
En deze Film is met Angela Jolie En die is ook een topper maar ik ga deze film nog in de Bios kijken en dan zal ik meteen recatie geven
guulbert
Grote tegenvaller dit...
Was mijn eerste film dat ik heb gezien in 3D en het is toch even wennen, maar het deed vooral raar aan mijn ogen bij sommige scènes!! Alles zag er uiteraard prachtig uit!! Nog nooit zoiets gezien, maar daar stopt het positieve dan ook.
Dom verhaaltje (waar ik meestal niet over val, maar bij deze dus wel), irritante personages, nergens spannend en zo saai...
En dan zeg ik nog niets over het einde
Had hier toch veel meer van verwacht, maarja!!
JTV-kijker
- 2017 stemmen
kwas van plan deze film nu zondag te gaan kijke maar als ik sommige reacties hier zo lees dan blijkt de film tegen te vallen...
tosti
Gisteren deze film gezien in 3-D en ik moet zeggen dat dit echt een leuke belevenis was. Heel origineel en goed bedacht, een echte popcorn film en voor dit soort films ga ik dus naar de bios. Ik snap ook niet de berichten van andere mensen hier dat ze het niet leuk vonden maar ja meningen verschillenen. Ik zou zeggen beleef dit in de bios voordat het te laat is.
Jordy
Als "attractie" is de 3d-versie inderdaad een leuke belevenis, vooral het eindgevecht was daardoor flink intens.
Als film zelf was het niet veel boeiends, de gebruikte techniek is m.i. ook nog niet ver genoeg voor dit soort films.
Miss Sway
Ik heb precies hetzelfde!
RodneyS
Mooie indrukwekkende film met hele mooie effecten. Ik heb hem in 3d gezien en dat maakt hem echt nog beter. Als ik dat niet mee tel in de beoordeling geef ik hem nog 3,5 sterren.
ArcovandenBroek
Vanmiddag ook naar Pathé IMAX geweest (volgens mij zat de zaal voor Moviemeter-leden als ik het zo lees
), en wat was dit genieten zeg. De eerste keer in Pathé IMAX, en dit is echt tof! 12.000 Watt extra, superstrak beeld en een heerlijk grote zaal. Het publiek wat er op af komt, is relaxed en stil, want de jeugd betaalt geen €12,- voor een kaartje. Maar het is het absoluut waard, en met de Pathé Unlimited voor mij slechts €5,- , fantastische actie van Pathé!
De film zelf vond ik ook geweldig. Mooie actiescenes, geweldige special-effects en allemaal erg goede rollen van vele bekende acteurs. Absoluut 3,5* voor de film en 1* extra voor de waanzinnige 3D-belevenis!
Martijnnn
Ik alleen maar aan: THIS IS SPARTA!
Gewoon in 2D gezien, in de bios.
De vraag komt vaak waarom met dit nog zou omzetten naar animatie, wanneer de acteurs toch al gewoon moeten acteren. Volgens mij heeft het zeker wel nut, aangezien alles toch meer als één geheel aanvoelt, terwijl je bij andere films vaak het cgi vs echt effect krijgt.
De bewegingen zijn nog niet perfect, ook de gelaatsuitdrukkingen soms iets te karig, maar verder vond ik de animatie soms eng realistisch.
Leuk vooral de overdreven heroische inzet, die maar half serieus te nemen valt. Verder ook fijn de serieuze lak aan finesse, het gebrawl, lompe gevechten en veel bloedvergieten. Ik schrok een beetje van Zemeckis.
Hoogtepunten waren de twee monsters, die er echt geweldig uitzagen. Hun scenes gingen vaak ook gepaard met interessant camerawerk.
Leuk dingetje deze film, had er compleet niks van verwacht maar viel me mee. Hou normaal niet van dit heroisch gedoe maar de lompe uitwerking en de voor een keer mooie monsters zijn een duidelijke plus. Vond hem alleen net wat té lang.
Mug
Na de scene waarin het blote lid van onze held Beowulf koste wat het kost verborgen gehouden moet worden voor het publiek, was de film niet meer te redden. Zeker niet als hij ook nog uitschreeuwt dat Grendel 'geen lid' heeft...
En wat te denken van een rondborstige vrouw die verleidelijk (in pubertaal: met gekreun) de tafel boent. En onze koningin die met ogen die vragen om sperma een liedje mag zingen die ons allemaal verdomd veel deed denken aan onze jeugd: Valencia met Gaia (u weet wel, die one-hit wonder uit Nederland die uitermate succesvol was in Japan).
De film is duidelijk op z'n sterkst in de actie-volle momenten met de monsters. Grendel is prachtig. De rest is weggelopen uit een slecht computerspel.
Beowulf voor puberjongens. Veel spectaculair bloedvergieten en onfunctionele seks (nou ja, 'erotiek'). 2*
Beowulf voor puberjongens..
.. en mensen met een gevoel voor humor.
Mug
Humor die totaal niet thuishoort in de legende Beowulf, maar ik heb het blijkbaar ontzettend verkeerd opgevat, deze geilheid bedoeld voor jonge jongens.
Humor die totaal niet thuishoort in de legende Beowulf.
Juist wel. Zo valt dit soort film een keer niet in de val van opgeklopte heroische melomeuk zonder spatje humor.
Wie zo'n films liever heeft, heeft toch al 12 uur LOTR ?
Mug
Wie zo'n films liever heeft, heeft toch al 12 uur LOTR ?
Heeft weer geen kont te maken met LOTR. Ik wil gewoon een goede verfilming zonder moderne pubergrapjes.
Deze film zonder de humor en de botte inzit lijkt mij anders een 1 op 1 kopie van LOTR en andere fantasy kwatsch. Was in ieder geval blij daarvan gespaard te blijven.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Bai She 2: Qing She Jie Qi
Animatie / Fantasy, 2021

Beyond Borders
Drama / Oorlog, 2003
denemarkennordic mythologyliggenpride and vanity folk herohuman weakness vikingalienationfestival hall sinroyaltyvloekstrijdoude wereldbased on song, poem or rhymevolwassen animatiemotion capture 6th centurybeowulf