The King of Kong (2007)
Geregisseerd door: Seth Gordon
Met onder meer: Billy Mitchell, Steve Wiebe en Walter Day
Plot The King of Kong
"Don't get chumpatized"
Het wereldrecord voor het arcadespel Donkey Kong staat al sinds 1982 op naam van Billy Mitchell. Terwijl Mitchell geniet van zijn status als "beste gamer ooit", wordt de 35-jarige familieman Steve Wiebe gevolgd in zijn pogingen dit oude record te verbreken.
Evil Kneel
ik kijk nu, maar hij wordt niet uitgezonden vandaag...
Idd, heel erg jammer. Had me erop zitten verheugen.
silverfaustx
correctie is nu wel bezig maar op hun teletext staat iets anders
Freud
Voor de tweede keer gezien daarnet en hij blijft onweerstaanbaar, deze film
Het is een gave om een film zo te manipuleren dat werkelijk iedereen die hem ziet een hartstochtelijke haat kweekt tegen één van de personages en de andere helemaal gaat idealiseren, de documentaire is ook perfect opgebouwd (begint chaotisch, vrij normaal ook, dan lijkt het een min of meer smerig gevoerd tweegevecht te worden en het eindigt met de totale afgang op eender welk gebied - heerlijk!), de muziek zit goed en werkelijk elk personage is hallucinant grappig, absurd of wereldvreemd. Terechte 4.5* van vorige keer blijkt dus staan!
Van Nunen
Een documentaire met een apart onderwerp, en daarbij gebracht op een manier zoals ik het nog niet eerder heb gezien.
Baggerman
Bijna niet te geloven dat dit een documentaire is! Met verbazing zitten kijken. Ontzettend grappig ook die nuchtere losse flodderopmerking van dat dochtertje van die Steve: 'stom dat dat Guiness-book zo belangrijk is voor sommige mensen! Het verpest echt sommige mensen hun leven!'
Steek maar in je zak Steve!
Die Billy lijkt wel wat op Tom Cruise in 'Magnolia'. Net zo eng.
Gelukkig nog een happy-end. Nu mag Billy laten zien of hij ècht de topper is die hij claimt te zijn...
Baggerman
Kijk maar even op de link die Vinokourov geeft.
Ach ja, dan is hij dus toch ècht nu wel de beste. (De Lance Armstrong van de Donkey Kong, dat wel!)
Geweldige docu, die het helaas qua structuur net dat beetje ontbeert om écht weten te ontroeren.
't Is tijden geleden dat ik zulke échte personages zag in een documentaire. Vanaf seconde één leef je mee met Weebie en kan je niets meer dan sympathie voor hem hebben, terwijl Mitchell zo als villain uit de eerste de beste Marvell verfilming te zijn lijkt weggelopen (en hij lijkt inderdaad ENORM op Tom Cruise).
Heerlijk ook om zulke vakidioten bezig te zien, compleet opgaand in hun eigen wereld. Aan de ene kant volslagen stupide, maar het geheel heeft ook iets enorm aandoenlijks.
Dik 4 *
DiStefanO
Heerlijke docu, en ik moet zeggen dat ik toch een bepaalde herkenbaarheid zie in de wil om te winnen. Ik wilde bijna zelf het record gaan verbreken van Mitchell, wat een prick.
De tieten van zijn vrouw zijn ook gekocht, alsmede die pruik die heeft.
Het top was inderdaad die nerd-disciple van Mitchell, Brian. Hoe hij daar rondloopt: If anybody wants to see, there's a Donkey Kong kill screen coming up in a couple of minutes, zoals KOS zegt. Met name dat hij het tegen een vrouw zegt, die hem aankijkt alsof hij met zijn hoofd hard van de trap is gevallen. Heerlijk.
Dikke vier voor deze film !
Ejerika
Brian Kuh: Prick
Mark Alpiger: so gay...
Mr Awesome: ..please
Billie Mitchell: Fake
He's wife: Tittieeeessss!!
Steve Weebee: Champ!
Ik moest zo lachen om Steve zijn dochter toen ze in de auto zaten..
Mooie docu. Vooral de quote van William S. Burroughs in het begin van de film is erg goed gekozen om de kijker op een bepaalde manier naar deze film te laten kijken.
Ik was verliefd op Steve.
Ik was verliefd op Steve.
En Billy Mitchell op zichzelf...
Van Nunen
Is deze dvd ergens te koop?
Ik moet deze snel hebben voor de verjaardag van iemand die zelf weken heeft zitten spelen om het Nederlands record Mario Kart op de Super Nintendo te behalen.
missl
Ik vind die Billy een beetje de Milli Vanili van de King Kong wereld. Wat is die man naar. Met zijn vreemde opmerkingen.
Steve wordt echt sympathiek neergezet, a good guy. Waardoor ik eigenlijk alles wat Billy deed stom vond en alles wat Steve deed vond ik briljant.
Geweldige docu met een geniaal gevonden onderwerp. Laat zich bekijken als een goed gemaakte speelfilm- er is volop spanning, humor en emotie. Er is zelfs een heuse bad guy! Zeer goed gemonteerd, waardoor de film een hoog tempo heeft en ook enorm onderhoudend is. In tijden niet zo'n sterke documentaire gezien. Ik moest soms zelfs een traantje wegpinken.
