Genre: Animatie / Fantasy
Met onder meer: Ray Winstone, Anthony Hopkins en John Malkovich
Releasedatum: 22 november 2007
Plot Beowulf
"Evil breeds pain."
Beowulf (Ray Winstone) besluit een einde te gaan maken aan de ellende en verwoestingen, waarvan het monster Grendel de oorzaak is. Maar de strijd blijkt vele malen moeilijker en zwaarder dan Beowulf ooit had kunnen denken. Maar Grendel blijkt niet het enige probleem, zijn moeder verschijnt al spoedig ten tonele om ook strijd tegen Beowulf te leveren.
Beowulf / Golden Man / Dragon
Ursula
Musician #1
Musician #2
- 2017 stemmen
Zozo; meningen lopen flink uitéén.
Ga morgen hier ook naartoe.
Is het trouwens noodzakelijk om deze film te gaan kijken met een 3D-bril oid?
niet noodzakelijk maar het is echt wel veel beter in 3D dan dat je hem gewoon gaat kijken
PKlijnstra
Super mooie film.
Misschien kwam dit wel doordat ik er niets van had verwacht.
Beowulf, was verassend.
Toch moest ik er wel even aan wennen, de animatie in een film.(ben hier normaal gesproken niet zo kapot van.)
Angelina Jolie vervulde haar rol goed.
Beowulf is zeker de moeite waard.
4^
latrat
Angelina speelt neit eens mee... 't is animatie. Haar gezicht was helemaal verwrongen en onherkenbaar...
Onherkenbaar?
Dan zou je haar ook niet herkennen als je haar gewoon zou zien...
latrat
onherkenbaar is nu wat overdreven, maar als haar lippen niet jusit zitten is al haar charme toch weg hoor.
Oh wacht, ze had borsten, met goud, jij hebt een penis, laat maar.
Martijnnn
Oh wacht, ze had borsten, met goud, jij hebt een penis, laat maar.
Jup, die heeft herkennings sensoren...
Joop de Bruin
Angelina speelde echt wel mee! Ik heb haar toch zelf gezien joh!! Wou je zeggen dat ik lieg ofzo. Kom op zeg.
(Als je blind bent heb ik niks gezegd
Mug
Het is dan ook Angelina Jolie in animatie-vorm (een van de enigen die echt gelukt is overigens, alhoewel ik bij haar opkomst eerder aan Tombraider moest denken). Het is haar stem, het is veelal haar mimiek en bewegingen, maar wat animatie-knutselaars hebben een fikse laag "digitale" make-up over haar uitgesmeerd.
Joeri_000
Te gelikt maar af en toe wel erg mooie filmmomenten en een grappig verhaal..
- 2017 stemmen
vond Angelina Jolie juist het meest herkenbaar van alle personages...
Real_Movie
Ik vondt de film erg tegenvallen.
Het was gewoon ongeloofwaardig en slaapverwekkend om naar te kijken.0,5
VS60*
Bah, wat een tegenvaller. Van een echt verhaal was niet te spreken. Bij vlagen was de film interessant, maar de langdradige en saaie momenten domineerden de hele film. Dit is mijn voornaamste reden om de film een 2,5* te geven.
Ik denk dat de film in 3D, ik heb hem gewoon gezien, een stuk amuserender is, puur gericht op de visuele effecten.
De visuele effecten in de film varieerden van extreem goed tot erg middelmatig. Op het ene moment leek het of ik naar echte mensen zat te kijken, terwijl het andere moment ik het idee had naar een veredeld computer-spel te kijken. Wat mij altijd al opgevallen is, is dat de visuele ontwerpers altijd nogal wat moeite hebben met de mondmimiek. De figuren praten soms alsof ze schrale lippen hebben die op ieder moment uit kunnen scheuren.
Op sommige momenten, vooral de momenten waarin de vorm van Angelina Jolie te zien was, leek het of de film-figuren barbies op het doek neer geplempt waren.
Roodkapje
Ik heb de film in 3D gezien en dat was dan ook ongeveer het enige positieve aan de prent. Je moet even wennen maar het is een concept dat ik nog niet ervaren had en nu dus wel. Ik had de indruk dat ik naar een computerspel in een visbak zat te kijken en het verhaal was ook maar magertjes... erg magertjes.
Martijnnn
Dat snap ik dan weer niet he, ok er valt genoeg aan deze film op te merken, maar wat is nou precies het probleem met het verhaal dan, er gebeurt toch genoeg, het wijkt een beetje af van het origineel voor de nodige variate en heeft een zelfs een aantal verassingen. Ok op een gegeven moment zakt het allemaal een beetje in maar daar weet het op een ongelovelijk spectaculaire manier weer uit te komen. Wat wil jij nog meer zien dan, dat ze er maar van alles bij gaan verzinnen om aan een geniaal verhaal te komen?
davidov
De plaatjes waren wel te doen. Dat vond ik iig niet de zwakste schakel...
Wel vond ik het erg jammer om te moeten zien dat ook deze keer zodra men een film met CGI gaat maken het niet in de hand kan houden en het moet gebruiken om de meest debiele scene's op het scherm te brengen. Waarom kan men zich nou niet eens beheersen? Bovendien vond ik de film slaapverwekkend, heb zelden meegemaakt dat het verloop van de film na het zien van de 1e 10 minuten vrijwel volledig te voorspellen is.
Niet super mooi, niet sterk geschreven en al helemaal niet onderhoudend.... De film krijgt van mij dan ook een 2* zakt misschien nog wel een half puntje
Fargo78
Wat een dramatische film. Een flinterdun verhaal met slechts één hoogtepunt....de draak op het eind!
Twee sterren...
- 2017 stemmen
vond de film juist wel geweldig, de regisseur zijn beste film vind ik nog altijd cast awey
Moemsie
Snap de kritieken niet zo..vond de film erg onderhoudend en vernieuwend met animaties van de echte acteurs..erg visueel en zeker niet saai..dat is mijn mening. Vind em zeker 3,5 ster.
Fargo78
Ik begrijp niet wat er zo onderhoudend aan was. Het bijschrift bij deze film geeft het hele verhaal weer. That's it! Meer gebeurt er niet.
Koek
Ondanks de technische vooruitgangen op CGI gebied van de laatste jaren, valt ook deze film helaas -net als The Polar Express- in het diepe gat van de 'uncanny valley' (zie google/wikipedia).
De 3D IMAX ervaring geeft het een aanzienlijke meerwaarde en sommige scenes zijn om van te smullen, met name omgevingen en fantasy wezens komen behoorlijk overtuigend over.
Maar, zoals gezegd, gaat het dus vaak mis zodra er een menselijk gezicht in beeld komt. Hoe goed de menselijke spiermassa's, texturen en lichtweerkaatsing technisch ook benaderd worden, alles zal gewoon MOETEN kloppen tot in de kleinste subtiele details, anders zul je altijd het gevoel blijven houden dat je naar een pratend lijk zit te kijken...en dan besef je dat dergelijke 3D-animatie nog een lange weg te gaan heeft.
- 2017 stemmen
er gebeurt wel degelijk meer dan wat er in het bijschrift staat hoor....
Scifi
Ik heb deze film gisteren in de bios gezien en ik moet zeggen dat ik me goed vermaakt heb. Het is geen topfilm, maar het verhaal en de sfeer waren verre van slecht.
De actiescenes waren echt geweldig, vooral de scènes met de draak waren super. Hier en daar was de film soms wat langdradig, maar het kon er mee door. Er had voor mij nog wat meer actie in gemogen.
De kwaliteit van de CGI was goed, maar haalt niet het niveau van b.v. KingKong(2005) en LOTR, alwaar een combinatie van echte acteurs met CGI gebruikt werd.
Ik vind het goed dat er in de filmwereld veel ge-expirimenteerd wordt met cgi, zeker als het gaat om wezens en decors die in het echt niet bestaan. Ik ga er van uit dat de kwaliteit van cgi de komende jaren alleen maar beter wordt, hetgeen veel mogelijkheden biedt voor de genres SF en Fantasy.
Geen topper, maar wel een aanrader 3,5*
Fargo78
er gebeurt wel degelijk meer dan wat er in het bijschrift staat hoor....
Zoals?
Martijnnn
Het is gebaseerd op een heel oude legende, alles in die legende word behandeld, zo gaat dat nou eenmaal met ( min of meer
)historische films.
Chr.s
Mits goed gedaan heb ik nooit echt problemen met het cgi in "echte" films.
Het probleem met de keuze om de film volledig in zo realistisch mogelijke cgi te maken is dat je een soort van "downgrade" van een normaal geacteerde film krijgt. Het ziet er allemaal erg realistisch uit, maar de bewegingen zijn het allemaal nét niet. Ik heb constant het gevoel, hoe knap gemaakt ook, dat je naar cutscénes uit een game aan het kijken was. Ik zie dan ook werkelijk nergens de toegevoegde waarde om het volledig in cgi te doen.
Verder was dat monster uit het begin te achterlijk voor woorden, fantasieloos en irritant, het zelfde geld in mindere mate voor het monster op het eind.
Angel25
ik vond hem echt hartstikke goed. er zaten zeker wel wat foutjes in en sommige stukken konden zeker beter maar hee ik vond hem echt goed.
N811
er valt na te kijken.
Maar kijk het maar niet voor 2 keer zou ik zeggen.
arne66
Bah bah bah...
Een vreselijke film.
- oninteressant verhaal
- cgi was ver onder de maat voor een bioscoop film voor het jaar 2007
- seksistisch
- erg onrealistisch, en mensen; ga nu niet komen met ''Ja maar het is een fantasy film''. Zelfs voor een fantasy film is dit onrealistisch.
1.5 sterren voor de moeite en de soms nog redelijke actiescènes
vergeet ook niet dat de dialogen uit maximum 4 woorden per persoon bestaan
"I AM BEOWULF"
*scheurt kleren open*
"I WILL KILL YOU"
"NOOOOOO!"
Kijk, daar wordt ik dommer van met de seconde.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Bai She 2: Qing She Jie Qi
Animatie / Fantasy, 2021

Beyond Borders
Drama / Oorlog, 2003
denemarkennordic mythologyliggenpride and vanity folk herohuman weakness vikingalienationfestival hall sinroyaltyvloekstrijdoude wereldbased on song, poem or rhymevolwassen animatiemotion capture 6th centurybeowulf