Arbil
ahahah grappige documentaire maar wel een goede.
die billy mitchell lijkt echt op Steve Carrell (the office) met een baard en lang haar.
ook qua gedrag lijkt hij op die personage van the office. wat een sukkel
Dat stukje dat ie zegt dat je LIVE moet bewijzen anders ben je geen echte gamer.. hahaha dat slaat dus gewoon opzich zelf want hij durfde niet tegen Steve, live te spelen.
Hoe die ook binnenkwam toen steve zat te spelen. Lijkt heel veel op The Office deze docu.
maar bij dat stukje van :
billy mitchell: what do you see if you look at me? (zet zijn das recht)
cameraman: T-I-E
je ziet die billy echt van binnen boos worden
HAHAHAHAHAHAH
boombastic
Een prachtige docu die een deel van het het leven van twee totaal verschillende karakters volgt. Een zeer burgerlijke Americaan en dan de flamboyante, arrogante, achterbakse Billy. Beide een passie / obsessie voor Donkey Kong.
Deze docu kijkt zo heerlijk weg doordat de kijker wordt meegezogen in de (niet meer gezonde) competitie en de relatief grote 'showbizz' en ophef hier omheen.
Een van de betere docu's, een kleine 4,5*
otherfool
Ook het eerste wat ik dacht
Bijzonder dankbaar onderwerp met absurde karakters waarvan Mitchell de show steelt, niks deugt aan die man; het foute kapsel, z'n ordinaire vrouw, de USA stropdas en dan die hilarische arrogante opmerkingen...
Goedzak Wiebe, kwaadaardige ubernerd Kuh, gladde Steve Sanders en wannabee folk artiest Walter Day completeren het merkwaardige gezelschap in deze geslaagde docu.
3,5*.
Ithildin
Gelukkig is Wiebe sinds april de onverslaanbare The King of Kong jr.!
Hectometerpaal
Echt een erg leuke en ontroerende docu. Wiebe is voor mij eigenlijk gewoon de winnaar (voor iedereen denk ik). En mr. klef matje de Loser......ja, met hoofdletter L ja.
Wat een lul is die man. Gadsiedarie.
hellboy.ray
- 2056 berichten
Ik vond het een hele interessante docu...
ook omdat ik zelf ooit op dezelfde manier een spelletje speelde.
Ceeda7
Geen slechte docu.
Maar wat is het punt van een docu te maken over addicts van een spelletje, die je in je persoonlijk en publiek leven niet echt veel oplevert buiten erkenning de beste erin te zijn?
Ik heb bijv veel meer respect in de King van schaken en poker dan bijv dit. Omdat dit spelletje "vast staat" en er bepaalde codes kunnen doorbroken worden, terwijl bij schaken en poker je er zelf een portie statistiek, strategie, lef en moed kunt bij injecteren.
Daarom maakt dit deze docu zo overbodig. Origineel dat wel.
En alle respect voor Steve, die er gelukkig een portie zelfkennis en vriendschap aan overhoud, ipv te verzwelgen in de gamewereld.
Vinokourov
Geen slechte docu.
Dat is natuurlijk juist de hele grap van de docu. Dat er veel te serieus gedaan wordt over zo'n computerspelletje.
geert_88
Gelukkig is Wiebe sinds april de onverslaanbare The King of Kong jr.!
Het is zo zielig voor m: maar ook dit record is hij sinds 10-09-2009 kwijt aan Mark L Kiehl...
Gewoon doorgaan en blijven proberen!!
Povere docu.
Zoals de meeste docus niet de minste pretentie om iets filmisch te brengen, maar dan nog is het echt meer iets voor op een loze regionale zender uit te zenden.
Onderwerp boeit me wel, al had ik liever wat meer Robotron gezien. Verkies ik toch echt boven Donkey Kong.
Grote minpunt is dat het veelal lijkt op een groep hobbyisten. Kon me maar moeilijk voorstellen dat dit over de hele wereld een echte groep met zeggenschap is. Sowieso een erg beperkt Amerikaans zicht op de gamewereld met amper referentie van buitenaf. Leken meer caféspelertjes.
Verder een redelijk manipulatieve docu lijkt me zo. Iets te zwart/wit wordt alles neergezet, veel vervelende stereotypen en nogal saaie ontwikkelingen.
Laatste oog op het scorebord vertelt trouwens dat geen van beide spelers nog het record in handen lijkt te hebben.
Een wat saaiige manipulatieve registratie van wat een best leuk onderwerp had kunnen zijn. 't Is maar wat je een leuke docu noemt ...
Muggsy
Geweldige Patton-quote toch van Mr. Awesome: I want you to remember that no punk bastard ever got a gnarly piece of poontang by being sensitive and considerate!
Wel jammer dat de makers bepaalde zaken hebben gemanipuleerd. Zo probeerde Mitchell Wiebe niet steeds te ontlopen en hebben ze zelfs samen interviews gegeven voor deze gebeurtenissen. Desalniettemin moet je hier toch echt van houden als fervent liefhebber van old school games. 4*

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Anvil: The Story of Anvil
Documentaire / Muziek, 2008

The Cove
Documentaire, 2009
competitievideogamegamesarcadegamingdonkey kongcompetitivenesscompetitivegaming addiction